Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych se v klidu najedla, vykoupala a pak se jen tak valela a taky internet a tv. A v klidu si vypit caj
Teď jsem měla 3 dopoledne na dovolené volno (starší s taťkou na horách, mladý ve školce) a hrabalo mi. Fakt jsem koukala na hodiny, kdy už ho můžu jít vyzvednout. Nedávám to, musím pracovat, starat se o rodinu, zahradu (teď to nejde).
Welnes, kavárny, kniha, kino, nákupy:-) týden volna *a jsem maminka rybicka
@mirallis píše:šla bych na koncert, zabruslit si, ke kadeřnici, na nějaké dobré jídlo atd..
Ahoj maminky
možná trochu oddechové téma. Představte si, že na nějakou neurčitou dobu odjede muž s dětmi pryč nebo děti po celou dobu bude hlídat někdo z rodiny mimo domov. Doma je vše uklizené, navařené, vyžehlené… – prostě nic, co by vyžadovalo pozornost.Tudíž máte najednou čas jen pro sebe. Když se konečně vyspíte a dospíte, jak byste si tento čas naplánovaly? Je něco, co byste rády dělaly a v rodinném shonu to odkládáte? Co považujete za smysluplně strávený čas?
Když to zkrátím, jak byste tento čas pro sebe (aktivně) využily, tak aby to nebyl „proflákaný“ čas, ale aby Vás to bavilo?
Neptám se ani tak z toho důvodu, že bych chtěla inspiraci, spíš jsem zvědavá, jak to kdo má.
Díky
@alli_li píše:
@mirallis proto by jsme si meli brat priklad z chlapu - ty kdyz maji chvilku cas pro sebe tak se vzdy venuji svym konickum a povinnosti jdou stranou. Nerikam, ze by tomu melo byt vzdy (domacnost by to asi nerozchodila) ale obcas by zena mela byt „sobecka“ a uzit si
Asi jsem chlap…
Sla bych se nekam nechat hyckat, na jidlo do restaurace a pak dlouhy kafe a vino s kamoskou. Valela bych se doma, cumela na tv a na net a spala ![]()
@Lama Lama nejsi jedina, ja jsem na tom podobne
Ja jsem treba byla v mem okoli odsouzena, kdyz jsem jela si relaxovat na wellnes a doma mela 1,5 lety ditko a 3.mesicni miminko
Ale vzhledem k tomu, ze mam svepravneho manzela, me to narozdil od ostatnich netrapilo ![]()
@mirallis
Vana + knížka
Postel +knížka
Kosmetika
couračka po obchodech - namám to ráda, ale nutně bych si potřebovala koupit kalhoty, ale s dětma to jde dost blbě a o víkendu, kdy je chlap doma se mi zase neche trávit čas v obhodech
pokud by bylo léto, tak lehátko na zahradě + knížka
dámská tlachárna u nás doma
Mě se to dokonce občas i poštěstí, takže není co řešit ![]()
Do kina, na masaz, na sushi, do knihovny/knihkupectvi, podivat se po sekacich, do galanterky-metraze a pak si doma rozlozit strihy, latky a sit a sit.
edit: ale na to rozlozeni strihu by si nekdo idealne musel odvezt i kocoura, protoze nic neni zabavnejsi jak lovit sustive papiry ![]()
@mirallis píše:
To zní jako nový sport
No jasně, procvičím nejen nohy, resp. tělo, ale i kušnu
a hlavně si asi udržíme tepovku v té aerobní úrovni. Je to fajné, doporučuji a běžím běhat ![]()
@martina.se píše: šla bych na koncert, zabruslit si, ke kadeřnici, na nějaké dobré jídlo atd..nenudila bych se.. mě to čeká v červnu, chlap bude hlídat, jdu pařit
Ježišmarjá až v červnu
To si udělej volno dřív ![]()
@Gina108 píše:
Ježišmarjá až v červnu![]()
To si udělej volno dřív
dřív to asi nedam - mládě plně kojený - teď najedem na příkrmy atd.. ale na ten červen se strašně těším, protože to je vysněná akce, ani omylem jsem nedoufala.. a chlap, nejen, že dal lístky, byť mohl jít sám, ale ještě bude hlídat ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Mě se to dokonce občas i poštěstí, takže není co řešit
No tak by to mělo být ![]()
@martina.se píše:Červen zní báječně - škoda, že je teprve únor
Mě to čeká v červnu, chlap bude hlídat, jdu pařit
@Bibi239 Lovit v sekáčích by mě taky bavilo, ale na to musí mít člověk asi talent. ![]()