Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manzelovi se dite nedava ‘na hlidani’ kdyz nekam chces jit, to je rodic jako ty. Dite snad mate spolu, ne jen ty.
A jinak bych zacala treba pul hodinovou prochazkou nebo tak, a postupne cas navysit treba na veceri nebo kino, kdyz dite nechces nechat hned na dyl.
Příspěvek upraven 10.12.19 v 17:38
PS: partner to nikdy neřešil, nikdy nezaznela výtka že mu to vadí…
@Monchichik píše:
U posledního jsem nebyla schopná od něj vůbec odejít do roka a půl. Ale fakt vůbec nikamK tomu musíš prostě sama dozrát, nemá cenu se do toho nutit.
Tak to sem na tom ještě dobře ![]()
@Elen8 píše:
Hlídat davam minimálně. Chci si děti užít, ano na odpoledne na výlet atd starší jezdí, mladší je zatím stále kojeny mamanek. To hlídání starší je zcela minimálne tak jednou za půl roku.
Vztah tím opravdu nijak netrpí.
Stáhneme si film, uspim děti ty usinaji do 20hodin, připravím obloženy talíř, víno a máme klid. Nemusíme nic plánovat na den kdy je domluvené hlídání, když je večer nálada tak je, když není, nemusíme se do ničeho tlačit jen proto že tu zrovna nejsou děti.
Za pár let děti odrostou a budeme mít času až nas to bude mrzet.
@Monchichik píše:
@Kaileee v pořádku…tak potom spolu nemusí být…tohle jsem fakt nikdy řešit nemusela a neumím si představit, že bych vůbec musela…
Presne. Bud ja nebo dite? ![]()
Tak my bychom rádi nechali hlídat, ale nejde to. Zatím. Musíme prcka zvykat postupně. Ježíšek nám naděli 2h ve wellness, tak přece to nenechame propadnout.
máme na to půl roku. Starší syny hlídala babička v 10 měsících už úplně bez problémů, ale u nejmladšího je jiná situace. Moc často se nevídají. Ale už by to chtělo. Potřebujeme s manželem být sami dva. Jestli manžel cítí, že je to potřeba, tak to neber na lehkou váhu.
@azaleila viď dekuji take to tsk cítím ze jeste nenadesél ten správný css
@sakota když pro me je nejdůležitější syn zkratka když to muz nepochopí tsk m/s smůlu ssi jsem sobecks sle proste to tak cítím ![]()
@Zlutasek_L píše:
@azaleila viď dekuji take to tsk cítím ze jeste nenadesél ten správný css
přesně, fakt buď úplně v klidu… já vím, o čem mluvím… když měla moje malá věk na školku, věděla jsem, že ji tam chci dát, aby přišla mezi děti, ale zároveň jsem to obrečela… dnes tam i spí, ona je spokojená, já taky… ALE, ona si řekla, že tam chce spinkat a já se na to cítila, věděla jsem, že s tím nemám vnitřně problém… kdyby ano, trápily bychom se obě.
@Zlutasek_L Tohle by bylo bývalo dobrý probrat ještě před dětma. Jak to bude potom, co je pro koho důležité… u nás je třeba normální a oboustranné, že přestože děti nás potřebují a milujeme je a věnujeme se jim, ten druhý je svým způsobem důlěžitější a není možné o ten vztah přestat pečovat a rozvíjet ho kvůli dětem, tím bychom trpěli oba.
Prvniho se mi taky nechtelo davat vozit. Prislo mi to zbytecny, kdyz spal hezky vsude. Prislo mi taky, ze se dedecek o kocarek moc opira
No dala jsem mu ho poprve az tak ve 14 dnech. Mladsiho uz vozil v 1 tydnu, abych mohla se starsim na krouzek. Kazdy, jak to citi a jak mu vyhovuje.
Mě to připadá normální, moje dcery byly v tomto věku závislé na kojení a krom nezbytne nutného jako třeba doktor, zubař, jsem je hlídat nedávala, nemela jsem k tomu žádný důvod.
S jsk to brali vssi muži ze nechcete hlídat s Byt jen doms s dítětem s chlap ms smůlu s večeři kinem wellness ve dvojko ATd ![]()