Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Telny
tak koukám že budeš hodně džusová…
ono se to časem snad spraví…jestli chceš uklidnit, já strávila tři měsíce nad záchodem. Ráno jsem sotva otevřela oči a už jsem zvracela…čím víc toho do sebe dostaneš, tím míň špatně ti bude…Doktorka mě vyloženě nutila jíst každé 2 hodky a když jsem to dodržovala, tak mi bylo akorát hůř, myslím že je lepší jíst podle sebe jen se k tomu víc dokopat…
@lucineeccka Já jsem právě uplně na začátku těhotenství, a četla sem, že by se kofeinové napoje neměly..tak je radši nepiju
a v te lekarně to zkusim ![]()
@bara 1 Já jsem džusová mno
a já se snažím jíst, ale prostě ta chut vůbec není…:(
@Telny no tak časem to půjde…já teď baštim jako blázen a mám ještě dva měsíce do porodu:) tak třeba se ti to taky obrátí k lepšímu..
![]()
@bara 1 Snad se to obratí k lepšímu co nejdřív…ted sem se snažila s níst jogurt, snědla sem 2 lžičky… ![]()
@Telny jooo holka, ono by se toho nemělo jíst a pít…kdybys to dodržela tak jsi na naklíčeným obilí a piješ jen vodu. Kafe nepiju, protože mi nechutná, ale v čaji je kofein taky. Cola mě v těhotenství zachránila. Zvracela jsem do 4měsíce a usrkávání coly mě pomáhalo, a pak od 7.m mě zase trápilo pálení žáhy - je to děs. Po mléku mi bylo špatně, tak na žáhu opět cola - a opět pomohla
@ynax Tak já uvidím, co se dá dělat…ale asi dojde i na tu colu.. ![]()
@Telny - já trpěla nechutenstvím na začátku obou těhotenství. Žádné nevolnosti, jen na nic chuť. V břiše mi kručelo hlady, já stála u otevřené lednice a nic se mi nezdálo dost atraktivní, abych to snědla. Když už jsem hlady šilhala, tak jsem snědla třeba kus čokolády a pak jsem si vyčítala, že zrovna v těhotenství bych měla dodržovat vyváženou stravu
Naštěstí to během prvního trimestru vždycky přešlo. Tak držím palce, ať tě to co nejdřív pustí a můžeš zase normálně jíst.
Já sice nikdy nezvracela ale nechutenství jsme měla.. Jediné na co jsme měla chuť a tím i jediné čím jsem se dlouhou dobu stravovala bylo ovoce/zelenina.. Takže jsem jedla tuny rajčat (naštěstí zrovna v sezoně), okurek, jahod,..
Celou dobu jsem se hlídala abych nepila moc čajů, kafe vůbec, Colu minimálně,.. No a teď mě tak pálila žáha, až jsem zjistila, že mi to kafe zmírňuje - piju dva malé slabé šálky kávy denně a od žáhy mám pokoj.. Dokonce mi i káva zachutnala - netěhotná ji nepiju.. Když mám chuť tak si dám i Kofolu.. Nic se nemá přehánět ![]()
@guanaco děkuji
čokoládu jsem včera taky kousek snědla..a nic..:)…ale občas mívám i průjem…tož tak já nevím ![]()
Taky jsem trpěla nechutenstvím. Trvalo skoro celý první trimestr. Zhubla jsem asi 7 kilo. A to jsem taky nezvracela. Nakonec jsem měla 15 nahoře
Jedla jsem hodně banány, ty mi nevadily.
Ahoj, nechutenství je normální na začátku těhu. Upraví se tak tak kolem 2-3 měsíce. Já měla stejný problém. Nic mi nechutnalo, na nic jsem neměla chuť a při pomyšlení na jídlo se mi zvedal žaludek.
Tak já jsem prozvracela 5 měsíců a teď i když mě už ani moc nenatahuje tak stejně na nic moc nemám chuť…Doktor zatím na váhu neřekl nic…tak uvidíme
Koly se bát nemusíš. To bylo jediný co jsem jedno období do sebe dostala. A syn je ok.:))
Kup si v lékárně nutridrink nebo tak nějak stojí to sice kolem 50Kč, ale je to ok. Já jsem nechutenství měla hodně po po porodu.