Něco na dobytí energie?

44
22.7.18 21:47

Něco na dobytí energie?

Ahoj, jsem maminka dvou malých dětí a někdy padám na hubu únavou :( a proto se obracím na vás, jestli neznáte něco, co dobře dobiji energii tak abych cely den v pohodě zvládla a nebyla tak šíleně unavena? Kafe, energitak ani černý čaj nepomáhá ( u černého čaje je to možná tím že jsem precajovana a jsem schopná ho pít v jednom kuse) :D… A prosím bez rejpavych komentu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4380
22.7.18 21:47

babička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nmdl
22.7.18 21:48

horčík

• Citovat
  • Upravit
15995
22.7.18 21:57

Nechat deti s manzelem a odjet na vikend.s kamaradkami, udelala jsem to nedavno a parada :palec:
Na energetaky se vykasli, akorat si znicis zdravi. Nech si zkontrolovat krev, hlavne zelezo, to byva casto pricinou zvysene unavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
22.7.18 22:01

Mne pomáhá chlorela :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
22.7.18 22:23

hořčík by mohl pomoct, ale chce to občas i odpočinout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
22.7.18 22:24

Mnoha ženám chybí vitamin B, takže B-komplex, kde je i vit. B12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
22.7.18 22:27
@Sindy1996 píše:
Ahoj, jsem maminka dvou malých dětí a někdy padám na hubu únavou :( a proto se obracím na vás, jestli neznáte něco, co dobře dobiji energii tak abych cely den v pohodě zvládla a nebyla tak šíleně unavena? Kafe, energitak ani černý čaj nepomáhá ( u černého čaje je to možná tím že jsem precajovana a jsem schopná ho pít v jednom kuse) :D… A prosím bez rejpavych komentu :)

Máme dvě děti (7 a 2), manžel je ale po úrazu na neschopence, v domácnosti navíc senior plně na plenách a do toho hospodářství (býk, kozy, slepice, králíci, zahrada, pole), o únavě bys mi mohla vyprávět :roll:
No, mě pomáhá 5 věcí:

1. LaVita šťáva (dodá vitaminy a minerály)
  2. Ovoce a zelenina (teď v létě ze zahrádky)
  3. Matcha čaj (ale ten jen, jestli nekojíš)
  4. Hodně pít čistou vodu prokládanou magnézií
  5. Když už fakt nemůžu, tak si začnu zpívat „Když nemůžeš, přidej víc, zakřič prostě z plných plic - slovo "nejde“ neexistuje, slovo „nejde“ neexistuje" - fakt to na mě zabírá a nabíjí mě to k další akci. Anebo si přehrávám v hlavě takový ty pohádky, kde hlavní hrdinkou je nějaká prostá venkovanka, která maká od rána do večera a u toho si zpívá a kmitá jako čamrda - tak to taky tak zkouším :mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
22.7.18 22:32

@Evulina to zpívání mi připímá sebe samou na noční když jsem makala v nemocnici a neco se podelalo, nikdo nikde na pomoc, tak jsem si zpívala „to musíš zvládnou sám“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.18 22:41

jela bych do lesa, meditace, rovnání myšlenek a čerstvý pohyb i vzduch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16441
22.7.18 22:44

@Evulina @Kattka6611 Neco na tom zpivani bude. :lol: Tuhle me nastvala jedna a uplne neplanovane jsem si v duchu zacala zpivat “nafrnena, nafrnena, a prej blbe vari”. Az jsem se sama sobe musela chechtat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
22.7.18 22:46

@Sindy1996 kvalitní 100% výživny jidlo. Žádný rohlíky, sušenky, bílý cukr, knedlíky, mouka, ..... kafe a energetaky jsou na prd. Zvlášť ty energetaky, nechápu lidi, co tyhle hnusy pijou. No a maximum spánku, co jen s dětmi jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
22.7.18 22:52
@Aries6 píše:
@Sindy1996 kvalitní 100% výživny jidlo. Žádný rohlíky, sušenky, bílý cukr, knedlíky, mouka, ..... kafe a energetaky jsou na prd. Zvlášť ty energetaky, nechápu lidi, co tyhle hnusy pijou. No a maximum spánku, co jen s dětmi jde.

Tím kvalitním jídlem myslis čerstvé uvařené domácí jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
22.7.18 22:53

Hořčík, železo uzivat denně.
Když jsem fakt ko a potřebuju ještě chvíli fungovat, tak hroznovy cukr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
22.7.18 23:39

@jindra.kytka no, spíš přemýšlet nad tím, aby jidlo dalo energii a ne vzalo. Nic těžkého - zahustena omáčka moukou s knedlíkem, ale třeba testovinovy salat s kuřecim/krutim masem, dusene zeleniny, atd. A přemýšlet nad surovinami. Místo sušenky jablko, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová