Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsem maminka dvou malých dětí a někdy padám na hubu únavou
a proto se obracím na vás, jestli neznáte něco, co dobře dobiji energii tak abych cely den v pohodě zvládla a nebyla tak šíleně unavena? Kafe, energitak ani černý čaj nepomáhá ( u černého čaje je to možná tím že jsem precajovana a jsem schopná ho pít v jednom kuse)
… A prosím bez rejpavych komentu ![]()
Nechat deti s manzelem a odjet na vikend.s kamaradkami, udelala jsem to nedavno a parada ![]()
Na energetaky se vykasli, akorat si znicis zdravi. Nech si zkontrolovat krev, hlavne zelezo, to byva casto pricinou zvysene unavy.
Mnoha ženám chybí vitamin B, takže B-komplex, kde je i vit. B12.
@Sindy1996 píše:
Ahoj, jsem maminka dvou malých dětí a někdy padám na hubu únavoua proto se obracím na vás, jestli neznáte něco, co dobře dobiji energii tak abych cely den v pohodě zvládla a nebyla tak šíleně unavena? Kafe, energitak ani černý čaj nepomáhá ( u černého čaje je to možná tím že jsem precajovana a jsem schopná ho pít v jednom kuse)
… A prosím bez rejpavych komentu
Máme dvě děti (7 a 2), manžel je ale po úrazu na neschopence, v domácnosti navíc senior plně na plenách a do toho hospodářství (býk, kozy, slepice, králíci, zahrada, pole), o únavě bys mi mohla vyprávět ![]()
No, mě pomáhá 5 věcí:
@Evulina to zpívání mi připímá sebe samou na noční když jsem makala v nemocnici a neco se podelalo, nikdo nikde na pomoc, tak jsem si zpívala „to musíš zvládnou sám“
jela bych do lesa, meditace, rovnání myšlenek a čerstvý pohyb i vzduch
@Evulina @Kattka6611 Neco na tom zpivani bude.
Tuhle me nastvala jedna a uplne neplanovane jsem si v duchu zacala zpivat “nafrnena, nafrnena, a prej blbe vari”. Az jsem se sama sobe musela chechtat.
@Sindy1996 kvalitní 100% výživny jidlo. Žádný rohlíky, sušenky, bílý cukr, knedlíky, mouka, ..... kafe a energetaky jsou na prd. Zvlášť ty energetaky, nechápu lidi, co tyhle hnusy pijou. No a maximum spánku, co jen s dětmi jde.
@Aries6 píše:
@Sindy1996 kvalitní 100% výživny jidlo. Žádný rohlíky, sušenky, bílý cukr, knedlíky, mouka, ..... kafe a energetaky jsou na prd. Zvlášť ty energetaky, nechápu lidi, co tyhle hnusy pijou. No a maximum spánku, co jen s dětmi jde.
Tím kvalitním jídlem myslis čerstvé uvařené domácí jídlo?
Hořčík, železo uzivat denně.
Když jsem fakt ko a potřebuju ještě chvíli fungovat, tak hroznovy cukr
@jindra.kytka no, spíš přemýšlet nad tím, aby jidlo dalo energii a ne vzalo. Nic těžkého - zahustena omáčka moukou s knedlíkem, ale třeba testovinovy salat s kuřecim/krutim masem, dusene zeleniny, atd. A přemýšlet nad surovinami. Místo sušenky jablko, atd.