Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@iiiv Já je naštěstí měla vždycky měkké
, ale asi to bude fakt tím, že se nesmí péct moc dlouho
… no uvidím, snad se povedou i letos ![]()
Ahoj všem. Tak můj recept:
1kg hladké mouky, 300g cukru krupice, 120g másla, 380g medu, 4 vejce, 2 prášky do perníku, 2 lžíce pernikového koření, citronová kůra, vanilkový cukr.
Těsto zpracujte a nechte ho chvíli odpočinout. Dělám je až druhý den klidně. S tím kořením zase tolik nepřehánějte jo?
Spíš si přidejte prášek do perníku. Až je upečete, klasicky potřete bílkem a necháte na pár minut dosušit v troubě už jen na 100 st.
Dělám je hned na začátku prosince, nazdobím, dám do krabice a mám je venku na terase. Na Vánoce je odeberu na talíř a přinesu do tepla. Během hodinky změknout. Jinak je mám pořád venku na té terase.
Tak snad se vám povedou. ![]()
@Korin píše:
Ahojky, mám prosbu na všechny zkušené pekařky a cukrářky. Vždy, když peču na Vánoce perníčky, jsou hned po upečení chutné, vláčné…ale po několika dnech ztvrdnou a jsou tak maximálně na ozdobu. Letos bych ráda zkusila péct znova…recept mám z časopisu, nevím, kde je chyba…máte někdo podobnou zkušenost? Poradíte prosím? Děkuji
http://www.toprecepty.cz/…-hned-mekke/
jedine uskali je to, ze je vetsina lidi sezere hned…
na uskladneni ani nedojde, pecu leta, nemenila bych.,mekke hned…pokud je tedy neskazis a neudelas prilis tenoucke..
@LenkaN26 píše:
Já mám recept kdy jsou měkké druhý den a vydrží dlouho moc dobré. Zde recept:
250g hl. mouky, 138 g cukru moučky, 1 vajce, 1 žloutek, 25 g másla, 88 g medu, 1/4 sáčku perníkového koření, 1/4 KPDP, 1/2 lžičky sody
Co je KPDP? Nechavas testo odlezet do druheho dne nebo peces hned? Tohle je asi nejaka mala davka, ale pro me asi idealni ![]()
@arketarket píše:
Dávám k nim do krabice rozkrojené jablíčko. Perníčky krásně „zvlhnou“ a změknou. Jinak také je to hodně o kvalitě mouky. Jsou roky, kdy se dělají blbě. Přidávám můj osvědčený recept: 3 vejce, 500 g hladké špaldové mouky, 150 g hnědého cukru, 2 dcl olivového oleje, 2 polévkové lžíce medu, 1 polévková lžíce perníkového koření, 1 čajová lžička sody.
Asi se budu blbě ptát - ale nebojíš se, že ti to jablko tam zplesniví? Nebo třeba po třech dnech tam dáš jiné - čerstvé jablko? Už jsem tady na to narazila že se to dělá, ale já nevím, bála bych se že by se raflo
Na perníčky se také chystám…
Upecte pernicky co jsou hned mekke a nemusite nic z toho resit, kam to dat co tam dat atd..
@Trudinka
to se mi teda ještě nestalo. To jablko tam jakoby uschne a zcvrkne se, ale ještě mi tam nikdy nezplesnivělo. Slyšela jsem, že někdo dává i plátek chleba.
Ahoj. Moje zkušenost je, že víc než na těstu záleží na tom, jak je pečeš. Nesmí se péct dlouho.
Je jedno jaký máte recept, stejně pak perníčky ztvrdnou
Jedinou záchranou je dát do krabice s perníčky i čtvrtku rozkrojeného jablka a budou měkké a vláčné. Ozkoušené a osvědčené!!!
![]()
@slivovicka kpdp je kypřící prášek do pečiva. Klidně dělám hned ![]()
Tak tady ten dělám já už několik let a fakt jsou výborné a měkké stále a pořád ![]()
PERNÍČKY:
Suroviny: 15dkg kristal
25dkg medu
1/8l vody (tyhle tři věci svařit dohromady)
1/2 másla(nechat v tom rozpustit)
Do hmoty přidat:
55dkg hl. mouky
1 vejce
1,5 lžičky jedlé sody
1,5 lžičky perníkového koření(Nadir)
Zpracujeme těsto(ani ne řídké, ani ne husté).
Necháme půl dne odpočinout. Vyválíme na silnější
plát. Pečeme v horké troubě(200°C).
Upečené perníčky pomazat cukrovou vodou.
@KackaDoup píše:
http://www.toprecepty.cz/…-hned-mekke/
jedine uskali je to, ze je vetsina lidi sezere hned…na uskladneni ani nedojde, pecu leta, nemenila bych.,mekke hned…pokud je tedy neskazis a neudelas prilis tenoucke..
No nevím, jestli něco se 2 lžícemi medu na 400g mouky bych pojmenovala perníčky ![]()
@Pipet jsou vynikajici…nedam na ne dopustit, kdo vyzkousle pochvaluje si..pecu kazdy rok..meli jsme je naplnene i na svatbe.. ![]()