Nedaří se nám druhé dítě

Anonymní
4.7.18 14:27

nedaří se nám druhé dítě

Ahoj, možná se musím jen vypovídat. Máme krásnou pětiletou dceru, počatou přirozeně a tři roky se snažíme o druhé dítě, ale stále se nedaří. Před dcerou jsem měla 1× SP a 1× ZT, vždy jsem otěhotněla hned na první dobrou, nehlídala si ovulaci. Po druhém potratu mě dr poslal na různá vyšetření(hematologie, imunologie, genetika)- všechny výsledky jsou v pořádku, naprosto zdrávy. Dcera byla po KP císařem. Vloni jsme navštívili CAR, při punkci mě odebrali 17 vajíček a tři embrya se vyvinuly do krásných hatchujících blastocyst. AMH mám vhledem věku - 38 prý vysoké. První transfer, pozitivní výsledek, špinění, podezření na těhotenství v rohu, samovolný potrat- laparoskopie-revize. Další dva pokusy, bohužel nevyšly.
Vím, že mám obrovské štěstí, že mám dceru, ale jak se oprostit od toho, když pláče, proč ona nemá sourozence, když všeichni okolo jo? Že si nemá s kým hrát? Je pravda, že okolo nás, co máme první dítko stejně staré, tak už dávno mají sourozence. Pak ještě čtu, jak kdejaká hvězda na internetu čeká (Absolonová, Gabriely, apod).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.7.18 14:36
@Anonymní píše:
Ahoj, možná se musím jen vypovídat. Máme krásnou pětiletou dceru, počatou přirozeně a tři roky se snažíme o druhé dítě, ale stále se nedaří. Před dcerou jsem měla 1× SP a 1× ZT, vždy jsem otěhotněla hned na první dobrou, nehlídala si ovulaci. Po druhém potratu mě dr poslal na různá vyšetření(hematologie, imunologie, genetika)- všechny výsledky jsou v pořádku, naprosto zdrávy. Dcera byla po KP císařem. Vloni jsme navštívili CAR, při punkci mě odebrali 17 vajíček a tři embrya se vyvinuly do krásných hatchujících blastocyst. AMH mám vhledem věku - 38 prý vysoké. První transfer, pozitivní výsledek, špinění, podezření na těhotenství v rohu, samovolný potrat- laparoskopie-revize. Další dva pokusy, bohužel nevyšly.
Vím, že mám obrovské štěstí, že mám dceru, ale jak se oprostit od toho, když pláče, proč ona nemá sourozence, když všeichni okolo jo? Že si nemá s kým hrát? Je pravda, že okolo nás, co máme první dítko stejně staré, tak už dávno mají sourozence. Pak ještě čtu, jak kdejaká hvězda na internetu čeká (Absolonová, Gabriely, apod).

Mám to naprosto stejne.prvni syn ihned po vysazeni antikoncepce sem byla tehu.pote cs pro konec panevni.uz se mi znovu prirozene otehotnet nepodarilo.mam jen jeden vejcocod-ten je dle vysetreni pruchozi.je mi 39.anonym ab

• Citovat
  • Upravit
359
4.7.18 14:37

Dcerce bych asi vysvětlila že kdyby se jí teď narodil bratříček nebo sestřička tak by si s nim ještě chvíli hrát nemohla… Přeci jen mezi nima už ten věkový rozdíl bude větší… A možná uvažovala nad nějakým zvířecím parťákem… A ty chceš druhé kvůli sobě? Nebo kvůli tlaku okolí? Nebo kvůli dceři? Rada nemyslet na to je asi naprd ale možná bych se zaměřila na výhody života s jedním větším ditkem ;) třeba až si řekneš že druhý dítě by vás vlastně omezovalo tak to přijde ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
4.7.18 14:45

Tak ono to třeba bude souviset i s věkem, před dcerou jsi o to 2× přišla a to ti bylo ‚jen‘ 33 cca, teď ti táhne na 40, vaječníky už mají nejlepší formu za sebou no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.18 15:08
@Anonymní píše:
Mám to naprosto stejne.prvni syn ihned po vysazeni antikoncepce sem byla tehu.pote cs pro konec panevni.uz se mi znovu prirozene otehotnet nepodarilo.mam jen jeden vejcocod-ten je dle vysetreni pruchozi.je mi 39.anonym ab

To mě mrzí,… Mě příjde, že se muselo něco pok..... po tom císaři :,( . Jsem už objednaná na diagnostickou hysteroskopii. Přeji, ať se co nejdříve zadaří sourozenec!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.18 15:12

Pocházím ze čtyř sourozenců, jsme blízko u sebe a měly jsme nádherné dětství a dosud, se na ně můžu ve všem spolehnout. Druhé dítě si moc přeji, prostě mateřský pud, i kvůli malé, aby nebyla sama. Děkuji za odpověd!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.18 15:17

@Nowuka2 ano, přišla, podle slov doktora, to bylo zřejmě způsobeno septem -přepážkou v děloze, plod se nemohl dobře vyvíjet, až to třetí těhotenství dělohu „roztáhlo“ a bylo prosperující.

• Citovat
  • Upravit
21593
4.7.18 15:39

Mam to krapet podobne, jediny rozdil je, ze ani prvni dcera nesla na prvni dobrou. V 35 jsme zacali pracovat na prvnatku, mela jsem dohromady 3 ZT, nez se zadarila moje prvorozena po asi 14 mesicich urputneho snazeni.

Vsichni mi rikali, ze dalsi uz pujde skoro samo od sebe. Zacali jsme 10m po narozeni dcerky, zatim jedno ZT a to se snazime 7m. Silne pohybuju, ze prirozene neco jeste pujde. Tolik k vsem tem recem, ze po prvnim diteti pujde dalsi skoro samo nebo ze po potratu je pohnojeno. Taky mi je 38 a zacinam z toho byt depri.

Jo a manzel je proti IVF, takze pokud prirozene nepujde nic, tak konecna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
4.7.18 15:57

Já to znám, mám 3 leteho syna, k němu sem přišla neplánovaně a všechno šlo na výbornou, teď sme chtěli druhé a letos už 2× SP, takže čekám dal jestli se napotřetí zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.18 16:13
@Anonymní píše:
To mě mrzí,… Mě příjde, že se muselo něco pok..... po tom císaři :,( . Jsem už objednaná na diagnostickou hysteroskopii. Přeji, ať se co nejdříve zadaří sourozenec!!

Já si prave taky myslim ze mam asi po cisari v brise nejake srusty ktere otehotneni brani.ale to bohuzel hysteroskopie neodhali.na ni sem byla a vejcovod je pruchozi,deloha v poradku.

• Citovat
  • Upravit
7041
4.7.18 21:16

Je mi 28, prvni dite ve 21 na prvni dobrou (predtim 1× sp) a snazeni o dalsi od 26ti..2×zt a 1× sp… proc,tezko rict, prosli jsmevsemi vysetrenimi a preventivne beru kys.acetylsalicylovou pro podezreni na antifosfolipidovy syndrom :nevim: ctvrte tehotenstvi (seste celkove) a jsem ve 20tt.
Nekdy to neni o veku, obcas jsem si rikala ze asi spatna konstelace hvezd :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.18 21:50
@Anonymní píše:
Vím, že mám obrovské štěstí, že mám dceru, ale jak se oprostit od toho, když pláče, proč ona nemá sourozence, když všeichni okolo jo? Že si nemá s kým hrát? Je pravda, že okolo nás, co máme první dítko stejně staré, tak už dávno mají sourozence. Pak ještě čtu, jak kdejaká hvězda na internetu čeká (Absolonová, Gabriely, apod).

To je jak kdybych to psala já :( My máme dceru rok a 3/4, je mi skoro 43 a bojím se, že druhé nebude. Teď stimuluju na IVF a folikulů je podstatně méně než u IVF s dcerou, tak se bojím. U tebe mě zajímá, jestli jsi měla při IVF embrya vyšetřená? Když jsi zaváděla tři po sobě, tak se mi to moc nezdá. Kdybys zaváděla jen vyšetřená-zdravá, věděla bys, jestli z tebe zdravá padají a netransferovala bys zbytečně jakékoliv embryo, které ani nemá šanci. Byla jsi zřejmě v CARu, které tuto metodu nenabízí, protože jinde to mají ženy nad 35 let na pojišťovnu a automaticky. Z jednoho IVF v tomto věku bývá totiž geneticky zdravé jen jedno. Proto soudím, že při transferu tří po sobě, jsi nedostala od CARu to podstatné a teď tápeš, čím to, že jsi neotěhotněla, přitom vůbec nevíš, jestli ta embrya měla potenciál. I krásná blastocysta může být s genetickou vadou. To mnozí vůbec netuší.
No a jinak taky smutním nad články o Absolonové atd., ale moc jim to přeju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.18 09:32
@saphire píše:
Je mi 28, prvni dite ve 21 na prvni dobrou (predtim 1× sp) a snazeni o dalsi od 26ti..2×zt a 1× sp… proc,tezko rict, prosli jsmevsemi vysetrenimi a preventivne beru kys.acetylsalicylovou pro podezreni na antifosfolipidovy syndrom :nevim: ctvrte tehotenstvi (seste celkove) a jsem ve 20tt.
Nekdy to neni o veku, obcas jsem si rikala ze asi spatna konstelace hvezd :roll:

tak to moc gratuluji k těhotenství, to je super, že jsi po těch všech útrapách zdárně otěhotněla :dance: přeji i nadále hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.18 09:36
@Anonymní píše:
Já si prave taky myslim ze mam asi po cisari v brise nejake srusty ktere otehotneni brani.ale to bohuzel hysteroskopie neodhali.na ni sem byla a vejcovod je pruchozi,deloha v poradku.

Achjo, to kdyby člověk věděl, kde je problém :nevim: A ten druhý vejcovod je slepený-nefunkční, to poznali jak? Jsem zvědavá, nač příjdou u mě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.18 09:47
@warita píše:
Mam to krapet podobne, jediny rozdil je, ze ani prvni dcera nesla na prvni dobrou. V 35 jsme zacali pracovat na prvnatku, mela jsem dohromady 3 ZT, nez se zadarila moje prvorozena po asi 14 mesicich urputneho snazeni.

Vsichni mi rikali, ze dalsi uz pujde skoro samo od sebe. Zacali jsme 10m po narozeni dcerky, zatim jedno ZT a to se snazime 7m. Silne pohybuju, ze prirozene neco jeste pujde. Tolik k vsem tem recem, ze po prvnim diteti pujde dalsi skoro samo nebo ze po potratu je pohnojeno. Taky mi je 38 a zacinam z toho byt depri.

Jo a manzel je proti IVF, takze pokud prirozene nepujde nic, tak konecna.
…máš tu cestu k miminku, taky dost trnitou :hug: Když manžel, je proti IVF, nezkoušel ti nasadit doktor clostylbegyt? Já ho tedy dýl před IVF brala, ovulace probíhala, ale stejně to bylo o ničem, k tomu ještě léky- Nosifol, kde je důležitý inositol, na kvalitu vajíček. Vím o pár holkách, co braly clostyl a mají díky němu miminko.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex