Nedaří se otěhotnět - laparpskopie?

Anonymní
19.11.12 20:11

nedaří se otěhotnět...laparpskopie?

Ahoj. Snažíme se o miminko, ale stále „už“ rok se nedaří :/ Byla jsem u gyn. Ta mi udelala ster z čípku. Mám strašné bolesti, co mě budí při menstruaci, bolesti při sexu, jen co jsem todle řekla, tak na mě přišla doktorka s endometriozou. Že mě po vysledkach pošle nejspise na laparpskopii. Operace se sice bojím jako blázen, ale četla jsem, že spousta žen po laparce otehotnely a za to mi to stojí. ALE… nikde už jsem se nedocetla, jestli ty ženy se snažily o miminko už před laparku:/ Takže? Když se nedaří teď myslíte, že po laparoskopii by byla naděje?(je jasný, že by to muselo dopadnout „dobře“)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6792
19.11.12 20:29

Ahojky operace se neboj, da se to prezit :hug: a mne laparka nepomohla ale ja jsem zvlastni pripad :kytka: takze nadeje je vzdycky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miriam24
19.11.12 20:31

Ahojky, té laparky se neboj, nic to není…ale mě taky laparka nepomohla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16906
19.11.12 20:39

Kamarádka byla stejný „případ“ jako ty. Po roce neúspěchů na laparo, zjištěna endometrioza, vzali jí vejcovod. Další rok, než se nějak dostali do CAR a teď je v 26tt.
Držim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
19.11.12 20:43

Já tam byla nedávno a v pohodě. Jestli pomůže nevím, ale alespoň mi odstranili endometriozu, teda to co šlo a na čas mám klid. Nařezali vaječníky, zprlchodnili vejcovod. Já jí teda měla jako druhořadou, jelikož jsem měla nádor a kvůli tomu mě operovali, laparku udělali jako navíc k tomu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
19.11.12 20:54

Mě laparoskopie pomohla…otěhotněla jsem hned druhý cyklus po lapace. Snažili jsme se předtím skoro rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
19.11.12 21:01

Ničeho se neboj nic to neni :-) mě laparka taky nepomohla sem po ní už 7 měsícu! A ted se přikláníme už k asistenci… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
19.11.12 21:25

Ahoj no my se snazili taky skoro rok a pak nasledovala laparoskopie a odebrani jednoho vejcovodu. Treti cyklus po laparce jsem otehotnela takze me pomohla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
19.11.12 21:38

Na laparoskopii jsem byla, důvodem byl syndrom polycystických vaječníků, při operaci mi zjistili nějaký uzlík endometriozy na děloze a hned ho při jednom odstranili. Na operaci jsem byla v červnu 2011 a výsledek vidíš na mém metříku :)
A co se týká operace, tak to byla pohoda. Odpoledne po operaci to bylo nepříjemné, ale dostala jsem prášky proti bolesti a od druhého dne mi málem nic nebylo. Opravdu není důvod se bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
19.11.12 21:41

Tak já se laparce bránila zuby nehty, strašně jsem se bála! Nikdy jsem nebyla v nemocnici ani přes noc, ani na žádném větším zákroku. Ale Dr. s tím na mne docela tlačil, jelikož se nám už 2 roky nedařilo a na žádný jiný problém(až na zhoršené spermio)nám nepřišli, před laparkou jsem měla 2IUI, pak operace-fakt se nemáš čeho bát! I když nervy má každej před jakoukoliv operací si myslím. Já byla na nervy co se dozvím, přišel Dr. a říká:nic jsme vám nenašli, jste v pořádku, otěhotnění nic nebrání…tak mi spadl kámen ze srdce, ale jsem si říkala že pes bude zakopanej jinde, ale kde? No hned další cyklus jsem šla na 3tí IUI+snažení doma a OTĚHOTNĚLA jsem! Těžko říct byla li to náhoda, nebo k tomu pomohla ta lap.sice nic nenašli, ale oni jak tam koukají kamerkou tak mohli něco malého rozrušit, a tím to pak šlo. No teď už se snažíme zase rok anic, ale na laparku bych znova už teď nešla, kdyby mi před tím našli srůsty nebo endometr.tak možná jo, ale když jsem byla ok…
Běž do toho, uděláš tím další krok vpřed, a budeš vědět jak na tom jseš, tu endošku mít můžeš ale taky třeba ne. Myslím že se to pak léčí tím že se na čas nasadí antiko.bere se v kuse aby nebyla MS, a endoška se zmenší, nebo ji můžou odstranit při operaci, a pak byjste se museli hned snažit, pač ona může zase narůst. Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
20.11.12 06:38

Přidám se,, laparky se neboj, a taky jsem po ní neotěhotněla i když jsem am šla z toho důvodu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
20.11.12 18:17

Tak i já se přidávám do klubu…Já byla na laparo v září, právě pro neplodnost, takže laparo byla pouze diagnostická. Všechno jsem měla v naprostém pořádku, žádný srůst, endometrioza, prostě nic, s manželem se snažíme už 3 roky, jeho spermio je podle dr. jedno z lepších co v posledních letech viděl a já jsem také v pořádku, hormony v poho, stimulace, clostilbegytem, utrogestanem, nic nezabírá, teď budu mít 3 MS a prozatím se nepodařilo…Laparoskopie se neboj, já jsem posera, ale tohle jsem zvládla naprosto s úctou a v pohodě, dokonce jsem už 2 hodiny po LPS byla venku kouřit-ano jsem kuřák a vždy jsem byla a nestydím se za to-jen tak pro upřesnění…Takže toho se neboj, to je to nejmenší, co můžeš pro mimi udělat a mmj.rok snažení je ještě dobrej…neklesej na mysli a drž se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
20.11.12 18:18
@chatline píše:
Tak i já se přidávám do klubu…Já byla na laparo v září, právě pro neplodnost, takže laparo byla pouze diagnostická. Všechno jsem měla v naprostém pořádku, žádný srůst, endometrioza, prostě nic, s manželem se snažíme už 3 roky, jeho spermio je podle dr. jedno z lepších co v posledních letech viděl a já jsem také v pořádku, hormony v poho, stimulace, clostilbegytem, utrogestanem, nic nezabírá, teď budu mít 3 MS a prozatím se nepodařilo…Laparoskopie se neboj, já jsem posera, ale tohle jsem zvládla naprosto s úctou a v pohodě, dokonce jsem už 2 hodiny po LPS byla venku kouřit-ano jsem kuřák a vždy jsem byla a nestydím se za to-jen tak pro upřesnění…Takže toho se neboj, to je to nejmenší, co můžeš pro mimi udělat a mmj.rok snažení je ještě dobrej…neklesej na mysli a drž se!!!

Luci ahój :mavam: :hug:
takže vy pořád nic,??
Omluva za OT :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
20.11.12 18:27

@1simona1 ahoj Simi :hug: To neřeš…No pořád nic… :,( A co ty? Jak je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
20.11.12 18:29
@chatline píše:
@1simona1 ahoj Simi :hug: To neřeš…No pořád nic… :,( A co ty? Jak je?

posílam SZ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital