Nedat dítě do školy, očr?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
215
15.5.20 22:34

@vokishka Nevím o tom, že by takový papír škola vydávala nebo měla vydávat. Doteď je to tak, že otevřením nárok na OČR automaticky končí a na ten formulář o uzavření zařízení se jen dopsalo datum, do kdy bylo zavřené. Teď se to tou novelou změní, že do konce června bude za určitých okolností nárok zachovaný (zdravotní důvody, provozní důvody apod.). Nicméně nikde v té novele není napsané, že by škola měla potvrdit, že dítě skutečně nenastoupilo :think:. Tam by to pak asi muselo být na neoprávněné čerpání OČR jako takového, předpokládám, že to nějak ošetřené obecně je :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.5.20 22:34

@zrcadlo Tak jsem si to poslechla na radiozurnalu znovu a beru zpet.
Pokud se rozhodnou dite neposlat z organizacnich duvodu (napr. skola otecrena jen dopoledbe), maji narok na OCR.
Mohou i nejktere deti poslat a jedno si nechat z tech „opodstatnenych“ duvodu doma a brat na nej OCR.
Pricemz OSSZ v podstate nebude nic prezkoumavat a rodice challangovat. Ten tiskopis se zaskrtnutym duvodem bude brat jako cestne prohlaseni.

Takze stejne, kdo to bude chtit osrst, tak to osere. Pochybuju, ze skoly budou muset na OSSZ dovalit seznam deti, co se vratili do skoly a ta je bude parovat s vyplacenymi OCR a nekdo odhali, ze Pepik chodi do skoly, zatimco maminka pobira osetrovne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
15.5.20 22:37

@Svistice takže pokud má někdo doma dvě děti např. jedno škokové druhá škola, tak může jedno dát bez obav..
U nás nemůžu starší, sám za sebe, ale váháme s mladším, je předškolák aspon na posledních 14 dní.. Jsou dva tábory, jedni mi říkají dej, druzí, že je to blbé, když jeden jde a druhý nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
15.5.20 22:39

@Svistice Já si myslím, že toto po školách nikdo chtít nebude, protože to by asi musel stanovit nějaký zákon. A hlavně v tom počtu očr, která se řeší, to je neproveditelné, i tak mají obrovský skluz, a ještě kontrolovat párování. Ani zpětně to nejde moc udělat, by na to museli najmout další lidi, nestíhají i mimo koronu. Max. na to přijdou tak na udání, že rodič je doma a dítě chodí do školy, kdyby se někde pochlubili a někdo je napráskal, jinak to moc nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.5.20 22:42

@Janasas Jo, jedno muzes poslat a druhe mit doma a byt s nim na OCR.
Poslechni si vcerejsich 20 minut s radiozurnalem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
15.5.20 22:43

@Janasas Já jsem to znění teda už shodila, ale podle mě toto by jít opravdu mělo. Protože se tam hovoří o ošetřovném na dítě, které nechodí do zařízení. Nikde není řečeno, že se ty důvody musí týkat všech dětí v rodině. Něco jiného jsou rizikové skupiny, ty jsou shodné pro celou rodinu, ale třeba i jedno dítě mohlo mít virózu, a proto nejde, ale druhé nemuselo, tak proč by nešlo - viz to čestné prohlášení. Nebo každý v jiném zařízení, do jednoho jde nastoupit, do druhého z nějakého důvodu nejde, tak prostě to, které chodit může, by šlo, nevidím v tom nějaké obcházení zákona, prostě doma by zůstalo jen to dítě, kterého by se nějaké to omezení týkalo :nevim:. Ale rozhodnutí je na tobě, jestli dát nebo ne, si musíš rozhodnout sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
15.5.20 22:47

@sezam01 právě nevím no.. kluk nejde, protože nesmí, mladší je ve školce, jít by mohl, mám to ale na něho, musela bych to přepsat na staršího… Právě nevím i co v létě, běžně tu jede školka, pokud to nechám na mladšího, musím mít doma oba. v létě dva měsíce bez hlídání..
Je to na prd všechno.. ale jako podle všeho, bych je neměla dávat oba.. což je logické, kluk starší je rizikový..
NO asi nedám, ale prostě už aby toto skončilo a bylo září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16181
15.5.20 22:50
@Janasas píše:
@Svistice takže pokud má někdo doma dvě děti např. jedno škokové druhá škola, tak může jedno dát bez obav..
U nás nemůžu starší, sám za sebe, ale váháme s mladším, je předškolák aspon na posledních 14 dní.. Jsou dva tábory, jedni mi říkají dej, druzí, že je to blbé, když jeden jde a druhý nejde..

Já bych dala. Naše duševní zdraví zachraňuje jen to, že máme chalupu a můžeme se rozdělit. Teď jsem s dcerou až do neděle doma (pečeme, kreslíme, češeme se atd.), manžel je se synem na chalupě (dělají dřevo, zahradničí). Děti jsou neskutečně šťastné a hlavně HODNÉ. Střihli jsme si virózy ještě když to nebyl ofiko Covid, pak jarňáky, takže jsem s nimi doma od února, první návštěvy dětí jsme měli opravdu až na konci dubna, takže děti už měly ponorku jako blázen (a já po dlouhé době chuť na alkohol :mrgreen: )

Edit: Teď čtu, že je důvodem zdraví jednoho z dětí, tak to bych asi nedala. Pokud bych měla doporučené od lékaře vyhýbat se kolektivům, tak bych si asi před sebou neobhájila, že druhé dítě něco dotáhlo a nemuselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
15.5.20 22:53

@Janasas Takhle za mne - pokud je starší rizikový a nějak ohrožený, nedala bych ani mladšího, jen bych se zkusila domluvit ve školce, že by se přišel rozloučit. A jak to bude s OČR přes prázdniny u těch školek, je ve hvězdách, podle mě to k 30. 6. skončí tak, jak je plánováno, ale na druhou stranu tady se to všechno mění i pětkrát denně, takže vlastně kdo ví :nevim:. Já léto taky zatím netuším, plán mám do cca poloviny června, kdy bych chtěla být s malým doma, taky je rizikový, pak jsem si říkala podle vývoje, že bychom viděli :nevim:. Takže rozhodovat se budu tak za tři týdny nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
15.5.20 22:54

@zrcadlo :mrgreen: :mrgreen: něco jak unás.. Unás leden začal tíám, že jsme byli 5 dní na horách- to jsme samozřejmě nevěděli, co bude dál, měli jsme to s učitelem domluvené, že ho dva dny omluví- při vysvědčení.. Pak jsme přijeli týden odmarodil týden v unoru, týden ve škole a zůstal doma, a dva měsíce se léčil - borelioza, ve škole byl den :mrgreen: a karanténa..
Prostě fakt, jako to neni o tom, že člvoěk nevfydrží s dětmi, ale vydržet doma.. ted naštěstí se to uvolňuje, bude to lepší, ale jako..

Příspěvek upraven 15.05.20 v 22:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
15.5.20 22:55

@sezam01 nemyslím ošetřovné v létě, já myslela, že školka unás jede, že je logické, když nedám ted, že v létě mám smolíka, ošetřovné je jasné, že nebude, to jsem ani nemyslela, já chci do práce :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
15.5.20 22:58

@Janasas Jo to já taky, už mi to leze doma na mozek :roll: :hug:. Je blbé, že u vás v létě školka nejede, u nás jedou a střídají se, ale díky tomu všemu mám snad jisté jen dva týdny, a to jen pokud do té doby zruší to čestné prohlášení :mrgreen:. No budu to řešit za měsíc, teď stejně nic nevymyslím, když netuším, co do té doby zase vymyslí ty hlavy pomazané nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
15.5.20 23:00

HOlky já vím, ale mě to už tak se. e, takt jako toto už :mrgreen: :nevim: jako musel a jsem už zanadávat..
Prostě normálně chodit do školy, školky, práce, to chce člověk asi ted moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
16.5.20 04:37

@sezam01 protoze uz existuje? Prostě mi tam paní napsala, ze za další měsíc vyplnit tento vykaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.5.20 05:45
@sezam01 píše:
@Svistice Já si myslím, že toto po školách nikdo chtít nebude, protože to by asi musel stanovit nějaký zákon. A hlavně v tom počtu očr, která se řeší, to je neproveditelné, i tak mají obrovský skluz, a ještě kontrolovat párování. Ani zpětně to nejde moc udělat, by na to museli najmout další lidi, nestíhají i mimo koronu. Max. na to přijdou tak na udání, že rodič je doma a dítě chodí do školy, kdyby se někde pochlubili a někdo je napráskal, jinak to moc nevidím.

Tak technicky pokud existuje centralni databaze OCR, ze ktere se da vytahnout seznam rodnych cisel deti, na ktere se OCR bere, a reditele skol by dovalili excel s rodnymi cisly deti nahlasenych do skoly, tak je to v podstate zalezitost jednoho vzorce, najit duplikaty.
Otazkou je samozrejme legislativni podklad a personal na pripadne reseni sporu, az se nekdo zacne curit, ze mu neprisli prachy z duvodu nezakonneho pobirani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin