Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nikde nevidím, že by se něco mělo měnit. účetní to samozřejmě pošle az v červnu. zase jen tv nova nema o cem psát a láká čtenáře na titulek..
@AvajBr píše:
Ja myslim, ze ano, z duvodu, ze se ti prac. Doba neslucuje s oteviraci dobou skolky/skoly. Takze pokud te zamestnavatel necha doma a zustanes s detma doma, tak narok mit budes. Bude to ta kolonka organizacni duvody nebo jak to pak presne na tom formulari nazvou. Zatim to teda ale jeste neproslo senatem a nepodepsal prezidnet. Ale to snad zvladnou pristi tyden.A o valeni doma se tu mluvilo kvuli tomu, ze chteji rodice poslat deti do skoly, ale dal sami sedet doma a OCR pobirat
myslíš?
ta školka i škola jede naprosto normálně jako před coronou. Nejsem si jistá, ale přece každý, kdo si najde práci a nestíhal by v 16 hod vyzvedávat dítko, nemá nárok na očr ![]()
K Maláčove se netřeba vyjadřovat. neodevzdavejte to dříve, stejně se to dřív než 1.nepřijme, ale třeba u nás toho mají tolik, že do toho 1. to aspoň všecko vyřídí a doplní a pak na začátku měsíce odešlou. protože u nás by to od 1.-6 v měsíci nevyřídili, nedejbože by tam bylo něco špatně a zase se odeslání zdrží. jelikož u nás dělají od 1.-6 v měsíci výplaty a nevyřídime s účetní vůbec nic.ale tak co, Malâčov2 peníze to nejsou, stačí že stále nemá plno lidi peníze za dokonce za březen. ona ma své výplaty vždy jisté..
@petanah to že plno lidí nemá peníze za březen nemá s Malacovou nic společného. To záleží jak se činní jednotliví pracovníci Ossz, mě přišli peníze vzdy včas
@Keyllah píše:
myslíš?ta školka i škola jede naprosto normálně jako před coronou. Nejsem si jistá, ale přece každý, kdo si najde práci a nestíhal by v 16 hod vyzvedávat dítko, nemá nárok na očr
Někde jedou školy v kratším režimu a nevzaly všechna děcka.
@vokishka píše:
Někde jedou školy v kratším režimu a nevzaly všechna děcka.
to jo, ale dotyčná psala, že jí děti vzali a můžou tam být do 16 hod, což je normální provoz. Akorát, že jí je tehdy v těch 16 hod vyzvedávali prarodiče a ti teď nemůžou. Což mi jako důvod pro očr úplně nepřijde ![]()
@Keyllah píše:
to jo, ale dotyčná psala, že jí děti vzali a můžou tam být do 16 hod, což je normální provoz. Akorát, že jí je tehdy v těch 16 hod vyzvedávali prarodiče a ti teď nemůžou. Což mi jako důvod pro očr úplně nepřijde
Proč, pokud to nestíhá a prarodiče nemůžou, tak co udělá.
@vokishka píše:
Proč, pokud to nestíhá a prarodiče nemůžou, tak co udělá.
ale je na to ze zákona nárok? když má někdo třeba odpolední, může si místo ní vzít očr, protože by nestíhal vyzvedávat? jde mi o to, že tady není žádná překážka ze strany zaměstnavatele a ani té školky/školy. Jaký je tedy důvod pro očr? že nestíhá vyzvedávat?
se přiznám, že o tom slyším prvně, já řeším vyzvedávání s širší rodinou a kamarádkami, když musím být v práci déle
ale třeba to tak opravdu je, to netuším…
@Keyllah píše:
ale je na to ze zákona nárok? když má někdo třeba odpolední, může si místo ní vzít očr, protože by nestíhal vyzvedávat? jde mi o to, že tady není žádná překážka ze strany zaměstnavatele a ani té školky/školy. Jaký je tedy důvod pro očr? že nestíhá vyzvedávat?se přiznám, že o tom slyším prvně, já řeším vyzvedávání s širší rodinou a kamarádkami, když musím být v práci déle
ale třeba to tak opravdu je, to netuším…
Je to jen teď, do konce června. Protože jsou prostě jiné podmínky než normálně. Teď jim školka nedovolí vyzvedat dítě někým starým prostě.
@Keyllah plati to jako překážka jen ted v této koronablbona krizi. my mame treba nástup v 8.30,naknap bych byla v práci na devět, tzn min. do 17hod a to už je u nás družina momentálně zavřená a vyzvedávat může pouze ten, který rano dítě dovedl. rodiče mám pracující na dvě směny a v jiném městě, sama děláme oba na tři směny, kdy se můžeme vystřídat, ten nám je to k ničemu. takže nám brání momentální provozní důvody školy /družiny
@Keyllah píše:
myslíš?ta školka i škola jede naprosto normálně jako před coronou. Nejsem si jistá, ale přece každý, kdo si najde práci a nestíhal by v 16 hod vyzvedávat dítko, nemá nárok na očr
nekde skola jede jen dopoledne. A nekde zacina az treba v devet, nez se rano prostridaji skupiny.
@AvajBr píše:
nekde skola jede jen dopoledne. A nekde zacina az treba v devet, nez se rano prostridaji skupiny.
to chápu, ale zakladatelka psala, že ta její jede normálně, jako předtím, tedy až do těch 16 hodin. Proto mě to zarazilo, jako důvod pro očr, když to vlastně funguje jako předtím…
@Keyllah píše:
to chápu, ale zakladatelka psala, že ta její jede normálně, jako předtím, tedy až do těch 16 hodin. Proto mě to zarazilo, jako důvod pro očr, když to vlastně funguje jako předtím…
a taky pise, ze pracuje do 7, nema ji ted kdo vyzvedavat. Asi to nefunguje u zakladatelky jako predtim.
@Keyllah píše:
Ale z pohledu zakladatelky ne
. Takže ano, nyní do 30. 6. 2020 má nárok na OČR, přesně mj. i kvůli těmto případům, kdy není nyní možnost skloubit podmínky na straně školky (a podmínka, že smí vodit a vyzvedávat pouze stejná osoba, je významné omezení ze strany školky!) s pracovní dobou zaměstnance, byla ta novela dělaná. Kolegyně musela zůstat doma ze stejného důvodu, s pracovní dobou 8,5 hodiny plus cesta do práce není schopná splnit časy pro vodění a vyzvedávání druhačky ze školy a škola odmítá pustit dítě domů samotné a trvá na předání té konkrétní osobě. Takže dítě do školy nešlo a ona bude do konce června kvůli tomu sedět doma.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.