Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Arogantní nejsem, narozdíl od vás. Až začnu, určitě to poznáte. A nevšimla jsem si ani žádné pomluvy. To, že napíšu, že zaměstnanci na ho nepracují tak, jak by měli, je můj názor z pohledu zaměstnavatele. A ano, v dnešní době máte naprostý přehled, díky softwaru, jakou kdo odvádí práci.Kafe, cigaro ano..Ale musí se odpípnout a jít si zakouřit jinam, což se pak nepočítá do pracovní doby.
Tak hlavně, pokud takhle teď zneužíváte stát, doufám, že daně odvádíte tak, jak máte, bez schwarz systémů a vyplácení bokem.
@Anonymní píše:
Pro me bych otevřela školy, všechny stupně. Dceru bychom normálně do školy poslali. Je v 6 třídě a nevidím důvod proč maji děcka sedět doma. Shopiny, kina vše se otevře a do školy nemůžou. Katastrofa!! To jsem zvědavá co chtějí dělat, pokud se uskuteční druha vlna na podzim. To zase zavřou školu na půl roku?![]()
lidi, stejně ocr využívají. Najednou ma stát penize na vyhazování, ale někde je pak vzít zpět musí. Nejake ty vyšší daně, vyssi ceny. Však to přijde hlavne jak pul republiky sedi doma a nemusi
![]()
![]()
Nejvíce pomohlo zavření škol, zavření obchodů vůbec, zjistili němečtí vědci
https://www.novinky.cz/…dci-40323737
Uzavření škol a školek zpomalilo růst potvrzených infekcí o 7,9 procentního bodu.
Omezení vycházení činilo podle jejich výzkumu pět procentních bodů, zákaz sportovních aktivit na profesionální i rekreační úrovni činil 3,4 procentního bodu. „Tyto dopady jsou statisticky velmi významné,“ píší Weber s Hartlem.
Naproti tomu uzavření obchodů, gastronomických zařízení, kadeřnictví a kosmetik mělo podle jejich zjištění minimální dopad. Jejich postupné otevírání, k němuž nyní přistupují všechny spolkové země, by tak podle vědců nemělo vést k významnému zhoršení situace.
@vokishka píše:
Https://www. seznamzpravy. cz/clanek/rozhodnuti-o-maturite-udelalo-z-ceskych-maturantu-studenty-druhe-kategorie-105468#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=2negPtuBk10-202005130915&dop_source_zone_name=zpravy. sznhp. box&utm_source=www. seznam. cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
Na seznamu a na novinkách ty odkazy poslední dobou moc nefungují.
Dělám to takhle: zkopíruju název článku, vložím do googlu a pak na odkaz kliknu - ten pak vložím sem a funguje. ![]()
@malina83 píše:
Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová ve Sněmovně oznámila, že koalice dospěla k tomu, že rodiče budu mít nárok na ošetřovné až do 30. června, když dítě nepošlou do mateřské školy nebo školy, přestože bude v té době otevřená.16:13
Rodiče, kteří své děti kvůli obavám z koronaviru nepošlou dobrovolně do škol, by měli dál mít ošetřovné. Důvod by uvedli na tiskopisu, navrhly při jednání ve Sněmovně poslanci ČSSD a ANO.
Dobrý den,
už někdo viděl ten tiskopis? Já děti do školy nedám ne že bych nechtěla, ale není nikdo by je tam vozil na 7:45 jednu a druha dcera tam ma být na 8 dělám od 7 a ještě k tomu 30km od školy manžel to samé. Tak by mě zajímalo jestli budu mit narok na očr. Kdyby školu otevřeli i s raní družinou už tam sou teď 😅.
Už jsem se ptala vedle, jak je myšleno to OČR na organizační důvody? Že jde dítě do školy na dopoledne a rodič je doma? Je to tam specifikováno? Narazila jsem na to na FB, kde jsem teda tvrdila, že jsou soudní a něco takového snad neschválili, ale u nich je všechno možné.
@vokishka píše:
Už jsem se ptala vedle, jak je myšleno to OČR na organizační důvody? Že jde dítě do školy na dopoledne a rodič je doma? Je to tam specifikováno? Narazila jsem na to na FB, kde jsem teda tvrdila, že jsou soudní a něco takového snad neschválili, ale u nich je všechno možné.
Já to chápu jednoznačně - pokud organizace neumožňuje dítě do školy dávat, např. proto, že je škola otevřená pouze dopoledne nebo školka místo 6:30-17h jen 7:30-15, tak je to opodstatněný důvod dítě do školy/školky NEDAT a dále na něj čerpat OČR.
Dávat ho do školy a zároveň čerpat OČR je dle mého naprostý nesmysl.
@zrcadlo píše:
Já to chápu jednoznačně - pokud organizace neumožňuje dítě do školy dávat, např. proto, že je škola otevřená pouze dopoledne nebo školka místo 6:30-17h jen 7:30-15, tak je to opodstatněný důvod dítě do školy/školky NEDAT a dále na něj čerpat OČR.
Presne tak to je. Je to uplne jasny, nechapu, co kdo zas vymysli, jak to obejit.
Proste pokud se skolni vyuka neslucuje s casem zamestnani, tak lidi zaskrtnou ty organizacni duvody a zustavaji OBA doma, jak rodic, tak dite. Zadny, ze tam decko zavedou, ale do prace nepujdou a budou se doma kopat do zadku a cerpat OCR ![]()
http://www.msmt.cz/…e-koronaviru
K problematice ošetřovného Poslanecká Sněmovna schválila pozměňovací návrh, který upravuje nárok na ošetřovné do 30. 6. 2020. Návrh zákona ještě není schválen, musí jej ještě posoudit Senát a prezident a může ještě dojít k jeho změnám.
Podle pozměňovacího návrhu se předpokládá, že nárok na ošetřovné bude dán i tehdy, pokud dítě nebude do školy docházets ohledem na možnost ohrožení jeho zdravínebo zdraví jiných osob, které žijí s dítětem v domácnosti, z důvodu koronaviru. Dále bude nárok na ošetřovné dán i tehdy, pokud dítě nebude do školy docházet z důvodu výrazného omezení kapacity nebo provozní doby školynebo nastavení omezujících režimových opatření. Důvod pro neumístění dítěte ve škole je zaměstnanec povinen uvést na předepsaném tiskopisu.
Nevim, co je na „dite nebude do skoly dochazet“ nejasneho.
@AvajBr tak jednoduše, já to zatím viděla vždy jen shrnuté v krátkém článku. A oni asi teda taky.
@hasanka tiskopis tam jeste nemaji, musi to jeste projit senatem a podepsat Miloš. Pak teprv budou asi zverejnovat tiskopis.
https://www.mpsv.cz/…cz/osetrovne
Když se rozhodnu dítě v květnu nedat do školy nebo školky, bude nárok na ošetřovné?
Poslanecká sněmovna schválila 13. 5. 2020 pozměňovací návrh, podle kterého budou mít nárok na ošetřovné nadále až do 30. června 2020 všichni rodiče, kteří z objektivních důvodů nemohou dát dítě do školy či školky. Mezi důvody patří například zdravotní riziko, kdy je dítě náchylné k nemocem, alergické, nebo žije ve společné domácnosti s někým z rizikové skupiny, také nedostatečná kapacita a krátká provozní doba ve školních skupinách. Návrh zákona schválený poslanci bude nyní postoupen k projednání v Senátu, pokud bude souhlasit i většina horní komory, bude zbývat už jen podpis prezidenta republiky.
@zrcadlo píše:
To je u nás běžná doba, kdy je škola otevřená.
Teď bude otevřená stejně. No - je to někdy problém. Čerpat OČR a dítě dát do školy - třeba na dopoledne - tak to by spousta lidí asi chtěla být doma, ne? To by byla dovolená. ![]()
@vokishka píše:
Ano, jde to. Pred chviki jsem poslouchala v rozhlase rozhovor s reditelem spravy soc. zabezpeceni. Pokud je skola v omezenem provozu, a nelze skloubit s prac. dobou, ma rodic narok na OCR (ale dite do skoly dat muze). Stejne tak pri vice detech muzes poslat do skoly jen nejake a u toho jednoho mit zavazny duvod, aby zustalo doma a rodic na OCR.
Proste zase prisli poslanci z blabomem, ze ktereho Cechacci vytriskaji, co se da. ![]()
@Sára 1 píše:
To je u nás běžná doba, kdy je škola otevřená.Teď bude otevřená stejně. No - je to někdy problém. Čerpat OČR a dítě dát do školy - třeba na dopoledne - tak to by spousta lidí asi chtěla být doma, ne? To by byla dovolená.
Ale s tím už jste asi dítě do té školy dávali, ne? Když si někdo vybíral školku podle toho, že může ráno dát už v 6:30 nebo odpoledne vyzvedávat až do 17h (protože to potřeboval ke svojí práci), a ta školka teď oznámí, že bude otevřeno 7:30-15, tak chápu, že ti rodiče jsou naštvaní.
Ale jestli tedy jde kombinace, jak píše @Svistice, dát do školky/školy a přitom pobírat OČR, tak to je fakt vrchol. Brát 80% za to, že se mi bude ústav starat půl dne o dítě, to je přeci nehoráznost, to nemůžou myslet vážně?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.