Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@zrcadlo píše:
Ale s tím už jste asi dítě do té školy dávali, ne? Když si někdo vybíral školku podle toho, že může ráno dát už v 6:30 nebo odpoledne vyzvedávat až do 17h (protože to potřeboval ke svojí práci), a ta školka teď oznámí, že bude otevřeno 7:30-15, tak chápu, že ti rodiče jsou naštvaní.
Ale jestli tedy jde kombinace, jak píše @Svistice, dát do školky/školy a přitom pobírat OČR, tak to je fakt vrchol. Brát 80% za to, že se mi bude ústav starat půl dne o dítě, to je přeci nehoráznost, to nemůžou myslet vážně?
Tak to teda doufam, ze fakt jen pan blabolil. Celou dobu jde prece o to, ze decko nechteji dat do skoly, tak aby s nima mohli byt byt doma a meli nejake penize. Tohle by uz byl fakt vrchol
Vcera teda mluvili jen o tom, ze dite nenastoupi.
Ja tomu taky neverim. Jakoze bych dala dite do skoly, do 11:45 mela doma veget, pak si ji vyzvedla a pri tom pobirala ocr? Neverim.
![]()
Situace, kdy by rodič dal dítě na dopoledne do školy a k tomu čerpal OČR už mi připadá opravdu přes čáru. Do školy teď mají přijít děti těch rodičů, kteří musí nastoupit do práce a děti nemá kdo hlídat.
@sloninka v tom formuláři se přímo píše, prohlašuji, ze dite nenavstevuje vychovne zarireni z důvodu…
tak mi přijde jako blbost, aby tam na část dne chodilo
@Elishka1 píše:
@sloninka v tom formuláři se přímo píše, prohlašuji, ze dite nenavstevuje vychovne zarireni z důvodu…tak mi přijde jako blbost, aby tam na část dne chodilo
Dobrý den, ten formulář už je někde k vytisknutí? ![]()
Ze zakona na dite, na ktere se cerpa ocr, nemuze navstevovat skolske zarizeni
Ale tak bud se to skloubí, a někdo je v práci a dítě ve škole a nebo jak jinak.. Přece nejde dát dítě kdykoliv do školy..
Un ás máme jasně dané, že 7:45 učitel vyzvedne děti a jde s nima do třídy- a dodané neměnnnou skupinu, žádné někdo ře přijde pozděj a nebo kratěj..
My totiš chtěli, aby kluk mohl aspon jednou za týden dojít si do školy na vysvětlenou atd.. Abych upřesnila, on nemůže do školy, ale potřeboval by to, protože byl dva měsíce předtím doma.. Já myslela, že to bude klasické učení. A prostě to nejde.. Musí to dítě být zapsané, přijít ráno jak má, odejde odpoledne jak má..
Takže když to rodiči skloubit nejde, tak je logicky s dítetem doma, přece ho nepovede o hodinu pozděj- aspon u nás to nejde..
Bud je s ním doma a nebo neni
A to jak jsem psala, že bych se třeba domluvila na každý pátek, tak bych si to samozřejmě vyškrkla, že jsem nehlídala, mě by to ani nenapadlo takto dělat a každý den..
Ale to bylo předtím ted je jasné, že to neni o učení a stejně to nejde
A nebo mě ted napadlo ještě jedna věc, pokud někdo chodí do práce a končí třegba ve 3 a nepojede družina
leda tak, aby dítě nebylo uchuzeno o školu a zároven, rodič byl na ošetřovném, protože nemá kdo by vyzvedával..
Jinak fakt nevím teda
to zase bude zmatek teda
@hasanka snad by mel byt na strankach spravy, ja ho mam v mailu
Na ošetřovné má nárok zaměstnanec, který nemůže pracovat, protože ošetřuje nemocného člena domácnosti.
https://www.cssz.cz/osetrovne
@Elishka1 píše:
@hasanka snad by mel byt na strankach spravy, ja ho mam v mailu
Jak můžeš mít formulář na něco, co ještě není ani definitivně schválené? ![]()
Dívala jsem se teď do návrhu té novely a je tam jasně napsané, že to platí za podmínky, že zaměstnanec dítě do zařízení neumístí. Takže moc nevím, jak mohl někdo říkat, že dítě do školy může jít na dopoledne a rodič současně brát OČR, pokud to teda nebylo jen nějak špatně pochopeno
.
@sezam01 píše:
Dívala jsem se teď do návrhu té novely a je tam jasně napsané, že to platí za podmínky, že zaměstnanec dítě do zařízení neumístí. Takže moc nevím, jak mohl někdo říkat, že dítě do školy může jít na dopoledne a rodič současně brát OČR, pokud to teda nebylo jen nějak špatně pochopeno.
Já si to taky myslím, jestli někdo přímo z ČSSZ říkal něco jiného, tak jestli to nemyslel tak, že např. rodiče berou OČR na školní dítě, ale druhé školkové dítě do školky dají, nebo naopak. ![]()
@zrcadlo píše:
Já si to taky myslím, jestli někdo přímo z ČSSZ říkal něco jiného, tak jestli to nemyslel tak, že např. rodiče berou OČR na školní dítě, ale druhé školkové dítě do školky dají, nebo naopak.
@sezam01 tk ověřit se to dá jedině tak, že škola vydá papír, že se dítě neúčastní docházky. Doteď musel být taky papír, že je škola zavřená, ne?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.