Nedat dítě do školy, očr?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15475
12.5.20 18:16

Https://www. novinky. cz/domaci/clanek/vlada-zvazuje-snizeni-osetrovneho-lidem-se-pry-nechce-do-prace-40323791#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=cFudzvYqEpR-202005121610&dop_source_zone_name=novinky. sznhp. box&utm_source=www. seznam. cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35975
12.5.20 18:17
@AvajBr píše:
Pochopila jsem to stejne. Je to hnus.

A pročpak? Pokud je firma v náhlých problémech a lepí výpadek kšeftů, jak se dá, tak se to pochopit dá.

Propustit zaměstnance nechce, na plný úvazek pro ne práci nemá, zaměstnanci zase nemají hlídání pro menší děti, takže se to takhle rozdělí na všechny trochu - zaměstnanec dostane 80%, udělá něco pro zaměstnavatele a současně dohlédne na děti a zaměstnavatel mu doplatí rozdíl.

Je to stejný princip jako dotace Antivirus, akorát mnohem jednodušší po formální stránce a bez zbytečné byrokracie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.20 21:32
@AvajBr píše:
Pochopila jsem to stejne. Je to hnus.

Můžete být v klidu, práci vám nenabízím.

Ano, než abychom zavřeli job a poslali 500 lidí na pracák, volíme přijatelnější formu.

Tito lidé klasicky home office nemají. Proto nevidím důvod v něm pokračovat. A když jsme u toho, i já doma dám prát pračku, myčku, sušicku, uvařím a udělám s dětmi školu. Takže je mi jasné, jak to musí vypadat jinde. Ano, teď to nejde z naší kapsy, takže se přivírají oči. Ale platit někomu full home office, když na něj nemá nárok a vidím, že si jezdí po vyletech, mi přijde trošku mimo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.5.20 21:34
@AvajBr píše:
Presne tak. Tady ten pohled, ze v kanclu mam lidi pod dohledem, je opravdu prezitek. Snad jde videt, ze prace je odvedena i mimo kancelar?

Je vidět, že je odvedeno méně práce, než v kanceláři.

• Citovat
  • Upravit
11193
12.5.20 22:01
@Anonymní píše:
Je vidět, že je odvedeno méně práce, než v kanceláři.

No tak ale pises, ze krachujete, tak tu praci asi nemate, ze jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
12.5.20 22:06

@jita22 ale houby, normalni vychcanost, podobne jako ocr pro otce ditete, kdyz je matka s druhym doma na rodicaku. Zaznamenala jsem na epipi nekolik dotazu, jak se nechat naoko zametsnat a jit hned na ocr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38893
12.5.20 22:07
@jita22 píše:
No tak ale pises, ze krachujete, tak tu praci asi nemate, ze jo.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38893
12.5.20 22:11
@matkabagristy píše:
@jita22 ale houby, normalni vychcanost, podobne jako ocr pro otce ditete, kdyz je matka s druhym doma na rodicaku. Zaznamenala jsem na epipi nekolik dotazu, jak se nechat naoko zametsnat a jit hned na ocr…

Jo to je z podobnyho soudku. Jeden vetsi vycuranek nez druhej. Jo, dejme tomu, mit lidi na ocr, dobre z duvodu, ze neni prace, je to teda taky podvod, dobra, ale chtit po nich vykonavat praci a nechat za to platit stat :roll: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.20 22:15
@jita22 píše:
No tak ale pises, ze krachujete, tak tu praci asi nemate, ze jo.

Nic o krachu jsem nepsala. Nikdo ze začátku nemohl vědět, jak to tu bude vypadat a na jak dlouho budou omezení a zda nebudeme nuceni zavřít. Nejsme nuceni zavřít, ale samozřejmě nás to ekonomicky poznamenalo. Nejsme agrofert slečno. Ptala jsem se na něco úplně jiného. Nevím, proč máte potřebu řešit, čeho kdo využívá a nevyužívá. Lidé jako vy nikdy nepodnikali a nikdy podnikat ani nemůžou. Ano na očr dělají tak 30% své práce. Teď jim stát dal 60 % (u manažerů méně) takže to neřešíme. Pokud budou dělat z domu pořád 30% práci a my platit 100 %, není to ekonomicky únosné. Proto mě zajímalo, zda stát bude dávat možnost placeného očr, i když dítě nenastoupí do školy.

Jasně a pokud stát nebude platit očr, budou muset naklusat do kanclu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
66815
12.5.20 22:20
@Anonymní píše:
Nic o krachu jsem nepsala. Nikdo ze začátku nemohl vědět, jak to tu bude vypadat a na jak dlouho budou omezení a zda nebudeme nuceni zavřít. Nejsme nuceni zavřít, ale samozřejmě nás to ekonomicky poznamenalo. Nejsme agrofert slečno. Ptala jsem se na něco úplně jiného. Nevím, proč máte potřebu řešit, čeho kdo využívá a nevyužívá. Lidé jako vy nikdy nepodnikali a nikdy podnikat ani nemůžou. Ano na očr dělají tak 30% své práce. Teď jim stát dal 60 % (u manažerů méně) takže to neřešíme. Pokud budou dělat z domu pořád 30% práci a my platit 100 %, není to ekonomicky únosné. Proto mě zajímalo, zda stát bude dávat možnost placeného očr, i když dítě nenastoupí do školy.Jasně a pokud stát nebude platit očr, budou muset naklusat do kanclu. :nevim:

moc to nesledujes, stat plati 80% dle denniho vymerovaciho zakladu. Vasi zamestnanci dostavaji na ocr skoro cely plat (protoze cerpaji za 30-31 dni). Vase zamestnance plati stat misto vas. Nejste jedina firma, jasne proc to nevyuzit a neudrzet ten mejdan az do cervna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.20 22:23

@matkabagristy 80% je za duben. V březnu bylo 60%

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.5.20 22:24

A je to do hrubé mzdy 35tis 60%, duben 80%. Pokud máte vyšší hrubou mzdu než 35tis, pokrátí vám to o dost.

• Citovat
  • Upravit
11193
12.5.20 22:29
@Anonymní píše:
Nic o krachu jsem nepsala. Nikdo ze začátku nemohl vědět, jak to tu bude vypadat a na jak dlouho budou omezení a zda nebudeme nuceni zavřít. Nejsme nuceni zavřít, ale samozřejmě nás to ekonomicky poznamenalo. Nejsme agrofert slečno. Ptala jsem se na něco úplně jiného. Nevím, proč máte potřebu řešit, čeho kdo využívá a nevyužívá. Lidé jako vy nikdy nepodnikali a nikdy podnikat ani nemůžou. Ano na očr dělají tak 30% své práce. Teď jim stát dal 60 % (u manažerů méně) takže to neřešíme. Pokud budou dělat z domu pořád 30% práci a my platit 100 %, není to ekonomicky únosné. Proto mě zajímalo, zda stát bude dávat možnost placeného očr, i když dítě nenastoupí do školy.Jasně a pokud stát nebude platit očr, budou muset naklusat do kanclu. :nevim:

Jsem pani, kdyby neco :)
Ano, mam potrebu resit, protoze se tu priznavas k podvodu, jsi arogantni a pomlouvas zamestnance a jeste sama priznavas, ze doma taky skoro nic nedelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35975
12.5.20 22:53
@matkabagristy píše:
@jita22 ale houby, normalni vychcanost, podobne jako ocr pro otce ditete, kdyz je matka s druhym doma na rodicaku.

Tak mi vysvětli, čím se to liší od https://www.mpsv.cz/antivirus? Samozřejmě kromě papírování a byrokracie?

Zaměstnanec zůstane doma, stará se o dítě, dostane 60-80% od státu, přitom něco udělá pro zaměstnavatele, za což dostane ten zbytek, takže není na tom finančně bit, zaměstnavatele to nestojí takovou pálku a nemusí propustit nadbytečné zaměstnance.

Pokud by to nevyužil, tak by si musel žádat o Antivirus, o kterém jsem slyšel, že je tak náročný, že vyplnění žádostí a různých formulářů nabízejí různí spekulanti za 10.000 Kč. Nebo by část zaměstnanců naklusala do práce na 100% výkonu i platu, a nadbyteční by dostali výpověď.

Kdyby se fungování časem rozběhlo na předchozí úroveň, tak by firma musela složitě nabírat a zaučovat nové zaměstnance.

Samozřejmě, všechno se dá zneužít, ale není moc rozumné šetřit teď pár miliard a za pár měsíců je utratit za předražený nákup momentálně zbytných věcí včetně provizí všem možným zprostředkovatelům a lobistům, třeba https://www.idnes.cz/…ojenstvi_kuz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.5.20 06:27
@Anonymní píše:

Tak v kancelari si taky udelaji kafe, u toho pokecaji, dojdou ven na cigaro… takze nejaka pracka a ohrati jidla je v tomto nastejno.
To, ze podle tebe realne pracuji na 30%, je chyba managementu. Neexistuje, aby zamestnanec neodevzdal vysledky sve prace vcas a v pozadovanem rozsahu.
Pokud je nekdo skutecne takovy flink, exemplarne zrusit HO (at je teda doma jen na tom OCR nebo vali do kanclu), zvysit kontrolu a komunikaci se zamestnanci. Zaroven motivovat, ze kdyz HO bude klapat, je moznost nechat ji v jistych pripadech i do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin