Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@em488 píše: Více
Vždyť to pisu, ten pocit z nuceneho sexu je asi podobný jako když se žena do toho nutí, protože nechce přijít o partnera, rodinu
@Nakra
Já to lhaní o svém postoji k fyzické intimitě ve vztahu beru jako docela zásadní pochybení. ČLověk, který se toho dopouští, by neměl jen ukazovat prstem na druhého s tím, že ten druhý je špatný, jen dokola vyžaduje sex nebo mluvení o sexu.
Zároveň, pokud to trvá dýl než rok, dva, tak už asi není potřeba něco říkat. Je to jasný z toho, co člověk dělá nebo nedělá. Pokud si ten odmítaný nechce připustit realitu a furt doufá v nějaký zázrak, který to vrátí do stavu, který by si přál, tak je to taky dost nefunkční model.
@Nakra píše: Více
Já osobně na tu lásku a skvělé fungující vztahy nevěřím… Většinou to má původ právě v tom.. Pokud tedy není ten odmítajíci vyloženě asexuál, co se jen přetvařovat.
Tam kde to opravdu jinak funguje, jde jen se shodnout na nějaké frekvenci, způsobu… Určitě se dlouhodobě neodmítá
@Nakra píše: Více
Pracuješ s variantou, že je partner ochoten alternativy hledat. Což není ani zdaleka pravidlem. Viz diskuse, kterou jsem zmínila, většinový závěr byl v podstatě jediný, koukej něco dělat (a teď budu poněkud vulgární) a ty nohy roztáhni. A když ne, pak je naprosto v pořádku, že ten tvůj drahoušek zasouvá jinde.
@Venetia taky si myslím že, za tím je v základu nějaká averze na protějšek. Občas si říkám, čím vadim té mojí
![]()
@Diagnoza2 píše: Více
Ty varianty jsou nejspíš dvě, v nějakém bodu došlo k obecné změně na poli sexuálních tužeb (pro daného člověka), čili už fakt nechce a nebo je to tak, že se jedná o nechuť konat sex s konkrétní osobou.
@Venetia píše: Více
Možná jsi narazila na jádro problému, otázkou je, zda on vůbec chápe, co mu kdo píše.
@Venetia Já bych to viděla taky tak. Jen potom teda tomu nerozumím, když čtu ty xté diskuze tu, že žena mě tvrdí jak mě miluje, jak mě má ráda, nechce náš vztah ukončit, ale jakmile se táhne strašák ze skříně už zase mlží a nemá co říct, připadně něco jen prohodí a dál mluvit odmítá.
Teď nevím, jak jsi to myslela, že na tu lásku a skvěle fungující vztahy nevěříš. To bude v tom… Jestli to je myšleno ironicky.
Já ano. Věřím, že pokud tam onen základ je, tak se muž může smířit stím že není sex. nerozbije vztah kvůli tomu. A pokud to má žena stejně. Najde pro ni vyhovující kompromis. Například 1× týdně erotická masář, ruční uspokojení atd.. Fantazii se meze nekladou.
@Velryba černá Aha.. Tak ja zase měla trochu jiný dojem. Také jsem zde několik dizkusí přečetla a nebylo to jen o sexu dost často tam chyběly i polibky, pohlazení, přitulením a měla jsem dojem z některých uživatelů, že než rozbíjez rodinu a odejít od ženy, kterou mám rád. Tak kdyby občas „poskytla“ ( ať teď mě zase nepopotahuj za to slovo
) masáž se šťasným koncem, nebo se občad jen tak přitulila se večer, políbila. Tak by to pro ně schudné řešení. ![]()
Teda aslespoň tak na mě i působí @em488 dle to co tu píše. Že i tahle snaha by se cenila. ![]()
@Venetia píše: Více
Ano to se nepozná. Stejně jako se nepozná dopředu že chlap např. ztloustne a ztratí zájem o cokoliv (kromě jídla
). Ale jak jsem psal znal jsem jednu z Blavy kterou bych chtěl i bez sexu jen s občasnou masáží. Takže místní smolaře chápu
Příspěvek upraven 02.07.26 v 11:43
@em488 píše: Více
Tak vidím já tebe, že máš jen svoji pravdu a myslíš si, že vše se dá vykomunikovat a vyřešit
@Velryba černá píše: Více
Přijít o intimitu ve vztahu je poměrně zasahující a podle mě se na to dá aplikovat 5 fázi smutku:
1.Popření- to nemůže být pravda
2.Zloba - proč zrovna já, co jsem udělal špatně?
3.Smlouvání- možná že když budu dělat X povede to k Y
4.Hluboký smutek - přijetí reality
5.Smíření
Podle mě Em je ve fázi 3, furt si myslí že to nějak ukecá a vrátí
@Venetia ano zásadní rozdíl v apetenci nebo kontaktnosti se nijak vykomunikovat ani vyřešit nedá
Příspěvek upraven 02.07.26 v 11:46