Nehtařky,SOS!Zpilované nehty

35029
12.4.16 21:39

Propilované lůžko je nehtařkou. Pálit to pak pálí, ale je to i gely, některé nepálí, některé víc, ale tomu se dá předejít tak, že jak to začne hřát, tak vyndej ruku z lampy, když to přejde, dej ji tam znovu, už to pálit nebude, nesmíš čekat, až to začne pálit, to je pozdě, vyndej ruku včas a bude to OK. To by ti měla ale nehtařka říct. Jinak moje nehty bez gelovek taky strašně, špína se tam chytá, musím denně vyrýpávat, všude samá záděra a třepí se, navíc jsou měkoučké, takže fakt jen kraťounké a konec. S gelem nemám žádné záděry, nic není špinavé, takže u mě také prakticky nutnost, někdo to tak má :nevim: Závidím holkám, které mají krásné svoje nehty, hezký tvar lůžek, žádnou záděru, to bych pak chtěla také přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6525
12.4.16 21:51

@afghani Pálení v lampě je gelem. Moje zkušenost ale většinou potvrzuje, že pálící gel drží lépe.
Nicméně pokud máš svoje nehty pěkné, pevné, zkus to bez gelu. Upravené nehty Ti může udělat i dnes oblíbený gellak/shellac, akorát nevydrží takovou dobu, co gel/akryl, je třeba předělávat častěji. Nesundává se pilováním, tak bys neměla mít nehty tak zničené.
A nebo zůstat bez gelu/gellaku úplně - zabarvené špičky schováš pod lakem.
Hodně záleží, jak ty nehty vypadají po sundání gelu. Jestli je to fakt propilované, je to chyba nehtařky. Jinak mám hodně pocit, že po sundání nehtů má skoro každá pocit zničených nehtů. Já nemyslím, že to musí být tak strašné. Spíš je to o dlouhodobém pocitu nezničitelných, tvrdých nehtů, který jsou najednou pryč.

Co se týká záděr, tak to potvrzuji, že u gelu/akrylu se většina zákaznic záděr zbaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.4.16 22:04
@tery16 píše:
@afghani Pálení v lampě je gelem. Moje zkušenost ale většinou potvrzuje, že pálící gel drží lépe.
Nicméně pokud máš svoje nehty pěkné, pevné, zkus to bez gelu. Upravené nehty Ti může udělat i dnes oblíbený gellak/shellac, akorát nevydrží takovou dobu, co gel/akryl, je třeba předělávat častěji. Nesundává se pilováním, tak bys neměla mít nehty tak zničené.
A nebo zůstat bez gelu/gellaku úplně - zabarvené špičky schováš pod lakem.
Hodně záleží, jak ty nehty vypadají po sundání gelu. Jestli je to fakt propilované, je to chyba nehtařky. Jinak mám hodně pocit, že po sundání nehtů má skoro každá pocit zničených nehtů. Já nemyslím, že to musí být tak strašné. Spíš je to o dlouhodobém pocitu nezničitelných, tvrdých nehtů, který jsou najednou pryč.Co se týká záděr, tak to potvrzuji, že u gelu/akrylu se většina zákaznic záděr zbaví.

Záder na nehtech nebo kůži? Na kůži to nedává logiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.4.16 22:21

@tasa Ano, na kůži. Kdysi v kurzu jsem se na to i ptala a vysvětlení není sice 100%, ale prý si to vysvětlují tím, že se zákaznice o nehty (a potažmo i ruce) více stará. Minimálně jednou za měsíc jí někdo zatlačí kůžičku (záděra je vlastně kůžička narostlá na nehtu, která se jednou utrhne) a po modeláži natře okolí olejíčkem. A většina z nich se aspoň občas doma nakrémje.
Za mě je to kombinace nějakých předpokladů - někdo nemá záděry a o nehty se nijak nestará. A někdo je má i přes veškerou péči. Ale co jsem vypozorovala u sebe a i hodně zákaznic říkalo, že jim modeláž se záděrami hodně pomohla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.4.16 08:20

@tery16 já se o ně nestarám víc, naopak, když mám gelovky, nestarám se vůbec :mrgreen: když jsem je neměla, měla jsem takové „záchvaty“, že se budu o nehty pravidelně starat a budou hezčí, ovšem bylo to bez úspěchu :lol: také netuším, proč to tak je, ale myslím si, že tím, jak je gel vyšší, než můj vlastní nehet a i pevnější, tak je kůže okolo lépe chráně, lůžko není tak namáhané :nevim:

@tasa ano na kůži :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
13.4.16 11:59

Ja mam naopak nejmíň Záder, kdyz si je nestíhám

Apropo, co mi poradíte za přípravek proti nim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.4.16 12:25

@tasa já nepoužívám na ruce nic, prostě když mám gel, tak nemusím (jen v zimě, když mrzne, tak občas namazat, protože mám suché, ale celé, ne u nehtů) :nevim: a jak gel nemám, tak záděry jsou a můžu používat cokoliv, je to k ničemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.4.16 13:11

@ixule Ale právě i tím, že jdeš na gelovky, tak Ti tu kůžičku někdo zatlačí a naolejuje kůžičky. Někomu právě stačí i ta pravidlená jednoměsíční péče.
Já taky nevím, čím přesně to je možné, ale je to prostě fakt, že u gelovek těch záděr tolik není.
@tasa Jak jsem psala, záděry souvisí s péčí o kůžičku. Někomu kůžička prostě hodně narůstá na nehet a tím, jak nehet roste a kůžičku nikdo nezatlačí (nestříhat!!!), tak se kůžička utrhne a vznikne záděra.
Takže pomoct by mělo pravidelné, jemné zatlačování kůžiček. Existuje i změkčovač kůžiček (vypadá jako lak, potřou se kůžičky, změknou, jdou lépe zatlačit). A promašťovat.
Ale jak říkám, někdo se může strhnout a stejně mu to bude narůstat a někdo na nehty nesáhne a nebude je mít. Podle mě je to dáno i geneticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.4.16 13:25

@tery16 nejdu na ně, dělám si je sama :) ale právě i když jsem se starala sama o kůžičku, mazala atd. tak to ničemu nepomohlo :nevim: no přesně, nevím proč, ale nejsou, to je hlavní :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
13.4.16 18:36

Ja doporucuju Abigail Style salon na Milady Horakove, Prahe 7. Pani je moc sikovna, ja k ni chodim na shellac a kdyz dela manikuru, tak moc poctivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová