Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Váhu jsem vyhodila a splaskla jsem až dva měsíce po porodu. Hubnout jsem začala až začala malá běhat a hormony se mi srovnaly bych řekla až teď, dva roky po porodu…konečně začínám vypadat jako dřív. Vem kočár a choď, ono to půjde, ale tři týdny je brzo. ![]()
Vykašli se na váhu a hubnutí prosím tě
Jsi chvilku po porodu a čím urputnější budeš, tím budeš nervóznější a stejně se nehneš z místa. Chce to čas a taky klid.
@fashion_victim83 vidíš to, já u prvního nabrala hodně, kolem 17 kg a šlo to dolů rychle a skoro samo, u druhýho těhotenství jsem nabrala snad 7 kg, jsem rok po porodu a nejde to dolů ani za boha ![]()
Jsem asi stejný případ jako ty. Taky jsem čekala jak po porodu a při kojení zhubnu a ono nic
kojím už sedmý měsíc a naopak jsem ještě trošku přibrala
(168cm a 78 kg). Připadám si jak velryba, ale teď je pro mě nejdůležitější, aby byla malá zdravá a doufám, že se to srovná až přestanu kojit.
Já jsem po porodu dlouho nehubla, říkala jsem si, že už mi to asi zůstane, Chodili jsme na procházky, tak na pět hodin denně a nic. Přestala jsem to řešit. Tak devět měsíců po porodu najednou koukám, že mi padají kalhoty. Zhubla jsem za dva měsíce dvě velikosti. Ale nevím, jak se to povedlo. Myslim, že tělo nejdřív potřebovalo nabrat zpět síly a zotavit se (byla jsem v těhotenství dlouho nemocna). A když se to srovnalo, pak jsem zhubla snadno. Žádná dieta, nic
Dej tomu čas a teď se zkus zotavit a nestresuj se. A uzivej si miminko.
Moc děkuji všem za podporu ![]()
Myslíte, že bych fakt už mohla pomalinku cvičit? Zajít si třeba na jogu?
Nejhorší je jak na mě všichni koukají a pořád všichni čekají kdy teda zhubnu a taky je hrozný to oblečení, protože mi fakt nic není a nechci si na tohle zvykat a kupovat si věci nové
Myslíte, že by to fakt ještě mohlo jít? Nedokážu si představit takhle vypadat několik měsíců nebo let
Já udělám vše, abych vypadala jako dřív, ale nechci kvůli tomu přestat kojit ![]()
Taky mi nejsou skoro žádné boty
a nemůžu si ani dřepnout jak mě bolí lýtka a to sem měla i v těhu, myslím si, že je to s toho jak je mám oteklé ![]()
Já teda v těhu nabrala asi 14 kg a po šestinedělí jsem je měla dole a šlo to dolů i dál, bylo to podle mě tím, že malý měl prdíky a já už nevěděla co jíst, ale jako jedla jsem, jen drobet zdravějc a míň, protože jsem nestíhala. Kojila jsem. váha mi šla dolů i pak, protože jsem chodila 3× denně na svižné procházky s kočárkem, z poloviny do kopce. takže já si myslím, že to je nejen o omezení jídla, ale i dost i pohybu.
Ahoj, po zkušenosti sama se sebou po prvním porodu si myslím, že problém máš v hlavě - chceš být šik hned a hlava Ti pak všechny snahy blokuje
Já u prvního při kojení přibírala a přibírala, byla z toho nešťastná, ale nakonec jsem si nechala vysvětlit, že změny postavy probíhaly v těhotenství 9 měsíců, tak nemůžu chtít, aby obráceně to šlo rychleji. Ano, jsou šťastné, kterým to jde, ale někomu holt ne. Přestaň si to tak zabírat, na okolí se vykašli a doporučuji říct partnerovi, ať Ti váhu schová tak, abys ji nenašla, jinak Tě to bude nutit stále na ni lézt. Mně takhle manžel schovává na Vánoce a Velikonoce perníčky na mé přání, protože jinak nevím, kdy mám dost. Vím, že být nespokojená s vlastním tělem je psychicky náročné (byla jsem podrážděná a zbytečně vyjížděla), ale zkus se zklidnit, zajdi si na tu jógu třeba, ta je výborná a mysli pozitivně - jednou to dole všechno bude, i když to nebude do léta, ale nabyla jsi místo krásné postavy něco lepšího - dítko a časem budeš mít obojí ![]()
Já v prvním přibrala 20 a vážila jem se poprvé až u doktorky na kontrole po 6nedělí. Pamatuji se, že jsem měla o 11 kilo míň a přišlo mi to super. Že jen za měsíc víc než půlka pryč. Teď jsem přibrala 24…tak jsem zvdavá, co se u doktorky příští týden dozvím.
Jinak jsem nakonec zhubla -4 kg na váhu před otěhotněním a hodně pak na objem udělalo cílené cvičení. Hlavně břicho prostě bylo hodně povolené a když jsem na něj začla cvičit hodně se stáhlo, aniž bych extra zhubla a vizuálně opravdu mega rozdíl.
@misalin Já určitě počítám s tím, že budu sportovat, sportovala jsem několik let před těhotenstvím a v těhotenství sem chodila denně na několik km procházky… Jen mi bylo řečeno, že ještě sportovat nemůžu
Teď sem trochu nastydla, ale o víkendu si zajdu na jogu a pomalu začnu. Po šestinedělí začnu asi běhat..
@hamika Moc děkuji za hezký příspěvek. Určitě máš pravdu, jen je to fakt psychicky náročné a ještě když vidím tolik hezkých věcí, které bych si chtěla obléknout
Nejhorší je, že se cítím sama se sebou špatně a nikam se mi ani nechce ![]()
@fashion_victim83 přítel to až tak neřeší i když je sportovně založený a na postavu dost dá, ale je normální a chápe, že jsem po porodu, ale rodinný příslušníci někteří si mě bohužel dobírají
Není to moc příjemné, popravdě to dost bolí, protože každý kdo mě zná tak ví, že na to dost dám..
@anupati Doufám, že se mi to rozjede tak hezky jako tobě no
Byla bych ráda..
Jen mě napadá k těm otokům - po prvním jsem taky měla hrozně oteklé nohy, neobula jsem boty, prakticky jsem ani nemohla nosit ponožky, jak se hned zařízly.
Pak jsem někde četla, že to je nedostatkem bílkovin po porodu ![]()
Po druhém jsem každý den zbaštila navíc jeden velký bílý jogurt a fakt to zabralo, sice jsem taky trochu otekla, ale mnohem méně a značně rychleji to odeznělo.
Za zkoušku nic nedáš ![]()
@Anonymní píše:
@misalin Já určitě počítám s tím, že budu sportovat, sportovala jsem několik let před těhotenstvím a v těhotenství sem chodila denně na několik km procházky… Jen mi bylo řečeno, že ještě sportovat nemůžuTeď sem trochu nastydla, ale o víkendu si zajdu na jogu a pomalu začnu. Po šestinedělí začnu asi běhat..
Jo tak jasný, má se počkat až po šestinedělí, ale ten pohyb u toho hubnutí je fakt nejdůležitější. Já ani nesportovala, pač jsem ani neměla kdy, ale jak jsem psala-procházky s kočárem a to že jsem lítala i doma jak fretka, vydaly za vše. teď už s kočárem nelítám, malej chodí a já s ním-jako šnek, takže je to taky znátKde je moje krásná postava z dob kočárování…
Moc děkuji všem
Jsem za jakékoli rady ráda, tak snad opadnou otoky a budu hubnout
Váhu sem už schovala, tak se snažím to neřešit, tak snad se to někam pohne
Už sem byla i cvičit, tak snad ![]()