Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím.
Poslední dobou mám pocit, že se to na mne sype ze všech stran. V práci docela mazec - denně řešíme nějaké problémy. Ze školky mi volali, že dítě srazila na procházce srnka - pětiletou, má naraženou nožku. Děda - tchán na vozíku má zlatého stafylokoka a vůbec se mu to nehojí. Druhé dítě do druhé třídy - taky úraz - kolene na tělocviku. S dědou + dětmi po doktorech, v práci problémy, co je nutno řešit, muž je na služebce v Německu, máma moje v práci a brácha řeší s přítelkyní, taky jakési zdravotní problémy. Do toho jsem ztratila bezpečnostní klíče od práce, které jsou fakt veliký průser. A momentálně jsem tedy úplně vyflusaná. Před dvěmi dny nás málem smetlo auto najelo k nám do protisměru. A t d.
Jsem tak vyčerpaná, že bych už nejraději nevstala, co s tím? Potřebuji být v pohodě, abych mohla fungovat…Co mi poradíte?
Udělejte si o víkendu rodinný výlet a nebo ideálně, naplánuj si den jen pro sebe, zajdi si na masáž, kosmetiku, odfrknout si ![]()
@Kotatko03 mam pocit, ze deti jsou na hromade a nema kdo hlidat…tak to s vyletem nevidim… ![]()
@klárka14 zkus se aspon poradne vyspat, vzdy se to se. e najednou. Bude lip, drz se!!!
@klárka14 ty jo, to je teda naloz. jak se mohlo dite srazit se srnkou!!! to jsem v zivote neslysela.
Hele to zvladnes, clovek vzdycky vydrzi vicl, nez mysli - a zenska dvojnasob. Uvidis, ze az to odezni, budes si pri beznem provozu pripadat jako na prazdninach
@Pudloslava píše:
@klárka14 ty jo, to je teda naloz. jak se mohlo dite srazit se srnkou!!! to jsem v zivote neslysela.
Hele to zvladnes, clovek vzdycky vydrzi vicl, nez mysli - a zenska dvojnasob. Uvidis, ze az to odezni, budes si pri beznem provozu pripadat jako na prazdninach
tak hlavně že se srnce nic nestalo ![]()
@klárka14 proč zrovna ty řešíš dědu, měla by to řešit jeho dcera/syn, kteří už mají narozdíl od tebe dospělé děti, ne? Neobětuj se za každou cenu, nechtěj dokazovat celému světu jaká seš dobrá a kolik toho zvládneš. To končívá totiž dost blbě
Řeším dědu, protože jej máme v péči s manželem my. Nikdo jiný jaksi z rodiny nechtěl, má 4 děti, ale to nemá cenu řešit, prostě jsme se na něj nevykašlali jako ostatní.
Ohledně té srnky, jsme na vesnici a děti chodí přes pole do lesa na procházku, při sklizni kukuřice, prostě vlítla srnka do dětí, kombajn je hold větší zlo, než 25 dětiček na procházce s učitelkou, akorát smůla byla, že to bylo zrovna naše dítě, ale ještě to dopadlo dobře.
Těch okolností je vždy dost - obě děti se zraní, děda onemocní, mamka je v práci a manžel služebně pryč, prostě to zbylo vše na mne a když to člověk řeší, takto již pátým rokem, tak už ty síly taky nejsou. Dobít baterky není kde ani kdy. Večer padám únavou.