Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@wittis píše:
Ahoj holky,
jsem taky ráda za každou cenou radu, ohrádku už nám babička taky plánuje - a jenom k té cestovní postýlce, jako ohrádka se využít dá ale četla jsem, že pro živější dítě je bezpečnější ta ohrádka než cestovní postýlka. To jsem četla - já si to nemyslím, i když když vidím, některé nevychované děti v dnešní době.. příklad: minule jsem čekala na UZ, přišla maminka s dítětem, dala mu párek, párek vyválelo po zemi, po kolečku kočárku a co maminka… nic, chlapečkovi párek nechala!
Takže ač jsem myslím si, že v dnešní době mladá mamina (je mi 23let) tak si nemyslím, že mi moje dítě bude tohle dělat, ale uvidíme, až prďolka v září přijdenikdy, neříkej nikdy
A to je jako nevychované dítě? ![]()
No jestli počítáš s tím, že tohle nebo podobné věci tvoje dítě určitě dělat nebude…tak potěš koště, přeji pevné nervy ![]()
Máme hrací deku, malé je skoro 5 měsíců a zatím stačí, teprve se snaží o lezení, takže to jde. Ale ohrádku chceme taky pořídit, ale to až opravdu bude lézt apod., dopředu bych ji určitě nekupovala ![]()
K tématu, taky jsem myslela, že ohrádka bude nutná potřeba…nakonec jsem měla jen tu deku (Taf Toys - Chytráček) a ohrádka by byla zcela zbytečná. Syn byl pomaláč co se týče pohybu. Takže 8 měsíců mi ležel na místě a posléze se začal plazit a chtěl objevovat, takže předpokládám, že by v ohrádce řval jak tur ![]()
Já měla pro malýho od začátku takové ty pěnové puzzle a na tom měl mormální děckou deku a hrací hrazdičku. Ta se mi vyplatila lépe než hrací deka, protože tu dáš na zem a pak bych ji třeba už do postýlky, kde malý spinká nedala. Hrazdičku jsem mohla dát na zem, do postýlky (viz foto), nebo třeba na gauč, kde malý rád ležel vedle mě. Jinak máme v herně tady u nás půjčovnu hraček a tak jsem měla i několik hracích dek i takové ty, co rozvíjejí lezení apod pro starší děti a nemusela jsem nic pořizovat. Puzzle máme v obýváku dodnes a to jsou malému skoro dva roky.
Ohrádku jsem neměla nikdy. Malý mohl kam chtěl, byt jsme zabezpečili a dohlížela jsem na něj. Neodcházela jsem od něj, takže nebylo třeba ho dávat do klece ![]()
@RyBANA
A nebo nevychovaná maminka?
jako vzhledem k tomu, že o 4 židle dál seděla rodina, kde těhotná maminka, měla žloutenku… nevím no… asi bych ho ten párek nenechala sníst, ale jak říkám, můžu se ještě změnit, až prďolka přijde. A pevné nervy já budu potřebovat a stejnak je mít nebudu ![]()
Díky holky..no mamka je právě taky ze starý školy a rovnou by to malý zavřela do ohrádky, což mi přijde zbytečný, dokud mi nemá kam utíct:)Takže vyberu nějakou pěknou hrací deku a pak se uvidí…navíc máme malý prostor-obývák spojený s kuchyní-a docela malý, tak si nějak neumim představit, že bych tam už od teď měla mít nějakou velikou ohrádku..
@RyBANA píše:
A to je jako nevychované dítě?
No jestli počítáš s tím, že tohle nebo podobné věci tvoje dítě určitě dělat nebude…tak potěš koště, přeji pevné nervy
Hláška o nevychovaném dítěti mi zvedla náladu pro celý dnešní den.
Takové věty se nevyplácí. Až se autorce narodí živější dítě… ![]()
@Aladina píše:
Hláška o nevychovaném dítěti mi zvedla náladu pro celý dnešní den.![]()
![]()
Takové věty se nevyplácí. Až se autorce narodí živější dítě…
Když já si myslím, já si zatím můžu myslet
a ostatní si povíme až se to moje bude plazit po zemi ![]()
Vidělas někdy lidi v obchodě co se přehrabují v regálu s rohlíky? Kolik jich znáš a víš 100%, že nemají nějakou kožní nebo jinou nakažlivou nemoc…a přesto si ten rohlík koupíš a sníš..děcku ho taky dáš…a pak se hroutit, když mu spadne na zem? ![]()
Zrovna jsem včera psala do jiné diskuze, že jsem byla na toto taky tak trochu úzkostlivá, dokud mi syn na písku nesežral tak půl tuny čerstvě od psa pochcaného písku ![]()
@Gladys My sice nemáme plovoučku, ale korek, ten taky klouže. Pod dekou jsme měli pěnové puzzle a deka stačila do té doby, než z ní dcera začala utíkat (a puzzle rozebírat).
U ohrádky jsem vyndávací šprušle bohužel neměli. I když na druhou stranu možná naštěstí, protože šprušle u postýlky se naše mladší naučila vyndávat hodně rychle (její starší sestra je rozená učitelka, takže stčilo pár lekcí a malá to uměla
).
Tak to je taky jedna z věcí co nesnáším! Prostě to na co šáhnu, tak si vezmu a nevezmu do ruky rohlík, neřeknu fuj, tady je mák a hodím ho zpátky!
Já mám tvrdou školu od maminky
A úzkostlivá budu asi hodně ![]()
@wittis píše:
@RyBANATak to je taky jedna z věcí co nesnáším! Prostě to na co šáhnu, tak si vezmu a nevezmu do ruky rohlík, neřeknu fuj, tady je mák a hodím ho zpátky!
Já mám tvrdou školu od maminkyA úzkostlivá budu asi hodně
No ty jo, ale půlka národa ne
Úzkostlivost tě přejde, nebude tě (nejspíš) bavit věčně děcko utírat, hlídat jak ostříž aby nesnědlo jeden kamínek apod. Protože i tak ho sní ![]()
@tweetydee píše:
http://www.mamanek.cz/…taf-toys.jpg
My měli takovou, akorát bez hrazdiček, příště už bych koupila rovnou tu s hrazdičkama.
Mám tuto jen ten druhý druh s růžovým okrajem. Je skoro stejná, jen poznávající prvky na dece jsou jiné. Je veliká, takže si na ní bude hrát ještě hodně dlouho. ![]()