Nejdřív hrací deka pak ohrádka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
18.8.12 14:28

…nečetla jsem vše, ale hrací deku obstarala obyč deka s hrazdičkou se zavěšenýma hračkama, a ohrádku jsme neměli, bo to nepovažuji za nějak přínosné pro dítě.
Měli jsme jen zábranu do dveří dětského pokoje, který je vedle kuchyně. Tu jsme použili jen v případě, že jsem třeba slévala vroucí vodu, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.8.12 15:03
@Lenula-xy píše:
Jinak je fakt, že ohrádky by se používat neměly, aby se dítě mohlo samo rozvíjet a pohybovat, jinak ho tím brzdíme :(

já si tím nejsem jistá, u obou dětí, když jsem je položila do ohrádky, tak jsem pozorovala celkem prudký rozvoj schopností. Myslím, že nejde o to dítě do ohrádky nedávat, ale zavčasu mu umožnit z ní svobodně odejít. Pak se do ní totiž i celkem ochotně vrací, alespoň u nás to tak je, v ohrádce má hrací stoleček, hrací aktivní chodítko a různý tyhle hejblata, takže si tam dřepne, mačká čudle, ono to hraje a je spokojený, starší byl zrovna tak. Ale zkrátka si kdykoliv vyleze. Ohrádku neberu jako místo, kam dítě zavřít, spíš je to takový jeho „pokojíček“ v obývákokuchyni.

Ale jinak u nás teď rozhodně bude ohrádka sloužit jako ochrana mladšího před starším, protože „starší“ bude v době narození třetěte mít 17m a mimino by mi tu na dece myslím naprosto převálcoval. Takže to se šprušle do vylejzacího otvoru na nějakou dobu vrátí natrvalo, aby to mimčo přežilo než bude trochu odolnější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.8.12 15:08

Jinak k tomu rozvoji schopností a omezování dítěte, bydlím v úzké vysoké ředovce, takže obývák s kuchyní je v prvním patře, vedou mi tu schody nahoru i dolu. Na těch dole mám branku, protože jsem se bála, že se dítě skutálí dolů, ale na těch nahoru nic nemám - děti mohou od chvíle, kdy si kleknou, tak rozvíjet svoje schopnosti na schodech bez jakéhokoliv omezení. A můžu říct, že v době, kdy ostatní maminky děti střeží, aby se náhodou nepřiblížili k nějakým schodům, tak já mám děti, které po čtyřech s přehledem zvládají celé schodiště nahoru a taky dolů, bezpečně, umí slézat hezky pozadu.
Myslím, že každý svoje děti nějak omezuje, jen se to liší, v jakých ohledech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
18.8.12 16:29

Tedy, poctivě jsem pročetla všechny vaše příspěvky, a docela jste mě překvapily, maminy 8o Tak, abyste věděly, proč, napíšu, jak je to u nás..
Hrací deka se vůbec nechytla - jako mimi ležel prcek na posteli a hrál si s hračkami, na visačky z hrací deky nedosáhl.
Hrazdička, kterou nafotila @Mafina5 sice jistý úspěch zaznamenala cca v jeho půlroce, ale tu jsem musela z hlediska bezpečnosti okamžitě stáhnout - prcek se u ní stavěla a ona se vždy převrhla, takže sletěl i s ní. :cert:
Jakmile se začal plazit, nakoupili jsme hafo velkých pěnových puzzle:
http://www.puzzle-puzzle.cz/…oberec-30x30?…
hlavně Krtečka a pak sady po 24 dílech a máme jeden koberec v ložnici u postele, jeden v obýváku, jeden v kuchyni. (Pozor, 15×15 a 30×30 se mezi sebou nedají složit - odlišné víkusy). Takže jednak máme dobrou plochu pro mimíse na lezení, jednak je to teplé, jednak vyměkčené, když spadne a jednak se i s tím samotným občas na chvilku zabaví, rád to rozkládá..
Puzzle považuji zatím za nejlepší investici + minulý týden jsem na Aukru objednala ohrádku, tu největší, co měli = celkem 7,2 m, takže ve čtverci je to 1,8×1,8 m. Pod ní dám puzzle a šmoule tam bude trávit část dne, kdy musím uklidit nebo uvařit a tak.. Protože opravdu s ním nemohu být 24 hod denně a dnes, na svých 7 měsících je to už poděs, který všude vleze, všude se šplhá, vše musí vyzkoušet, a jak ho chvíli nehlídám (např. WC), většinou se něco semele :zed:
Takže - překvapily jste mě všechny vy, co ohrádku nepotřebujete, já už opravdu nevím, jak jinak bez ní..
Na druhou stranu právě ten hrací koberec byl u nás celkem zbytečná investice.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7397
18.8.12 19:21

@Gladys ¨jasně, že se rozvíjí i v ohrádce, ale třeba lezení, které je velmi zdravé na všechno, tak si v ohrádce asi moc neužije, ale pokud máš ohrádku přes celý obyvák, tak proč ne :D já jsem s malou dělala všechno už od doby, co se začala plazit, u některých věcí jsem musela víc hlídat, ale sehrály jsme se a vychytaly nedostatky a už je to celkem v pohodě, až na ten binec.Ale jsou i maminky, které mají dítě v malé ohrádce celý den a tam se třeba lozit moc nenaučí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
18.8.12 20:05

Koukam, ze i hodne zalezi na velikosti ohradky, ale to chce taky k tomu primerene misto, ja musela vzit tu nejmensi co delaj (pritom v postylce problem nebyl si hrat) Pak jsem i nechavala vytazene sprusle, aby mela v te kuchyni aspon svuj koutek, ale ani tam nechtela bejt :think:.

me zase prekvapilo kolik lidi tu ohradku vychvaluje, vetsinou se na diskuzich strhne mela jak je to pro dite omezujici a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
18.8.12 23:56

Koupila bych hrací deku, ale nějakou větší. Měli jsme malou a malému byla brzo malá a už do ní nechtěl. Ohrádku jsme neměli vůbec, nemám ráda ohraničené prostory. Radši jsme přizpůsobili obyvák malému a on si hraje a zkoumá. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
19.8.12 10:58

Malá nemá ráda postýlku tak do ohrádky jde přítel s počítačem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
23.8.12 22:53

Tak já našla tohle a přemýšlím o koupi, tak Ti taky posílám odkaz.

http://deky.heureka.cz/…specifikace/#c

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
14.3.13 11:44
@Darcakarca píše:
Tak já našla tohle a přemýšlím o koupi, tak Ti taky posílám odkaz.http://deky.heureka.cz/…specifikace/#c

Tak tu nemůžu nikde najít. Kde jsi koupila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí