Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anna766 píše:
I do pudinku?
Kmín používám normálně, třeba do toho zelí, ale jinak fakt ne do všeho, bramboráky, maso na žampionech a omáčky, teď už nevím jak to bylo psáno, tam ho nedávám vůbec.
Houby a kmín jdou hodně dohromady. A takovou kachnu pečenou nebo vepřové si bez kmínu nedovedu představit. Peču tak i kuře. Jednoduché a dobré.
Co kmín, to je ještě fajn, ale můj děda dával krom koláčů česnek úplně do všeho, jako dítě jsem česnek neměla ráda. ![]()
@Russet na pečení ano, ale do bramboračky ani do masa na żampionech kmín nedávám nikdy a nikdy mi tam nechyběl.
Kmín se dává obecně většinou všude, kde jsou brambory, česnek, cibule. Pomáhá totiž trávení.
@Anna766 píše:
@Russet na pečení ano, ale do bramboračky ani do masa na żampionech kmín nedávám nikdy a nikdy mi tam nechyběl.
Dala bych aspoň drcený ![]()
Nebo játra dušená s rýží. Bez kmínu nic moc. Když se podíváš do receptu, je tam.
@Kelsey píše:
Kmín se dává obecně většinou všude, kde jsou brambory, česnek, cibule. Pomáhá totiž trávení.
A majoránka má podobné účinky.
@Russet píše:
Dala bych aspoň drcený
Nebo játra dušená s rýží. Bez kmínu nic moc. Když se podíváš do receptu, je tam.
Manžel miluje játra, já mu je klidně uvařím ( bez kmínu) a on to vždy zblajzne. Já vnitřnosti nejím.
@Anna766 píše:
Manžel miluje játra, já mu je klidně uvařím ( bez kmínu) a on to vždy zblajzne. Já vnitřnosti nejím.
Tak jasně, že to sní. Není náročný. S kmínem a slaninkou je to lepšejší ![]()
@Anna766 píše:
I do pudinku?
Kmín používám normálně, třeba do toho zelí, ale jinak fakt ne do všeho, bramboráky, maso na žampionech a omáčky, teď už nevím jak to bylo psáno, tam ho nedávám vůbec.
Ne, tam patří rum a tuna cukru ![]()
@Russet není náročný protože tam necpu kmín? No nekecej. Slaninu tam dávám.
@malákráličice píše:
A neni to jedno, kdo kam dava a nedava kmin?
@malákráličice je to jedno
Mně třeba Knín nevadí, naštěstí, jinak bych si musela vařit sama.
Ja chápu, že někdo něco nemá rád nebo to přímo nesnese. Svým způsobem to obdivuji, ja sním snad všechno, skoro ničím nepořádku, k mé škodě