Nejím to!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148903
23.4.22 09:49
@Venetia píše:
Kmin nedavam skoro nikam.

Zřejmě jsi nenáročná 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
23.4.22 09:53

Nedám do pusy dršťkovou polívku, pličky a škraloup na kakau. Jen o tom píšu, tak mi nadavuje.
Pak je spousta jídel, která nevyhledávám, ale v nouzi bych je snědla.
S cibulí je to komplikovaný, protože je základem spousty jídel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
23.4.22 10:01

Nevím jestli to už zaznělo, ale co slano-sladke kombinace? Prostě nechápu, jak někoho napadlo dát na pizzu ananas..z toho normalne :poblion: Nechutná mi ani marmeláda na chlebu, někde jsem viděla i marmeládu na bramboraku no tak to bych se zeblila. Nemám ráda ani brusinky k pastice, do svíčkové…někdo dává třeba do masove směsi jablko nebo skořicí do mletého-fuj. A další kung-pao, proste oříšky a ovoce k masu nepatří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17959
23.4.22 10:08
@JanaK8 píše:
Nevím jestli to už zaznělo, ale co slano-sladke kombinace? Prostě nechápu, jak někoho napadlo dát na pizzu ananas..z toho normalne :poblion: Nechutná mi ani marmeláda na chlebu, někde jsem viděla i marmeládu na bramboraku no tak to bych se zeblila. Nemám ráda ani brusinky k pastice, do svíčkové…někdo dává třeba do masove směsi jablko nebo skořicí do mletého-fuj. A další kung-pao, proste oříšky a ovoce k masu nepatří…

ja to naopak miluju, ovoce + maso, sladke a slane.

Jim vsechno, ale nepiju alkohol a s tim mam dost potize. Nase spolecnost uplne abstinenty moc nebere, jsou trapni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80112
23.4.22 10:22
@Russet píše:
Tak jasně, že to sní. Není náročný. S kmínem a slaninkou je to lepšejší :mrgreen:

Dnes budou. S krásné osmahnutou cibulkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.4.22 12:40
@Anna766 píše:
@Russet není náročný protože tam necpu kmín? No nekecej. Slaninu tam dávám.

Určité recepty mají dané složení. Pokud manžel neočekává, že bude třeba u dušených jater na slanině kmín, není náročný. BrKaši taky vyšleháš i bez másla. Ale s máslem bude mít jemnější chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80112
23.4.22 12:47

@Russet Zase pokud je celý život ji bez kmínu, tak mu to nepřijde, naopak by měl dojem, že kmín je tam špatně. Spousta lidí se nedrží striktně kuchařky, ale vaří dle sebe a rodiny.
Zeptám se tě - kdy solis játra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.4.22 12:54

@JanaK8
Nesnáším maso a k tomu ovoce. Nemám třeba ráda víno v jídle. To cítím. Ale teď jim řízek. A řízky obaluji (že vejce a pivo si spolu rozkvedlám) a to mám ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148903
23.4.22 12:56
@Russet píše:
Určité recepty mají dané složení. Pokud manžel neočekává, že bude třeba u dušených jater na slanině kmín, není náročný. BrKaši taky vyšleháš i bez másla. Ale s máslem bude mít jemnější chuť.

To ale není o náročnosti strávníka, to se ti snažím naznačit. Je to o zvyku a o chutích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
23.4.22 13:36
@Russet píše:
Zadej si kmín v kuchyni a budeš hodně překvapená…

já jsem myslela, že ti nějaký @Červenohnědý ukradl ikonku a to jsi ty :nevim: 8o to jsou věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
23.4.22 13:45
@malákráličice píše:
A neni to jedno, kdo kam dava a nedava kmin? :mrgreen:

je, ale je to dobrá relaxace, psát si o jídle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
23.4.22 13:46

Já jsem někdy mezi 15 a 20 nejedla maso. Nepovažovala jsem se za vegetarianku, protože sem tam kureci nebo rybu jsem zvládla, ale s vepřovým a hovězím jsem měla fakt mnoho let problém. Myslím, teď zpětně, že to možná bylo v rámci nějaké poruchy příjmu potravy, ale kdo ví :nevim: prostě se mi z masa navalovalo. Máma mi tenkrát hrozně furt zalhávala a podváděla v jídle, doteď to nechápu, jestli si fakt myslela, ze jsem tak blbá a nepoznám to. :roll: kolem toho 20. roku jsem si dala na dovolené u rodičů bývalého přítele nějaké hovězí v mrkvi nebo co to bylo a docela mi to zachutnalo. Stejně pak trvalo ještě dobu, než jsem to celkově odbourala. No a to vepřové nejím víceméně doteď, někdy to zvládnu, když je fakt libové, ale sním ho párkrát do roka. Mně prostě smrdí tím prasetem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148903
23.4.22 13:50
@inkakřivák píše:
@Russet Zase pokud je celý život ji bez kmínu, tak mu to nepřijde, naopak by měl dojem, že kmín je tam špatně. Spousta lidí se nedrží striktně kuchařky, ale vaří dle sebe a rodiny.
Zeptám se tě - kdy solis játra?

Není to otázka na mě, ale jídla z jater solím až když pokrm z nich finišuju, takže před koncem dochucuju. Nevím jestli je to přežitek či ne, ale je to zvyk a tak nás to učili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80112
23.4.22 14:42

@Anna766 No a to je přesně ten kmín. Učili tě, že játra se solí až po tepelné úpravě, jinak ztvrdnou. Můj táta i maminka byli oba kuchaři a solili jako každé jiné maso, před. Nikdy to tvrdé nebylo. Jen když se prostě presusila, tak ztvrdlá stejně jako to udělá každé maso.
Za mne je to stejné jako to, že do jater patří kmin - něco, co se traduje, ale není to prostě pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
23.4.22 17:05
@Kelsey píše:Moje nejoblíbenější jídlo je, že si udělám pečené brambory a k tomu v kontaktním grilu maso, čerstvá zelenina. A to mi bohatě stačí. Rychlé, jednoduché, žádné složité operace. To bych mohla jíst denně. Mám k tomu teda ráda tatarku. To je jediná omáčka, kterou sním. Rodina to akceptuje. Oni na tom bití nejsou. Že uvařím vše, ale pak jím něco jiného u jednoho stolu. Když mi něco nechutná.

To máme hodně podobné. Nebo si upeču kuřecí stehna a k nim dám rýži a vařenou mrkev (jen teda teď v těhotenství kuřecí moc nejím, smrdí mi). Odmalička jsem nesnášela omáčky a taky nemám ráda těžká jídla typu vepřo knedlo zelo. Máma si vždycky myslela, že omáčky nemám ráda jen proto, že v naší školní jídelně je dělají nepoživatelné, ale ani v dospělosti je nemusím. A mléčné výrobky mi sice chutnají, ale mám na ně intoleranci, takže kromě bezlaktózového mléka je nekonzumuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí