Nejím to!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13974
21.4.22 19:29
@Roxy ivka píše:
Já vegetariánka nejsem, ale také mě zaráží, kolik lidí si z vás vegetariánů dělá srandu a kolik lidí vás odsuzuje, že to prý cpete ostatním. Já to ale vidím naopak, málokdy narazím na vegetariána, který by mě přesvědčoval (v životě, i na internetových diskuzích), zato stále narážím na vaše odsuzování. Připadá mi to opravdu pokrytecké.

Problém s vegetariány moc bevidan, spíš s vegany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13974
21.4.22 19:30
@Semtex píše:
To mas dobrý, já jak nejim vepřové a ohrivane jídlo, tak jsem udělala peknej zasek u tchyne, která chtěla udělat veprovy, a pro mě nechala kus kurete jakoby od predvcerejska a polivku. No já jsem se jen tak tak překonala, abych snedla tu ohratou polivku ze slusnosti, ale jak prede mnou přistálo to ohraty dva dny starý kuře tou typicky svraštělou kuzickou, tak to už jsem fakt nedala :oops: jako bylo mi to ultramegatrapny, ale já to proste nemohla už vůbec ani ochutnat :oops: proste ostuda jako blázen :zed:

Tak zrovna ohřáte kuře chápu. Omacky jsou vždy lepší druhý den. Vlastně vepřové mu taky vadí, kdyz se smaží tak mi strašně smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
21.4.22 19:32
@welovefashion píše:
Ja jsem taky mimo tabulky, jim hovezi a ryby, nejim drubez, kraliky a veprove, krome slaniny :lol: jo a taky nesnasim rozinky, nemusim jogurt, tvaroh mi nevadi, v porodnici jsem si davala vegetarianske menu, dostala jsem salat s tunakem, zvlastni, a buchticky se sodo :mrgreen:

Mě jako vegetariánskou večeři dali rybičkovou pomazánku, tak si dal manžel a mě přivezl něco jiného :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
21.4.22 19:35
@Pidulka1991 píše:
Problém s vegetariány moc bevidan, spíš s vegany.

Věřte, že je. Tedy já s nikým problém nemám, můj manžel maso jí, ale respektuje to, jak to mám já. To samé někteří lidé kolem, ale třeba moje tchyně, můj otec, ale i býv. kolegové když zjistili, že nejím maso, tak stupidní poznámky padali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
21.4.22 19:43

Asi takhle. Je o mě nechvalně známé, že nesnáším ořechy a tak se mě fakt dotklo, když jsem od tchýně na poslední narozeniny dostala „kytici“ z ořechů. :roll: Přijde mi jako základní lidská slušnost si o blízkých pamatovat alespoň takové ty špeky ohledně stravování a zbytečně je nedráždit třeba tou formou, že jim to budu dávat jako dárky.
ALE! Kdybych si měla vybrat mezi jezením ořechů a vyhladověním, tak si budu ořechy do pusy rvát po hrstech.

Tedy pokud nemusím, tak neoblíbené potraviny nekonzumuju. Omluvím se, že si bohužel nenabídnu, to mi problém nedělá, neberu to jako urážku hostitele. Ale kdyby přišel hlad, tak se raději najím než pojdu.

Příspěvek upraven 21.04.22 v 19:53

• Citovat
  • Upravit
2291
21.4.22 19:45
@j.a.n.i1 píše:
Tak se asi pohybuješ v hloupé společnosti, nemám pocit že bych někdy byla svědkem blbejch vtípků na těch pár vegetariánů, co znám. Ale ne druhou stranu je fakt, že třeba na táboře kvůli nim vegetariánskou stravu vařit odmítáme, max u polívky vynecháme masox a cibuli osmažíme na oleji místo sádla, ale jinak se musí starat sami.

Tak mě se tábory netýkají :-), nu ani mých dětí nebudou. To, že se musím postarat to vím, to mi ani tak nevadí, s tím jsem počítala. Jinak to, jestli někdo nejí to či ono, není rozmazlenost. Jinak můj mladší syn maso nejí, budeme řešit ve školce, protože třeba po rybím oleji hned zvracel, maso mu smrdí, navaluje se mu, prostě to tak má a nutit ho nebudu, já sama krom masa nikdy nedám do pusy jídla jako nudle s mákem, škubánky atd… moje matka byla k… a ne nejsem rozmazlená, ale když to člověku nesedí, tak proč se nutit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
21.4.22 19:52
@PetraMeli píše:
Tak mě se tábory netýkají :-), nu ani mých dětí nebudou. To, že se musím postarat to vím, to mi ani tak nevadí, s tím jsem počítala. Jinak to, jestli někdo nejí to či ono, není rozmazlenost. Jinak můj mladší syn maso nejí, budeme řešit ve školce, protože třeba po rybím oleji hned zvracel, maso mu smrdí, navaluje se mu, prostě to tak má a nutit ho nebudu, já sama krom masa nikdy nedám do pusy jídla jako nudle s mákem, škubánky atd… moje matka byla k… a ne nejsem rozmazlená, ale když to člověku nesedí, tak proč se nutit?

No, nekdy to rozmazlenost je, ale na druhou stranu, proc by clovek nemohl byt rozmazleny. Kazdy se necim rozmazlujeme. Jinak tedy nudle s makem taky nejim, ale kdybych mela hlad, tak se cpu i jima :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2409
21.4.22 19:55
@Parninas píše:
Asi takhle. Je o mě nechvalně známé, že nesnáším ořechy a tak se mě fakt dotklo, když jsem od tchýně na poslední narozeniny dostala „kytici“ z ořechů. :roll: Přijde mi jako základní lidská slušnost si o blízkých pamatovat alespoň takové ty špeky ohledně stravování a zbytečně je nedráždit třeba tou formou, že jim to budu dávat jako dárky.
ALE! Kdybych si měla vybrat mezi jezením ořechy a vyhladověním, tak si budu ořechy do pusy rvát po hrstech.Tedy pokud nemusím, tak neoblíbené potraviny nekonzumuju. Omluvím se, že si bohužel nenabídnu, to mi problém nedělá, neberu to jako urážku hostitele. Ale kdyby přišel hlad, tak se raději najím než pojdu.

Přesně! My se tady můžem navzájem dušovat, co bychom nepozřeli a z čeho se nám navaluje, ale pravda je, že opravdový, základní krutý hlad, jsme tu asi nikdo nezažil (a tím fakt nemyslím diety). Člověk udělá pro přežití všechno. Já se tedy utěšuju tím, že mnou nenáviděné tučné vepřové by asi v době nouze stejně nebylo na pořadu dne, ale asi bych musela přehodnotit brouky. Ale musela bych si je asi aspoň rozemlít. I když, kdo ví… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
21.4.22 20:00
@Roxy ivka píše:
Přesně! My se tady můžem navzájem dušovat, co bychom nepozřeli a z čeho se nám navaluje, ale pravda je, že opravdový, základní krutý hlad, jsme tu asi nikdo nezažil (a tím fakt nemyslím diety). Člověk udělá pro přežití všechno. Já se tedy utěšuju tím, že mnou nenáviděné tučné vepřové by asi v době nouze stejně nebylo na pořadu dne, ale asi bych musela přehodnotit brouky. Ale musela bych si je asi aspoň rozemlít. I když, kdo ví… :lol:

Brouci jsou v pohodě, kobylky mi dokonce chutnaly. :oops:

Já se umím překonat k prakticky jakékoliv potravině, věřím že je to celé v hlavě. Jen pokud nemusím, tak si fakt zle nedělám.
Si vzpomínám když jsem byla na jednom z prvních nedělních obědů u manželových rodičů a já tam do sebe prostě ten talíř nivové omáčky natlačila (plísňové sýry taky nesnesu, tfuj). Ale prostě jsem chtěla zapůsobit, tak jsem se hodně soustředila na polykání. :mrgreen: Tenkrát jako pubošovi mi to bylo blbý odmítnout oběd a chtěla jsem udělat dobrý dojem. :oops:

• Citovat
  • Upravit
8523
21.4.22 20:05

Zakladatelka tady dostala pěknýho čouda, tak se jí jdu zastat. :mrgreen: Mám to úplně stejně, nejím cibuli. Ještě tak jsem schopná ji sníst v polívce nebo v tý omáčce, kde musí být rozmixovaná na atomy, ale nesmím do ní kousnout. To se mi zvedne žaludek a je mi na zvracení.
Já s tím problém nemám, doma vařím jídla bez cibule a v restauraci si dávám jídla, kde není. Spíš s tím má problém okolí, většinou se lidi divěj, když se to dozví. Už jsem si kolikrát říkala, že budu tvrdit, že mám na ni alergii, pak by mi ji snad nikdo necpal.
A miluju ty řeči: To tam ani nepoznáš. Poznám.
Ta cibule tam vůbec není cítit. Je, opravdu. :lol:
Jinak dále nejím houby, mořský potvory, vnitřnosti, pórek a ještě určitě hromadu věcí. Z masa jím jenom kuřecí a mleté.
Jo a můj exmanžel zase nejedl mléčné výrobky: sýry, máslo, mléko (kakao jo), jogurty. Asi si dovedete představit, jak vypadalo naše vaření. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2034
21.4.22 20:14

Tak například manžel byl v dětství nemocný a držel hodně dlouho přísnou dietu, kdy nesměl skoro nic jíst. No a od té doby nemůže cibuli ani cítit. Vyloženě se mu z ní navaluje, kolikrát se skoro pozvracel. Není to v jeho případě rozmazlenost. Někteří členové rodiny mu jí úmyslně schovávají do jídla a mají z toho hroznou srandu, no ale on to vždy pozná (i vyvařenou, takové jídlo sní, ale prostě to pozná). Nevím, proč jsou někteří lidé tak škodolibý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
21.4.22 20:20

Já strašně ráda vařím a hlavně kreativně experimentuju, takže já bych za Tebe byla ráda. Pěkná výzva :srdce: :kytka:. Navíc mám trauma ze školky, kde nás soc. soudružka nutila jíst i to co jsme nejedli a když jsme se pozvraceli (já po dušeném zelí) stále nad náma a řvala než jsme to snědli znova brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Já jsem za to vděčná, že jsem dospělá a můžu si vybírat, takový máme blahobyt. Navíc u nás v rodině se opakuje vzorec, že když někdo odmítá urputně nějaké jídlo, tak po požití ty problémy zdravotní má a je jedno jestli „z hlavy“ nebo „alergie“. Naučila jsem se to plně respektovat a buď pak vymýšlím a experimentuju a bavím se tím nebo se třeba domluvíme, že ten host přinese nějakou svoji specialitu naochutnání. Moje dítě nejí od dvou let, co jí ve školce zaskočilo „masíčko“ spíš nitka ve vývaru maso, no tak nejí a co. za to jí buřty a párky :mrgreen: :mrgreen:, nijak to nikoho nepohoršuje ani nemá blbý vtipy, rádi si prostě vyjdeme vstříc a v rodině u sešlostí, oslav atd. buď jdeme do restaurace vybrané tak, aby si každý přišel na své nebo si voláme a máme kongres „co se bude vařit“. No a já mám za sebou etapu 25let naprosto bez masa a když mi někdo ho podstrčil do jídla tak jsem se pozvracela nebo osypala kopřivkou. Tak i když já cibuli miluju, mám pro Tebe maximální pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106245
21.4.22 20:30
@warita píše:
@Venetia u nas se dava cibule do skoro kazde polevky. I do vyvaru patri, i kdyz tam neni nakrajena, takze se da normalne vylovit/nenalozit na talir. Cibule tvori zaklad defacto jakekoliv omacky pod maso.

A zahranicni recepty taky vyzaduji cibuli, fakt nevim, jaka kuchyne se bez ni obejde tak doopravdy. Par receptu se asi najde, ale kolik jich bude?

U nas spotreba cibule i cesneku jenom lita.

pod maso ano, ale do polévek ji nedávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
21.4.22 20:39

@Roxy ivka No, kruty hlad jsem nezazila, ale hlad, kdy neresim, ze nejim nudle s makem nebo treba kasi z vlocek a vody, ten jo :mrgreen: A jedli jsme to vsichni, nic jineho uz jsme nemeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.4.22 20:42

@lamicina no ja kdybych k tomu takto pristupovala, tak moje dcera ji jenom maso a syn jenom brambory. Doslova.

Nerikam nutit, az dite blije, ale snazit se opakovane nabizet a snazit se presvedcit, aby jedlo i veci, ktere jist nechce. Ted uz dcerka papa skoro vsechno a veci, ktere fakt jeste stale nechce, OK, nenutim ji (neji hrasek, mrkev a fazole. Kmin taky nemusi). To respektuju. U syna to bude jeste na dlouho. Rikame mu bramborovy princ. Jenom brambory a brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí