Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Necetla jsem celou diskuzi, je to furt dokola
My jsme vyrustali ve špíně, skutečně spinava venkovska domacnost, kde se chodilo i v botech, studene chodby, koupelna a záchod, sem tam vzali domu kocku nebo psa a vsichni jsme byli pořád nemocní. Matka se divila proč
a v kartě od doktorky máme napsano, ze zijeme v nevyhovujicich podmínkách. Jedna segra zjistila z krve, ze v detstvi prodělala toxoplasmu, nemoc od koček. Ted nemůže tri roky otěhotnět, může to byt jednou z pricin.
Nase deti ziji v průměrně udrzovanem bytě, dve nejsou nemocné temer nikdy, doktorka je zna jen z preventivních prohlídek, dvě více, ale devítiletá dcerka uz častější nemocnosti taky vyrostla. Nejmenší je astmaticka, ale to ma v rodině ze strany otce.
Nase starsi deti jezdí k nasim jen pár dni o prázdninách v létě, kdy se netopí a vetsinu casu tráví venku. Mladší deti tam samostatne nejezdi, nejmensi tam nepustim nikdy. Barak neudrzovany, na zdech plísně. Kdyz jsem tam s ni chtela v létě spat, musela jsem si vysat postel plnou prosa a slepenych vykalu, nasi maji papouska, ale neuklizi mu, ze by se mohl polekat vysavace a zdechnout ![]()
V detstvi jsem utikala k babičce do mesta, co to slo. V 15 jsem odesla na intr a domů se uz nevratila.
@Šmoulice píše:![]()
![]()
Krásný příspěvek. Dobře jsem se pobavila
![]()
![]()
Pobavila? To jsem ráda
ale nechápu,…
@Jana206 píše:
Necetla jsem celou diskuzi, je to furt dokolaMy jsme vyrustali ve špíně, skutečně spinava venkovska domacnost, kde se chodilo i v botech, studene chodby, koupelna a záchod, sem tam vzali domu kocku nebo psa a vsichni jsme byli pořád nemocní. Matka se divila proč
a v kartě od doktorky máme napsano, ze zijeme v nevyhovujicich podmínkách. Jedna segra zjistila z krve, ze v detstvi prodělala toxoplasmu, nemoc od koček. Ted nemůže tri roky otěhotnět, může to byt jednou z pricin.
Nase deti ziji v průměrně udrzovanem bytě, dve nejsou nemocné temer nikdy, doktorka je zna jen z preventivních prohlídek, dvě více, ale devítiletá dcerka uz častější nemocnosti taky vyrostla. Nejmenší je astmaticka, ale to ma v rodině ze strany otce.
V detstvi jsem utikala k babičce do mesta, co to slo. V 15 jsem odesla na intr a domů se uz nevratila.
Nase starsi deti jezdí k nasim jen pár dni o prázdninách v létě, kdy se netopí a vetsinu casu tráví venku. Mladší deti tam samostatne nejezdi, nejmensi tam nepustim nikdy. Barak neudrzovany, na zdech plísně. Kdyz jsem tam s ni chtela v létě spat, musela jsem si vysat postel plnou prosa a slepenych vykalu, nasi maji papouska, ale neuklizi mu, ze by se mohl polekat vysavace a zdechnout
Vidíte a u nás je to naopak. Naši oba vyrůstali na vesnici v tom, v čem jste psala vy. Oba měli spoustu sourozencu a všichni byli a jsou zdraví. Také chovali spoustu zvířat. Naopak já se narodila už ve městě v bytě, vyrůstala jsem bez zvířat, v čistotě a jsem nemocná furt, i jako dítě. Astma, ekzemy, alergie, migreny,…
@Terezxx píše:
Vidíte a u nás je to naopak. Naši oba vyrůstali na vesnici v tom, v čem jste psala vy. Oba měli spoustu sourozencu a všichni byli a jsou zdraví. Také chovali spoustu zvířat. Naopak já se narodila už ve městě v bytě, vyrůstala jsem bez zvířat, v čistotě a jsem nemocná furt, i jako dítě. Astma, ekzemy, alergie, migreny,…
No, ono to totiž bude o tom, že pokud ani jedno ani druhé není nějaký vyložený extrém, tak mají větší vliv vrozené dispozice. Což tedy nic nemění na tom, že i když jde s částí toho co zakladatelka píše souhlasit, tak to naprosto zabila svým podáním, protože to bylo značně hloupé, bez ohledu na to, zda děti má nebo ne.
@j.a.n.i1 píše:
No, ono to totiž bude o tom, že pokud ani jedno ani druhé není nějaký vyložený extrém, tak mají větší vliv vrozené dispozice. Což tedy nic nemění na tom, že i když jde s částí toho co zakladatelka píše souhlasit, tak to naprosto zabila svým podáním, protože to bylo značně hloupé, bez ohledu na to, zda děti má nebo ne.
Perfektní shrnutí celé diskuze
.