Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lychee13
tohle je presne duvod proc se vyhybam hristim, materskym centrum a vsemu co je baby friendly…tam maji sabaty ![]()
@kterk
Taky to tak praktikuji, ale tohle je hřiště na vesnici, takže není úniku! ![]()
@zelenoockaa19 Jé, ty mě bavíš.
Nemyslím to zle, ale je vidět, že děti ještě nemáš.
Není nad vlastní praxi a vlastní zkušenosti. Povíme si to za pár let, jo? ![]()
@Lychee13 jo ja bydlim taky na vesnici, aktivne.se stykam jen s jednou kamaradkou.co ma deti a zname se jeste od bezdetna..je krasne sarkasticka
jinak se druzeni zdarne vyhybam ![]()
@kterk píše:
@Lychee13tohle je presne duvod proc se vyhybam hristim, materskym centrum a vsemu co je baby friendly…tam maji sabaty
@bartsch taky uz mam druhe vetsi a planuju treti a jeste mi nejebe
manzel to vsude cpe chlapum jako univerzální radu na zastaveni degenerace manzelky - zakaz druzeni a baby friendly zalezitosti ![]()
Je to přehnané, paradoxně děti ze sterilního prostředí trpí víc alergiema a sníženou imunitou, protože si jí díky přecitlivělé matce nemohly vybudovat.
@Paola21 píše:
Je to přehnané, paradoxně děti ze sterilního prostředí trpí víc alergiema a sníženou imunitou, protože si jí díky přecitlivělé matce nemohly vybudovat.
Otazkou je, co znamena sterilni prostredi. Ja si nemyslim, ze me dite zuje ve sterilnim prostredi (mame zvirata), ale do obchodaku jsem ho nebrala hodne dlouho. Nebudu ted resit, zda nekdo musi kvuli nakupu apod. Nesnasim OC a ano vadi mi to semeniste hnusu. To radsi dite vyvalim v bahne a lese.
@Yorkmut píše:
Nesnasim OC a ano vadi mi to semeniste hnusu. To radsi dite vyvalim v bahne a lese.
Tak mě by ani nevadilo to „semeniště hnusu“, ale vlastní nervy mám jen jedny, tak nevidím důvod proč si je cuchat zbytečnostmi jako taháním dětí do OC.
A mě zase nepřijde, že by to bylo tak tragické, jako jsme opatrnější než naše mámy, ale, že by zase o tolik…?
já myslím, že ne, ale vyjimky se najdou vždycky
@Lychee13
no já nevím ale na písek si pokecat nechodím:D
@cran-berry nevím kdo se chce hádat:). Jenom mi prostě přijde ujeté držet dítě v bublině a názory na tohle téma tu čtu často. Jenom jsem chtěla vědět jestli to tak vnímám jenom já. Takže asi ne a jdu teda pokojíček vypolstrovat a psa dáme teda pryč aby náhodou neshodil lezoucí dítko ocasem.
No každopádně dámy na nemoci máme doktory, sem to fakt psát nebudu a radit nikomu nehodlám, ať si to každý pos*re podle sebe.
@kterk píše:
@bartsch taky uz mam druhe vetsi a planuju treti a jeste mi nejebemanzel to vsude cpe chlapum jako univerzální radu na zastaveni degenerace manzelky - zakaz druzeni a baby friendly zalezitosti
Souhlas, já se těm sletům vyhýbala úspěšně u obou RD a zachovala jsem si tak zdravý rozum. ![]()
@Yorkmut píše:
Otazkou je, co znamena sterilni prostredi. Ja si nemyslim, ze me dite zuje ve sterilnim prostredi (mame zvirata), ale do obchodaku jsem ho nebrala hodne dlouho. Nebudu ted resit, zda nekdo musi kvuli nakupu apod. Nesnasim OC a ano vadi mi to semeniste hnusu. To radsi dite vyvalim v bahne a lese.
Obchoďák beru, ono hlavně nákup s dítětem není nic moc a už jenom z toho důvodu bych tam s ním nešla. Sterilní prostředí a výchovu beru tu, která probíhá stylem, že to dítě se nemůže vůbec zamazat, něčeho se venku dotknout, pohladit si psa/kočku, lézt po zemi…
Sakra že já ba tohle téma nenapsala diplomku. To by bylo materiálu. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak mě by ani nevadilo to „semeniště hnusu“, ale vlastní nervy mám jen jedny, tak nevidím důvod proč si je cuchat zbytečnostmi jako taháním dětí do OC.
Ano, to jde ruku v ruce. Tez nemam na OC nervy. A nekdo to ma jako vylet i s miminem.