Nejsme až moc přecitlivělí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.9.17 19:49
@zelenoockaa19 píše:
@kjhui Ale jo, ať hodí. Já se dnes kupodivu ještě nikde nepohádala a ani jsem se o to nesnažila tak mě to docela zajímá.

@cran-berry Přijde mi že jediný kdo tu vyvolává hádku se mnou jste Vy…

@BloomingGorgeous Chápu to, myslela jsem spíš extrémy, kterých je v současné době opravdu hodně.

Souhlasim, ze casto slycham o pristupech, ktere si mi zdaji take extremni. Ale na druhou stranu mam kamaradku pediatricku a ta je 10× opatrnejsi nez ja, coz vyplyva ze znalosti a zkusenosti. Obcas jsem se pristihla, ze jsem v pohode, protoze nejsem informovana nebo si neco neuvedomuju. Takze zalezi, kdo v jake situaci a z jakeho duvodu. Dnes tolik lidi trpi panickou poruchou, v mem okoli nekolik, ze se to mozna v nekterych pripadech odrazi i na vychove a pak tezko soudit. Tim chci rict, chovani Ti muze pripadat neadekvatni, ale casto nevis, co za tim vezi (blba zkusenost, panicka porucha, neduvera v sebe atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
12.9.17 19:58

To jsou jen výkřiky do tmy, napiš, až budou tvému dítěti tak dva roky jo :*

Já se s holkou čtyřletou také vyhýbám větším davům, když vím, že je období epidemie, protože jeden rok měla 2× měsíčně laryngitidu, kdy se mi dusila a já nevěděla, co s ní mám dělat. Jsem proto přecitlivělá? A když vím, že kluk má citlivou pokožku a hned se mu rozjede atopický ekzém, takže ho nenechávám lízat od psů, ani koček, to jsem taky přecitlivělá?
Všechno to jsou jen moudra, které jsi někde slyšela a nyní je jen opakuješ…Myslím, že každý vychovává tak, jak sám uznává za vhodné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
12.9.17 20:10

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 23:31

• Citovat
  • Upravit
12.9.17 20:17
@weyky píše:
To jsou jen výkřiky do tmy, napiš, až budou tvému dítěti tak dva roky jo :*Já se s holkou čtyřletou také vyhýbám větším davům, když vím, že je období epidemie, protože jeden rok měla 2× měsíčně laryngitidu, kdy se mi dusila a já nevěděla, co s ní mám dělat. Jsem proto přecitlivělá? A když vím, že kluk má citlivou pokožku a hned se mu rozjede atopický ekzém, takže ho nenechávám lízat od psů, ani koček, to jsem taky přecitlivělá?
Všechno to jsou jen moudra, které jsi někde slyšela a nyní je jen opakuješ…Myslím, že každý vychovává tak, jak sám uznává za vhodné ;)

Chapu, jak to myslis. Navenek muzes pusobit jako hysterka, ale mas duvody, zni mi to logicky. Jenze okoli bude tezko vedet motivaci a muze to interpretovat jako hysterii. Uplne to vidim, jak nekdo Tve chovani popisuje jako precitlivele/uzkostlive/prehnane, protoze nenechas dite pohladit psa! Ja dite nechavala chodit do nakupnich center, detskych koutku, az do zminene serie nemoci, byli jsme na hromade snad ctvrt roku, u konce sil. Pak jsem se v zime dalsim detem vyhybala a vse dezinfikovala, otirala venku veci, na ktere dite sahalo. Mozna jsem vypadala jako blazen, ale kdyz je dite tri mesice v kuse nemocne, pak uz je to oslabenou imunitou a chytne vsechno, tak uz udelas cokoli, aby se to neopakovalo. Jenze to nikdo nevi a pusobis jako hysterka. Soudi se lehce, jenze on ma kazdy nejakou motivaci. I kdyby to byla jiz zminena panicka porucha, deprese, nemoc, ktera neni na prvni pohled videt, blba zkusenost atd. Jenze soudit ostatni je lehky a je to zabavny, dotycny se pak hned citi chytrejsi a schopnejsi a ma ze sebe dobry pocit.

Pravda je, ze dotycny vi casto houby, nema zkusenost nebo mu chybi empatie ci schopnost videt veci v souvislostech. Nechap, proc kritizovat vychovu cizich rodicu nebo celou problematiku zjednodusovat. Vse je tak individualni a komplexni, ze se to podle me neda vubec takto uchopit.

Příspěvek upraven 12.09.17 v 20:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
12.9.17 20:22
@Lily Evans píše:
Jezis to je super, uplne jsem si vzpomnela jak jsem jeste pred porodem mela naprosto jasno ve vychove cizich decek :lol: hele, az porodis, prestanes mit silu resit cizi vychovny postupy, budes rada ze zvladnes svoje :lol: jinak u psa treba resim ne bacily nebo spinu, ale to, ze mala ho jednou treba blbe skrabne nebo bouchne, v 9m ty pracicky jeste moc neovlada, ze, a on ji kousne.

Já jsem před porodem měla taky určité názory, které se ani po porodu nezměnily. ;)
Svoje dítě zvládám s přehledem, takže si můžu dovolit řešit cizí vývhovné postupy :mrgreen: I když v této diskuzi nejde o nějaké výchovné postupy, ale úplně o něco jiného. ;) což jak koukám málo kdo pochopil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
12.9.17 20:32
@Šmoulice píše:
I když v této diskuzi nejde o nějaké výchovné postupy, ale úplně o něco jiného. ;) což jak koukám málo kdo pochopil ;)

Přesně tak, jde tu o něco jiného. Zesmesnovat, plácat se po ramenou, jak jste nad věcí,… Jak jsem psala, je to legrační

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
12.9.17 20:33
@cran-berry píše:
Přesně tak, jde tu o něco jiného. Zesmesnovat, plácat se po ramenou, jak jste nad věcí,… Jak jsem psala, je to legrační

Přesně ukázkový případ, který nic nepochopil ;)
Tak se neztrapňuj ještě víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
12.9.17 20:34

@cran-berry kde máte ten odkaz?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
12.9.17 20:36
@Šmoulice píše:
Přesně ukázkový případ, který nic nepochopil ;)
Tak se neztrapňuj ještě víc ;)

Jistě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
12.9.17 20:38

@Včelička992 pochopila jsem to tak, že všichni, kdo se chovají tak, jak zakladatelka popsala, jsou dle ní přecitlivělí a tím je vlastně šmahem odsoudila, aniž by věděla, co za tím vězí :nevim: tot můj názor.

@BloomingGorgeous ano,přesně tak. I moje matka mi řekla, že jsem přecitlivělá, ale ona se o tu holku s laryngitiou nemusela starat, ona s ní neseděla několik nocí před otevřeným mrazákem..ale pro ní a pro další lidi jsem divná, když jí nutím desinfikovat si ruce, kdykoliv třeba například vyjdeme z obchodu.
U syna je to trošku jiné, psa máme doma, takže to až tak úplně nepřeháním, nechám ho i pohladit, ale nenechám ho v žádném případě od psa olízat :D
Ano, okolí neví motivaci, ani důvody takového chování a proto označí takovou matku za hysterku přecitlivělou. Tyhle soudy mne s dětmi hodně rychle přešly, taky jsem bývala taková :D
Přesně tak, člověk udělá prakticky cokoliv, když si projde tímto…
Pod poslední odstavec se podepisuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
12.9.17 20:40

Hele to jsou takové hraběcí rady. Až budeš mít děti furt na hromadě, tak budeš taky dávat bacha na madla na vozíkách v supermarketu. Osobně teda můžu říct, že mi pes nebo kočka vadí míň než místa s velkou koncentrací lidí, od zvířat nebo bahna na zahradě jsme nic nechytli, ale ze školky teda pravidelně. Jo a kasat se dobrou imunitou není na místě, jsou věci, které se ovlivnit nedají, karty jsou mnohdy rozdané už před narozením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
12.9.17 20:40

Ted na to koukám, ono to úplně nevyznělo, s tou laryngitidou 2× měsíčně. Měla ji od srpna až do června každý měsíc 2× a to si potom člověk hodně rozmyslí, zda s ní poleze do davu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
12.9.17 20:41
@zelenoockaa19 píše:
@cran-berry kde máte ten odkaz?:)

„Vaše miminka a psi“. Nikdo nepřišel kritizovat, jaká škoda, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
12.9.17 20:42
@weyky píše:
To jsou jen výkřiky do tmy, napiš, až budou tvému dítěti tak dva roky jo :*Já se s holkou čtyřletou také vyhýbám větším davům, když vím, že je období epidemie, protože jeden rok měla 2× měsíčně laryngitidu, kdy se mi dusila a já nevěděla, co s ní mám dělat. Jsem proto přecitlivělá? A když vím, že kluk má citlivou pokožku a hned se mu rozjede atopický ekzém, takže ho nenechávám lízat od psů, ani koček, to jsem taky přecitlivělá?
Všechno to jsou jen moudra, které jsi někde slyšela a nyní je jen opakuješ…Myslím, že každý vychovává tak, jak sám uznává za vhodné ;)

Přesně. A dle osobních zkušeností. Můj kluk má těžkou alergii na koně a králíky, tak ho prostě do chlíva ke králíkům a koním nepustím, jestli chci, aby mi neumřel. :nevim: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
12.9.17 20:43

Já mám děti 2 a vychovávám je stejně. :lol: Nevím, co by se u zakladatelky mělo změnit porodem :roll: moje děti vlezou všude. Mladší ještě ani nechodí, takže ten doslova :lol: nevadí mi ani louže. Pro takové případy nosím ven další suché oblečení :lol: letos mi malý vlezl i do obr louže, kde byl mokrý až ve vlasech, to byla sranda. Do obchodních center chodíme často. Kde jinde jim mám koupit oblečení. A se zvířátkama se taky pusinkují. Nejvíc se sousedky štěnětem. Nemám s tím absolutně problém. Jednou ke mě a mému synovi, který se zrovna kachnil v louži došel starý pán. Zastavil se u nás, kluka pozoroval a pak řekl, že je krása, že ještě někdo v dnešní době nechá dítě hrát ve vodě, že to už dlouho neviděl. Nechápu, co je to dneska za pošahanou dobu. Dítě je dítě a ty se prostě občas umažou. Naštěstí pračku máme, takže s něčím takovým si fakt hlavu nelámu. :mavam: zakladatelko, :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí