Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To asi nebude perspektivní přítel když většinu času tráví jinde, jen né s tebou.. Asi bych si našla lepší práci a prostě se uskromnit.. Jinak to nejde.. Ale nechápu co má společného brácha přítele a přítel s tím, že ty nemáš peníze někam jít? Nechápu…
@Anonymní píše:
Prosím anonymně.Jsme s přítelem, ale on bydlí přes týden ve svém - kvůli práci. Bohužel má v rodině bratra, který všem roky velí, a tak tam jezdí pomáhat i o víkendu. Já jsem pak sama, opravuju svoje bydlení, takže nemám peníze a ani nikam nemůžu proto jít - není za co. práci mám, ale je bídně placená. Jak to přežít? Cítím se zoufale.
Jak přežít co? Chceš svůj nedostatek peněz kompenzovat příjmem přítele? Super, gratuluju mu k Tobě. Tobě gratuluju k příteli, který si nechává velet od bratra.
Jak z toho ven? Partnera nech žít jeho životem s bratrem, případně ho nech najít si přítelkyni, se kterou bude chtít trávit čas a nebude od ní hledat únikovou cestu. A tebe spasí jen asi lépe placená práce nebo prodej baráku a pořízení menší, levnější opravené nemovitosti, ideálně garsonky.
A jako co je problém. Přítel který s tebou netráví čas nebo tvůj pocit nedostatku peněz?
A co má bratr přítele společného s tím že ty nemáš peníze a neumíš si najít lepší práci?
Vypis si pozitiva, ktera v zivote mas a res veci postupne, maly krok za krokem. Veci na ktere mas minim. anebo vubec zadny vliv hod za hlavu a neres, je to zbytecne. Priklad: To jestli bude pritel s bratrem nebo s tebou tezko ovlivnis. Co muzes ovlivnit je treba vyse tveho prijmu. Samozrejme to nepujde bez zmen, ktere budou taky tezke. I to kde a jak bydlis ovlivnit muzes. At uz treba s pomoci dalsich lidi(bez pritele), kteri ti pomuzou bez naroku na penize, kterym ty pomuzes s necim jinym. Jak se rika, kde je vule, je i cesta. Chce to kolikrat se jen kousnout a prestat litovat. ![]()
Změnit práci, změnit chlapa a zvážit jeslti nemá smysl změnit i bydlení.
Nikdo to za tebe neudělá, stačí najít odvahu a riskovat tu změnu.
držím palce.
Ja ten jeji problem chapu takhle. Ona by chtela travit vikendy s pritelem s tim, ze ji nekam pozve, bude calovat zabavu atd. Jenze pritel pres vikendy maka nekde na dome dobytek jeden. ![]()
@Jaholos píše:
Ja ten jeji problem chapu takhle. Ona by chtela travit vikendy s pritelem s tim, ze ji nekam pozve, bude calovat zabavu atd. Jenze pritel pres vikendy maka nekde na dome dobytek jeden.
A ještě před tou zábavou by mohl pomoct i s těmi opravami (manuálně i finančně). Vidím to stejně.
@Anonymní píše:
Prosím anonymně.Jsme s přítelem, ale on bydlí přes týden ve svém - kvůli práci. Bohužel má v rodině bratra, který všem roky velí, a tak tam jezdí pomáhat i o víkendu. Já jsem pak sama, opravuju svoje bydlení, takže nemám peníze a ani nikam nemůžu proto jít - není za co. práci mám, ale je bídně placená. Jak to přežít? Cítím se zoufale.
Cože to máš?? Přítele?? Kde?? ![]()
A kamarádky máš? Pozvi nějakou na kafe nebo se jděte někam projít, sedněte na lavičku a pokecejte. My takhle chodíme, nemusíme sedět po hospodách. A s přítelem si budeš muset promluvit, že tě mrzí, že jste spolu málo
![]()
Já jsem měla léta peníze jen na základní provoz, při škole jsem pracovala na částečný úvazek, rodiče mě finančně nepodporovali a měla jsem to fakt tak tak. Na kafe a drinky jsme se s kamarádkama scházely u některé doma nebo v létě třeba na dece v parku. S přítelem jsme vyráželi na výlety ven s obloženým chlebem a čajem v termosce. Když byly prachy, popojeli jsme třeba vlakem, když nebyly, tak jen kam se dalo dojít pěšky. Do muzeí a galerií často na dny otevřených dveří. Vánoce nebo narozeniny byly velkým testem kreativity a hospodaření. A vzpomínám na to jako na velmi šťastné časy. Ale měla jsem teda lidi, co to se mnou sdíleli, no…
Prosím anonymně.
Jsme s přítelem, ale on bydlí přes týden ve svém - kvůli práci. Bohužel má v rodině bratra, který všem roky velí, a tak tam jezdí pomáhat i o víkendu. Já jsem pak sama, opravuju svoje bydlení, takže nemám peníze a ani nikam nemůžu proto jít - není za co. práci mám, ale je bídně placená. Jak to přežít? Cítím se zoufale.