Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky.. teda to koukam, co jste mely za trable..
Paraplicko, to sis teda uzila, hlavne, ze jste v poradku a spokojeni a stastni..
My snad taky budeme..
Na vlocky zatim kaslu.. radsi, prece jen je tam lepek.. snazim se malou cpat.. ale vic jak 80 do ni nedostanu.. a to ji uz od 20 musim dost razantne budit.. po te 80 se uz davi..
Porad kaka zelene, ach jo.. sem z toho smutna..snazim se ji davat Nutrilon HA po 2 - 2.5 hodinach, aby mela alespon vic davek.. zizen nema.. mame celkem chladno a navic mi Mudr caje nedoporucila, kdyz ji tak malo..
K te Lize.. taky me to dost drasalo, uz v porodnici mi rekli,ze kojit zrejme nebudu moct.. rikali mi, at to neresim, ze se svet nezbori.. no a zminovanou mydlilku nebo jak ji rikate.. pry rodila u nich a pozor.. laktaci si nechavala zastavit, aby neutrpela na krase???!!!! no takze.. neco jineho je o kojeni mluvit a deptat nas a na druhou stranu nekojit kvuli krase..
Clovek uz nevi cemu verit, ale hlavne, ze deti milujeme a mame je spokojene..
Dani, to že kakáte zeleně není nic špatného. Je to špatné u plně kojených dětí, ale děti, které pijí HA mléko holt kakají zeleně
… způsobuje to ta upravená bílkovina. Mám pocit, že to na plechovce Nutrilonu je také napsané
My od Nutrilonu upustili, protože malého ucpával (stejně jako Julku), takže jíme Bebu HA. A taky kakáme zeleně
s příměsí žlutého … ajajaj to je tedy téma
Dr. mi říkala, že to má Saša tuhé, protože toho zřejmě hodně zpracuje. No ale ty prdy pak z toho
![]()
Jee to si me uklidnila.. ja z toho skoro nespim… a snazim se tu zelenou vymitit
noo tak snad to bude ok.. dneska je klidna.. uvidime jak to bude snaset, ale uz HA mame pres mesic, tak snad to bude OK
Zatim ahoj
Tak já se teda k Vám taky přidám. Po porodu než se rozběhlo mlíčko byla docela krize v porodnici, až přišel hodnej pan doktor a předepsal nám 20ml beby HA. Moc mu za to děkuji konečně jsem se mohla taky natáhnout a lehnout. Nebejt jeho tak mě nikdo nepomohl. Když se mlíčko rozjelo bylo ho tolik, že jsem u druhého prsa při krmení malé držela flašku a tam to hezky odkapávalo. Ale jak to hezky začalo tak to rychle skončilo. Ještě ve 3 týdnech jsem od doktorky dětské odcházela s tím, že malá mě od narození přibrala 700g a já byla hrdá. Během týdne se to bohužel změnilo a mlíčko najednou ubejvalo a najednou v prsou nebyla ani kapka snad z minuty na minutu. Ta šílená krize. Snažila jsem se pořád přikládat, aby se to rozběhlo. Po dvou dnech boje mlíčko opět bylo, bohužel jsem ještě něvěděla že je toto bude trvat už jen týden a pak se vytratí úplně. Když jsem šla s malou v 6 týdnech k doktorce mlíčko už nebylo a už byla jen flaška. Snažila jsem při úbytku mlíčka odsávat a střádat. Marně maximálně 20ml a pak už méně a méně až nebylo nic.
U první dcerky jsem to vzala tak že mě to není souzeno nebo že jsem prostě udělala něco špatně. Řikala jsem si, že je to i tou její nemocí tím, že jsem jí nekojila hned od narození ale až po 6 dnech když ji vyndali z inkubátoru a proto jsem byla teď prostě rozhodnutá kojit a udělat proto vše. Bohužel mě to není souzeno. Obrečela jsem to mrzelo mě to. Dětská doktorka mě podpořila a řekla, abych se netrápila že to není konec světa.
A ještě maličkost když jsem porodila Aničku před těma 4 měsíci přišla na pokoj šestinedělí sestra taková stará nepříjemná. A řekla Vám už nemusím říkat jak kojit už to víte. A já jí řekla nevím. A dost nepříjemným hlasem se zeptala jak to?? No prostě to nešlo. To není možné proč to nešlo a jak dlouho. Když jsem řekla že jen 4 týdny tak se na mě podívala dost ošklivým pohledem. Tak jsem jí řekla kvůli čemu a ona hned změnila.
Fakt mě přijde že nikoho nezajímá jak se ta ženská co kojit nemůže cítí.
Holky kdo kojit nemůžete netrapte se není to konec světa. ![]()
Petra, Elí a Áňa
K ZACPÁVÁNÍ - myslím že to tady už omílám… ale my jsme museli kvůli zacpávání koupit nutrilon Omneo (teď se to ale jmenuje jinak), ale kajdění jsme měli lautr stejný jako kojený (??) normálně ty „míchaný vajíčka“ (= žlutý)…
chichi
to je témátko no ale je to miminkovský tak co!
Jinak - TO SI DĚLÁTE SRANDU ŽE MYDLILKA SI NECHALA ZASTAVIT LAKTACI!
Já jí.......
![]()
To mam nejradši teda, káže vodu a pije víno. Baba.
Mimochodem -já jsem s tou Lady jednou komunikovala emailem.
Dokonalá demagožka. Bude si mlít svoje dokola, kdyby nevim co se dělo.
A štvou mě ty fámy, který šíří. Všude na ně narážím. Dokonalý koktejl a podobný bláboly.
haha … dokonalý koktejl, no vím, co myslíš … ale stejně to ve mně teď vyvolalo i jiné myšlenky
… jeje, je noc a já už asi opravdu vyčerpáním blábolím nesmysly (spím dost málo
), ale napadlo mě - huráááá na fanatiky (tedy spíš fanatičky), třeba by nás pak mohly umlátit prsama
… je to jejich jediná zbraň, tedy kromě propagandistického jazyka ![]()
no, dost legrace
jdu vymít flašky, sterilizovat a musím si předpřipravit vodu na noční a ranní krmení, aby to pak zabralo minimum času …
a pak už snad ![]()
a ještě něco … Mydlilka mě svou odpovědí na dotaz jedné maminky fakt dostala - z toho mi totiž vyšlo (pokud i pro ni platí, že den má 24 hodin), že kojící matka, která nemá dost mléka nebo dítě málo pije, se musí proměnit kojícího/dojícícho robota, protože když jsem si to tak propočítala, tak mi vyšlo, že tato matka nemá vlastně kdy se najíst, napít, jít na záchod a spát :
//30. 09.02.04 - 12:56:29.
Dobry den pani doktorko,
mam 11 denni holcicku, ktera prodelala zloutenku, v porodnici ji osvecovali. Je jinak zdrava i prospiva, ale nerekne si skoro nikdy o jidlo. Ani po 5 hodinach. Zatim ji stale ke kojeni budim po 3, v noci maximalne po 4 hodinach, protoze mam obavy, aby nebyla dehydratovana. Je to spravne? Take ted posledni dva dny hodne blinka - skoro vse co sni. Da se s tim neco delat? Nejaka lepsi poloha po kojeni? Dekuji moc za odpoved.
Odpověď: Dobrý den,
pokud dítě je spavé a neprospívá, je nutné ho z počátku na kojení budit.
Musíte vědět, zda dítě prospívá, kolik přibralo od propuštění z porodnice, kolik měří a řídit se percentilovými grafy. Pokud je vše v pořádku, kojte tak, jak dítě vyžaduje. Není-li tomu tak, musíte dítě přikládat co nejčastěnji třeba i 10-12× za den, během kojení prsa 4× vystřídat, mezi kojením 8-10× odstříkavat. Dítě by nemělo dostávat dudlík, který \„šidí\“ dítě v potřebě sání.
Ozvěte se.
Zdraví Mydlilová//
… no není úplně trefená ![]()
JE.
No něco podobného mi tenkrát radila má úúúúúžasná laktační poradkyně (není tu „smajlík“ samopalu?).
hele paraplicko, možná bychom to mohly zkusit.
pitrisku, řekla bych, že jsme ve výhodě. Ono na ten boj tělo na tělo ani nemusí dojít, stačí, když flašky použijeme místo granátů. A z letadel na ně můžeme lít horké mléko, hlavní je, nepustit si je k tělu
, ta prsa mají některé hoooodně těžké
a mohly by po nás i stříkat ![]()
… aaaajeje já jsem taky nějaká hnusná, tak mi nehrabe jen v noci, ale už i po ránu … ale já dneska spala všehovšudy 3 hoďky (noc na prd), takže jsem hájená
![]()
jéé holky, vy jste se dobře rozjely…
kdo je to ta mydlikova a nebo jak se jmenuje?
Jinak dneska jsem byla ukojena po telefonu kámoškou.
Kojí už 10měsíců a stěžovala si, že má pořád nemocné dítě.. My jsme za 3 měsíce neměli ještě ani rýmečku (odklepala jsem to hnedka… ) Dokonce jsem tedka týden brutálně nachcípaná a už jsem se připravila na to, že to malá dostane a ono ne, úplně je zdravá!
Takže at se jdou bodnout s imunitou kojených dětí…
jezinecko Mydlilová je vrchní guru Laktační ligy.
Demagožka.
Myslim, že jí jednou postaví pomník v podobě obřího prsa.
Ahojda holky, já se taky přidávám do klubu nekojiček, vyvrhelek společnosti
Kojila jsem 4 týdny přes ukrutnou bolest, až se mi ze dne na den vytratilo mléko, jak mě to báječné kojení stresovalo. Jinak v Reflexu teď vyšel supr článek. Tady je odkaz: http://www.reflex.cz/…ek35023.html
Píše tam i vaše naše vrchní demagožka MuDr. Mydlilová. No stačí snad jen vypíchnout větu, že mále holčičky by se měly učit o kojení už ve školce s panenkou a né ji krmit lahvičkou. No comment. Tahle dáma musí být ale .....
Nazdar statečné ženy. Jsem tady s váma - můj příspěvek je někde výš…
Článek jsem četla článek z toho Reflexu, a už jsem tam frkla i komentík - fakt granát mezi ně hodit je málo. ![]()
Ještě jsem si vzpomněla jak mi jedubaba z Ligy po telefonu nutila suplementor (flaška s mlíkem pověsit na krk, od ní hadičky nalepené na prsa až k bradavkám) sem si sama sebe pedstavila jak lítám po bytě s polepenýma nahatýma prsama a flaškou s mlíkem na krku. Protože kolotoč krmení krmení, odříhávání, odsávání, sterilizování, by zřejmě vůbec odložení suplementoru nedovoloval. To byl taky jeden z momentů skončení odsávání.........udržet si lidskou důstojnost. ![]()
No jo, ta diskuze tam stojí za to. Paní Zuzana si jede svou a k tomu jí přikyvuje jakýsi tatík, který nemá Ahnung jak se ženská po porodu cití…
No a k tomu suplementoru, mně připadá už ujetý dítě krmit ze stříkačky, aby se nakazila technika kojení. Když ze začátku pije čtyřicet ml, tak to ještě chápu, ale cpát mu do papuli stříkačkou stovku
. Jinak taky jsem se čtrnáct dní „dojila“ odsávačkou. Už vím, jak se musí cítit chuděrky kravičky
Vždycky po nakojení jsem se musela hodinu dojit, abych ze sebe vymačkala alespoň 80 ml. Navíc mi Adámek trpěl na koliky, takže jsem ho musela pořád chovat, masírovat atd, takže na odsávání nebyl čas. Já bych těm babám z laktační ligy půjčila svoje prsa a chtěla bych vidět, jak by to dlouho vydržely! To se jim to kecá, když maj bradavky jak špunty od kopaček, mlíka habaděj a ještě jim kojení zjevně přináší jakousi (pro mě nepochopitelnou) rozkoš ![]()