Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
tak ten článek dobrý, fakt v hodně věcech .. ale ta diskuze, ten gaučák by si měl zkusit odrodit. Prohodit větu, že jeho žena se připravila na porod a proto byla v porodnici 15 minut .. za to bych ho pověsila za varlata do okna.. Chodila jsem na přípravu, na cvičení, četla co se dalo, počítali jsme kontrakce něž jsme vyjeli a stejně jsem rodila blbých 18 hodin. Hned po porodu jsem omdlela ve sprše a dva dny na to mi dávali ještě transfuzi. A k tomu malé mimi, které jsem měla strach i přebalit
No a vyvrcholením bylo zjištění, že nemám dost mlíka a že malá řve vlastně hlady..
Ještě z toho článku… kecy, že každý problém se dá vyřešit .. úprava techniky a mléka že přibyde.. Mám známou co kojila jak o život a měla radost, že má fajné miminko, celý den spalo. Dopadlo to tak, že po poradně šlo mimi do nemocnice na infuze, spalo totiž hlady a vyčerpáním… málem umřelo! HLADY!!
A s tím, jak nesmí být nikde informace k počátečním mlékům, na to jsem ze začátku taky nadávala. Dle čeho si má člověk vybrat. Kdybych se nezeptala přímo v porodnici, ať mi poradí co mám malé dávat, tak jsem v háji. Musím říct, že tam kde jsem rodila je laktační poradkyně hvězda. Nejenom že mi poradila jaké mléko, ale řekla i, že není zastáncem kojení za cenu pohodlí dítěte. Že nesouhlasí s trápením dítěte hlady. Hodně mi psychicky pomohla. Před odchodem domů mi donesla na vyzkoušení 5 druhů odsávaček, ať si je vyzkouším a koupím tu, která mi sedne. Poradila jaký režim si nastavit a tak. Fakt, takto si představím profesionála!
.. ještě jsem se namíchla… budu se bát pustit dceru ven s panenkou. To bude ráj pro pedofily, když malé holčičky si budou vysvlékat trička a budou přikládat panenky k prsu… Kurňa, vždyť je to úchylné a klidně ať mi kojitelka oponuje..
jezinecko, to prece dela vetsina deti spontanne, kdyz to vidi u mladsiho sourozence, kteryho mamca koji. synovec kojil plysovyho Vecernicka
nutit to holcickam zvenku je nesmysl, bud videj lahvicku, tak davaj nane flasku, nebo videj kojo, tak kojej, na tom neni nic uchylnyho.
Gaučák mě taky dostal. Tím jak u nich vše proběhlo normálně, přesně a v termínu. Šťastný to pár! No a jeho věta, že kojí ženy starší, ale hlavně inteligentnější to je i na mě moc. Takže dle jeho slov jsem úplnej debil, protože nedokážu něco tak primitivního, jako je nakojit svoje dítě a navíc nejsem normální, protože mi po týdenním přenášení museli porod vyvolat. No budu mu přát, jestli budou ještě se ženou jednou rodit, aby jim to všechno opět přesně dopadlo podle chytrých knih ![]()
Jerabino MartinaJe si ty? Jestli jo, tak ses do něj pěkně obula ![]()
ahojky, já jsem taky nekojná… Ani jednu dcerušku jsem nekojila déle než čtrnáct dní a trpěla jsem tím, hrozně… Bylo mi to strašně líto, naštěstí jsem našla oporu ve své mamce, která mi říkala, že když to nejde, tak to nejde a že holky vyrostou i tak… A je to fakt… ![]()
Tyvado Jerabino já jsem z tebe normálně dostala smíchy křeč do břicha - JAK SE DOJILA
tak to je bomba tato hláška mi absolutně zvedla náladu!
![]()
a jezinecka by věšela gaučáka za varlata ![]()
No dámy - já sem se s váma tak pobavila že se mi začalo chtít i na malou hodinovou oslavičku, kam se mi vůůůůůbec původně nechtělo, leč teď jsem chytla veselou slinu ![]()
Ta Mydlilová fakt potřebuje Diazepam a nebo svěrací kazajku. Je to magor, nechápu že ještě může veřejně vystupovat.
(no teď mi tady eště chybí nějaký výkřiky do tmy jako že tady píšem nesmysly protože „mlíčko je přece nejlepší co může maminka dítěti dát“ a „koktejl“ a du do kolen.
A NEJVÍC mě dokážou nas.....t celebritky, které tvrdí jak děěěěsně kojí a své úpěnlivé starostlivé přepečlivé mateřství dokazují tím, jak si novorozence a měsíčńátka vláčejí jak krávy na natáčení.
Pak si ženská logicky řekne, že když tato krááásná slavná paní to zvládne odkojit a ještě i natočit tisící devítistypátý díl nevim čeho, tak ji automaticky zachvátí výčitky, jaktože ona to nezvládne rozcuchaná v noční košili doma.
ivusha píše:
Jerabino MartinaJe si ty? Jestli jo, tak ses do něj pěkně obula
Je to tak, to jsem já. No prostě jsem ho musela trošku popíchnout
Ale je to marný, ten si bude stejně mlít svou ![]()
PS: Dovolila jsem si juknout na tvoje rajče a máš moc krásnýho chlapečka. Jsou ty naši nekojenci ale nádherný!
Pitrisku, celebrity to je kategorie sama pro sebe. Do měsíce od porodu mají velikost XS a ze všech časopisů se na nás smějí s přisátým miminem u prsu, samozřejmě s perfektním make-upem. Já když si vzpomenu, jak jsem lítala první týdny doma v sexy šedé noční košilce s vyvalenejma prsama, aby mi větrala, protože se mi prý tak zahojí ty krátery, co mi tam vyrobil můj malej upírek
A navíc jsem měla pocit, že už si nikdy nebudu moct ani umít vlasy, protože přesně v tom okamžiku, když jsem vlezla do vany, tak se mi Adámek probudil a začal řvát jak tur…
Holky, tak tady to frčí ![]()
Pitrisku, já se začala řechtat, když jsem si představila ten pomník ala velké prso
a hned jsem si říkala, jestli bude lepší kámen nebo bronz
, no možná úplně nejlepší by bylo, kdyby to byla kašna
a hádejte, odkud by ta voda vytékala
![]()
Názor, že by se s kojením měly blíže seznamovat holky ve školce mě tedy nadzvedl
, to je výplod chorého mozku a chudák, nebo spíš chudačka ta, která žije jen kojením a zasvětí mu svůj život - ta ho promrhá
To je už opravdu nějaká úchylka nebo sektářství ![]()
a gaučák
… no comment - nejlepší když o porodu a kojení žvaní chlap
… vedle jak ta jedle, ať se radši drží svého piva a fotbalu ![]()
Pro Mydlilku navrhuji do začátku Diazepam a když nepomůže, tak přistoupit k radikálnější léčbě - co elektrošoky ? ![]()
Celebrity - to je velmi vtipné. Všechny podle těch stupidních novin a časopisů rodí přímo ukázkově a lehce a nebo naopak zase je to příšerné drama
A všechny poté aspirují na titul Dojička roku. To že tahají mimina od narození mezi lidi na večírky nebo na natáčení/koncerty apod. snad je hodné obdivu ? A že kojí ? Do novin si musí udělat pozitivní reklamu, ať už je pravda jakákoliv, že ? Hlavní je přece být IN. Co nám to chtějí navykládat
![]()
Jezinecko, no tak mě běhal mráz po zádech, když jsi psala o tvé kamárádce a hladovém mimču
… ale pamatujte: každá může kojit, to že nekojí, je její chyba, hlavní je technika a když to skřípe, tak kojit a kojit a kojit, až z toho omdlíte a hlavní je to NEVZDAT
… ono se pak po pár týdnech a měsících přece musíte rozkojit - musíte, musíte, musíte … pěkný blábol
a dítě se pěkně potrápí hlady a stresem ![]()
zaplať pámbu za tuhle diskusi. Ale po tom, co jsme absolvovali my, by možná než dusit mydlilovou bylo lepší dusit dětské doktory, aby pustili nějaké informace o tom, kolik, v jakých intervalech, čeho atd. u počáteční UM. Sehnat jakékoliv informace byl horor a určitě mi to po návratu z porodnice nepřidalo. Filipovi taky ne.
Holky, ja teda kojim, ale opravdu mi neprijde nic sileneho, kdyz nekdo mlicko proste nema..a vim, ze kdyz mi malej bojkotoval prso, hodne me to mrzelo, je to asi prirozene, ze kojit chceme.. ale nekdy to proste nejde.. no co, kolik z nas vyrostlo na sunaru a jake jsme krasne..:)
Proc pisu, mam trochu pocit, ze se to tu zvrhlo, neco jako snazilky a tehulky, tak jsou kojne a nekojici.. to je prece blbost..:( Vsechny sve deti milujeme a je jedno jestli s prsem venku a nebo s flaskou… a ano souhlasim, ze laktacni liga je spis inkvizice, ale mela jsem doma laktacni poradkyni a byla jsem za ni rada…Takze kazda mince ma dve strany ![]()
Teruško, vím, jak to myslíš a že to myslíš dobře
Věř, že ta která nekojí, by daleko lehčeji nekojení zvládla, kdyby jí byla podána pomocná ruka a trochu toho pochopení od okolí. Většina z nás se snažila a nakonec to i obrečela. A vědu z nekojení nikdo z nás určitě dělat nechce. Ono ale opravdu není normální, když ti lidé v okolí místo pozdravu pokládají otázku, jestli kojíš ? A když se dozví, že ne, tak udílejí rady, jak na to a nebo se na tebe dívají skrz prsty a ty se musíš obhajovat nebo alespoň v tobě vyvolávají tyto pocity. A nevím, proč bych se za to měla stydět a vím, co říkám, prošla jsem si tím s velkým stresem. Já mám štěstí, že mám pochopení a pomoc v rodině a i moje dětská Dr. je rozumná. A naštve to, když jako hlavní poznámka na krabici/plechovce s UM je už legendární odstaveček, že MM je to nejlepší na světě a dítěti poskytuje bla bla bla … to pak vyvolává v nekojící matce pocit viny, že tomu svému dítěti vlastně ubližuje, protože tak se na to dneska hodně lidí dívá - tedy těch zblblých lidí. To stejné mě nadzvedlo, když jsem kdysi, když byla Julka malá, chtěla koupit nějakou dětskou kuchařku - pro inspiraci. A na první straně byl velkým písmem zase ten odstavec o mateřském mléce - KRUCI, já si chtěla koupit recepty a ne zdvižený prst nad kojením. Už jsem nikdy žádnou takovou knížku neotevřela, pro jistotu. Já to u Julky snášela hodně blbě, teď už jsem víc nad věcí
A tady ta diskuze nám pomáhá překonávat úskalí nekojení a víc to brát v pohodě. Věř, že toto potřebujeme. Když se vypovídáme těm, co nás chápou a třeba poradí a když se tady i zasmějeme - to je to nejlepší. Neodsuzuji ani dělení na snažilky a těhulky apod. … ono to tak vyplívá spíš ze situace, kdy určité lidi spojuje něco společného … ty sama jsi přece v prosinčátkách, že jo ?
, taky spolu jedete na stejné vlně a je to prima.
Teru…my to víme
, ale nech nás tady, abysme si mohly spiklenecky podrbat. Zatím všude jinde se na nás sesypaly ![]()