Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
26.2.09 15:00

Megee, 81 cm je slušná délka. To je jasný, že nebude vážit 10 kg. Taky budeme mít dlouhána. Můj manžel, když byl malej, tak byl oproti ostatním dětem taky velikej a lidi si pak mysleli, že je opožděnej. Vypadal jak dvouletý dítě, který nemluví a on mu byl rok :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
26.2.09 15:35

jo taky si tak s malým občas připadám, když třeba přijdu k dr. a tam jsou stejně vysoký děti co už krásně mluví a malej si pořád žvatlá to svoje a přitom je od nich třeba i o rok mladší…u nás je to navíc ještě horší tím, že malej začal chodit už v 10 měsících tak tím taky skvěle mate okolí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
26.2.09 19:22

Broskvičko na tabulky se vykašli. Hlavně, že máš spokojený mimino. (a navíc to vypadá, že naše zlatíčko jestli mu vydrží jeho tempo k této váze taky spěje :-) ) A fakt bych chtěla vidět tu chytračku, která by dokázala uklidnit hladový mimino, to prostě nejde.

Megee úplně tě chápu, moje kamarádka (měří asi 180 cm), její manžel 2 metry má úplně stejný problém se svou holčičkou. Holčina je dost velká (no má být po kom, že?) a když někdo netuší kolik jí skutečně je (teď cca 1,5 roku) tak (já vím, že je to hnusný) vypadá tak trochu jako zaostalá. Samozřejmě není, ale vysvětluj si to každýmu co?
Petro V nepotkaly jsme se chvíli ve snažilkách?

Všem ostatním spolučarodějkám přeju krásný večer.
Mám radost, jak se seznámek krásně rozrostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
26.2.09 21:28

ahojky spolučarodějky,
tak na mě dneska sedí část z písničky z Večerníčku o včelích medvídcích: nesnídám, nesvačím, nestihnu to, nestačím … takže čtu až tak pozdě

Petro: kašli na řeči tvojí mámy - chlapi opravdu houby vydrží, můj malý je normálně od přírody kliďas, ale jak ho někde v břichu píchne, tak je zle

jezinecko: tak já přidám něco k těm neoblíbeným jídlům mého dětství. Já jedla celkem dobře, ale nesnášela jsem játra, jakákoliv a jakkoliv upravená a nesnáším je dodnes - kupodivu mně nevadí játrová omáčka a paštiky, ale jak dostanu játra na talíř, tak to do mě prostě neleze a že mně to nutili

jerabino: no vidíš, HA mléka jsou hořká, protože je tam ta hydrolizovaná (naštěpená) bílkovina … to těm našim drobkům opravdu potom třeba bude víc chutnat pivo

broskvicko: kdyby jsi mudře tvrdila, že kojíš, tak by tě za tu hmotnost možná i pochválila, protože je asi přesvědčená o tom blábolu, že kojené děti nemohou být tlusté, i když vypadají jako vepříci a bude tvrdit, že je to v pořádku. Nicméně se napsalo, že po UM hrozně přibírají a jsou z nich tlusťoši, zřejmě s trvalým hendikepem do života … bla bla bla … Nech to koňovi, přece nebudeš trápit malého hladem

megee: no co - 10 percentil, to je taky dobrý. Julka je na nich od narození (tedy v hmotnosti), zato s výškou je na 60 percentilech - hlavně, že naše mudra je rozumná a nepřepočítává to v poměru … to tedy nejsme už vůůbec tabulkoví. Jen napsala na 3 leté prohlídce, že je drobná (ta naše žirafa) a zeptala se, jestli ji nemá nějak vyšetřit, pak našeho nejedlíka raději nechala být - zdravá je, roste a energie má až moc. A tvoje dítko to dost dobře dohnalo ;)

Heleďte, můj brácha se narodil v šedesátých letech, máma ho kojila - mlíka měla na rozdávání (dokonce ho nosila do kojeňáku, aby neměla záněty) a brácha baštil, takže v půl roce měl 10 kg ! A mudři mámě nadávali, že je to opravdu moc - je tedy fakt, že dřív se začinalo s příkrmy po 3. měsíci (kojení nekojení - bylo to jedno), máma přestala bráchu kojit v 7mi měsících a ještě v roce byl jak buřtík. Jo, ale věčně na hromadě - průdušky, zápaly plic a angíny … až do 3 let. Ale od 2 let s jídlem stávkoval až do puberty a byl hubený jak lunt :lol: To já byla kojená 3 měsíce a pak prý bylo mlíko najednou v tahu, takže hezky Sunar (a jaká jsem šikovná :lol: ), příkrmy taky od 3. měsíců - váha i růst tak průměr (dneska mám 173 cm, váha taky průměr - tedy nepočítám teď to období po porodu), minimální dětská nemocnost - no říkám - holka šikovná. Musím se aspoň sama pochválit :lol: :-D a zalítat si na koštěti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
27.2.09 07:51

holky já to s jídlem u malýho nějak neřeším když má hlad tak jí víc když nemá tak míň, ale rozhodně ho nebudu omezovat jen kvůli dr. nebo nějakým tabulkám…

Zrovna dnes se mi tu už od 6 hod. cpe piškotama :lol: a co když je chce tak mu je přece nebudu zakazovat…důležitý pro mě je, že sní všechno a je spokojenej…

madla75 já právě nevím po kom je tak vysokej…já byla ještě na základce jedna z nejmenších ve třídě…měřím 170 cm…a přítel má 180 cm takže takovej průměr…no jsem zvědavá jak bude vysokej :lol:

paraplicko dohnal to rychle v 8 měs. měl 8,62 kg a v 10 měs. nám to skočilo na 10.64 kg :lol: i dr. tomu nechtěla věřit, že za ty 2 měsíce přibral 2 kg no asi mu zrovna moooc chutnalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
27.2.09 11:47

Ahojky
přečetla jsem si vaši úplně 1.stránku a musím říct, že je to hodně zajímavé. Já tedy patřím mezi kojící i stres jsem překonala. Problémy jsem měla jen když, jsem se málo najedla, či napila a i UM jsem pár krát dala. Ten psycholog by určitě v nemocnici měl být a povinně, bo já osobně bych sama za někým nepřišla a při tom jsem to po 1. porodu jo potřebovala… Tak se tu mějte a nestresujte. pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
28.2.09 18:16

čau hele ony se z vás mezitím staly čarodějnice? ! bájo :lol:
tož já jsem mydlilový postavila mezitím kráááááásnou sošku prsa ze sněhu.
Zabudovat tam zurčící (nebo spíš zuřící) vodotrysk se mi ovšem nepovedlo, takže příště na to jdu rovnou s hadicí (ale to mi tam zase bude sakra ta voda zamrzat…)

Nuž.
K neoblíbeným jídlům z dětství:
já ŠPENÁT, PÁČ BYL ZELENEJ!!!! :lol:
a drožďovou polévku, neb mi ji v jeslích nutili, čímž mi vyvolali nauzeu přímo do talíře (kdo právě teď něco jí, tak se omlouvám, doufám že se vám právě nestalo totéž)

Teď to jím obojí.
Ale ňák sem se nenaučila jíst sladký bramborový šišky. To mě kopne jak to vložím do úst. Slaný můžu.

K tloušťce- joooo, kámoška kojila a jaký měla macky. Naštěstí si nevykojila mozek dočista dočista a tak ani mně kojení nevnucuje a nevnucovala, za což jí jednou postavím ze sněhu pomník nikoli ve tvaru prsa, ale ve tvaru mozku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
1.3.09 17:31

:D …ahoj holky chtěla byh se zeptat jakou máte zkušenost s ohřívačkou lahví???..jestli to je dobrá investice, nebo zbytečná..a když tak jakou značku??? :wink: :?:
pitrisek ahoj k těm kamarádkám kojícím…mám jednu takovou, která už si ten mozek vykojila…když jsem si s ní chtěla rozumě objektivně pohovořit, zase mě nutila další laktační žeprej super poradkyni..žeprý když takto napůl kojím..tak se to dá ještě zachránit..ale myslím si, že tvorba mléka se už asi těžko zvýšší. :roll: ..tak jsem jí razentně řekla svůj názor - že jsem ze všeho už vystřízlivěla…a to jsi měla vidět tu reakci..žeprej jsem nějaká protivná..nooo :) ..tak jsem jí při tom nechala…a ještě přitakala - že to bude asi tím šestinedělím…chachacha… :wink: :roll: ..a myslela si něco o koze… :lol: bohužel její pohled na ní se mě trochu už změnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
1.3.09 17:39

Eliško já měla ohřívačku Philips protože jsem na ni prostě narazila na netu, a byla za dobrou cenu.
Pro mě to byl nedocenitelný pomocník, když byla malá ještě malinké miminko!!
Hlavně v noci. To jsme byly obě takový „zpomalený“, a jak se malá vzbudila, tak první jsem šla dát tu chladnou převařenou vodičku do ohříváčku, a mezitím jsem šla malou přebalit (protože to jsem tak jako tak musela) a voda se krásně ohřála (byla tam kontrolka), a potom jsem si tam už jen rozpustila prášek.
Prostě jak jsem si na to zvykla, tak bez ohřívačky ani ránu.

Když pak ale byla větší a vodu už jsme nepřevařovali, tak jsem míchala vodu z rychlovarné konvice a kojeneckou vodu v poměru třetina horké vody a dvě třetiny chladné vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
1.3.09 18:21

čau ježibabky,
U nás ohřívačka nee. Záleží jaký máš pohled ma mikrovlnku. U nás muselo být jídlo OKAMŽITĚ po rozlepení oka, jinak jekot ve vysokách otáčkách. No a nejrychleji to umí mikrovlnka. V porodnici jsem čekávala jak na hanbě než se mi to moje odstříkaný mlíko ohřálo v ohřívačce - uměla jsem všechny nástěnky na chodbě nazpaměť :lol: :lol: - protože jsem takhle čekávala 8× denně Zatímco ostatní holky si chodily vedle mně převažovat na váhu po kojení miminka a předháněly se která nakojila víc. Snažila jsem se být neviditelná. Bože musím říct, že přestože už je to dávno - zase mám slzy v očích. Sem fakt husa… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
1.3.09 20:02

Tak já ze začátku v noci lítala a dělala jsem mlíko čerstvý a pak jak blázen to chladila ve vodě. To bylo jekotu! Pak jsem taky ohřívala lahvičku v teplé vodě na sporáku, ale to taky trvalo věčnost. Takže zvítězila mikrovlnka. Přes den dělám mlíko čerstvý, ale na noc si dávku předvařím, šupnu do ledničky a v noci, když se mi malej probere, tak vstanu a za minutu mám ohřáto. Samozřejmě to promíchám a ochutnám, aby to náhodou nebylo moc horký. Ale teda do třech měsíců jsem praktikovala zabijácký vstávání a dělání čerstvýho mlíka 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
1.3.09 20:13
Jerabina píše:
Tak já ze začátku v noci lítala a dělala jsem mlíko čerstvý a pak jak blázen to chladila ve vodě. To bylo jekotu! Pak jsem taky ohřívala lahvičku v teplé vodě na sporáku, ale to taky trvalo věčnost. Takže zvítězila mikrovlnka. Přes den dělám mlíko čerstvý, ale na noc si dávku předvařím, šupnu do ledničky a v noci, když se mi malej probere, tak vstanu a za minutu mám ohřáto. Samozřejmě to promíchám a ochutnám, aby to náhodou nebylo moc horký. Ale teda do třech měsíců jsem praktikovala zabijácký vstávání a dělání čerstvýho mlíka 8O
…osobně nevím když asi to namíchaný mlíko dám do mikrovlnky, tak tam prakticky asi zničím všechny ty živiny…tedy aspon podle mě. :roll: 8O …já tedy v mikrovlnce ohřívám vodu do mlika, tak to jo..ale celou dávku..to nevím…tak asi ohřívačku vzdávám..a investuji peníze do dalšího nutrilonu..„mimochodem nemáte ještě zkušenost s nutrilonem extra“ - je do více sycené mléko???…jinak dík… .jen jsem se chtěla poptat jak to je. :?: :wink: ..díky moc za odpovědi…ale také jsem asi 14 dní takto praktikovala…ohřát vodu, nebo spíš převařit..schladit trochu namíchat…a pak podle potřeby ještě dochladit na konzumaci..ted mám vodu převařenou ve skleničce do zásobi a jen jí ohřeji na tu míchací teplotu..nebo aspon přibližně…a pak dochladím..nebo ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
1.3.09 20:17

Eliško
to taky je dobrý.
Mně přímo na „infolince Nutrilonu“ řekli, že tu vodu můžu ohřát v mikrovlnce, jenže já jsem ji tehdy neměla.
(na tu infolinku jsem volala proto, že jsem absolutně nevěděla, co s tim mlíkem potom, když to malá nedopila atd… Bylo jí 10 dnů a já byla zmatená jak lesní včelka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
1.3.09 20:29

Ahoj čarodějnice :wink: :D
Tak já jsem používala u Julky hodně ohřívačku, mlíko jsem míchala čerstvé (převařená horká voda v termosce a v lednici převařenou studenou) a míchala jsem je dohromady + prášek v dávkovači od Aventu), pak jsem mléko někdy mírně přihřála v ohřívačce během krmení (když se krmilo na etapy a Julka měla ráda jen opravdu teplé mléko :lol: ). Teď jsem ji ještě nevytáhla, vždycky si připravím převařenou vodu do steril. lahví, připravím na celou dávku a šoupnu do lednice. Pak když je čas na krmení, dám tuto dávku do mikrovlnky (už vím na kolik) a pak jen nasypu suš. mléko, které mám taky připravené v dávkovači. Protřepu a jde se na věc, sice jíme teď taky často na etapy, ale malému chladnější mléko nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
1.3.09 22:18

Ahoj ježibabky,

no já i přes den i v noci praktikuji termosku. Převařím vodu a nechám v hrnci stát 15 min, pak přeliju do termosky. V noci vstanu, naliju do lahvičky, dosypu UM z dávkovače Avent a pokud je nutné, trochu schladím pod tekoucí vodou. Než to jdu dělat, stčím prckovi dudlík do pusy, než dostane jídlo, vesměs jít to v noci zaměstná, takže není řev. Stihnu pak i přebalit, ale pak už musím hnedka krmit.

Ohledně kojících kamarádek, 10 dnů po porodu jsem poslala hromadný mejl všem o tom, jak se mám, co mimčo a napsla jsem tam i to, že nemám mlíko, jak mne to deptá a že jsme na flašce a že to konzultuji s laktační poradkyní. Všechny mne politovaly a napsaly ať si z toho nic nedělám. Pak už jsem se s nimi o tom nebavila. Řešíme jiné věci týkající se mimin. Sem tak některá asi chce mi udělat radost a poznamená, jaký má problém při kojení, přičemž si pomyslím, ale kojíš ty trubko a polituji ji :-)
Jo, jen jedna mne potěšila, protože se mi přiznala, že v noci v 7 měsících kojí cca co hodinu. To je hrozné… připadám si strašně, jsou to kámošky a tady píšu, že mám radost z toho, když se něco nedaří.. :roll: Musím se nad sebou zamyslet a přehodnotit svůj vztah ke kojícím ženám :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová