Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1180
20.3.09 22:22

Jasně, Madlo :wink: , chvilku mi trvalo to najít (už je to skoro měsíc 8O ), ale tady to je:

1. Nemusím spát v podprsence
2. Můžu už zase nosit svoje sexy push-upky (protože uznejte, že kojící podprsenky může považovat za sexy pouze muž s velmi velmi bohatou fantazií
3. Ve fitku (a nejen tam) se nemusím bát fleků na tričku
4. Vím, kolik toho můj mrňous vypije a tudíž občas vím, že když řve, tak že hlad to určitě není
5. Taťka si přijde velmi důležitý, když ho může nakrmit.
6. Nemusím složitě odnaučovat kojení
7. Dítě umí pít z flašky, a později z ní pije ochotně cokoli (čaj, vodu)
8. Nedělají se mi záněty v prsu
9. Mám pořád svá krásná pevná prsa a nemám vytahané bradavky
10. Dítě nepoužívá v noci má prsa místo dudlíku
11. Když jdu ven nemusím řešit návrat kvůli nakojení dítětě (flašku vezmu s sebou), případně řešit pro mě trapné kojení na veřejnosti
12. Můžu jíst všechno bez ohledu nato, po čem se dítě nafoukne jako balón
13. Můžu cokoliv vyřídit nebo nakoupit bez nutnosti tahat miminko mezi lidi (obzvlášť v době chřipek a jiných viróz)
14. V noci se nebudím s mokrým kolem po sebou
15. Nemám neustále fleky na oblečeni
16. Nehrozi mi vykojenej mozek
17. Můžu si jít zaběhat, do sauny, do hospody, sejít se s přátely - mám i svůj život
18. Když jsem náhodou nemocná, nemusím řešit, jaké léky brát
19. Můžu se nacpat čímkoliv a nebo naopak někdy se jen tak odbýt
20. Můj jídelníček není tak bohatý, aby pokryl veškeré potřeby dítěte, zatímco UM má všechny potřebné vitamíny a živiny
21. Nemusím pít ty hnusný kojící čaje
22. Nemám rozkousané bradavky a bolavá prsa
23. Větší (již překojené) dítě = závislák mi neleze na veřejnosti pod tričko
24. Můžu si udělat i pěkný večer s partnerem, pokud máme hlídání
25. Nepůsobím na svůj protějšek jako dojnice, pokud se už ani neodstříkává.
26. Nejsem za chvíli sociálně nepoužitelná, protože se dostanu bez mimi mezi lidi i déle než jen na dvě a půl hodiny.
27. Můžu si dopřát i nějakou tu „metlu lidstva“
28. Můžu si dopřát požitek z dobré kávy nebo čaje (černého, zeleného, bílého, červeného atd. - jaký je libo) a to v jakémkoliv množství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
21.3.09 07:50

Ahoj všem tady :-)

koukám, že se tu objevila i Befana a je tu i Madlenka 75-holky ahojky, zní to sice blbě, ale ráda vás „vidím“ :lol:

fakt jsem se od srdce zasmála tomu žebříčku těch věcí, které můžu dělat, když nekojím-holky za to dík, je to super :pankac: :lol: 8)

A jinak k té imunitě…taky si myslím, že je to vrozené, pač já jsem ze třech dětí-mám bráchu a ségru a my s bráchou jsme byli kojení jen „chvilku“ a ségra nejdéle a paradoxně máme imunitu daleko lepší my s bráchou.
Ségra ta chytne vše, co okolo ní projde-nemluvě o pár docela vážnějších nemocech-dokonce má od 14ti let vyoperovanej žlučník, pač měla zánět a čtyři šutry :roll: 8O

Takže naše mamka to vždycky komentuje slovy:
PaneBože-nejdýl kojený dítě a je nejvíc nemocný!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
21.3.09 11:03

tak ten seznam pozitivních bodů je fakt super!!! :wink:

Holky,můžete mi nějak sepsat,jak připravujete UM a jak to děláte,když vyrážíte ven?
Já zatím jedu podle návodu.. převařím kojo vodu,nechám zchladnout,přisypu Nutrilon,zakvedlám, podám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.3.09 11:43
befana píše:
tak ten seznam pozitivních bodů je fakt super!!! :wink:Holky,můžete mi nějak sepsat,jak připravujete UM a jak to děláte,když vyrážíte ven?
Já zatím jedu podle návodu.. převařím kojo vodu,nechám zchladnout,přisypu Nutrilon,zakvedlám, podám…
..ze začátku jsem to taky takhlke dělala - ale vodu můžeš mít převařenou i do zásoby třeba v termosce..pak jednu převařenou a vychlazenou..no a ve finále smíchat.Tak to dělaj holky já osobně mám vodu dopředu převařenou, nooo PAK JEN FIKNU DO MIKROVLNKY áááá mám už vychytanej stupen ohřevu..pak přisypu UM a smíchám a zkusím jestli je to OK a kdy jo podávám, popřípadě schladím či odhřeji v hrnečku s hodně teplou vodou. ..a tady je o tom i diskuse -))) :wink: https://www.emimino.cz/modules.php?…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.3.09 11:57
paraplicko píše:
Jasně, Madlo :wink: , chvilku mi trvalo to najít (už je to skoro měsíc 8O ), ale tady to je:1. Nemusím spát v podprsence
2. Můžu už zase nosit svoje sexy push-upky (protože uznejte, že kojící podprsenky může považovat za sexy pouze muž s velmi velmi bohatou fantazií
3. Ve fitku (a nejen tam) se nemusím bát fleků na tričku
4. Vím, kolik toho můj mrňous vypije a tudíž občas vím, že když řve, tak že hlad to určitě není
5. Taťka si přijde velmi důležitý, když ho může nakrmit.
6. Nemusím složitě odnaučovat kojení
7. Dítě umí pít z flašky, a později z ní pije ochotně cokoli (čaj, vodu)
8. Nedělají se mi záněty v prsu
9. Mám pořád svá krásná pevná prsa a nemám vytahané bradavky
10. Dítě nepoužívá v noci má prsa místo dudlíku
11. Když jdu ven nemusím řešit návrat kvůli nakojení dítětě (flašku vezmu s sebou), případně řešit pro mě trapné kojení na veřejnosti
12. Můžu jíst všechno bez ohledu nato, po čem se dítě nafoukne jako balón
13. Můžu cokoliv vyřídit nebo nakoupit bez nutnosti tahat miminko mezi lidi (obzvlášť v době chřipek a jiných viróz)
14. V noci se nebudím s mokrým kolem po sebou
15. Nemám neustále fleky na oblečeni
16. Nehrozi mi vykojenej mozek
17. Můžu si jít zaběhat, do sauny, do hospody, sejít se s přátely - mám i svůj život
18. Když jsem náhodou nemocná, nemusím řešit, jaké léky brát
19. Můžu se nacpat čímkoliv a nebo naopak někdy se jen tak odbýt
20. Můj jídelníček není tak bohatý, aby pokryl veškeré potřeby dítěte, zatímco UM má všechny potřebné vitamíny a živiny
21. Nemusím pít ty hnusný kojící čaje
22. Nemám rozkousané bradavky a bolavá prsa
23. Větší (již překojené) dítě = závislák mi neleze na veřejnosti pod tričko
24. Můžu si udělat i pěkný večer s partnerem, pokud máme hlídání
25. Nepůsobím na svůj protějšek jako dojnice, pokud se už ani neodstříkává.
26. Nejsem za chvíli sociálně nepoužitelná, protože se dostanu bez mimi mezi lidi i déle než jen na dvě a půl hodiny.
27. Můžu si dopřát i nějakou tu „metlu lidstva“
28. Můžu si dopřát požitek z dobré kávy nebo čaje (černého, zeleného, bílého, červeného atd. - jaký je libo) a to v jakémkoliv množství
:lol: :lol: :lol: holky já se osobně přidám z nějakejma bodama, až to zabalím s tou odsávačkou + občas kojo… :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.3.09 12:24

Ahoj holky, emimino sleduju už 4 roky, co se mi narodila první dcera, ale do diskusí se moc nezapojuju, ani nejsem zaregistrovaná, ale tahle diskuse byl balzám pro moji duši, protože boj s kojením si „užívám“ už u třetího dítěte! U první holčičky jsme odcházeli z porodnice (renomované pražské, kde mě dokázali zdeptat příšerným způsobem - stylem „kolik jste toho ze sebe vymačkala?“ - když jsem prosila o dokrm) s dokrmem, malá pila 10ml na jedno kojení. Přitom podle laktačních poradkyň byla technika v pořádku, malá sála pěkně, jen toho mlíka bylo málo. Dokrmovala jsem lahvičkami avent a kojení vydrželo asi 2 měsíce, než se malá rozhodla, že jí to za to fakt nestojí a prso plivala. Ale jaká to pak byla pohoda! Lahvička jednou za 4 hodiny, večer krmil tatínek, krásně jsem se vyspala…, přibírala ukázkově. Jen to lezlo pěkně do peněz a hlavně jsem měla strašné výčitky svědomí. Tak jsem se rozhodla, že příště musím kojit plně. Při dalším těhotenství jsem načetla materiálu, že bych mohla dělat laktační poradkyni, ale odcházela jsem z té samé slavné porodnice (chování personálu by vydalo na další diskusi) s týmž malým množstvím mlíka, přesvědčena, že to nevzdám. Koupili jsme kojeneckou váhu, elektrickou odsávačku na obě prsa, stříkačky a suplementor, kojila jsem, co to šlo, odsávala, pila litry kojících čajů (včetně ohavností jako odvar z pískavice), jedla homeopatika, mazala prsa olejíčkem na podporu laktace atd. - výsledek: malý pil na jedno kojení 20ml, zbytek ze suplementoru, částečně odstříkané, ale převahou UM. Starší dcera odsávačku nenáviděla, stále jsme byli zavření doma, když jsme byli kdekoli jinde, byla jsem ve stresu, že neodsávám. Ovšem, „kojila“ jsem takhle do 5 měsíců jako by „plně“ a pak až do 10 měsíců. Po těhle zkušenostech jsem už 3. dítě nechtěla, ačkoli jsme si ho vždycky přáli. Přišlo neplánovaně, teď je synovi 6. týdnů. S kojením jsem moc nepočítala, ale rodila jsem v jiné, BFH porodnici, personál super, odcházeli jsme plně kojící, kojila jsem skoro pořád, v noci si dávala budíka, 6krát denně i více odsávala, ale stejně ve 3 týdnech přestal malý přibírat, 4 dny nekakal, pleny jen tak lehce počurané, takže jsem zase začala dokrmovat. Pak jsem koupila váhu a vypije ode mě maximálně 30-40ml na jedno kojení (spíš míň), což mu samozřejmě nestačí. Asi patřím k těm nešťastnicím, co mají málo mléčných žláz - mimochodem, při druhém i třetím těhotenství jsem se dožadovala UTZ mléčných žláz, ale vždycky mě doktoři odbyli a slavná paní doktorka Mydlilová z Laktační ligy mi jen vzkázala po laktační poradkyni, ať jdu rodit do BFH, že to tam za mě určitě vyřeší :-).Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale už 4 roky to v sobě dusím. Mild

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.3.09 12:57

ahojky.
Mě by zajímalo jaký lékař tvrdil že kojení nemá vliv na imunitu?
pár let jsem se o tom učila a je vědecky dokázané že imunita se tvoří po celí život a proto je jeho vliv jak v kojeneckém věku tak v dospělém(strava) duležitý
Pokud matka totiž dostane nějakou nemoc tvoří se protilátky které předává do mléka a tím pádem jí vstřebává organizmus kojence a vytváří si stejné protilátky.

Jinak vrozená imunita je samozřejmě také,ale vrozená imunita činí cca 45% a ostatní činní strava-kojení a prostředí v jakém dítě žije

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.3.09 13:03

a já také nekojim,ale tak jak nemám ráda že mě to někdo vyčítá nebo mnou opovrhuje tak mi stejně nepřijde fér o někom psát že kojí ty méně chytré a nebo že má někdo vykojený mozek,sami víme že to pravda není a také by se vám nelíbylo kdyby někdo tvrdil to samé o vás.
Mělo by být více pochopení,ale z obou stran!!

• Citovat
  • Upravit
2139
21.3.09 21:16

Ale no tak, ženy. Nebudeme se tu hádat kdo je chytřejší, jestli kojící, nebo nekojící… Příspěvek Elišky ohledně IQ jsem pochopila tak, že prostě přílišné soustředěníse, řešení, postupování podle pravidel laktačních poradkyň,…vlastnímu kojení škodí. Že je lepší prostě neřešit a nechat to na přírodě… Nebo myslíte, že kdyby si opravdu myslela, že kojící matky jsou hloupé, že by dělala to, co dělá, jen proto, aby mohla své dítko nakojit? Vždyť si to odporuje…
Každá mamča která z jakéhokoliv důvodu nemůže kojit, si dnes připadá méněcenná a tohle je důsledek. Ke kojení ji to rozhodně nepomůže a ke spokojenosti taky ne. Myslím, že všechny z nás kojit chtěly a snažily se a přesto to nevyšlo. Všechno má své pro a proti, i žebříček výhod nekojení. Nemusím přemýšlet nad léky proti nemoci, ale musím přemýšlet, že dítě tu nemoc může ode mě chytit. Kdybych kojila, dostane protilátky… Všechny to víme a všechny nás to mrzí, tak prosím, neberte nám tu malou útěchu z pročítání výhod nekojení s úsměvem na tváři… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
23.3.09 14:00
Martasaja píše:
Ale no tak, ženy. Nebudeme se tu hádat kdo je chytřejší, jestli kojící, nebo nekojící… Příspěvek Elišky ohledně IQ jsem pochopila tak, že prostě přílišné soustředěníse, řešení, postupování podle pravidel laktačních poradkyň,…vlastnímu kojení škodí. Že je lepší prostě neřešit a nechat to na přírodě… Nebo myslíte, že kdyby si opravdu myslela, že kojící matky jsou hloupé, že by dělala to, co dělá, jen proto, aby mohla své dítko nakojit? Vždyť si to odporuje…
Každá mamča která z jakéhokoliv důvodu nemůže kojit, si dnes připadá méněcenná a tohle je důsledek. Ke kojení ji to rozhodně nepomůže a ke spokojenosti taky ne. Myslím, že všechny z nás kojit chtěly a snažily se a přesto to nevyšlo. Všechno má své pro a proti, i žebříček výhod nekojení. Nemusím přemýšlet nad léky proti nemoci, ale musím přemýšlet, že dítě tu nemoc může ode mě chytit. Kdybych kojila, dostane protilátky… Všechny to víme a všechny nás to mrzí, tak prosím, neberte nám tu malou útěchu z pročítání výhod nekojení s úsměvem na tváři… :lol:
:wink: :wink: :wink: :wink: ..přesně tak jak to píšeš, asi to neumím tak podat nemáš o slovo mín nebo víc. :wink: :wink: :wink: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
23.3.09 14:03
Anonymni píše:
ahojky.
Mě by zajímalo jaký lékař tvrdil že kojení nemá vliv na imunitu?
pár let jsem se o tom učila a je vědecky dokázané že imunita se tvoří po celí život a proto je jeho vliv jak v kojeneckém věku tak v dospělém(strava) duležitý
Pokud matka totiž dostane nějakou nemoc tvoří se protilátky které předává do mléka a tím pádem jí vstřebává organizmus kojence a vytváří si stejné protilátky.Jinak vrozená imunita je samozřejmě také,ale vrozená imunita činí cca 45% a ostatní činní strava-kojení a prostředí v jakém dítě žije
…osobně si myslím, že někdy teoreticky je vše tak jak by asi mělo být, ale prakticky to nějak pak se míjí a nezapadá…prostě nechme to na té přírodě, tu stojnak nikdy neoblafnem…osobně si myslí, taky že asi tak 80% imunity se dědí v genech, a ten zbytek se tvoří postupně.NEBO TO TAK NĚJAK CÍTÍM. :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
23.3.09 14:58

Význam kojení na imunitu dítěte je hlavně v tom, že dítě z MM dostává od matky spoustu specifických protilátek, které si jeho tělo v prvním půlroce neumí vyrobit. První měsíc žije z toho, co dostalo od matky ještě děloze, pak už nic, pokud je na UM. Do té doby u dítěte funguje jen tzv. buněčná imunita, ne látková (neumí tvořit protilátky). Proto se tolik doporučuje kojit min. půl roku. Ale na stav jeho imunitního systému, na jeho výkonnost, to vliv nemá, to je dané, nevím kolika procenty. Je spousta dětí, i když plně kojených s oslabenou imunitou a naopak hodně těch, kteří se dokáží dobře poprat s jakoukoliv infekcí i bez kojení… Po půlroce už začíná nabíhat i tvorba protilátek a proto většinou přicházejí první „nemoci“, teploty, což vlastně není nic jiného, než aktivace imunity jako reakce na získanou baktérii… Pokud teploty trvají dlouho a jsou příliš vysoké, má už tělo problém. Přirozené je zvýšení teplot na dva tři dny a pak jejich ústup. Tak funguje dobrá imunitní odpověď a proto se nedoporučuje tlumit teploty do 38,5, vlastně tím oslabujeme přirozenou imunitní reakci s tvorbou protilátek… ale to už zabíhám úplně někam jinam…tak pardon
Pro mě, jako nekojící matku je zá:,–(ní otázka, jak docílit, aby bylo mé dítě zdravé, i když není kojené…a zatím se daří…ťuk ťuk ťuk na dřevo… :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
23.3.09 17:30

Holky,poradte mi,
kojím tak 9× denně,a k tomu dodávám cca 6× denně Nutrilon. myslíte že ty dávky jen s kojením je lepší aplikovat přes den nebo vnoci??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.3.09 18:07

paraplicko: opravdu velmi velmi smutné, je mi tě líto :( Jana

• Citovat
  • Upravit
2139
23.3.09 20:47

Befano, myslíš jako že v noci nebo přes den bys jen kojila a dokrmy by byly jindy?
Ono asi nejideálnější by bylo to střídat, ale pro Tebe výhodnější asi v noci jen kojit, abys nemusela se zalepenýma očima ještě chystat UM… :wink:
Jen nevím, jestli by to Elišce stačilo, aby zas v noci neplakala hlady… Záleží, kolik máš mlíka. Jestli by hezky spinkala jen nakojená bez UM, tak bych Nutrilon nechala jen přes den… Ono i pro ty prcky je to zas manipulace navíc… Zkusila bych jí ho dát ještě večer než půjdu spát a pak by se vidělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová