Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2139
25.3.09 01:07

:lol: :lol: :lol:
Tak nějak to bylo…akorát místo paní poradkyně, jsem znala nazpaměť všechny příručky, vystřídala všechny kojící polohy a místo odsávačky si ždímala prsa pod horkou sprchou aby toho náhodou nebylo málo. Pamatuju, jak jsem s vypětím všech sil odstříkala během dne usmolenou dvacítku a pak mu to dávala stříkačkou, jako že mu dám to nejcennější… Chudák malej se pořád točil mezi váhou, prsama a stříkačkama…co si o tom asi myslel? No, že je ten svět pěknej blázinec, největší jeho matka a že byla chyba sem vůbec lézt… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
25.3.09 09:40

Teda děvčata, pár dní sem nezabrousím a koukám, že se nám tady snaží nějaký vetřelec narušit náš spiklenecký klub nekojících žen :lol: Ale my se nedáme! Ať si kdo chce, říká, co chce. My víme svý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
25.3.09 14:30
Martasaja píše: :lol: :lol: :lol:
Tak nějak to bylo…akorát místo paní poradkyně, jsem znala nazpaměť všechny příručky, vystřídala všechny kojící polohy a místo odsávačky si ždímala prsa pod horkou sprchou aby toho náhodou nebylo málo. Pamatuju, jak jsem s vypětím všech sil odstříkala během dne usmolenou dvacítku a pak mu to dávala stříkačkou, jako že mu dám to nejcennější… Chudák malej se pořád točil mezi váhou, prsama a stříkačkama…co si o tom asi myslel? No, že je ten svět pěknej blázinec, největší jeho matka a že byla chyba sem vůbec lézt… :lol:
..přesně tak jak to píšeš, proto si myslím - že v začátcích hodně malá řvala, si říkala asi proč sem vůbec lezla… :cry:
RE: ..JAKO TO MYSLÍŠ VÁŽNĚ ŽE TI ŘEKLA - ))) NESPAT-NEJÍÉST- NEČŮRAT-NEPÍT??? …VŽDYT BEZ TĚCH 3 VĚCÍ ZROVNA TO KOJENÍ NEJDE, Z ČEHO BY SE TO MLÍČKO, JAKO VZALO… :roll: :?: :! Atakovédle, ženské chtějí radit…se po..ru. :roll:
" já osobně mám alergii na slova neustále přikládat , a to rozkojit už taky nemusím "
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
25.3.09 14:44

AHOJÍÍÍK. ..holky jinak ten návrh beru zpět, to bylo jen chvilkové zaváhání…ale pravda, že asi pod stejnou situací bych také nehledala.Tady je to asi ideál. :wink: :wink: :wink: …jinak né jen na diskusi se do mě pouští, ale ted jsem se včera dozvěděla - že ta plně kojící kámoška"koza co jsem o ní psala"…mou situaci řeší za mími zády"S NĚKÝM", jako, že jsem odmítla tu její LP. :roll:..TAK TODLE JE FAKT „KOJO MOZEK“…at mě nechá a mou malou dejchat , sem se včerááá troch rozčílila…místo, aby si sama udělala pořádek v životě, tak bude dokola neoblomě řešit - ))) už dávno vyřešenou situaci…jááá fakt nevím. :? :o Dokonce mám od ní půjčené zavinovačky, a žeprej se bojí sem pro ně přijet, že bych ji snad něco udělala…Tak přemlouvá druhou kámošku, aby jsem pro ně přijela - jako prostředník… 8O ..to teda nechápu…já ji to přece neberu, že je kojící, jen nechci, aby do mě pořád štengrovala, ty svoje rozumy…já už jich mám načtených a vyslechnutých dost. :wink: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
25.3.09 21:54

Plně kojící kámoška má svou osobní laktační poradkyni? To tak už dneska chodí? Kam ten svět spěje…už nám chybí jen WC poradci a budeme …tam… :lol: :lol: :lol:

Asi se k Tobě bojí, že by přišla o mlíko…budeš začarovaná, když odmítáš poradkyni… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
26.3.09 08:32
Martasaja píše:
Plně kojící kámoška má svou osobní laktační poradkyni? To tak už dneska chodí? Kam ten svět spěje…už nám chybí jen WC poradci a budeme …tam… :lol: :lol: :lol:Asi se k Tobě bojí, že by přišla o mlíko…budeš začarovaná, když odmítáš poradkyni… :lol:
…tak né vyloženě osobní, ale s tím co píšeš…asi má strach"bachabacha jsem asi čarodejnice", že by přišla o mlíko.. :wink: :lol: :lol: :lol: …nooo vidíš to mě nenapadlo.http://i.dama.cz/s/e224.gif
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6973
26.3.09 08:36

Ahoj holky,

děkuju za tuhle diskuzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jsem ve stejné situaci jako vy. Mám třítýdenního chlapečka a od narození ho dokrmuju. Mám málo mlíka. Nemá cenu tu popisovat, co všechno jsem pro mlíko dělala. To by bylo nadlouho. Zkrátka jsem zkusila všechno za pomoci sestřiček na neonatologii, kde jsme tři dny strávili kvůli žloutence. Bylo to už týden po porodu a já nakojila max 20 po třičtvtěhodinové fušce. Nijak se z toho nehroutím. Prvního syna jsem taky téměř nekojila. Ale UM jsem dala až asi po měsíci- chudinka řval pořád hlady. Já nezkušená prvorodička jsem ho měla pořád u prsa a stejně neměl dost. Pak dostal UM a bylo to na¨jednou spokojený mimčo. Tenktát jsem se trápila a měla výčitka. Ale dneska už jsem moudřejší. Mám naštěstí perfektní pediatričku, která mě uklidní.

Taky si od „kamarádek“ vyslechnu svoje. Jako že mám kojit tak čast, jak si malej říká atd. Ale to bych musela mít prso venku pořád a k tomu mám ještě druhý dítě. Taky si říkám, ať nás nechaj žít.

Snažím se něco málo nakojit a pak dokrm, ale od dnešní noci se mi zdá, že už mlíko nemám skoro vůbec. Malej nesaje, jenom si tak dumlá a pak vymlaskne flašku jako nic. Takže si myslím, že za chvíli budeme čistě na UM.

Děkuju holky, že jsem se tu mohla vypsat někomu, kdo je na tom stejně.

Jinak seznam výhod nekojících mě pobavila zvednul náladu. Aspoň si budu moct dát to pivo :wink:

Efča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
26.3.09 08:36

Ahojky spolučarodějky :wink:

Eliško, a je to ještě vůbec kámoška ? Vždyť se chová jako magor. Proč tě nenechá na pokoji, to jí to kojení asi hodně vlezlo do hlavy, když tě chce spasit :lol: No, a asi se opravdu bojí, že ji uhraneš a mlíko bude pryč :lol: :lol: :lol:

Pokud jde o slovo „přikládat“, tak je fakt, že jak to pořád do nás hustí - příkládat, až z toho padnu do mdlob - tak už snad mně ani nenapadne jiné využití tohoto slova :o :( Ale snad se nepřikládá jen mimčo, že ? Třeba i studený mokrý hadr na hlavu :lol: - to kdyby někoho z toho rozkojování rozbolela hlava :lol: :lol: :lol: Případně z těch pouček :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
26.3.09 08:39

..jiank holky dotaz, kolik tekutin, tak vypije vaše dítko.????..jako myslím čajíku..když jste plně na flašce…naše pije fenykláč..a vypije jak kdy..mám malou flaštičku tu asi 125ml…někdy celou, nebo někdy jen půlku či 3/4…skleničky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
26.3.09 08:40
paraplicko píše:
Ahojky spolučarodějky :wink:

Eliško, a je to ještě vůbec kámoška ? Vždyť se chová jako magor. Proč tě nenechá na pokoji, to jí to kojení asi hodně vlezlo do hlavy, když tě chce spasit :lol: No, a asi se opravdu bojí, že ji uhraneš a mlíko bude pryč :lol: :lol: :lol:

Pokud jde o slovo „přikládat“, tak je fakt, že jak to pořád do nás hustí - příkládat, až z toho padnu do mdlob - tak už snad mně ani nenapadne jiné využití tohoto slova :o :( Ale snad se nepřikládá jen mimčo, že ? Třeba i studený mokrý hadr na hlavu :lol: - to kdyby někoho z toho rozkojování rozbolela hlava :lol: :lol: :lol: Případně z těch pouček :roll:
…už není, jen to píši, aby jste byly v obraze…včerá jsem jí vymazala z mobilu…jestli jí toto nepřejde, tak o ní nechci už slyšet. :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
26.3.09 10:08

eliško malej mi vypije tak těch 300ml čaje za den, ale když byl ve věku tvého mimča tak pil asi tak stejně, někdy se mi do něj nepodařilo dostat vůbec nic…od dr. mi bylo řečeno, že pokud dostatečně čůrá tak asi nemá potřebu pít… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
26.3.09 10:38
megee píše:
eliško malej mi vypije tak těch 300ml čaje za den, ale když byl ve věku tvého mimča tak pil asi tak stejně, někdy se mi do něj nepodařilo dostat vůbec nic…od dr. mi bylo řečeno, že pokud dostatečně čůrá tak asi nemá potřebu pít… :)
…hmmm tak to my čůráme asi dost co vidím, v plných plínkách…jen sen se chtěla uklidnit. :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
26.3.09 12:31

Efčo, tak nějak to probíhalo i u nás a asi v té době taky přestal sát z prsa (i když do té doby s tím problémy neměl), podle mě už byl na flašku natolik zvyklý, že mu bylo líno se namáhat. A dopadlo to, jak píšeš… :?
Taky máme rozumnou pediatričku, pomohla mi podívat se na to s rozumem, bez vlivu hromonů v šestinedělí… :wink:

Napadl mě i jiný význam slova „přikládat“. Přikládá se i do kamen, aby nevyhasly. Takže…když budeš často PŘIKLÁDAT, budeš táák nažhavená, že bys nejraději někoho kopla do… :-) :lol:

Eliško, my nepili čaj vůbec, ani vodu. Malej mi v té době vypil asi litr mlíka denně, což vzhledem k jeho váze mu úplně stačilo. čůral dostatečně a byl spokojený, tak mě ani nenapadlo mu ještě něco dávat. Možná, kdyby bylo léto, vedro, kdyby se potil,… Ani doktorka mi nic takového nedoporučovala (já se teda ani neptala), ale myslím, že kdyby bylo potřeba, že zrovna ona by mi řekla… Je tu teď o tom nějaká nová diskuse, tak mě překvapilo, kolik čaj přidává… Ale víš co, mimču to neublíží, tak je to v podstatě jedno, ale podle mě, když vypije dost mlíčka, čaj navíc nepotřebuje…z hlediska tekutin. Když někomu pomáhá kvůli trávení, tak proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
26.3.09 12:42

Když bych se vrátila k těm „vykojeným mozkům“. Ony ty hormóny jsou svině, co si budem povídat… Já už v době těhotenství měla pocit, že mám plodovku i na mozku, o šestinedělí nemluvě a teď, nevím kterejma hormonama to je, ale zhruba 80% mé šedé mozkové kůry zaujímají plínky, mlíčko, papání, kakání, čůrání, spinkání, správný PM vývoj, „to sme to zase vyrostli“, „jé zoubeček“, ..... A to jsem dřív bývala úplně normální… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
26.3.09 12:46
Martasaja píše:

Taky máme rozumnou pediatričku, pomohla mi podívat se na to s rozumem, bez vlivu hromonů v šestinedělí… :wink:

Napadl mě i jiný význam slova „přikládat“. Přikládá se i do kamen, aby nevyhasly. Takže…když budeš často PŘIKLÁDAT, budeš táák nažhavená, že bys nejraději někoho kopla do… :-) :lol:

Eliško, my nepili čaj vůbec, ani vodu. Malej mi v té době vypil asi litr mlíka denně, což vzhledem k jeho váze mu úplně stačilo. čůral dostatečně a byl spokojený, tak mě ani nenapadlo mu ještě něco dávat. Možná, kdyby bylo léto, vedro, kdyby se potil,… Ani doktorka mi nic takového nedoporučovala (já se teda ani neptala), ale myslím, že kdyby bylo potřeba, že zrovna ona by mi řekla… Je tu teď o tom nějaká nová diskuse, tak mě překvapilo, kolik čaj přidává… Ale víš co, mimču to neublíží, tak je to v podstatě jedno, ale podle mě, když vypije dost mlíčka, čaj navíc nepotřebuje…z hlediska tekutin. Když někomu pomáhá kvůli trávení, tak proč ne…
…my máme taky dobrou dr. stojí nohama na zemi , když jsem jí řekla, jak jsem vzdala - jako by kojení a přešla na zatím odsávačku + příkrm, abych měla přehled…tak mě řekla, když je malá spokojená a vás to uklidnuje . „JE TO V POŘÁDKU - PŘIBÍRÁ - TAK PROČ NE“. :wink: …JINAK Adélka vypije, tak tě 800ml denně + teda ten čaj navíc..někdy celou 125ml..někdy půlku..tak to myslím na tu její váhu, taky celkově stačí. :wink: :wink: :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová