Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14618
31.3.09 22:56

Já celkem odstříkávám, jednak už mám v mražáku zásoby, jednak jako nutnost pro přežití. Bolí to víc, kojení je pořád šetrnější a hlavně teď, jak ž odstříkávám pravidelně, se mi zaněcují kanálky na dvorcích. Tam, kde je přicuclá ta násoska odsávačky. Vyjadřuju se hrozně, snad je to pochopitelné :) .
Dnes jsem si koupila homeopatika, tak uvidíme. Chtěla bych, aby se to normálně porovnalo. Klidně už přežiju ty bradavky, bolí to hlavně při přisávání a chvilku potom. Mám prostě dravé miminko s obřím apetitem. Kdybych dala obě prsa, vypije je. Pak se sice trochu poblinká, když s ní pohnu (prostě se to do ní nevleze…), ale je spokojená.
Kamarádka chtěla dnes ode mne radu, jak zařídit víc mlíčka. Málem mě to položilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
31.3.09 23:09

hmm, tak to je šílené. Drž se a ať homeopatika zaberou co nejdříve!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
31.3.09 23:19

Haninku, ona Jezinecka myslela asi odstříkávání ručně, bez odsávačky, i když nevím, jestli to pro Tebe bude šetrnější, když Tě ta prsa tolik bolí… :?
Bolestivý bradavky znám taky dobře, malej, jak byl pořád hladovej sál až moc. Bolely mě už druhý den po porodu… Vždycky, když se chytl jsem až sykla… Říkaj, že je to špatným přikládáním, ale podle sestřiček, jsem to dělala správně, tak nevím kde byla chyba… a mazala jsem furt a nepomáhalo to…
Tak pět měsíců zpět bych se Tě taky zeptala jak to mám udělat, abych měla mlíčko… :wink:
Jo jo, jsme tady samej extrém, buď moc, nebo málo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
31.3.09 23:31
Martasaja píše:
Haninku, ona Jezinecka myslela asi odstříkávání ručně, bez odsávačky, i když nevím, jestli to pro Tebe bude šetrnější, když Tě ta prsa tolik bolí… :?
Bolestivý bradavky znám taky dobře, malej, jak byl pořád hladovej sál až moc. Bolely mě už druhý den po porodu… Vždycky, když se chytl jsem až sykla… Říkaj, že je to špatným přikládáním, ale podle sestřiček, jsem to dělala správně, tak nevím kde byla chyba… a mazala jsem furt a nepomáhalo to…
Tak pět měsíců zpět bych se Tě taky zeptala jak to mám udělat, abych měla mlíčko… :wink:
Jo jo, jsme tady samej extrém, buď moc, nebo málo… :roll:

abych řekla pravdu, myslela jsem odsávačkou. Já měla Avent, sice člověk odsával dlouho jako magor (nedá se tam nastavit podtlak, tak jako u jine), ale když jsem zkoušela ostatní, tak mi to rvalo bradavky - z porodnice jsem šla se strupama asi od špatné techniky kojení, ikdyž mi tvrdili, že je to tak správně. Upravilo se mi to více i díky tomu, že jsem změnila polohu při kojení. A mazani mi pomohlo. Ale co člověk to jiný problém a holt nejsme přes kopírák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14618
31.3.09 23:45

Mám Avent od porodnice, kde mi zachránila život.
Jsem moc ráda, že se tu můžu vykecat. Popravdě už ten fenomén kojení začínám nesnášet. Všichni mluví jen o kojení, jak musím kojit, jak něco asi dělám špatně, jak to chce jen vydržet. Moje matka mě skoro nekojila, protože neměla mlíko a bylo jí to líto. Když mě vidí, jak mi to stále teče po břiše, opakuje jen, jaký je to dar. Když brečím bolestí, tak mlčí.
Prostě se mi zdá, že už je to přehnané. Kojím a nikdy mě nenapadlo kojení odmítat, ale díky tomu všemu okolo už jen to slovo fakt začínám nesnášet. Byla jsem v práci a potkala jsem asi 14 lidí. 14 se jich zeptalo, jestli kojím. A 14 jich souhlasně pokývalo hlavou na mé „ano“. Co je vlastně komu do toho, co jí mé dítě? Já taky nikoho nekritizuju, že je vegetarián nebo že jí uzené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
31.3.09 23:45

Tak já odsávačku nikdy nezkoušela…moje dítě byla taková odsávačka… :lol: . Taky jsem všude slyšela, že ruční odstříkávání je účinnější a zároveň šetrnější…a že odsávačky „rvou“bradavky, jak říkáš… Teď už je to stejně jedno…
Polohy jsme střídali snad všechny co jsou a přikládala jsem ho co dvě hodiny, takže ony se ty bradavky asi ani neměly čas dát nějak do kupy…aspoň tak jsem to vnímala já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
31.3.09 23:54

Haninku, jak tak vidím, nejen málo mlíka ale i jeho přebytek je problém. A nezávidím ti, protože bolesti musí být velké :( Tak ať se dlouho netrápíš, toho miminka si jinak neužiješ. A škoda, že tě máma nepodrží.

Já byla minulý týden u svého gynekologa na prohlídce - jojo, teprve poprvé po porodu, ale prý to nevadilo. A když jsme spolu probírali HA (třetí dítko neplánujeme), tak se mě jen tak zeptal, jestli kojím. A já řekla, že ne. Že to nevyšlo a začala jsem o těch potížích se silnou žloutenkou. A on hned věděl, vzhledem k tomu že je to i můj porodník, tak si okamžitě vzpomněl, jak se mě každé ráno při vizitě ptal, jak to s malým vypadá a kdy už nás pustí domů :( No, trvalo to. A ještě teď mi je z toho úzko - skoro týden pod světlem v inkubátoru na infuzi (+ se zákazem kojení) a já na pokoji bez mimča, přitom ostatní tam ta svá miminka měly :cry: Já si ho ani nemohla po tu dobu pochovat. :cry: A tak když jsem mu řekla, že nakonec nekojíme, ale 9 týdnů jsem odsávala a pak stejně konec, tak jen mávl rukou a řekl, že z nekojení se svět nezboří a ať si z toho nic nedělám :D :wink:

Befano, máme ohřívačku s adaptérem do auta. U malé jsem ji používala na přihřívání mlíka při krmení. Jak už jsem někdy psala - ona měla ráda jen opravdu teplé mléko :lol: Vodu na krmení jsem měla připravenou v termosce a pak k tomu jen sterilizované flašky. Pro malýho beru vodu do termosky jen na delší cesty a tam, kde není možnost ohřátí v mikrovlnce. Jinak doma si předpřipravím 2-3 dávky převařené vody do flašek a mám to v lednici. A před krmením dám ohřát jen tu flašku s vodou do mikrovlnky (už mám ty doby vychytané) a v zásobníku od Aventu mám předpřipravené sušené UM. Je to pak rychlovka. Tu ohřívačku jsem zatím nevytáhla, ohřev v ní podle mě dlouho trval. Použili jsme ji třeba na cestách, když už byla Julka větší a já si v ní ohřála příkrmy. V autě to mělo menší výkon a ohřívala hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
1.4.09 00:14

tyjo haninku škoda že jsem Tě tehdy neměla „po ruce“! pravděpodobně bys ukrmila i moje dítě 8)
v porodnici taky byla holka se mnou na pokoji co toho měla moc a moc, a mímo mělo k tomu žloutenku, takže si jen cuclo a zas usnulo, a holka chudák tam hekala s tou mechanickou odsávačkou (ne na baterky… takovou tou obyčejnou) - když jsem ji viděla, jak se u toho tváří (vypadala fakt že ji to bolí), tak jsem v tu chvíil tak ňák nevěděla, co je horší… jestli moc nebo málo…
no tak to se mně asi stát nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14618
1.4.09 09:29

pitrisku já mám pocit, že jsem mlékárna pro široké okolí, takže bych fakt mohla jen střídavě přikládat děti z fronty…
Jinak, holky, už tolik nezoufám a trochu se mi i díky Vám zlepšila nálada. Jednak jsem si uvědomila, že je asi hodně holek, co nekojí nebo kojí chviličku a pak jsou na UM. Jen se s nimi člověk tady nesetká. Uvědomila jsem si, že z mých blízkých kamarádek je jen jedna, která kojí dlouho - ale i ona musela přikrmovat už od 2m. Ty ostatní kamarádky taky měly různé problémy a prostě to neklaplo.
Taky jsem tak trochu vyjela na mamku a celkem jsme si to vyříkaly. Vyčetla jsem jí, že mě nepodporuje a ukázalo se, že spíš jen zvolila špatnou formu a neumí mi jinak pomoct. Asi měla pocit, že kdyby mě litovala, tak se rozsypu a proto byla spíš tvrdší. Je prý pro ni těžké vidět mě, jak se trápím a zároveň Aničku, která si MM pochopitelně zaslouží. Takže mamka už je teď taky víc v klidu, dokonce po další hrozné noci doporučila zastavit laktaci úplně.
paraplicko
Oni ti gynekologové jsou vůbec hodně v klidu. Ten můj mi řekl: „To víte, oni pediatři hájí výhradně zájmy dítěte a matku mnohdy nevidí.“

Každopádně nechci nic zakřiknout, ale zdá se mi, že trochu pomáhají homeopatika na zmírnění laktace. Prsa mám sice hooodně nalitá, ale do rána jen jedno zatvrdlé místo až do podpaží a malá se líp přisávala, protože byla vidět bradavka. Zní to blbě, ale pro mne je to po několika dnech velký rozdíl a pozitivně mě to nabíjí :). Pokud budu chtít dál kojit, budu asi muset nasílu sundávat Aničku z prsu - tipuju, že za 3 - 4 minuty má dávku nahltanou. Jenže to bude pochopitelně s pláčem a bez té fáze dudlání, která má být pro miminko emocionálně důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
4.4.09 20:50

Teda Haninku, koukám, že si taky užíváš. Já kojila jenom měsíc, ale taky přes ukrutný bolesti. Moje máma mi taky pořád říkala, jak je to důležitý kojit, i když mě a moje dva bráchy kojila taky vždycky zhruba měsíc. Manžel když mě viděl, tak mi říkal, ať malýho nekojím, že mu stejně dávám jenom vystresovaný mlíko, ale já to strašně moc potřebovala slyšet od svý mámy, ať se na to vyprdnu. No došlo to tak daleko, že mi u každýho kojení tekly slzy jako hrachy a v hlavě jsem furt myslela na to, že mě to čeká za dvě hodiny zas. No a pak už jsem se tak zablokovala, že jsem si nedokázala představit, že bych měla malýho přiložit k prsu. To už mi i moje mamka řekla, ať se na to vyprdnu, že to nemá cenu. Chvilku jsem ještě zkoušela odsávat, ale když jsem viděla,. že po hodině dojení odsaju tak čtyřicítku, tak jsem se na to vybodla. Párkrát mi ještě mlíko ukáplo v noci, ale do týdne bylo fuč. No a za pár dní bude Adámkovi už devět měsíců, krásně mi baští příkrmy a roste jako z vody. Koneckonců já jako nekojenec taky nevypadám až tak zle :wink: :lol: Takže UM zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14618
6.4.09 20:28

Jerabino
To je přesné, ty mámy jsou někdy stresotvorné. I když to tak nemyslí. Ale mně taky nejvíc chybělo, aby mi ona řekla, ať se netrápím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
16.4.09 11:34

1. Nemusím spát v podprsence
2. Můžu už zase nosit svoje sexy push-upky (protože uznejte, že kojící podprsenky může považovat za sexy pouze muž s velmi velmi bohatou fantazií
3. Ve fitku (a nejen tam) se nemusím bát fleků na tričku
4. Vím, kolik toho můj mrňous vypije a tudíž občas vím, že když řve, tak že hlad to určitě není
5. Taťka si přijde velmi důležitý, když ho může nakrmit.
6. Nemusím složitě odnaučovat kojení
7. Dítě umí pít z flašky, a později z ní pije ochotně cokoli (čaj, vodu)
8. Nedělají se mi záněty v prsu
9. Mám pořád svá krásná pevná prsa a nemám vytahané bradavky
10. Dítě nepoužívá v noci má prsa místo dudlíku
11. Když jdu ven nemusím řešit návrat kvůli nakojení dítětě (flašku vezmu s sebou), případně řešit pro mě trapné kojení na veřejnosti
12. Můžu jíst všechno bez ohledu nato, po čem se dítě nafoukne jako balón
13. Můžu cokoliv vyřídit nebo nakoupit bez nutnosti tahat miminko mezi lidi (obzvlášť v době chřipek a jiných viróz)
14. V noci se nebudím s mokrým kolem po sebou
15. Nemám neustále fleky na oblečeni
16. Nehrozi mi vykojenej mozek
17. Můžu si jít zaběhat, do sauny, do hospody, sejít se s přátely - mám i svůj život
18. Když jsem náhodou nemocná, nemusím řešit, jaké léky brát
19. Můžu se nacpat čímkoliv a nebo naopak někdy se jen tak odbýt
20. Můj jídelníček není tak bohatý, aby pokryl veškeré potřeby dítěte, zatímco UM má všechny potřebné vitamíny a živiny
21. Nemusím pít ty hnusný kojící čaje
22. Nemám rozkousané bradavky a bolavá prsa
23. Větší (již překojené) dítě = závislák mi neleze na veřejnosti pod tričko
24. Můžu si udělat i pěkný večer s partnerem, pokud máme hlídání
25. Nepůsobím na svůj protějšek jako dojnice, pokud se už ani neodstříkává.
26. Nejsem za chvíli sociálně nepoužitelná, protože se dostanu bez mimi mezi lidi i déle než jen na dvě a půl hodiny.
27. Můžu si dopřát i nějakou tu „metlu lidstva“
28. Můžu si dopřát požitek z dobré kávy nebo čaje (černého, zeleného, bílého, červeného atd. - jaký je libo) a to v jakémkoliv množství
…ahoj holky, tak vás všechny zdravím a plně se hlásím do klubu spolučarodějek, které prostě a jednoduše nekojí…cca od 3.4.09…utnula jsem to postupně..prvně jsem přestávala odstříkávat..a jen kojila..v noci ráno..pak ani už to né..poněvač se ADÉLKA párkrát probudila až ráno, tak-že mě trochu pomohla…ale dělali se mě stvrdliny..které boleli i přes masírování, tak jsem při návštěvě mého nového gynekologa…požádala aT MĚ NA TO NĚCO NAPÍŠE..A BYLO TO VYŘEŠENÝ. …JINAK K TĚM BODŮM NENÍ ASI UŽ CO DODAT…JEN ASI TO
BOD 29. NEMUSÍM POSLOUCHÁT ŠÍLENÉ RADY NĚKTERÝCH LAKTAČNÍCH PORADKYN …ale to je asi bod vykojených mozků… :lol: ale to číslo by se knim hodilo, poněvač číslo 29. s pohledu numerologie je hodně katastroficky a přísně zatíženo. :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
16.4.09 12:11

Eliško , tak už jsi plnohodnotný člen říkáš…no co, život jde dál a Adélka hlady určitě neumře. Ale stejně jste to vydržely dlouho, klobouk dolů… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.09 15:28

Já kojila malého jen 3 týdny a to přes stříkačku, protože se nechtěl přisát, pak jsem dostala poporodní depresy, na kterou se teď léčím u psychiatra a beru kopu léků. S nimi jsem úplně vpohodě a malej baští nutrilon comfort a probio kapky, páč je kolikář jak vyšitý.Všechno jsme to přežili a nikdy jsem u sebe nezpozorovala pocit viny, že malýho nekojím, mě ta strava příjde snad i kvalitnější, hlavně malej nepřibírá tolik na váze jak kojený děti, my jsme ty váhy porovnávaly s kámoškama.Jinak já si ráno chystám úplně celé jídlo, 5 dávek a pak jen ohřeju ve vodní lázni a protřepu, dělaj to tak v kojeňáku, tak proč si přidávat práci navíc.Malej vydrží 4 h bez jídla v noci pak 7 h a pak 5 h než ráno dostane v osm své ranní jídlo. Super jsou pak výlety do Zoo, na výstavu, do obchodů, parku atd. Neřve mi hlady a dokonce když spí, tak se ani nehlásí o jídlo, takže se můžu i o půl hodiny opozdit v krmení.Když je vpohodě matka, tak je vpohodě i mimčo.Kámošky co kojí, tak nemůžou pomalu nikam jít, jen maximálně na omezenou dobu jedné hodiny a to jsou ještě úplně zmožený kojením a už dost silně uvažují o přikrmování po třetím měsící a následném odstavení. Kojení prostě není sranda a není jim ani co závidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
19.4.09 09:09

ELIŠKO: do 4měsíců,seš fakt šikulka :wink: myslím že to Adélce bohatě stačilo :)
Já se taky ještě držím,kojím ob jedno krmení,ale tak max 60tku,zbytek dokrmuju.Jsem se modlila,aby to vydrželo do šestinedělí,a už to budou 2měsíce :) Ale když jsme někde venku nebo je u nás návštěva,tak jenom lahvičkujeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová