Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3138
19.4.09 12:34

Ahoj, no jak tady někdo psal, že laktační liga útočí..já si myslím že dneska už to není uplne pravda..ale že my už jsme tím totálně nasákly. Já šla do porodníce s tím, že chci kojit, ale když to nepujde tak se svet nezboří..ale :když na měsíčním zvážení mi mudra řekla, že je na spodní hranici tabulky (nekde jsem uz o tom tady psala) tak jsem se málem složila a bulela jak mi to bylo líto. mslím, že si my maminy musíme uvedomit co je hlavní…
V pátek jsem byla u zubařky, která má miminko a nekojila a když se me ptala jestli kojím, a já odpověděla že ano, v jejích očích jsem byla za „hvězdu“ (nechápu proč, její syn je zdravý, spokojený..) Na druhou stranu jsem se setkala u doktoru (!) s otázkou : „Vy ještě plně kojíte?“ a to Mackovi nejsou jeste ani 3 měsíce. Myslím že je to hlavně v nás.
Osobně respektuju i rozhodnutí matky vůbec nekojit . (podobně jako rozhodnutí jít na potrat) Svobodná vůle je nejvyší hodnota. :-)

Martasaja - veříš že jsem dlouho nepochopila tvůj nick? než jsem si to rozložila.. :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.4.09 15:47

Ahojte,trochu se zapojim.Ja kojim ale prikrmujeme.Taky uz me napadlo jak psala befana ze to budu delat ob jedno kojeni.Dneska rano mala dostala akorat flasku-od tatinka abych se vyspala tak jsem nebyla buzena.(mala spi od 8-6 ale prvni jidlo chce az tak v pul 8)jinak mala ma tri mesice.Takze prvni kojeni nastalo az pred 11.Tak jsem si rekla ze prikrm nedam bude ji to stacit.Coz byla spatna domenka mala byla okamzite uknourana a stisila se az opet prikrmem.Ktery jsem udelala na dvakrat a odte doby klid a spokojene ditko.Tak premyslim ze bud skoncim uplne s kojenim a nebo zkusim ob jedno.Jinak taky vylozene zacinam byt alergicka na slova typu kojis?A jaktoze prikrmujes?Ja kdybych mela jeste mlicko tak bych ji dala ze sveho urcite to znate.A muzu rict ze opravdu me to leze krkem.A nebo v lepsim slove tak to vydrz aspon do toho pul roku.Jiank momentalne je venku mala s dedeckem a babickou a jsou s ni dal a dala jsem jim sebou nutrilon takze tedka do vecera mame aspon chvilku s pritelem pro sebe.Dokonce jsme byli s pritelem si v patek sednout spolu zajistili jsme hlidani a nemusela jsem se strachovat kdyby se nahodou mala probudila a mela hlad.Nakonec spala celou noc.Takze v UM si tak trochu zacinam libovat.A kdyz vidim obcas ty matky co deti koji co hodina-dve a beztak jsou uknourane ty deti tak si rikam co je lepsi.Vcera kdyz jsem prohlasila pred znamyma ze jsem byla v patek sednout tak se divily.A to stejny kdyz jsem rekla ze jsem byla s kamoskou vecer uz i.tak se divila ze ona az tak po roce.Takze UM ma i svoje klady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
20.4.09 08:18

ahoj Kattko: já kojím ob jedno,protože při každým nemám tolik mlíka a za ten řev mi to nestojí. ale i když kojím,tak pak dokrmím,samotný kojení u nás nestačí.ale zas dokud aspon něco teče,tak jí to dopřeju.
já mám te půjčenou váhu a u jídla pokaždý vážím,je to hroznej opruz,ale aspon jsem si zjistila jak na tom jsem.
Spáne k 8-6 nepokrytě závidím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.4.09 09:05

no u nas je ten rev taky.Tak uvidim jak dopadneme.Dneska jdeme k doktorce a zacneme to resit.Je pravda ze vcera co jsem ranni kojeni bylo vynechano tak to nebylo tak strasne.Spise byla uknourana.Tak uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.4.09 21:52

Jsem moc ráda, že jsem tuhle diskuzi našla!
Porodila jsem 5.4. a s kojením jsem od začátku bojovala. Bradavky nic moc, nicméně sestry to se mnou nevzdávaly i za cenu hladovějícího dítěte. Levé prso odmítal malej od začátku úplně, z pravého sál tak 5 minut a usnul. Slavným laktačním poradkyním jsem dokola opakovala, že asi nebude normální, že malej neustále brečí a to okamžitě poté, co přestal pít. Nikdo mě neposlouchal, že prý je to prostě ubrekánek. První noc doma probrečel, po půlnoci už jsme nevěděli co, řešili jsme prdíky a podobně a on měl zatím hlad… Druhý den jsme koupili Hami - pro jistotu… Pomohla mi až dětská doktorka. Z levého mi radila odsávat, dokud půjde, ale zároveň dodala, že to dlouho trvat nebude, protože mléko se ztratí, když nebudu dítě přikládat. Ale aby se malej napil z levého prsa jsem nedokázala. Pak jsem měla kojit z pravého a když bude hladovej, tak dokrmit. Pak jsem u ní malého nakojila, aby se vědělo, koli dá. Vytáhl 30ml, což mu prostě stačit nemohlo. Když jsem pak odsávala, tak těch 30 byla akorát voda, tak se nedivim, že brečel hlady. Nakonec jsem to vzdala úplně, protože malej stále řval okamžitě po kojení, stejně jsem ho musela dokrmovat plnou dávkou UM.
Takže od desátého dne jsme na umělém mléce a náš prcek je jak vyměněný. Krásně přibývá, spinká a nebrečí… Že nekojím mě nestresuje, naopak by mě dokázalo rozbrečet, jak se chudák na začátku trápil hlady.
K laktačním poradkyním v porodnici taky musím dodat, že co ženská, to jinej názor. Ráno přišla jedna, řekla kojte takhle a dopoledne přišla druhá, co mi řekla, že to dělám blbě… A pak se v tom vyznejte.
Hlavně mě uklidnila naše dětská doktorka, přesně to jsem potřebovala slyšet, když mi na první poradně řekla, že když za týden přijdeme a budeme kompletně na umělé, ŽE SE SVĚT NEZBOŘÍ.
A je to tak… Taky jsem si užila od pár lidí v okolí kroucení hlavou, že jsem to vzdala brzo a že by to určitě časem šlo.. Ale to jsem měla to svoje dítě nechat ubrečet hlady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
23.4.09 22:39

Tak tak Myšáčku, popisuješ náš scénář téměř do puntíku. Jen já jsem se s tím ze začátku nemohla smířit, možná víc proto, že jsem s eventualitou, že by mlíko nebylo prostě nepočítala… Všude říkali a psali, že když se chce, kojit jde… Není to pravda! Tady to vidíš, kolik je tu těch, co mají problémy a věřím, že dělaly všechno správně a kojit chtěly…!
Taky nám nejvíc pomohla doktorka, řekla něco podobného, že se na mě Martínek za to zlobit určitě nebude a měla pravdu, naopak se změnil na usměvavé pohodové dítko :D
Ale ty řeči a rady okolí mě štvaly ještě hodně dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.4.09 07:44

Martasajo to mi povídej, já byla přesvědčená, že kojit budu jedna báseň, vždyť všem mým kamarádkám to taky jde… Doma zásoba kojících podprsenek, tamponů atd.
V porodnici to bylo tak, že když jsem řekla, že se nám nedaří kojit, tak přišla sestra, narvala mojí bradavku malému do pusy, vítězně pronesla „Vídíte, že to jde“ a odešla. To, že se malej za chvilku pustil, případně přestal sát už neřešily. Pak mi půjčily kloboučky, ty odmítal taky, no tak prej nic, s kloboučkama to nepůjde…
Při takovém jednání jsem zaťala zuby a kojila co to šlo, aby jsme přibrali, i když malej polykal jen tu mou „vodu“, protože jsem chtěla už být doma, jinak bych tam zešílela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
24.4.09 09:41

Podprsenky taky ještě mám, teda ještě jednu, tu druhou jsem před dvěma týdny prodala kamarádce. Tampony jsem oběvila ve skříni nedávno, takže taky rychle předám potřebnějším. Na košilích zašiju díry a snad už budou veškeré stopy po neúspěšných snahách o kojení zahlazeny… :wink: . mastičkou na bradavky mažu malému pindíka, když pomalu přetahujem :lol: . kojící polštář asi nechám jako dekoraci.

Martínek sál krásně, už od sálu, dokud jsem ho sama neodpojila, držel, jak byl hladovej. O kloboučky jsem si řekla sama, když jsem po dvou dnech měla bradavky skoro do krve rozmokvaný, protože tam byl pořád. Prý to na to stejně nepomůže, tak nevím. Je fakt, že u nás se nám sestřičky věnovali dost a myslím, že dělaly maximum. No a stejně to bylo prd platný…já neodsávala, ale to, co jsem vyždímala rukama, mi taky přišlo takový vodový…Přechodně se to zlepšilo, když jsme byli doma, ale pořád to bylo několikanásobně míň, než potřeboval. Vždycky ráno dobrý, ale pak už to klesalo, takže si myslím, že mám prostě líný prsa :lol:

Mám kamarádky, co kojili, ale i dost, co ne. Jenže ty o tom samy nemluví. Zkus se jich pár zeptat a možná taky budeš překvapená, že nejsi úplně jediná… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
24.4.09 19:59

Díky

Ahoj, díky za tohle téma. Před 14 dny se mi narodila malá Míša. Po porodu měla žloutenku, zánět v těle a nízkou hladinu cukru, tak strávila 5 dní na novorozeneckým, kam jsem se na ni chodila jenom dívat, protože měla v hlavičce kanilu a kojit kvůli tomu nešlo. pořád jsem se ptala, jestli nemám nějak odstříkávat nebo tak něco. prý mám počkat, až mi nastoupí mléko. No a ono nijak masov nenastupovalo. Od chvíle, kdy mi dali malou na pokoj jsem se vehementně snažila kojit. K žádnému pokroku ale nedošlo. Po 10 dnech jsme na tom tak, že kojím a ještě dokrmuju. Zkoušela jsem všechno, aby bylo mlíčka víc, ale 40 je asi maximum, což malé nestačí. Boj jsem ještě nevzdala, ale psychicky mě to děsně deptá. Připadám si neschopná,o to víc, že malá krásně spolupracuje a saje. Ale kde nic není…V těhotenství mě ani nenapadlo, že bych nekojila. Uvidím, jak bude můj boj pokračovat a jak dlouho to vydržím. Ale myslím, že je to hodně i o psychice. Je to jako když se hodně snažíte otěhotnět. Člověk moc chce, ale nejde to. Držím palce všem bojovnicím a díky za větu NĚKDY PROSTĚ KOJIT NEJDE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
24.4.09 20:13

vefi, ještě to zkus. Já vím, me se lehce radí, ale : v 6nedeli se tvorba mlika řídí hormonama, tak Míšu přikladej k často k prsu i když máš pocit že tam mlíka není..
Moje kamaradka byla s malym v nemocnici kde ho nemohla kojit ani davat odstrikany, byla z toho neštastná že mu dávají umělý..ale pak se na to nák vyprdla, řekla si, že hlavně že je malej spokojenej a představ si, začala poté po návratu z nemocnice krásně kojit..a malý je buclík.
Neber to prosím jako nějaký rozkaz nebo něco, jen tě chci podpořit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
24.4.09 20:51

Vefi , vím jak Ti je.
Moc dobře si pamatuju to spaní v sedě s dítětem v náručí, sledování času, jestli už pije dost, vážení a zklamání, že zase jen tak málo. Místo abys položila napapané miminko do postýlky a sama se natáhla, položíš prcka s věčným křikem a jdeš do „laboratoře“ chystat sterilní mlíko, pak Ti zbyde tak hodinka klidu a jedeš nanovo…Je to vyčerpávající a neexistuje nic kolem…
Je dobře, že to ještě nevzdáváš, asi si sama uvědomuješ, že skončit můžeš vždycky, ale jak jednou skončíš, není cesta zpátky. Tak ještě chvíli vydrž, ať si pak nemusíš něco vyčítat a můžeš říct, udělala jsem maximum…ale někdy to prostě nejde :wink:

A kdoví, třeba to ještě půjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
25.4.09 18:33

MARTASAJA, je to přesně tak, jak píšeš. spaní v polosedě s malou u prsu, sledování hodin, vážení a pak ještě klohnit UM… Ale už si na to nějak zvykám :) Míša je zlato a saje, i když tam toho moc není. Zkouším čaje s bylinkama, ale možná to bude nějakej psychickej blok. Budu bojovat co to pude, ale s vědomím, že i bez mlíka můžu bejt dobrá máma...... Tyhle diskuze jsou stejně fajn, člověk na to není sám......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
25.4.09 20:54

Ono se to časem srovná, myslím ta psychika a třeba pak to mlíčko příjde. Nám se to bohužel po 14 dnech zkomplikovalo prdíkama a to tak brutálníma, že jsem padala nevyspáním už na hubu. Spravilo se to, až když jsme přešli úplně na UM, takže to moje mlíko asi nebyla ani žádná kvalita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
29.4.09 23:55

Ono o psychice to jen nebude. Já u malýho už byla raději připravená, trochu to nakonec mrzelo, ale vždycky se mi vrátily ty vzpomínky na ty dny v porodnici, kdy byl v inkubátoru pod světlem s infuzí v hlavičce, kdy já tam brečela a chtěla, aby už byl v pořádku, lepšilo se to pomalu a já odsávala jak divá. Malý pak doma sál, ale mlíka moc nebylo a taky hodně zlenivěl, takže vytáhl toho sakra málo a pak musel stejně dostat flašku. Holt ho při léčbě museli krmit a jak jinak než flaškou, když měl kojení zakázané, přece ho nenechají umřít hlady. Já to tentokrát tak špatně psychicky tedy nenesla, ale je fakt, že jsem byla hoodně nevyspaná a unavená. Navíc když měl malý 4 týdny, dostala jsem silnou virózu - nic z toho tvorbě MM určitě neprospělo. Teď mám super spokojené mimčo. Prdy už konečně přešly - ale užili jsme si :roll: Beba mu chutná a už dostává večer kaši (na radu mudry) a je to teď už nejspokojenější mimčo, začal mi teď navíc bojkotovat noční krmení. Spí od cca 20 do půl sedmé. Tak snad mu to vydrží.

A taky za měsíc a něco málo už bude mít půl roku, to už asi i odpadne většina kojících dotazů. Už teď se frekvence snižuje :lol: , ovšem ten poslední byl před týdnem - sousedka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
30.4.09 09:54

Ještě jsem si vzpomněla v souvislosti s tou psychikou…několikrát jsem byla rozhodnutá s tím přestat a pokaždý, po takovým rozhodnutí jsem najednou měla mokrý fleky na triku, což se mi nikdy jindy nestávalo…v okamžiku, kdy jsem teda řekla, že to ještě zkusíme, bylo po mlíku… :lol:

Jo jo, dotazy už úplně vymizely…to je super…teda skoro. Včera jsme byli poprvé plavat a když jsem pak vylezla ze šatny, tak všechny maminy (asi šest jich bylo) seděly tam vedle sebe v herně a sborově kojily, dokonce všechny z levýho prsa. No pro mě to byl pohled jak z jiný planety jak tam tak lícovaly, tak jsem sbalila malýho, slíbila mu prima mňamku k obědu a valila dom… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová