Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Anonymní Jano: Promiň, jestli jsem tě něčím urazila, ale nevím, proč ti je mě líto - buď konkrétní. A pokud ti jde případně o ten seznam, tak nejsem autorem těch bodů jen já a v případě, že se nad tím pohoršuješ, tak je mi líto, ale asi jsi nás nepochopila.
Ale já nejsem holka hádavá
… ale o lítost nestojím a zvlášť takovou ![]()
paraplicko :nic si z toho nedělej,anonymní nepochopila význam téhle diskuse a nerozumí nadsázce ![]()
já zkoušela dávat více nutrilon vnoci,a myslím,že to není pravý ořechový.malý se štorcuje v bříšku,a hůř se jí usíná. tak ho zas na:,–(ím více přes den a pak večer a zase ráno.
nejhorší je,že nepoznám kolik vypije mlíka ode mě,protože ani neodsávám..takže se řídím jen podle hladu.
ahoj holky k tomu seznamu výhod nekojení…neberte nám tu radost z toho, že i to naše nekojení má nějaké výhody, pro nás nekojící je to i jakási útěcha v naší situaci, myslím, že všechny jsme udělily i nemožné pro to aby to šlo, ale nešlo, tak se chceme alespoň tímhle způsobem trochu utěšit…
Befano, ono je to lepší řídit se podle miminka. Já taky, jak jsem ze začátku nevěděla kolik vypil, dávala mu dokrmu zbytečně moc a on pak moc přibral až doktorce vstávaly vlasy na hlavě
. Tak jsme pak přibrzdili. Jenže já dokrmovala po každým kojení a jen málokdy se stalo, že po nakojení usnul. A věděla jen to, že z porodnice jsem odcházela s nakojenu dvacítkou, jenže ono se to pak asi zlepšilo. Když tak se zkus zeptat někde u vás, jestli vám nepůjčí kojeneckou váhu, mně to tehdy nabízeli…
befana píše:…ahoj nebo si zkus někde vypůjčit odsavačku, mají aji půjčovny na den, nebo i více…a uvidíš, jak na tom jste…já jsem byla tedy hned klidnější.
Holky,poradte mi,
kojím tak 9× denně,a k tomu dodávám cca 6× denně Nutrilon. myslíte že ty dávky jen s kojením je lepší aplikovat přes den nebo vnoci??
paraplicko píše:…moje mamka to říká pořád kdo si tím neprošel, tak to nepochopí.. …ale možná by fakt neškodilo, zařadit tuto diskusi do žánru „STEJNÁ SITUACE“ …a asi to tu uzavřít, pak se aspon můžem volně bavit, a kdo bude chtít tak může admin.„nebo zakladatele“ požádat o přístu.Však dá rozum, že by ho chtěly jen asi ty co jsou v té samé situaci - né?
Anonymní Jano: Promiň, jestli jsem tě něčím urazila, ale nevím, proč ti je mě líto - buď konkrétní. A pokud ti jde případně o ten seznam, tak nejsem autorem těch bodů jen já a v případě, že se nad tím pohoršuješ, tak je mi líto, ale asi jsi nás nepochopila.Ale já nejsem holka hádavá![]()
![]()
![]()
![]()
… ale o lítost nestojím a zvlášť takovou
Milá anonymní Jano, k nápadu na seznam se hrdě hlásím já, těch prvních pár bodů je mých a holky jen přidávaly a přidávaly.
Jinak beru za své všechny body ze seznamu, tudíž mě nikdo litovat nemusí.
Ad zamčení diskuse no já vám nevím. Já myslím, že to určitě ještě někomu docela pomůže si počíst, že v tom není sám, teda spíš sama
. Vždyť se ozvaly i ty, co zatím neměly potřebu přispívat.
Ale kdybyste to náhodou zamknout chtěly, tak ne abyste se na mě vyprdly,jo ?
já bych nezamykala, každej není voraženej - aby se nám sem sáčkoval. někomu třeba pomůže jenom přečtení a cítí se líp. Těch pár výkříků do tmy bych přecházela mlčením ![]()
Taky nejsem pro zamykání… Jsou kojící a jak je vidět i hodně nekojících mamin, proč mají mít diskuzi jen ty kojící a nekojící se uklidit někam do kouta??? To jen podpoří ten pocit méněcennosti, který je současnou společností dán… A jak už bylo řečeno, příjdou zase další, co se jim nezadařilo a může jim to pomoct srovnat se s tím…Škoda, že já sama, jsem tenhle server neobjevila v době toho největšího vnitřního zápasu… ![]()
Jen nechápu tu averzi… Kdybych měla ten dar bezproblémového kojení a třeba náhodou zabrousila sem, spíš bych si řekla, ještě že se mi to nestalo a všechno funguje… asi bych ty ostatní víc litovala, než jimi opovrhovala… Nevím proč tyhle příspěvky… Závidí? Není co. Litují naše děti, že jim dáváme UM??? Máme je tedy nechat umřít hlady??? ![]()
A snad každý pochopí, že náš „žebříček výhod“ je nadsázka… ![]()
Nebo že by nepochopil??? Že by na tom IQ přece jen něco bylo? Doufám, že to jsou jenom takové vyjímky, co potvrzují pravidlo… ![]()
Holky čarodějné,
takové „kárání a moralizování“ nás přece nerozhodí
I když to kupodivu přichází od nekojitelky. Naše svědomí je čisté - nikoho neurážíme, nikomu neubližujeme a nikomu nic nevnucujeme a pereme se svým osudem nekojení - a myslím, že statečně ![]()
A humor si musíme zachovat - to je lék
![]()
Já bych diskuzi zatím nezamykala, ale pro přesun bych klidně byla. Ve „stejné situaci“ si nás spřátelené duše taky najdou, ne ? ![]()
… a že se nekojící anonymní pozastavila nad našimi poznámkami o vykojených mozcích … tak tedy něco pro ni: o vykojeném mozku s humorem mluví i samotné rozumné úspěšně kojící a kupodivu je to neuráží. Uráží se jen ta nerozumná skupina
![]()
Pokud někdo bere všechno tak smrtelně vážně a neumí pochopit nadsázku - tak by spíš nám mělo být líto, ne ? Život není o trápení.
Asi je to fakt o rozumu a ne mléčných žlázách… ![]()
Jestli se přesunem nebo ne, je mi v podstatě jedno, tahle diskuse pasuje pod obojí…ale myslím, že spíš najdou tady… ony asi nebudou cíleně hledat psychickou podporu, ale rady ohledně UM, protože s tím nepočítaly a neví… Já sama jsem třeba do „stejné situace“ ještě nezabrousila ani jednou…je to moc dole
![]()
a ještě jeden takový můj výkřik
… je mi líto, že jsem si těch prvních několik měsíců s dcerou protrápila
a tolik se neradovala, protože nekojení jsem snášela těžko. A teď když to mám podruhé, tak už to snáším líp a vidím to jinak. Už mi to teď nevadí. Dokázala jsem se s tím už poprat. A když na mě nějaké špatné myšlenky lezou, umím je zahnat
A na tom velkou zásluhu máte vy, milé spolučarodějky
![]()
Každá nekojení snáší těžko, taky vzpomínám na ty boje, ale taky vzpomínám na ten zlom, kdy jsme definitivně přešli na UM a malej byl jak mávnutím kouzelného proutku spokojenej jak želva…a tak jsme si začli užívat…oba… ![]()
Ale předtím jsem si vůbec nepřipouštěla, že bych nekojila, nakoupila kojící podprsenky, košile a všem vykládala jak to bude super… prvomatka …
![]()
hm hm hm,
Martasaja -též jsem se vybavila kojící podrpsenkou a nevim čim ještě, a pak jsem koukala jak larva z Marsu spadlá, že to nejde.
Jaktože to nejde?? jaktojaktojakto každýmu to jde a záleží jen na technice, na vůli kojit, víře ve vlastní tělo, častosti přikládání…nebo nééééé??? slabé mlíčko neexistuje a problém s nedostatkem mléka jde řešit - nééé??? Lze si přece urvat obě prsa elektrickou odsávačkou na baterie (toto je rada, kterou jsem dostala emailem osobně od paní namydlené Mydlilové), nespat nečůrat nejíst nepít kojitkojitkojit a to mlíčko prostě BUDE
![]()
Prostě je to sranda… sranda švanda propaganda…