Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1180
1.3.09 23:11

No tedy ohledně kojitelek - já dneska potkala kamaráda s manželkou. Šli s kočárkem, malá je pěkná, trochu drobnější, ale Julka taky nebyla žádný tlouštík (dodnes není). Nicméně se ta kamarádova manželka rozbrečela nad kočárkem a brečela a brečela, že jí doktorka nadala, že je malá hubená, ale ona ji kojí a i budí k jídlu a přesto prý klesla pod průměr a že hubne a málo přibívá (malá má 4 měsíce). Ptala jsem se jí, co jí mudra poradila a ona že nic. Tak jsem jí řekla, jestli neuvažovala o příkrmu, že třeba toho malá málo vytáhne a nebo nemá dost mlíka, ale že jí stejně měla tedy mudra poradit, když už se jí to nezdálo. Ona se na mě udiveně podívala a přes slzy mi řekla, že ona ale přece KOJÍ ! Hmmm … tak prima - pláčem to ale určitě lepší nebude - spíš horší. :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
2.3.09 17:07

paraplíčko:
tak to s tou kámoškou je maras. Člověk musí být soudný. To je asi případ baby, co si vykojila mozek, bohužel tím trpí její mimi :cry: Je to trápení vlastního dítěte hlady :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
2.3.09 21:24

jezinečko: no právě, kamarád mi říkal, že do ní hustí on i jeho rodiče, ať už to tedy nějak řeší, ale ona ne a místo toho prý doma jen brečí a brečí a brečí. No, komu není rady … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
2.3.09 22:23

Paraplicko, ještě že nám už žádnej prolaktin nezatemňuje mozek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
3.3.09 07:05

holky tak to je fakt síla…já to vážně nepochopím, jak ženská může trápit hlady své dítě jen pro to aby mohla říkat, že kojí…podle mě je teda rozhodně důležitější zdraví a spokojenost mého dítěte než to jestli kojím nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
3.3.09 09:08
paraplicko píše:
Ahoj čarodějnice :wink: :D
Tak já jsem používala u Julky hodně ohřívačku, mlíko jsem míchala čerstvé (převařená horká voda v termosce a v lednici převařenou studenou) a míchala jsem je dohromady + prášek v dávkovači od Aventu), pak jsem mléko někdy mírně přihřála v ohřívačce během krmení (když se krmilo na etapy a Julka měla ráda jen opravdu teplé mléko :lol: ). Teď jsem ji ještě nevytáhla, vždycky si připravím převařenou vodu do steril. lahví, připravím na celou dávku a šoupnu do lednice. Pak když je čas na krmení, dám tuto dávku do mikrovlnky (už vím na kolik) a pak jen nasypu suš. mléko, které mám taky připravené v dávkovači. Protřepu a jde se na věc, sice jíme teď taky často na etapy, ale malému chladnější mléko nevadí.
…ANOANO… :D ..ony ty holčičky jsou asi všechny stejné…naše má také ráda teplé mlíčko..dvakrát jí krmil tatka..a pokaždé nedopila..a já jsem se divila"a když jsem to přihřála hned to bylo pryč", ale chyba......tatk jí tu flašku nepřihříval jak mamka v hrníčku s teplou vodou..mám teda termohrnek, ale stejnak někdy ADA dlouho pije a ta voda v tom mezi tím vychladá. :? tak jsem asi na vážkách..asi budu koukat po netu…však pak to můžu i využít na přihřátí příkrmů - né? :roll: :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
3.3.09 09:19
megee píše:
holky tak to je fakt síla…já to vážně nepochopím, jak ženská může trápit hlady své dítě jen pro to aby mohla říkat, že kojí…podle mě je teda rozhodně důležitější zdraví a spokojenost mého dítěte než to jestli kojím nebo ne…
…to je pravda, ale já jak polokojící vám můžu říct…jedna laktační poradky mě to dokonce radila, nechat malou delší dobu bez kojení.._))žeprej pak bude žravější po mliku - prsu..a já se rozkojí..nooo samo -že jsem to nepraktikovala.„nebo dávat jí každou hodinku k prsu a zkoušet to takto dokola ccla 4 hodiny - když se chudák tak rozčilovala a plakala“.a ty jejich rady, abych ten příkrm radši nedávala..no tedy nevím jakou by pak měla váhu tenkrát za ty 3 týdny…asi by šla rapidně dolůůů…no děs už ani nechci vzpomínat… …ono mě jen stačilo, že jsem tak odhadem dokrmovala, a to ještě víc než mě řekla mudr. ů poněvač jsem pozorovala, že se malá vytahuje, ale nepřibírá - matka už to má prostě v oku" -a stejnak za těch 3 něděle…si tu svoji váhu držela ..je přibráno 30g. chudátko moje…mlíko zatím v těch prsyskách nějaké je co stojí za to aspon odsávat a malou v noci a ráno k tomu dávat, ale tak už přemýšlím - že asi do konce 4. měsíce - podle toho jak si budem stát…a asi to ukončím..a budem na flašce…už ted mám jen dvě dávky…poněvač se malá ted hodně rozjedla stáhne už 150-160 ml. :wink: :D …a moje první když jsem já jela z porodnice, bylo - řekla jsem Honzovi at hned koupí NUTRILON - sice tak 3 něděle nebyl potřeba že přibírala, ale s postupnou větší poptávkou už moje mlíko nestačilo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
3.3.09 09:25

eliška já prostě nepochopím jak vůbec někdo může radit nechat dítě hladovět aby pak víc sálo z prsu…no na to bych se mohla…přece nenechám chudáčka hladovět jen proto abych za každou cenu kojila…no ale opravdu je to věc každé maminy jak se rozhodne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10934
3.3.09 13:33

Ahojky,
moc děkuji zakladatelce této diskuze :huban:

mám dvě holčiny…obě dokrmuju UM už od porodnice…První jsem „kojila“ cca 14dnů … u druhé je to horší :( ....... teď zvládám „nadojit“ za den cca 30ml z obou :( ...... mrzí mě že mi všichni říkaj at kojím, ať kojím, že se to rozkojí…ale mě fakt NEBAVÍ každý 2 hodiny dojit odsavačkou když vím, že to za celej den nepokreje ani jednu její dávku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
3.3.09 14:47
tislerka82 píše:
Ahojky,
moc děkuji zakladatelce této diskuze :huban:mám dvě holčiny…obě dokrmuju UM už od porodnice…První jsem „kojila“ cca 14dnů … u druhé je to horší :( ....... teď zvládám „nadojit“ za den cca 30ml z obou :( ...... mrzí mě že mi všichni říkaj at kojím, ať kojím, že se to rozkojí…ale mě fakt NEBAVÍ každý 2 hodiny dojit odsavačkou když vím, že to za celej den nepokreje ani jednu její dávku

Ahojda, já jsem taky zkoušela odsávat jako ty, ale když jsem viděla, že po hodině nadojím jen tu třicítku, tak jsem se na to vybodla a bylo po starostech. Alespoň jse měla víc času na malýho :lol: Takže já ti radím, kašly na to, vždyť víš, že jí UM neublíží. Třicítku má stejně jen tak na žizeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10934
3.3.09 15:04
Jerabina píše:
tislerka82 píše:
Ahojky,
moc děkuji zakladatelce této diskuze :huban:mám dvě holčiny…obě dokrmuju UM už od porodnice…První jsem „kojila“ cca 14dnů … u druhé je to horší :( ....... teď zvládám „nadojit“ za den cca 30ml z obou :( ...... mrzí mě že mi všichni říkaj at kojím, ať kojím, že se to rozkojí…ale mě fakt NEBAVÍ každý 2 hodiny dojit odsavačkou když vím, že to za celej den nepokreje ani jednu její dávku
Ahojda, já jsem taky zkoušela odsávat jako ty, ale když jsem viděla, že po hodině nadojím jen tu třicítku, tak jsem se na to vybodla a bylo po starostech. Alespoň jse měla víc času na malýho :lol: Takže já ti radím, kašly na to, vždyť víš, že jí UM neublíží. Třicítku má stejně jen tak na žizeň

a jak jsi docílila toho, že se ti přestalo dělat mlíko??? Já jsem to teď dva dny zkoušela bez odsátí a jakmile jsem si při krmení zmáčkla bradavku tak mléko začalo téct (jsem se začala radovat, že by se to rozjelo ) no a skončila jsem s ÚPLNĚ stejným výsledkem 20ml 8O :x :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
3.3.09 15:45
tislerka82 píše:
Jerabina píše:
tislerka82 píše:
Ahojky,
a jak jsi docílila toho, že se ti přestalo dělat mlíko??? Já jsem to teď dva dny zkoušela bez odsátí a jakmile jsem si při krmení zmáčkla bradavku tak mléko začalo téct (jsem se začala radovat, že by se to rozjelo ) no a skončila jsem s ÚPLNĚ stejným výsledkem 20ml 8O :x :evil:

Mně se přestalo dělat tak nějak samo. Asi mě to příšerný kojení tak stresovalo, že bylo po mlíku. Byla jsem připravená, že když ucítím nějakej „přetlak“ nebo zatvrdlinu, tak vždycky po troškách odsaju a ejhle ono nic. Asi tak týden se mi trošku mlíko spouštělo v noci nebo ve sprše, ale to byla opravdu trošinka. No a po tom tejdnu ani ťuk. A když odsaješ taky jen tak málo, tak si myslím, že nebudeš mít problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
3.3.09 17:33
tislerka82 píše:
Ahojky,
…máš rozkošnou fotečku té tvojí JOLANKY…fakt nádherná i ta druhá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
3.3.09 17:37
Jerabina píše:
tislerka82 píše:
Jerabina píše:
tislerka82 píše:
Ahojky,
Mně se přestalo dělat tak nějak samo. Asi mě to příšerný kojení tak stresovalo, že bylo po mlíku. Byla jsem připravená, že když ucítím nějakej „přetlak“ nebo zatvrdlinu, tak vždycky po troškách odsaju a ejhle ono nic. Asi tak týden se mi trošku mlíko spouštělo v noci nebo ve sprše, ale to byla opravdu trošinka. No a po tom tejdnu ani ťuk. A když odsaješ taky jen tak málo, tak si myslím, že nebudeš mít problémy.
…a jak se to vůbec ukončuje náhodou neví???…nebo někdo nevíte.....až se rozhodnu udělat šmitec… :? tak vůbec nevím jak… :?:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10934
3.3.09 17:58
Eliška3 píše: …máš rozkošnou fotečku té tvojí JOLANKY…fakt nádherná i ta druhá.

děkujeme.........snažili jsme se aby byli obě fešné :D ........... sice Jolča měla být Jarda ale to je jedno :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová