Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
No my taky neznali.Vzdycky se hned smala.Uvidim rano.Staci ji vzdycky ale pohlazeni a uz se smeje.Mala mi usina v 8 a budi se o 5.Tak ji nakrmim a pak jeste spi tak do osmi.pak se prevlece naji v tech 9 a ma zase tu svoji hodinku
.Takze nevim co se deje.Dneska v kocarku taky zacla tak sem ji pohladila a spinkala dal a podivala se na me. ![]()
Jaru, já ho tam pak už dávala ne za účelem nakrmení. Tedy, když nebyl hladový, takže se chytil, držel a tahal jen mírně. Vzduch spolyká, když se začne pouštět a znovu přisávat a to když začal dělat, byla konečná, protože prdy pak byly… Ano, byla to víceméně náhražka dudlíku, ale pro nás oba docela příjemná… Do té doby nebyl důvod, proč mu ho úplně vzít… Proto říkám, pokud to vyhovuje dítěti, které se zklidní a nevadí matce…
Jo as tim kojenim ja to taky tak zacla delat odpoledne a vecer.Je mi lito prestat uplne a jeste kor kdyz to prso chce az ho bude odmitat nebo rvat u nej par dni tak taky skoncim.A jeste si utoho prsa schrupne
.
No tak u nás je teď pláč na denním pořádku, protože malej se začíná stavět a padá jak hruška… ale už je to lepší, začal být opatrný, anebo zjistil jak držet balanc… Ale to sem nepatří ![]()
kattkka píše:
Jo as tim kojenim ja to taky tak zacla delat odpoledne a vecer.Je mi lito prestat uplne a jeste kor kdyz to prso chce az ho bude odmitat nebo rvat u nej par dni tak taky skoncim.A jeste si utoho prsa schrupne.
Jo zdá se mi to jako takovej ideální klidnej přechod. Ty víš, že už to na dlouho nebude, že je to ve své podstatě bezvýznamný, ale necháš to na mimču kdy bude konec… ![]()
ahojky holky,
můžu se zeptat jak jste kombinovaly UM a MM? mě malá už od porodnice špatně pije - narodila se dřív a moc si nevysosne. Z porodnice jsme šli s tím, že si vytáhla tak 30-40 ml a zbytek UM nebo moje odstříkané MM. Když jsem se ptala jak to dělat doma bez váhy tak mi řekli že si malá řekne kolik bude chtít - mě ale přijde, že by vysosla klidně celou dávku UM. Tak kojím a ob kojení dokrmuju cca 30 ml - ob kojení radila dr. na návštěvě u nás.
Dnes jsme byli na kontrole a za týden a kousek přibrala jen 200g tak jdem ve čtvrtek znovu na vážení. Nemám problém s tím jídáváat UM nebo dokrmovat mým odstříkaným i když ho taky moc neodstříkám, ale jak mám poznat kolik jí toho dát bez váhy?
Díky za rady a za tuhle diskusi, už se nemůžu dočkat až bude čtvrtek a nějak se to rozsekne. Nejraději bych jí tu flašu dala už teď
a nebo odstříkala a pak doplnila UM ale taky z flašy - abych věděla kolik toho má - myslíte že to je blbý postup?
Ahoj Panuško,
teda podle mě bez váhy těžko poznáš kolik je třeba dodat. Já se taky nejdřív řídila podle toho, kolik si vezme a během toho týdne a něco, do první kontroly, přibral 800g a doktorce vstávaly vlasy na hlavě
. Takže jsme pořídili váhu a srovnalo se to.
Váhy půjčují porodnice, dětská střediska, nebo některá mateřská centra.
držím palce ať je to ve čtvrtek lepší ![]()
no to jsem si právě taky říkala. Ještě mě napadlo odstříkat svoje mlíko a pak podle toho kolik toho bude dát zbytek UM. Přijde mi, že ho taky moc nemám a že tudíž toho malá moc nevysosne, je to asi jedno s druhým.
holky poraďte ještě prosím - kolik lahviček máte? já mám zatím dvě co jsem si koupila v těhu kdyby náhodou byli potřeba, ale nemám představu jestli stačí nebo se musí častěji střídat - a jak často sterilizujete? po každém krmení nebo třeba jen jednou za den?
Ahoj,
ja jich mela 5 nakazdou davku novou, cely den ve sterilizatoru s dudlikama, savickama, behem dne brala, vecer nalozila a bylo po starostech.
Podotykam, ze byla plne na UM a mela kampylobaktera ve 2m .
Díky za odpověď tak já ještě nějaké dokoupím, chci pořídit i ten sterilizátor do mikrošky ten je na 6 lahví tak vemu 4 ať to mám komplet. ještě mi poraďte - mám dvě od aventu jednu tu menší a jednu větší - jaké mám dokoupit? stačí ty malé nebo postupně nebudou stačit a mám vzít spíš ty větší s tím,ž e ze začátku tam bude prostě míň mlíka?
To jsou dotazy co? no jo nezkušená matka a co ještě je potřeba - říkala jsem si že šikovný je takový ten dávkovač, malá termoska a víc už mě nenapadá.
díky moc moc mi tahle diskuse pomáhá. ![]()
Doteďka mi stačí ty Aventky o objemu 260ml. Sterilizátor je super, dávkovač taky. Myslím, že tolik flašek je zbytečných, já měla max.3kusy.
ahojky tak jen hlásím, že malá hezky přibrala - musela jsem jí teda dokrmovat nutrilonem neb nervy udělali s mlíkem své, ale dr. chválila a že máme takhle jet dál - snažit se kojit a pak dokrmit - že si Verunka řekne kolik chce- no asi má pravdu, teď jsem jí nakojila, dokrmila cca 30 nutrilonu a ještě mi to krásně vyšavlila zpět
dr. říkala že až se uklidním tak že si myslí že budu v poho kojit - tak mi vlila trochu optimismu do žil tak uvidíme- je pravda, že malé jsou teprve 3 týdny takže je ještě asi čas.
Díky za podporu.
Ahojky,
zdravím nekojící spolučarodějky. Dost dlouho jsem tady nebyla neb nějak nestíhám.
Panuško já se čestně přiznám, že kojící flašky jsem měla a mám 3 a sterilizovala jsem je tak jednou za dva dny. Je fakt, že mám v kuchyňským boileru nastavenou teplotu tak, že může citlivějším jedincům způsobit popáleniny, takže jsem hned po pití flašku pořádně umyla a nebyl problém.
Mně teda naše dětsku dr. doporučila, že dokud mateřské
mlíko bylo (bohužel to netrvalo dlouho), tak jsem to odstříkané shromáždovala, tak aby byla vždy celá dávka MM a pak kombinovala s UM, odstříkávání jsem vzdala když si mi ani při nočním vstávání ( a to mně nebudil prcek, ale mnou nastavený budík, protože v noci se prý tvoří MM nejvíc) a následném celodenním ždímání (jinak se to nazvat nedá ) nepodařilo nashromáždit ani jednu celou dávku.
Přeju spokojené mimi ať už na MM nebo na UM.