Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1180
15.11.09 08:46

Ahoooj, všechny nové spolučarodějky :wink: Vítejte v klubu nekojících :-D Ještě pořád sem občas nakukuji, sice už nás nekojení rozhodně netrápí (tedy vlastně mě, že ? Saša je spokojený stále :lol: ), ale i tak sem sem tam zavítám. Nám už dávno pominuly otázky okolí kolem kojení (tak kolem 5 měsíců - Sašík je na vůj věk trochu větší, tak si většina myslela, že je i starší :lol: ), pak se tedy ptali, jestli už leze, stojí atd. A teď když mu bude rok, všechny zajímá, jestli chodí :mrgreen: Takže všechny spolučarodějky, užívejte si svých miminek, všechno má svá pro i proti a hlavní je spokojené miminko - pak jsou spokojení i ti jeho nejbližší :wink: :-D … a někdo prostě nekojí, no :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
15.11.09 23:37

ahojky, já bych se taky přidala do klubu :lol:

Helenka se narodila CS, hned od začátku se krásně chytala a mlíko se mi udělalo přesně 4. den - takže spokojenost největší :-D
malou jsme plně kojila měsíc, první týden doma přibrala 200gr ale pak najednou za 14 dní nepřibrala ani ň a prý dokrm … no tak stříkačku a lžičku kterou mi doporučoval dr. jsem použila jen jednou :-? a navíc se mi beruška u prsu šíleně vztekala (takže já na nerv z ní a ještě jsem na ní byla hnusná :oops: )
na trápení malý i sebe jsem neměla nervy a radši jsem dala lahev … krmit takhle napůl jsme vydržely přes měsíc … pak už jsem jí dávala svoje mlíko z lahve

přes 14 dny mě chytnul záchvat lítosti a touha bojovat - objednala jsem suplementor … v pondělí jsme „zasedly“ a začal boj, vůbev jsem to nečekala - malá nemá problém se chytnout ale než by začala pořádně sát, tak se vzteká … opět jsem nevydržela a po 2 pokusech jsem suplementor zabalila :oops: (ač mi bylo razeno vydržet - nesnesu pohled na uplakaný, ublížený obličejík mojí holčičky)

a teď tu píšu slohovku a u toho odsávám tu trochu co mi ještě v prsou zbla a přemýšlím, zda mám ještě zkusit odsávání co 2 hodiny abych ještě tvorbu mlíka zvýšila :roll:

jsem lenoch od přírody ,,, už 2× jsem se smířila s tím, že kojit nebudu a pak mě chytne hrozná lítost a snažím se něco dělat do tý doby než se zas šíleně naštvu u tý mý vzteklý dračice …

omlouvám se za román ale nějak to ze mě muselo ven :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
21.11.09 13:47

Ahojda, ještě jsem nečetla všechno, jsem na stránce 3 :-))

Asi o mě už všechno víte z předchozích mých četných diskusí.
S kojením se celkem trápíme od začátku, laktace lítá nahoru dolu, jak po každém kojení neodstříkávám 15 minut, tak ploché váčky - a kostěj tahá minutu a řve. On vůbec pije 5 minut maximálně a u toho se odervává, brečí předtím, brečí potom, brečí v průběhu.
Kojíme 7×-8×, noci jsou luxusní, naštěstí on mezi kojením spí,ale já, jak musím jít ždímat prso, tak se totálně probudím… krom toho když se prso nenaleje, tak mě hytne stres a nespím celou noc.....

no a teďka máme k tomu alergii na kravské mléko a kdoví na co ještě, když jsem byla na šílené dietě, tak byl rafánek takový neskutečný zlatíčko, ale teď po expozičníém testu zase plakáníííí

a když si uvědomím, že bych si ještě řadu měsíců nemohla dát skoro nic (nesmím mléko, vejce, sóju a vlůbec žádný další alergeny, ryby, ořechy, kakao …teď zkouším, jestli vůbec snese mouku, možná taky ne) hlavně mléko je skoro ve všem, prakticky ve všech uzeninách včetně debrecínky, takže krom ramy a marmelády není co dát na chleba. ve všem ostatním jsou zase vejce ..... pane jo, já fak asi kojit nechci

zatím kojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
21.11.09 20:46

Pudli, popravdě obdivuju že ještě kojíš :roll:

to co popisuješ je fakt očistec ! a myslím, kolikrát už to tu padlo a zas se budu opakovat, důležitější je si mimi užit a ne se trápit !

za pr měsíců se otočíš a budeš třeba litovat že jsi se tak nervovala a „žila“ jenom kojením a Rafík ti ezitím vyrostl ani nevíš jak …

ale samozřejmě ti přeju ať kojíš co to jde a hlavně bez problémů a v klidu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
22.11.09 06:42

Tak jsem po delší době tady, já jsem nakonec boj s kojením vzdala bylo to těsně před 4.měsícem Terezky, pak už to bylo fakt jen a jen boj a Terka brečela stále a pořád, jakmile dostala lahev, tak byla spokojená po kojení brečela, co jsem odstříkala, tak jsem jí dávala a nakonec byla plně na UM.
Od té doby je z ní spokojené miminko, které se pořád směje, až bude druhé mimi, pokud bude, nebudu to už držet za každou cenu a když budou stejné problémy, nebudu jí tak dlouho trápit a půjde na lahev, nestojí to za to. :wink:

Pudli taky obdivuju, že ještě kojíš, teď to záleží jen a jen na tobě, držet šílenou dietu a malýmu bude fajn, nebo dáš lahev a budeš normálně žít a uvidíš, jak se ti uleví, každopádně chápu, že chceš bojovat, já bojovala taky, ale za cenu toho, že Terka měla vynervovanou maminku a já řešile jen a jen blbý kojení celý 4 měsíce a teď toho lituju :oops:
Nebylo nám dáno, abysme bez problému kojily, bohužel, je mi to líto, ale teď jsem spokojená a opravdu na kojení se mě už nikdo nezeptá, teď se mě ptají, proč neleze a jestli není nějaká tlustá :lol: to je pořád něco, takže holky držím pěstičky a nenervujte se, nemá to cenu.
Terka je kojená jen do 4 měsíců a teď na půl roce měla první " nemoc" rýmu :-? takže je zdravá, prospívá a v pohodě :-D ťuk ťuk a nevěřím, že děti kojené mají lepší imunitu, holky od nás z diskuze, co třeba kojí tak dětičky jsou pořád nemocné. :-(

Držím Vám všem pěstičky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
22.11.09 06:53

Navíc, když jsem odstříkala mlíko, tak když jsem dala do lednice, nebyl tam skoro žádný tuk, bylo to jak voda, takže nemohla už ke konci dostávat žádnou výživu a asi opravdu měla hlad a možná jsem taky první měsíce jedla něco špatně, co jí vadilo, protože 3 měsíce mi prořvala a tohle opravdu nikomu nepřeju :roll:
Tady jsou Terky nožičky, když jsem kojily, když na to teď koukám měla je jak hůlky :roll: http://img5.rajce.idnes.cz/…DSCN2898.JPG

Tady je Terka dneska…
http://img5.rajce.idnes.cz/…rinka_5_.jpg
Teď už je to tedy trošku moc :mrgreen: ale jen čekám, až mě začne lízt :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
22.11.09 19:38

ahoj Luci, malá je krásná … „mišelinek“ ale je to roztomilý :palec:

já teď čekám kdy se my začneme obalovat :think: :lol:

a máš pravdu v tom že i kojení není „všemocný“ - já jsem toho zářným příkladem - kojená do 11 měsíců, těžká alergička, astmatička a ve školce jsem vždycky pobyla týden pak jsem něco chytla a 14 dní jsem ležela doma … promrodila jsem celé dětství …

takže ani MM nezabrání a je to asi někde jinde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
23.11.09 09:36

Ahojda, tak asi pá pá kojení

takže po expozičním testu první den koliky,pak 3 dny celkem snesitelný ale stejně nic moc, ale včera zase šílený plakání.
Dnesdka jsem volala fruhouftovi (prim. z karlova) a kdyz jsem rekla, ze zvazuji nekojit, tak rekl, ze by to bylo nejrozumnesi. Konecne slovo, co jsem potrebovala slyset, nejakou autoritu.
Takze dneska jsem dala flasticku a mam odstrikavat a odpoledne volat, kolik si vezme.
Takze vypil 70 a hned neco vyblil. ale potom byl uplne zlatej.

tedka jsem zase nahlodana, jestli nema ty koliky z prepijeni, ale ze by se u prsu prechlastal a na flasce ne? nema to byt naopak?

no celkem bych byla rada, kdyby si dalsi davku dal vetsi. nejakejch 50ml na 5,5 kilovy dite fakt neni dost ani na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
23.11.09 10:22

Já vím, že když jsem si Terku převažovala tak vypila na 3 měsících 90ml, někdy i těch 70ml, jak kdy. Když jsem na těch 4 měsích přestala kojit, tak pila 130ml a hlavně mě nebrečela, ono z té lahve jim to teče líp, tak jestli to na něj třeba nebylo moc rychlé a vyblinkal, těžko říct :nevim: to je fakt na prd, ty koliky, nám když se to po tom 3 měsíci tak nějak ustálilo, tak začal spurt a šlo to do háje :roll: Mlíko nestačilo a já toho křiku po takové době už měla dost a když dostala lahev, byl klid.

U nás ty koliky probíhaly tak, že půl hodiny po jídle byla zlatá a pak zase brečela do dalšího jídla, děs a hrůza, a nevím, proč tomu tak bylo :-?
Každopádně, teď mám spokojené dítě, já jsem taky v pohodě a to je pro mě důležitý, ale vyrovnat se s tím, že kojit nebudu, je těžké, záleží na mamince, co tomu chce obětovat, já se držela do poslední chvíle a pak už jsem to nevydržela a byl konec.
Každopádně to není tragédie, Pudli drž se a když toho fakt už budeš mít plné kecky, vykašli se na to, nejdůležitější je spokojené miminko a maminka :wink:

JJ Terka je teď takový mišelinek :lol: já jsem byla taky taková :mrgreen: možná teda ještě větší :lol:

Ibbu a jak pokračujete vy s kojením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
23.11.09 12:10

Ahoj,

Příspěvek upraven 12.12.11 v 15:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
23.11.09 13:17

Ahojky, zdravím některé staré známé a vítám nové. Už několikrát jsem psala, že mi tahle diskuse moc pomohla když jsem s tím chtěla seknout a zároveň bojovat. Nakonec jsem zvítězila a sekla s tím :lol: :lol:

Pudli je divný že by se přepíjel z prsa a z lahve ne, to mi nedává smysl, co máte za velikost dudlíku? my začínali na č.1 avent a měli jsme ho hodně dlouho tak do 3 měsíců, teď máme č. 2 a večer 3. Ale malá mi ze začátku taky hodně blinkala (ona je teda blinkací) a pak se to ustálilo, když nechtěla tak prostě nepila, nebo to plivala. On si zvykne.

Jinak máš taky můj obdiv, zase je to z jiného soudku než u nás. Ale jak už tady psala Lucinka zpětně lituje a já se teda musím přiznat. První 3 měsíce si pamatuju jen „kojení“, odstříkávání, řev a můj řev. Najednou je to sladké mimčo pryč a mě to přijde hrozně líto, že jsme se víc nemazlily apod. Takže to zvaž. Jinak koliky se nás taky týkaly a za mě lepší ublinkávání než koliky :wink:

Luci malá je dobrý buřtíček :lol: :lol: (myšleno samosebou v dobrém) krásně ti roste. Veru je pořád oproti jiným dětem menší, ale tuším že to brzy dožene, příkrmy jí neskutečně jedou a je hroznej žroutík :lol: :lol: Jinak taky spokojené a usměvavé miminko. U nás se to zlomilo s tím, když se začala otáčet - jak lusknutím prstů z mrzoutka najednou bylo vychechtané dítě :lol: Zatím jí to drží tak doufám, že to moc rychle nepřejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
23.11.09 13:27

ahojky

Zuzu já to tu „objevila“ taky nedávno a už tu bylo nějaký „ticho“ :lol: tak třeba to tu zas rozjedem :wink:

pochopila jsem co jsi psala :wink: - tak vidím že i když mlíčka dost, nejde to …

já pořád přemýšlím kde u nás byla chyba … praděpodobně spurt ve 3 týdnu a já podle mého pediatra kojila max 20 minut a střídala jsem prsa … takže asi vždycky vypila jen přední mlíko, nevycucla obě prsa pořádně - mě se už tolik nenalívala a ona přestala přibírat :-?

a jako pořádná vzteklina po mamině, když jí to tolik neteklo, tak se vztekala u prsa …

dodnes si vyčítám že jsem jí tu lahev dala :oops: už jsem zapomněla jak se vztekala a strašně plakala …

a připomnělo mi to až to používání suplemenoru - zas se mi vybavilo jak neskutečně brečela … tohle přece nemůže žádná laktační poradkyně podporovat abychom ty naše broučky trápily, ať už pláčí hlady nebo se „jen“ vztekají - vždyť to pro ně musí být strašně traumatizující !

(asi potřebuju slyšet že jsem s tou lahví neudělala nic špatně :lol: ale vidím že je nás dost a dost komu není dáno)

Luci už jsem přestala i odsávat, mlíčka pomalu ubylo až jsem vysála tak 30 za den … takže jsme už 100% na UM (a mě chytají záchvaty lítosti jen v noci, když musím rozsvěcet a jít dělat lahev - tak si říkám že vytáhnout prso by bylo mnooohem jednodušší :lol: )

a vy ještě něco kojíte nebo jste taky úplně na UM?

jo a koukala jsem jak jsem psala o malý že to asi vyznělo blbě - ale „mišelinci“ jsou kouzelný, fakt! jsou to takový slaďoučcí medvídci jen pomazlit :srdce: :huban: však jsem psala že čekám kdy se zakulatíme pořádně my :mrgreen: (teda rozhodně nevypadá hubeně ale ty krásný faldíky prostě pořádný nemáme)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
23.11.09 13:37

Panuško zaujala mě tvoje věta „seknout s tím a zároveň bojovat“ - přesně jak jsem to cítila já …

fakt to moc pomáhá, takhle diskuze a prostě když čtu že v tom nejsem sama

… já si teda začala říkat, že je mnohem důležitější že máme zdravé miminko, otěhotněla jsem bez problémů a to mi prostě musí stačit - je to dost velký dar a nají se holt jinak no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
23.11.09 14:00

Zuzu ahoj :mrgreen: :pankac: ráda tě tu vidím :lol:
Vítám panušku a má pravdu, první 3 měsíce jsem řešila jen kojení a byla jsem s tím v okolí už otravná :zed: divím se, že mě neposlaly víte kam :lol: takže já si z prvním 3-4měsíců pamatuju, že Terka jen a jen brečela a já řešila jestli má dost :roll: a nebo proč vlastně brečí, jestli bude druhé a budou stejné problémy, tak přecházím na UM okamžitě, za ten stres to nestojí, bylo to šílený :roll:

Ibbu ne vůbec to nevyznělo špatně, fakt, já taky miluju faldíky, je to k sežrání, radši tohle, než to hubené mimi co jsem měla předtím :lol: a ona to všechno vyběhá, jakmile zjistí na co má nohy :lol: a neboj, jste ještě maličký, Terka mě takhle vyrostla poslední 2 měsíce :lol: :mrgreen:

Mě se Terka po 3 měsících začíná vztekat u příkrmů a já nevím proč, ze začátku snědla vše a dneska jsem jí musela dokrmit mlíkem, po 5 lžičkách odvrací hlavu a nechce a nevím proč :nevim: jestli jí nechutná, ach jo, nebo to můžeme být k zubům, asi nám už roste 4. v tom aby se čert vyznal… :think:
Uvidím jak se bude tvářit na přesnídávku k svačině :-?

Jo Ibbu neodsávám, už dávno ne, když jsem začla krmit, tak jsem jen odsávala do úlevy a chtěla jsem se mlíka zbavit, byla jsem už tak otrávená, že jsem chtěla mít klid. Měla jsem jen nalité jedno prso a to málo, druhé mě začala právě i bojkotovat, tak se tam dělalo málo už od začátku, takže jedno mám jak plácačku na mouchy a na to druhé se dá jakž takž koukat :oops: :mrgreen: :mrgreen:

Jo a zdravím Panušku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
23.11.09 14:02
ibbu … já si teda začala říkat, že je mnohem důležitější že máme zdravé miminko, otěhotněla jsem bez problémů a to mi prostě musí stačit - je to dost velký dar a nají se holt jinak no :mrgreen:

Pod tohle se taky můžu podepsat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna