Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3496
1.2.09 19:43

Ahoj, jsem pro kojení, ale také se mi velice líbí příspěvek Anonymní. Zcela souhlasím. U Nelči jsem chtěla nervomocí kojit a kojit. malá málo přibírala, tak jsem měla dokrmovat, ale já brečela, že dokrmovat nebudu, že chci kojit, byla sem tvrdohlavá. Stejně jsme nakonec dokrmovat museli. Nelča noci prořvala, chtěla být jen u prsa, ani cumel nechtěla. U druhého mimi bych chtěla určitě zase kojit, je to nádherný pocit,ale určitě ne za každou cenu.

Zcela souhlasím s anonymem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
1.2.09 21:37

Ahoj tak mě odstříkávání vydrželo dva měsíce, odstříkala jsem tak na 3 dávky ze začátku, postupně se to snížilo na dvě a když to bylo míň než na jednu dávku denně, přestala jsem. ale podle mě záleží na tom jak odstříkáváš, teda jak často. Já jsem odstříkávala jen asi 4× denně, víc jsem při éči o mrně, stěhování a práci nestíhala. Jakmile jsem cokoliv začala protahovat na úkor spánku, začaly mi migrény a mlíka bylo hned míň, tak jsem to raději nehrotila.
Jinak k tomu, kolik má dítě vypít - na každé kilo 130 - 150 ml denně, děleno počtem krmení denně. To mám od dětské doktorky. A přibrat by měla minimálně 150g týdně, jinak to jde na úkor výživy kostí a kloubků, a to si teď nemůžete dovolit. Já mám naštěstí opačný problém než ty, malý je hrozný žrout (už je plně na Nutrilonu), spíš se snažím jeho dávky omezovat (což jde fakt blbě), než abych ho do toho musela nutit.

Kočky jestli tu mátě nějaké tipy od laktační poradkyně, jak s UM, sem s nimi, nebo mi na ní dejte číslo, mám spoustu dotazů (hlavně jestli nepřibírá moc), ta moje mi nutila suplementor, když už jsem z těch prsou dostala dvě lžičky a o dokrmu nechtěla ani slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
1.2.09 21:46

…mudr řekla zvýšit dávku nutrilonu, tak jsem zvýšila…ale stejnak mě to připadlo málo, matka to pozná nebo nějak vycítí když to dítě ještě není dostatečně sité

Elisko,když tě too takhle vyhovuje a malá je spokojená,tak bych to nehrotila…ta 10 je pro ni na tenhle akorát..a uvidíš,že se to za chvilku zpraví samo…tím ,že budeš vynervená jestli má malinká dost,tak nic nezpravíš a přijdeš o mlíčko úplně…
Ber to tak,že pro ni děláš co můžeš a svět se nezboří,když to kojeení prostě nepůjde......

Já bych s tím zase na opak nejrasději sekla,protože už jsem strašně vyčerpaná…kojim už 3 roky…ale bohužel tn můj závisláček se nenechá odstavit.....
Tak přeji hodně štěstí at prcek přibívá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
1.2.09 22:39

Eliško: mladší jen kojím. Moc blaho to teda není, mlíka je tak tak, večer už je to někdy taková bída, že kojím s pauzama hodinu než vycucá z obou prs všechno i to co se průběžně dělá. A když jsem náhodou měla mlíka víc, udělal se mi zánět. Toto v žádné brožuře o kojení nenapíšou :-)

S odsáváním je to boj, vždycky se odsaje míň než by si miminko umělo vytahat. Odsávala jsem 14 dní kdy byla Verunka v inkubátoru a nesnášela jsem to.
Asi bych v případě, že by Verča prso nechtěla odsávala tak dlouho, dokud by bylo mlíčko. Proti Nutrilonu nic nemám, hlavně ať má mimčo plný bříško :D

Musím se přiznat, že i když jsem vděčná za kojení, tak někdy je UM lepší. Třeba bych si dala tatarák a pivko :oops: :-) . A taky bych si dala šampaňský, víno nebo martiny :oops: :oops: :oops: :oops: . Nebo bych vypadla na celý večer z domu, víte co myslím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
2.2.09 12:39
PetraV píše:

Jinak k tomu, kolik má dítě vypít - na každé kilo 130 - 150 ml denně, děleno počtem krmení denně. To mám od dětské doktorky. A přibrat by měla minimálně 150g týdně, jinak to jde na úkor výživy kostí a kloubků, a to si teď nemůžete dovolit. Já mám naštěstí opačný problém než ty, malý je hrozný žrout (už je plně na Nutrilonu), spíš se snažím jeho dávky omezovat (což jde fakt blbě), než abych ho do toho musela nutit.

Kočky jestli tu mátě nějaké tipy od laktační poradkyně, jak s UM, sem s nimi, nebo mi na ní dejte číslo, mám spoustu dotazů (hlavně jestli nepřibírá moc), ta moje mi nutila suplementor, když už jsem z těch prsou dostala dvě lžičky a o dokrmu nechtěla ani slyšet.
…AHOJ DÍKY S TROCHOU DO MLÝNA :wink: a jsem ráda, že se to tady trochu rozepisuje, aspon člověk ví že v tom není jen sám .Jinak k tomu dávkování mě „LAKTAČNÍ PORADKYNĚ“ řekla že dítě má vypít šestinu své váhy děnně jedno jestli mateřského, nebo umělého tak - že 3.300 : 6 =550…tato částka se rozpočítá na počet krmení někdo krmí 6 denně 5 - 4..to je individuelní my 5 krát tak že výsledek je 110 ml a jednu dávku…zatím dávám jen tu 100ml..někdy i postupně zvýším aby to nebylo hned tolik najednou..není umění to do dítěte nalít, ale je umění, aby to pozřelo aniž by pak něco vyzvracelo proto musím postupně. :wink: :wink: :wink: :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
4.2.09 13:55
akinorev píše:

Elisko,když tě too takhle vyhovuje a malá je spokojená,tak bych to nehrotila…ta 10 je pro ni na tenhle akorát..a uvidíš,že se to za chvilku zpraví samo…tím ,že budeš vynervená jestli má malinká dost,tak nic nezpravíš a přijdeš o mlíčko úplně…
Ber to tak,že pro ni děláš co můžeš a svět se nezboří,když to kojeení prostě nepůjde......

http://i.dama.cz/s/e502.gif VŠEM, tak dnes jsme byly u mudr… a malá přibrala 300 g za týden což je super..už váží 3.600g…tak to řeším asi variantou ráno nakojím poněvač mám za celý den ty prsa nejnalitější to ona vydrží taha tak s každýho 15 min a pak napodruhé tak 10 min - pak jí dokrmím..a pak celej den odstříkávám a dormuji nutrilonem. Tak se uvidí jak nám to mlíčko v prsíčkách dlouho vydrží. :wink: :wink: :wink: :wink: http://i.dama.cz/s/e675.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
5.2.09 20:00

Eliško tak to gratulujem, to je skvělej přírůstek. Jestli můžu radit, pokud krmíš v noci, dej malé aspoň cucnout, stačí minutka. Na udržení laktace je noční kojení fakt nejlepší.
A jen aby se ti nerozpapala jako náš filip, má ve třech měsících 63 cm a 7, 10 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
5.2.09 21:01
Eliška3 píše:
akinorev píše:

http://i.dama.cz/s/e502.gif VŠEM, tak dnes jsme byly u mudr… a malá přibrala 300 g za týden což je super..už váží 3.600g…tak to řeším asi variantou ráno nakojím poněvač mám za celý den ty prsa nejnalitější to ona vydrží taha tak s každýho 15 min a pak napodruhé tak 10 min - pak jí dokrmím..a pak celej den odstříkávám a dormuji nutrilonem. Tak se uvidí jak nám to mlíčko v prsíčkách dlouho vydrží. :wink: :wink: :wink: :wink: http://i.dama.cz/s/e675.gif

Jééééé…tak to je krásnýýýý.. :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Tak to moooc gratuluji…a at jí to krásný přibírání zůstane.....možná jí tak zachutná,že začne dlabat jako o závod… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
8.2.09 11:01
PetraV píše:
Eliško tak to gratulujem, to je skvělej přírůstek. Jestli můžu radit, pokud krmíš v noci, dej malé aspoň cucnout, stačí minutka. Na udržení laktace je noční kojení fakt nejlepší.
A jen aby se ti nerozpapala jako náš filip, má ve třech měsících 63 cm a 7, 10 kg
…díky za typ tak místo ve čtyři jí budu dávat k tomu prsu v 1:00..co já sama pozoruji, tak stejnak co odsaji mlíko tak ráno a v noci je ho víc..než přes ten den…to je někdy fakt bída :? 8O :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
8.2.09 17:01

Eliško: to je asi normální, já mám v noci a dopoledne mlíka dost a během dne je to slabší. Dopoledne klidně kojím z jednoho prsa a odpoledne z obou. Večer kojím hodinu než si Verunka vytáhne poslední kapky snad z paty :? zrovna teď závidím všem co můžou dávat flašku, mám po jedné z mnoha laktačních krizí, bradavky mám pomalu rozedrané do krve :-( au au au, noci stojí za prd …
To mám za to, jak jsem při Aničce skuhrala že nekojím a teď jsem zase otrok kojení :roll: . Dítě mám spokojené, ale já někdy padám na hubu. Škoda, že nemůže kojit manžel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
11.2.09 18:25

Ahoj,

muzu se k vam pridat? I kdyz jak tu ctu, vsechny kojite, aspon trochu,.. ja ne…

Uz v porodnici nastaly problemy, mala pila krasne. ale mela malo.. nepribirala, spise porad ztracela na vaze a nas pobyt v porodnici se prodluzoval.. hodne jsem pila, snazila se odpocivat, kojila o stosest a na vaze max 10.. tak jsem sla na elekt.odsavacku, aby se zjistilo mnozstvi mleka.. verdikt.. dohromady 30ml.. dostaly jsme prikrm.. vaha pres noc vylitla a tak jsme sly domu..

Doma stres, nevedela jsem kolik nakrmim, vaha mi chybela.. mala plakala, ja kojila jak vztekla.. pak prisly zanety.. 40 horecky, antibiotika, doktori.. porad se to vracelo.. ja brecela, mala taky.. tak jsem to proste vzdala.. obrecela jsem to.. jsme tyden na Nutrilonu a je to v klidu.. mala spi a ja jsem vic v klidu, i kdyz pri slove kojeni mi je uzko…

ted resime, ze mala ji malo, pri vaze 4kg s ni jen 70-90ml…

Dekuju, ze jsem se mohla vypovidat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
11.2.09 19:37

Danielo teď kojím, ale poprvé jsem dopadla jako ty. Netrap se že malá jí málo, mě jí malá pořád mnohem míň než uvádí tabulky. Není potřeba mít vyžrané miminko, ale spokojené :D
Jestli přibírá aspoň 150 g za týden, je to v pořádku.
Jinak gratuluju k rozhodnutí nenechat dítě trápit hlady a radši dát flašku :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
11.2.09 19:47

Dekuju :-) :oops:

No nabirame zhruba 220g tydne, ale trapi nas zelena stolicka .. :roll:

To jsem zvedava, zda budu u druheho ditka take kojit.
Je neco pravdy na tom, ze kdyz nejsem kojena ja, nebudu take kojit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
11.2.09 19:52

Dani: zelená stolička je z Nutrilonu. Ani kadila špenát pořád :lol: .
No a já jsem kojená necelé 3 měsíce a dceru kojím 5,5 měsíce. Záleží na dítěti. Některé je slabé a spavé, prostě tě nerozkojí ať bys dělala všechno možné. Druhé dítě může mít větší apetit :wink:
A ty ještě nějaké mlíčko máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
11.2.09 19:53

koukám že jsi z ledňátek, musím k vám nakouknout, už dlouho jsem neslyšela o Gavottce a Macíkovi :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová