Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj Anonymní. Nerozčiluj se nějakou Laktační ligou a nějakou ženskou, co to zrovna dostala ![]()
Já příště do porodnice s flaškou nepojedu, protože tam umělou výživu dávaj, když kojení nejde. Ale kdyby mi jí nedali, tak si to nechám normálně manželem přivézt… V tomhle mám jasno, nevím, proč bych měla svoje dítě trápit hlady, nehledě na to, že to miminko fakt v tý chvíli trpí… Tak proč bych mu způsobovala nějaký traumata kvůli nějakejm chytrejm paním… Když si to dneska s postupem času poskládám, tak si myslím, že jim je do toho h…o, jak budu postupovat, pokud mi nepůjde kojení, prostě nemaj nárok…
Já sama vím, jak zralá nebo nezralá matka jsem a protože se pokládám za zralou, tak to prostě nebudu příště hrotit a sama se hroutit, ale prostě flaška to jistí, protože já chci spokojený miminko…
No ani bych tedy od Laktační ligy nečekala nic jiného. Ony se jim ty naše zkušenosti toiž nehodí do jejich „kojícího náboženství“ a propagandy. Takže tím pádem, jsme my označeny za nezralé a příště nás možná označí za tyrany svých dětí
Ono pokud jde o statistiky, dá se s nimi manipulovat - můj otec je matematik a právě statistika a pravděpodobnost je jeho obor (a je v něm uznávaný). Když slyší o nějaké statistice (veřejně prezentované) buď se profesionálně rozčílí a nebo zase směje, jak je to neobjektivní a zkreslené.
Takže až nám paní Mydlilová dokáže nějakým seriózním několikaletým výzkumem, že miminko v MM nepřijímá žádné ty škodlivější Ečka, které sice dospělému neškodí, ale dítěti dobře rozhodně nedělají, že kojením se z dítěte stane génius apod., tak to bude asi na Nobelovku, ale můžeme jí věřit, že MM je vždy to nejlepší.
Já se už dříve smála těm kecům ohledně imunity a MM. Že kojené děti mají skvělou imunitu díky MM. Tak to tedy kolem sebe nevidím, zatímco moje dcera za své 3 roky života měla všehovšudy 3× rýmu a 1× kašel, průjmy žádné, tak kojené děti kolem mne jsou od miminek často nahromadě a rýma je jejich věrná družka. Před dvěma lety jsem četla článek jednoho imunologa, který vysvětloval, že odolnost imunitního systému je z 90% zděděná - tudíž, jak moc je dítě nemocné je dáno už geny, zbytek tvoří ostatní okolnosti.
Takže z LL se nemá cenu hroutit, prosazují jen ty svoje pravdy a kdyby teď byla temná minulost a ony na straně církve, tak my jsme ty čarodějnice, které budou končit na hranici.
Ale né pro naši černou magii, ale pro jiný názor ![]()
Ahoj Paraplíčko, koukám že už se Ti to blíží
A jaktože furt všude taková masáž ohledně kojení? Já přece nejsem debil, abych nevěděla, že kojení je dobré, ale co mám jako dělat, když to nejde? Jít umřít někam do křoví? Bůhví jak to má ta laktační chytrá poradkyně (a že se jich teď poslední dobou vynořilo těch laktačních poradkyň
)
Ahoj holky,
tak jsem konecně procetla celou diskusi o nekojení a myslím, že jsme na tom všechny stejně.
Ještě ted mám noční mury, když si vzpomenu na pobyt v porodnici. Na samotný porod vzpomínám docela ráda i když to bylo hrozný, ale ten celkový dojem-v pohodě (hodná por.asistentka, krásný pocit po narození syna,…)
Ale potom!!! Ty sestry na novorozeneckým udělají z člověka trosku! Jasně že kdyby mi šlo kojení bez problému, tak by byly v pohodě, ale jsou tam jak nějací fanatici!
Malej řval hlady od začátku, a mě pořád říkali, že to není možný. Tak že mám zkusit odstříkávat- HA HA-mordovala jsem každy prso 15 min. a výsledek 5 kapek v lahvičce! Stačí vám to?
Dopadlo to tak, že jsem brečela kudy chodila a prosila je at ho přikrmí!
No hrůza! Ještě ted se mi ježí všechny chlupy a mám chut vraždit, když
slyším slovo „laktační poradce“!!!!
Jak jsem přišla domů, odmítla jsem se stresovat! Začala jsem přikrmovat nutrilonem, a po 14 dnech se přestala trápit úplně a byl na UM.
Manžel byl asi taky zblblej z toho humbuku kolem kojení, protože mě ze začátku přesvědčoval at to jestě zkouším a bla bla bla, ale srovnala jsem ho! A v žádným případě jsem si nepřipadala jako špatná matka! To začalo až když jsem s malým začala chodit po kontrolách po doktorech a všude stejná otázka-kojíte? Následovalo poučování, kontakty na poradkyně, které jsem házela do koše.
Až jsem se jednou naštvala a seřvala i doktorku, at už mi dá pokoj, že já sama vím jestli to jde nebo ne a umřít hladem ho nenechám.
No mám to za sebou a když přemýšlím nad dalším dítětem, tak pro mě není strašákem porod, ale novorozenecké odd. a kojení. Ted si říkám, že se ozvu a nenechám si všechno líbit, že budu připravená jak říkáte i vy, ale kdo ví! třeba s náma zas budou lomcovat hormony a neozvem se, těžko říct.
Ještě jsem chtěla říct želvičce, že jsme na tom stejně s tou váhou. Tomášek měl ve třech měsících pres 6kg a ted ve 4 měs.-7,10kg. Paní doktorka jenom kroutí hlavou
ale když je hlad tak je hlad, že? Vipije mi na jeden zátah tak 260 ml. Zrovna jsem přemýšlela, jestli už začít s příkrmama. A jestě jste taky někdo mluvili o tom výživnějsím nutrilonu, tak jsem se chtěla zeptat, jestli toho vypije stejné mnnozství nebo mín?
Ahoooj, na nás nemáš, my byli donedávna schopný dát před spaním i 300 ml.
Moje chytrá paní doktorka nechtěla o Nutrilonu Extra ani slyšet, ani o příkrmech. Já na ní dlabu a v poledne dáváme mrkvičku, brambor a teď zkoušíme květák. A před spaním přidávám do mlíčka kaši a hned je z toho „jenom“ 200 ml… A stejně jako Ty mám hrůzu z novorozeneckýho… ![]()
No jestli se dobre dívám, tak vy jste o trošku starší. Tomášek bude mít teprve v pátek 4 měsíce, takže já s příkrmama radši ješte počkám. Ale ten nutrilon zkusím.
Ono je lepší se řídit svým rozumem a ne slepě poslouchat ddktory. Ty to miminko máš doma, znáš ho nejlíp a vycítíš líp kdy mu co dát. Oni se řídí podle statistik.
Můžu se tě jeste zeptat kdy se ti začala tvoje holčička přetáčet na bok a na bříško? Tomášek sice na bříšku chvilku vydrží, pekně drží hlavu ale že by se sám nějak přetáčel, tak to vůbec. Tak si říkám, jestlí není lenivej, když je tak tlustoučkej, tak se mu moc nechce. Ale tak asi má ještě čas, někomu to trvá.
Tak to jenom tak mimo téma, jinak se holky mějte, pěkně a díky za tip.
Ahoj,
teď mám kamošku od nás z diskuse, má málo mlíčka, miminko spavé, takže po kojení přikrmuje Nutrilonem. A co myslíte, je tak zmasírovaná a vystresovaná, po oslovení laktační poradkyně měla depku ještě větší, no hrůza.
Já mám teď zánět prsu, bolí to, moc neteče a k tomu teplota. Nemám zrovna pocit, že by bylo kojení tak snadné a přirozené jak se všude píše ![]()
Jo a taky mě děsilo víc poporodní než porod. Stačí když si vzpomenu, jak mi u Aničky každý v nemocnici hrabal na prsa (sestry i doktor
) a rvali Aničku s mému prsu kde se stejně nepřisála
.
Želvičko : mě doktorka zakazovala dávat Aničce víc jak 250 ml na jedno krmení
. Prý je to moc, ale ona jinak řvala hlady. Tak jsem změnila i dětskou doktorku a mám svatý klid ![]()
Ahoj, trošku odbočím nebo spíš otočím diskutovaný problém. Přijde mi to docela zajímavé, poté, co jsem přečetla část Vaší diskuse. My jsme měli to štěstí, že se kojení, i když se strašnou dřinou, rozběhlo a kojíme do dnes, přičemž plně jsme kojili do 6,5 měsíce. Už ve 4. měsíci jsem ale neustále od někoho „chytrého“ poslouchala kritiky, jak jsem hrozná máma, že malého jen kojím a nedávám mu "ovoce, šťávičky, masíčko, dokonce piškotky ! …
" Bála jsem se někomu odpovídat na otázku, jestli kojím, protože jsem neustále musela kojení obhajovat a vysvětlovat a argumentovat…ach jo…
Ale je to docela absurdní, že?
Terezko, já už mám k jiný doktorce nakročeno. Každopádně dávám hodně šťávičky a mlíčko vždycky když už je malá unavená
Ona u toho pití odpadne a nevypije toho tolik. Jo a na bříško se mi malá ještě nepřetáčí, takže zatím jí sama našteluju na bok a ona si to tak nějak sama rozhodne, jestli na záda nebo na bříško ![]()
Jo jo, novorozenecké oddělení - taky mám z toho obavy. Co když to zase nepůjde, no doma jsme v klidu na to připraveni a bereme to jako normální věc, ale tam ? Když mi malou dali na přisátí - až druhý den ovšem (byla jsem po SC), tak nechtěla a nechtěla. A zrovna to ovšem řídila jedna fakt šílená setra, tam byly většinou jinak v pohodě, ale tato byla cvok. Malá prso odmítala a jen hrozně řvala řvala, takže pak jsme ji museli 10 minut uklidňovat, než začal horor znovu
Jednou taky jsem měla tvrdá prsa - no já nevěděla, co to je, že mám odstříkat (odsávačku mi nepůjčili a rukou to fakt nešlo) a malá se už vůbec nedokázala přisát a tato sestra za mnou přišla, nadala mi, že to mám masírovat a zmačkla mně ta prsa tak silně (jak nějaký
ista), že jsem myslela, že mně vyletí obě pěsti a jí rovnou do obličeje, ale udržela jsem se a jen mně vyhrkly slzy od bolesti. Já bych jí v tu chvíli snad zabila ![]()
No a před pár dny mi máma jen tak mezi řečí řekla, že doufá, že tentokrát budu snad už rozumnější, když kojení nepůjde a nebudu praktikovat ty nekonečné snahy o kojení, krmení a odsávání, kdy jsem neměla ani čas se najíst a v noci vyspat. Navíc mám doma 3letou rošťandu a ta mi to asi fakt nedovolí
A trápit dítě hlady a sebe mučit pochybnostmi o sobě samé … tak to tedy NEEEE ![]()
Mimčo asi bude zase drobek - no holt sestřičku nezapře
a jak mi minulý týden s úsměvem řekl můj Dr., že holt mé děti nemají v genech ta 4 kila
, ale jak zase říká můj kamarád, pěkné „3kilové výběrové kapříky“
… on má takové doma 3 ![]()
jeee … já píšu blábol - setra místo sestra … to jsem tedy urazila všechny setry
(jsou to hezcí psi
)
Hm, tak pro mě zatím představa novorozeneckýho funguje jako antikoncepce. Nemůžu se přes to nějak přenést. ![]()
Ahoj holky,
nejdřív k té LL: Koukám, že paní z LL asi nemá všech pět po hromadě, jelikož napsat, že pokud nekojíme, tím pádem jsme nezralé matky
To mě docela rozčílilo
Já se za zralou považuji a jelikož se kojio nezdařilo, tak svět se kvůli tomu nezboří a přesně, Paraplíčko, úplně statisticky nemají prokázané, že MM je lepší než-li UM…
![]()
U nás to na novorozeneckým šlo, sice prsa, přisátí sestřičky kontrolovaly ale pokud miminko nepřibíralo na váze, tak dokrmovaly 20ml (víc prý ani nemohly…). Jen nevím, zda se tam chovají ke každé rodičce nebo jen ke mě, jelkož věděly, že jsem taky sestřička ze špitálu?
![]()
Doktroku mám senzační, už ona sama navrhla přikrmování Nutrilonem (a i tak jemně, abych třeba nevybuchla, že chci kojit za každou cenu
), už po ukon. 4 měsíci nám navrhla první příkrmy (mno..sice ovocné), ale nakonec jsme začli na 4.5 měs. zeleninkou
A k váze: My měli na ukon. 3 měs cca 6 kilo, na 4 měs. 7 kilo, na 5 měs. 7.7760g a včera 8.680 g a byla spokojená
![]()
Mít dr. k nám přístup jako některé u vás, tak ji změním ![]()
Mějte se krásně, mimísci ať prospívají a zatím ahoj ![]()
Ryntyntýno, pojď do nově založenýho tématu o otesáncích, uděláš mi radost - já totiž z další návštěvy doktorky mám staženej žaludek… Tedy přesně řečeno z její reakce na zvážení holčičky…