Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
347
6.2.08 09:23

Potvurko,

jde o to se s tím smířit. Já si vždycky myslím, že už jsem se s tím smířila a pak zas vidím nějaký článek o kojení s fotkou, na které je mimi přicuclé k prsu a už mám slzy v očích. Naštěstí mám aspoň trochu mlíka, které můžu malému odstříkávat a zbytek dokrmujeme UM.
S tím odstříkáváním do 6 hod. po porodu mám tu samou zkušenost, taky mi to nikdo neřekl, až když jsem měla prsa jak kámen,t ak se mě ujala jedna starší sestra. Řekla „ježišmarjááá, no to je hrůza, přineste si kelímek a plínu“. Opřela mě o skříň, vzala prso a mně se zatmělo před očima. Ale pomohla mi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
6.2.08 15:14

Dneska jsem byla s malým u doktorky. Konečně se vyhoupl s váhou nad 4kg. Všechny maminky se tam na mě soucitně a některé opovržlivě koukaly, když zaslechly,že nekojím. No ale mám zase z nich největší a podle doktorky krásně zdravé miminko.
Ještě k tomu Podolí. Po porodu mi Tomáška hned odnesli, takže se nekonalo přiložení k prsu a napoprvé mi ho přinesli až 10hod po porodu. To se vystřídala směna. Pak celou noc nic a ráno mi ho šoupli jako by se nechumelilo. Nikdo mi nic nevysvětlil a na dotaz mi bylo sděleno, že snad už jedno dítě mám,tak musím vědět, jak se o něj starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.2.08 15:34

Holky ahoj, hlasim se k nekojicim maminam! To co tu nektere popisujete jsem zazivala v kvetnu 2005 8O s mym andilkem. Muj problem jsou uplne vpacene bradavky. V tehu jsem se pripravila teoreticky, nakoupila pomucky a nepomohlo. V porodnici me poradne potrapili!! Nekter sestricky, zvlaste jedna, byly moc mile a hodne mi pomohly, naucily me spravne odstrikavat. Ale presto jsem rozhodnuta ze podruhe uz do toho martiria nejdu. Jednaly tam se mnou jak se skolackou a to mi bylo 30. Nejhorsi moment kdy se mi snazily ukazat ze to jde mam dodnes vryty v pamenti. Malickeho doslova zafacovali do velke pliny tak, ze se nemohl hybat, rucicky mel pevne svazane kolem telicka a trcela mu jen hlavicka a tu mu prirazily k me rozdrasane krvave bradavce(kricel chudacek silene). maly byl prilozeny takto ponekolikate 40 min ke kazdemu prsu a kdyz ho pak daly na vahu, NIC! Vypil dohromady dle vazeni 20ml spis krve nez mlika!!!!!! Stejne stare deti pily 50ml v prumeru. A ted kdyz to vidim zpetne a ne v te euforii po porodu kdy mi stale jen tekly slzy ze to nezvladam, ze nekojim a co teda bude. Oni se tvarili na vsech vizitach jako ze pro nas neni sance, co mu jako maji misto materiny davat…jako by mel umrit kdyby pozrel UM. Kdyby mi jeste nekdy prinesli bez meho svoleni moje dite takto zafacovane, tak uz tam udelam cirkus! :twisted: Tehda jsem se bala ozvat a dodnes nevim proc, bylo to moje miminko.Holt propagace za kazdou cenu......Jen jsem stale mela pred sebou desetero kojeni na zdi a furt jsem cucela na jeden z tech bodu - Kojeni nesmi bolet! :?: Nasmala jsem se u toho prikladu s Kubelkovou :wink: No a kdo vlastne vi, jestli ona vzorna kojici matka nevidi to svoje ditko jen kdyz zrovna koji???? V pauzach mezi tim dela modeling, zarizje kotrakty a pozuje fotografum, ne? Ale jo,vzorna matka. :lol: Rekla bych, ze to staci pro image vzorne matky v dnesni spolecnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
6.2.08 22:51

Tak já mám zkušenosti jak s nekojením (teda jen krátkým kojením) tak i s ročním kojením druhé dcery. Když se na to podívám s odstupem času, je fakt, že ten první případ měl několik příčin. Jednak jsem byla prvorodička a naprosto jsem si nedokázala představit, jak to bude fungovat. Malá byla silné miminko, ale projevila se u ní novorozenecká žloutenka, takže byla hodná, spavá – takže líná na sání. Navíc mi trvalo dost dlouho než jsem měla mlíčko. Už v porodnici dostala od sestřiček trošku na dokrmení a byla pak spokojenější. Ono si můžou všude psát co chtějí, ale přestože jsem zastáncem kojení, můj názor je ten, že není pravda, že každá žena může kojit, když chce a dostatečně se snaží. Mám pohled z trochu alternativní strany. Léta už při různých obtížích konzultuji stav s paní, která praktikuje čínskou medicínu. Takže i v té době kdy se narodila první dcerka, jsem jí volala a ptala se jak zvýšit množství mléka. Malá se narodila v únoru 2004 a zrovna v té době bylo nádherné počasí, jak na jaře. A ona mi říkala, že ať se nedivím, když je takové počasí, protože energie které v té době podle ní vládly, odpovídaly tomu, jako by v létě bylo tak 40 stupňů, což odpovídá velkému suchu a může se to odrazit i ve zpožděné laktaci, nebo nedostatku mléka. A je pravda, že ten týden co jsem byla s malou v porodnici, bylo procentuelně mnohem více maminek, kterým kojení nešlo stejně jako mě. Vím to, protože primář na vizitě si dělal legraci, že jsme se takhle sešly. Ale naštěstí to nikdo nehrotil, spíš se snažili pomoct. Samozřejmě mi doporučila hodně pít, hlavně jíst hodně vývarové polévky ( hlavně z kuřete). Ale vzhledem k tomu, že jsme se s dcerkou po dvou dnech doma musely vrátit do nemocnice kvůli té žloutence a já byla vyděšená a bezradná, po návratu domů se kojení zhoršovalo a nakonec jsem ve dvou měsících přešla na UM. Odstříkávat mi nešlo, malá byla fakt líná což bylo vidět i na láhvi, kde musela mít v dudáku díru jak vrata, aby se nemusela moc namáhat :D
Takže hlavu vzhůru, nemusí to být zrovna neschopnost matky, co způsobí konec kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
6.2.08 23:02
pleasures píše:
Holky ahoj, hlasim se k nekojicim maminam! To co tu nektere popisujete jsem zazivala v kvetnu 2005 8O s mym andilkem. Muj problem jsou uplne vpacene bradavky. V tehu jsem se pripravila teoreticky, nakoupila pomucky a nepomohlo. V porodnici me poradne potrapili!! Nekter sestricky, zvlaste jedna, byly moc mile a hodne mi pomohly, naucily me spravne odstrikavat. Ale presto jsem rozhodnuta ze podruhe uz do toho martiria nejdu. Jednaly tam se mnou jak se skolackou a to mi bylo 30. Nejhorsi moment kdy se mi snazily ukazat ze to jde mam dodnes vryty v pamenti. Malickeho doslova zafacovali do velke pliny tak, ze se nemohl hybat, rucicky mel pevne svazane kolem telicka a trcela mu jen hlavicka a tu mu prirazily k me rozdrasane krvave bradavce(kricel chudacek silene). maly byl prilozeny takto ponekolikate 40 min ke kazdemu prsu a kdyz ho pak daly na vahu, NIC! Vypil dohromady dle vazeni 20ml spis krve nez mlika!!!!!! Stejne stare deti pily 50ml v prumeru. A ted kdyz to vidim zpetne a ne v te euforii po porodu kdy mi stale jen tekly slzy ze to nezvladam, ze nekojim a co teda bude. Oni se tvarili na vsech vizitach jako ze pro nas neni sance, co mu jako maji misto materiny davat…jako by mel umrit kdyby pozrel UM. Kdyby mi jeste nekdy prinesli bez meho svoleni moje dite takto zafacovane, tak uz tam udelam cirkus! :twisted: Tehda jsem se bala ozvat a dodnes nevim proc, bylo to moje miminko.Holt propagace za kazdou cenu......Jen jsem stale mela pred sebou desetero kojeni na zdi a furt jsem cucela na jeden z tech bodu - Kojeni nesmi bolet! :?: Nasmala jsem se u toho prikladu s Kubelkovou :wink: No a kdo vlastne vi, jestli ona vzorna kojici matka nevidi to svoje ditko jen kdyz zrovna koji???? V pauzach mezi tim dela modeling, zarizje kotrakty a pozuje fotografum, ne? Ale jo,vzorna matka. :lol: Rekla bych, ze to staci pro image vzorne matky v dnesni spolecnosti.

To je taky fakt. Dneska každá celebrita, která porodí, všude rozhlašuje, jak kojí, jak si nosí dítko s sebou, jak se cítí v roli matky úžasně… Ale málo z nich je ochotných se kvůli dítěti vzdát kariéry a tak možná to kojení je pro ně opravdu jedinná příležitost jak s tím mrňouskem být. Ale i když je to samozřejmě super, že kojí, tu celodenní péči a mazlení a tak, to nahradit nemůže.
Jinak s tím zabalováním do plíny. Já mám taky z porodnice zkušenost s tím, že mi holčičku zabalili do plínky. Ale já jim za to byla vděčná, protože mě se to nikdy tak nepodařilo (hodila prdelkou a byla z toho venku) a pro ní to bylo fajn, protože se v noci nebudila při každém rozhození ručičkama. Doma to trochu nahrazovala klasická zavinovačka, ale tam měla ručičky venku. Ale když měla špatnou noc a budila se, taky jsem jí zavinula takhle a uklidnila se. S tím ostatním postupem taky nesouhlasím, ale tohle bych nezavrhovala, není to žádné trápení, protože děti jsou zvyklé z břicha, že nemají takový rozlet a když pak leží v pro ně obrovské postýlce, cítí se asi divně. Potřebují cítit těsnější prostor, uklidňuje je to. Stejnou funkci, navíc estetickou mají klasické zavinovačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
7.2.08 10:01

Lucko,

vítej do klubu :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
7.2.08 11:23

Re: Lucko,

lupita píše:

Tak jsem si teď chvíli asi seděla na vedení :D než mi došlo do jakého klubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.2.08 14:50

Lucko, proti zavinovackam nemam vubec nic, naopak - my ji meli na noc jeste na zac 4. mesice :P a maly spaval opravdu klidneji, na zavinovacku nedam dopustit. Ale tohle bylo jen kvuli kojeni a na tu dobu a hooodne tesne svazane, od krku pres cele telicko. No proste zdalo se mi to silene a hlavne nikdo mi nikdy nerekl co bude nasledovat, proste ho tak prinesli a se mnou to konzultovali az kdyz jsem se zeptala co to ma znamenat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
7.2.08 15:26
pleasures píše:
Lucko, proti zavinovackam nemam vubec nic, naopak - my ji meli na noc jeste na zac 4. mesice :P a maly spaval opravdu klidneji, na zavinovacku nedam dopustit. Ale tohle bylo jen kvuli kojeni a na tu dobu a hooodne tesne svazane, od krku pres cele telicko. No proste zdalo se mi to silene a hlavne nikdo mi nikdy nerekl co bude nasledovat, proste ho tak prinesli a se mnou to konzultovali az kdyz jsem se zeptala co to ma znamenat. :roll:

Tak to jo, to je blbý. Mě to ukázaly sestřičky v noci, když se malá budila a křičela a neměli jsme ještě dudák. A pomáhalo to. Ale je fakt, že jsem ji měla u sebe a akorát když musela pod lampu kvůli žloutence, tak mi ji nosili na kojení a to normálně. Jako přístup v porodnicích se určitě od minulosti dost posunul, ale i tak mají ještě rezervy v chování k maminkám. Nevím jak jinde, ale v Čáslavi jsem byla fakt docela spokojená, ale je pravda, že co se týkalo odstříkávání mi to sice vysvětlila, ale už neukázala. To bylo u druhé holčičky, kdy se mi naopak mléko narazilo hned druhý den a ona i když měla necelá 3 kila, byla náramný savec. Jenže se mi prsa nalévala moc a měla jsem je ztvrdlá, tak jsem si myslela, že to vyřeším odstříkáváním. Jenže jak říkám, tou odsavačkou to nešlo, spíš to jen bolelo a kapalo to po kapkách. Tak jsem to vyřešila tak, že jsem před kojením hupsla do sprchy a pod vodou opatrně trochu odstříkla ( teda spíš vymačkala, protože odstříkávání se tomu fakt říkat nedalo), prsa změkla a mohla jsem jít kojit. Doma už to bylo v pohodě, nalévala se ale ne už bolestivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
7.2.08 20:11

Re: Lucko,

LuckaJ píše:
lupita píše:
Tak jsem si teď chvíli asi seděla na vedení :D než mi došlo do jakého klubu.
:wink: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
8.2.08 11:19

Tak dneska se tchýně s tchánem dozvěděli,že nekojím. Jsem prostě vyvrhel rodiny. Koukali se na mě jak na vraha :cry: . Proč se všichni hned pomalu ve dveřích ptají : A kojíš???? To je fakt na mrtvici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
8.2.08 11:38

Potvůrko, není možné jim to vysvětlit? To přece pochopí, nebo ne? Vždyť jsi kojit chtěla a snažila ses, to nedokážou ocenit? Už jste plně na UM, nebo ještě odstříkáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
8.2.08 16:11

Už bohužel jenom UM. Do toho všeho jsem musela začít brát antibiotika. Na angínu. Spíš mám z těch všech nervů oslabenou imunitu. Normálně nemocná vůbec nejsem. Hlavně,že Tomášek je spokojený. Manžel naštěstí stojí při mě a nenutí mě k jeho rodičům jezdit,tak to těch „pár“ měsíců vydržim, než bude malej normálně jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
8.2.08 16:47

tak ať ti je brzo OK! :wink: Tři chlapi doma, to máš záhul, a co teprv až povyrostou ti malí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
8.2.08 19:10

Mám takový

dojem, že se ptají ve dveřích, jestli kojíš, protože vědí, že to není jen tak, že to nejde samo, jak se původně zdá… Mě se taky hned každý ptá, jestli kojím a až teď se dozvídám o spoustě maminek, které také nekojily, resp. kojily třeba týden nebo 6 neděl…
Nejsme v tom samy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna