Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
487
6.1.08 16:37

Lenulindo, tak to Ti bohužel neporadím, spíš si myslím, že to bývá opačně, raději mají mimísci flatištičku…
Třeba se tady najde nějaká zasloužilá „matka“ :wink: , která má více zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
6.1.08 16:56

lenulindo,
zkusím dát takový tip,
tohle dělal synek mojí příbuzné. Ten měl sice dudlíka, ale nechtěl vůbec pít z flašky.
Tak mu koupila Avent „učící :,-(u“, v které je taková „placatá“ bílá jakoby pryžová násoska, potom tam je i tvrdá plastová zelená. Z toho pil normálně Nutrilon.
Naše malá potom tu bílou přeskočila a pila rovnou z té zelené - ale o poznání pozdějc (naše pila z flašky, a z téhle učící :,-(y pila až po roce čaj)
konkrétně ta učící :,-(a je třeba tady

http://www.pevnezdravi.cz/…rzadla-24200?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
6.1.08 17:20

dekuji za rady, tuhle lahev od aventu z bilou nasoskou mam a taky nic :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
6.1.08 17:23

Holky chtěla jsem s ještě zeptat kupujete Nutrilon normál v lékarně nebo někde výhodněji na netu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
6.1.08 17:29

tak ja nevim co mam delat :( asi ji fakt budu muset krmit lzickou :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
6.1.08 17:31

ja kupuji Sunar a normalne v lekarne..na netu ho koupit me ani nenapadlo. Ale zkusim se podivat jestli to nevyjde levnneji :). Nutrilon jsem koupila a mala ho nechtela, tak ted z nej delam kasi a to ho sni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
6.1.08 17:48

Nutrilon vycházel líp v lékárnách, ale jak v kterých. Teď jsem dávala Hami a to vyšlo líp třeba v DM drogeriích, ale i tam ho nechutně zdražili. Někdy se vyplatí sledovat www.akcniceny.cz.

lenulindo: a zkoušela jsi své mlíčko odstříkat a dát ho z hlavičky? něco jako mezistupeň. Asi až přejdeš úplně na UM, bude to pořádný boj, ale pochopí, že bude buď o hladu nebo bude muset pít z lahvičky. V každém případě přeju pevné nervy a neboj, ono to půjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
6.1.08 17:50

ja som tiez uz kupila UM na nete lacnejsie..... :D

a mam doma ohrievac dojcenskych flias.....kym prebalim mam zohriatu vodu uz len nasypem UM,zatrasiem a papanicko je pripravene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
7.1.08 11:15

Ahojky Marti, tak já už taky naplno na UM a musím říct, že je nám oběma jen kuprospěchu, malej je spokojen, nemáme prdíky - dávám nutrilon Comfort a já už taky nejsem nervní.
Ještě bych si měla pořídit tu ohřívačku…

Holky prodám odsávačku od Aventu, úplně nová 14 dní, kdyby měl někdo zájem za dobrou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
11.1.08 21:42

Ahoj,
my jsme používali Nutrilon, ale malé nedělal dobře bolelo jí hrozně bříško, tak jsme přešly na Sunar a v pohodě. Co se přípravy mlíčka týče, hrozně se mi osvědčila mikrovlnka. Časem se člověk naučí odhadovat, jak dlouho, kterou dávku ohřívat, a parní sterizátor do mikrovlnky, taky senza vynález.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
15.1.08 16:35

Nekojím :-((

Ahoj mamky - kojící i nekojící!
Taky mám problém. 3.1. jsem porodila chlapečka, porodní váha 2,49 kg, 47 cm, den porodu 36+6.
Byl podchlazený, tudíž musel hned do inkubátoru, takže žádné přiložení do půl hodiny se bohužel nekonalo. Narodil se v 10,15 hod., já pak celé odpoledne chodila k inkubátoru a za sestrou, aby mi ho přiložila aspoň na chviličnku, ale ta to odmítala s tím, že by ho to mohlo ohrozit. Nakonec se mi to podařilo ve 20hod., ale malý se nepřisál. V porodnici jsme strávili celkem cca 10 dní a za tu dobu synáček vypil nejvíc 15ml, takže nejdřív jsme dokrmovali UM, posléze se mi vytvořilo mlíčko a tak odstříkávám až doteĎ, ale je to pěkná fuška. Vystřídala se tam na mě celá řada laktačních poradkyň a nikdo mi stejně nepomohl. Teď jsme asi 4. den doma, stále se snažím přikládat, ale buď mi u toho brečí nebo usíná. Jsem z toho taky nešťastná, hodně jsem to obrečela, divím se, že jsem o mlíčko nepřišla. Daří se mi odstříkat už i 80 ml, ale stane se, že třeba nastříkám jen 50 ml a dost, tak si říkám, jestli by mu to stačilo, kdyby si to vycucal sám. No snažím se to ještě nevzdat. Slyšela jsem různé rady o tom, že to bylo žloutenkou a teď zesílí, že mám počkat až bude v termínu, že mám počkat až přibere......uvidíme, jak dlouho to vydržím…Protože zkloubit kojení + příkrm MM je dost náročné.
Zaujalo mě, že dětská voda FROMIN se nemusí převařovat. To je fajn. Já tak jednou za den, většinou v noci, připravuju malýmu BEBU, aby si prsa odpočinuly a já nakonec taky. Takže jen ohřát vodu a rozmíchat v tom UM???Má s tím ještě někdo nějaké zkušenosti, prosím??
Díky všem a přeji ať dítka pěkně přibývají na váze a hlavně ať jste spokojené vy i miminka ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
18.1.08 16:38

Ahoj Lupito, když jsem si četla tvůj příspěvek bylo to jako kdybych ho psala já :D Vítek měl 2,35kg, 46cm a byl 35+4, protože jsem měla těžkou preeklampsii šel císařem. V porodnici jsme byli 11 dní (silná žloutenka) a taky protože nepřibíral. Za celý pobyt jsme nenavážili po kojení vůbec nic, já jsem odsávala hektolitry mlíka - ale prcek byl příliš slabej a spavej než aby měl vůbec o jídlo zájem. Na jídlo jsem ho budila co 3 hodiny a to studeným ručníkem - jinak byl nevzbuditelnej. Doma jsem to vydržela až do konce šestinedělí a pak jsem se zhroutila. Krmit co 3 hodiny a mezitím ještě odsávat a sterilizovat - na spánek mi zbývala stěží hodina. Pak už mně vůbec nezajímalo co si myslí pipiny z laktační ligy, byl to boj o holý život :D , takže jsme na Nutrilonu a jsme ŠŤASTNÍÍÍÍÍ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
18.1.08 17:05

Ještě k ohřívání mléka - já jsem na všechno používala mikrovlnku, později když už bylo jisté že kojit se nebude tak jsem si koupila i sterilizátor do mikrovlnky od Aventu protože jsem měla od nich i flašky a hezky to tam všechno pasuje. Někdo by mohl ohřev mlíka v mikrovlce odsoudit, ale nakonec každý si najde svou cestu.....Já jsem si udělala zásobu mlíka přímo do flašek do lednice a v noci jsem jen šáhla nastavila na mikrovlnce potřebnou dobu a bylo, zjistila jsem totiž že se mi v noci při dělání mlíka několikrát stalo že jsem si v polospánku nebyla jistá kolik odměrek jsem tam vrazila - takže všechno vylít a znova. To je celkem škoda při ceně UM. Jinak na cesty i na návštěvy termoska a na místě dochladit ponořeím pod studenou vodou nebo prostě počkat až to vychladne samo - je to jenom chvilka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
19.1.08 18:33

ivusha - jen se chci zeptat, děláš si přímo mlíčko dopředu na celou noc? na nutráči se píše, že může být max 2 hodiny????, taky jsem v noci kolikrát dost zmatená :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
19.1.08 19:23

No jasně že na celou noc, neboj nic. Taky jsem měla obavy, ale protože už nejsem žádná mladice tak jsem v zoufalství rozhodila sítě mezi kamarádky co mají už mimina a ty co nekojí a vychytala jsem veškeré zlepšováky :D a pak že hraí s flaškama je mnohem složitější než kojení - pchááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová