Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Lenulindo, tak to Ti bohužel neporadím, spíš si myslím, že to bývá opačně, raději mají mimísci flatištičku…
Třeba se tady najde nějaká zasloužilá „matka“
, která má více zkušeností.
lenulindo,
zkusím dát takový tip,
tohle dělal synek mojí příbuzné. Ten měl sice dudlíka, ale nechtěl vůbec pít z flašky.
Tak mu koupila Avent „učící
u“, v které je taková „placatá“ bílá jakoby pryžová násoska, potom tam je i tvrdá plastová zelená. Z toho pil normálně Nutrilon.
Naše malá potom tu bílou přeskočila a pila rovnou z té zelené - ale o poznání pozdějc (naše pila z flašky, a z téhle učící
y pila až po roce čaj)
konkrétně ta učící
a je třeba tady
dekuji za rady, tuhle lahev od aventu z bilou nasoskou mam a taky nic ![]()
Holky chtěla jsem s ještě zeptat kupujete Nutrilon normál v lékarně nebo někde výhodněji na netu?
tak ja nevim co mam delat
asi ji fakt budu muset krmit lzickou ![]()
ja kupuji Sunar a normalne v lekarne..na netu ho koupit me ani nenapadlo. Ale zkusim se podivat jestli to nevyjde levnneji
. Nutrilon jsem koupila a mala ho nechtela, tak ted z nej delam kasi a to ho sni ![]()
Nutrilon vycházel líp v lékárnách, ale jak v kterých. Teď jsem dávala Hami a to vyšlo líp třeba v DM drogeriích, ale i tam ho nechutně zdražili. Někdy se vyplatí sledovat www.akcniceny.cz.
lenulindo: a zkoušela jsi své mlíčko odstříkat a dát ho z hlavičky? něco jako mezistupeň. Asi až přejdeš úplně na UM, bude to pořádný boj, ale pochopí, že bude buď o hladu nebo bude muset pít z lahvičky. V každém případě přeju pevné nervy a neboj, ono to půjde ![]()
ja som tiez uz kupila UM na nete lacnejsie..... ![]()
a mam doma ohrievac dojcenskych flias.....kym prebalim mam zohriatu vodu uz len nasypem UM,zatrasiem a papanicko je pripravene…
Ahojky Marti, tak já už taky naplno na UM a musím říct, že je nám oběma jen kuprospěchu, malej je spokojen, nemáme prdíky - dávám nutrilon Comfort a já už taky nejsem nervní.
Ještě bych si měla pořídit tu ohřívačku…
Holky prodám odsávačku od Aventu, úplně nová 14 dní, kdyby měl někdo zájem za dobrou cenu.
Ahoj,
my jsme používali Nutrilon, ale malé nedělal dobře bolelo jí hrozně bříško, tak jsme přešly na Sunar a v pohodě. Co se přípravy mlíčka týče, hrozně se mi osvědčila mikrovlnka. Časem se člověk naučí odhadovat, jak dlouho, kterou dávku ohřívat, a parní sterizátor do mikrovlnky, taky senza vynález.
Markéta
Ahoj mamky - kojící i nekojící!
Taky mám problém. 3.1. jsem porodila chlapečka, porodní váha 2,49 kg, 47 cm, den porodu 36+6.
Byl podchlazený, tudíž musel hned do inkubátoru, takže žádné přiložení do půl hodiny se bohužel nekonalo. Narodil se v 10,15 hod., já pak celé odpoledne chodila k inkubátoru a za sestrou, aby mi ho přiložila aspoň na chviličnku, ale ta to odmítala s tím, že by ho to mohlo ohrozit. Nakonec se mi to podařilo ve 20hod., ale malý se nepřisál. V porodnici jsme strávili celkem cca 10 dní a za tu dobu synáček vypil nejvíc 15ml, takže nejdřív jsme dokrmovali UM, posléze se mi vytvořilo mlíčko a tak odstříkávám až doteĎ, ale je to pěkná fuška. Vystřídala se tam na mě celá řada laktačních poradkyň a nikdo mi stejně nepomohl. Teď jsme asi 4. den doma, stále se snažím přikládat, ale buď mi u toho brečí nebo usíná. Jsem z toho taky nešťastná, hodně jsem to obrečela, divím se, že jsem o mlíčko nepřišla. Daří se mi odstříkat už i 80 ml, ale stane se, že třeba nastříkám jen 50 ml a dost, tak si říkám, jestli by mu to stačilo, kdyby si to vycucal sám. No snažím se to ještě nevzdat. Slyšela jsem různé rady o tom, že to bylo žloutenkou a teď zesílí, že mám počkat až bude v termínu, že mám počkat až přibere......uvidíme, jak dlouho to vydržím…Protože zkloubit kojení + příkrm MM je dost náročné.
Zaujalo mě, že dětská voda FROMIN se nemusí převařovat. To je fajn. Já tak jednou za den, většinou v noci, připravuju malýmu BEBU, aby si prsa odpočinuly a já nakonec taky. Takže jen ohřát vodu a rozmíchat v tom UM???Má s tím ještě někdo nějaké zkušenosti, prosím??
Díky všem a přeji ať dítka pěkně přibývají na váze a hlavně ať jste spokojené vy i miminka ![]()
Ahoj Lupito, když jsem si četla tvůj příspěvek bylo to jako kdybych ho psala já
Vítek měl 2,35kg, 46cm a byl 35+4, protože jsem měla těžkou preeklampsii šel císařem. V porodnici jsme byli 11 dní (silná žloutenka) a taky protože nepřibíral. Za celý pobyt jsme nenavážili po kojení vůbec nic, já jsem odsávala hektolitry mlíka - ale prcek byl příliš slabej a spavej než aby měl vůbec o jídlo zájem. Na jídlo jsem ho budila co 3 hodiny a to studeným ručníkem - jinak byl nevzbuditelnej. Doma jsem to vydržela až do konce šestinedělí a pak jsem se zhroutila. Krmit co 3 hodiny a mezitím ještě odsávat a sterilizovat - na spánek mi zbývala stěží hodina. Pak už mně vůbec nezajímalo co si myslí pipiny z laktační ligy, byl to boj o holý život
, takže jsme na Nutrilonu a jsme ŠŤASTNÍÍÍÍÍ.
Ještě k ohřívání mléka - já jsem na všechno používala mikrovlnku, později když už bylo jisté že kojit se nebude tak jsem si koupila i sterilizátor do mikrovlnky od Aventu protože jsem měla od nich i flašky a hezky to tam všechno pasuje. Někdo by mohl ohřev mlíka v mikrovlce odsoudit, ale nakonec každý si najde svou cestu.....Já jsem si udělala zásobu mlíka přímo do flašek do lednice a v noci jsem jen šáhla nastavila na mikrovlnce potřebnou dobu a bylo, zjistila jsem totiž že se mi v noci při dělání mlíka několikrát stalo že jsem si v polospánku nebyla jistá kolik odměrek jsem tam vrazila - takže všechno vylít a znova. To je celkem škoda při ceně UM. Jinak na cesty i na návštěvy termoska a na místě dochladit ponořeím pod studenou vodou nebo prostě počkat až to vychladne samo - je to jenom chvilka.
ivusha - jen se chci zeptat, děláš si přímo mlíčko dopředu na celou noc? na nutráči se píše, že může být max 2 hodiny????, taky jsem v noci kolikrát dost zmatená ![]()
No jasně že na celou noc, neboj nic. Taky jsem měla obavy, ale protože už nejsem žádná mladice tak jsem v zoufalství rozhodila sítě mezi kamarádky co mají už mimina a ty co nekojí a vychytala jsem veškeré zlepšováky
a pak že hraí s flaškama je mnohem složitější než kojení - pchááá