Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14079
18.9.08 08:05

Já jsem to taky zbytečně řešila - pila jsem hektolitry vody a čajů, až jsem z nadbytků mléka měla ošklivý zánět. Na něj jsem brala ATB a z nich se Matýskovi vylíhly špatný zoubky, takže teď půjdeme na operaci a budou mu je všechny trhat - nejspíš celé horní patro :cry: Bylo to kolem 3 týdne po porodu. Do dnes řeším, jestli jsem ho tehdy radši neměla dát na flašku a měl by zoubky jak perličky. Taky jsem „kojila na přání“ a byla z toho absolutní závislost, pil ve dne v noci po hodině, opět moje chyba a zcela zbytečná. U druhého v tom mám jasno - pokud teda nebude zase chytračit tchýně. Jakmile něco, dám flašku a bude to.

Milli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
18.9.08 08:55

Milli: to je mi s Matýskem moc líto :( , to má zoubky zkažené nebo špatně rostlé? Teda jestli se ti o tom chce psát.
Jinak držím palce ať brzy najdeš // :wink: . A zavítej zase k nám do deníčku, rádi o tobě uslyšíme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
18.9.08 10:51

Terezko, také gratulace k Verunce :D a netrap se s krmením, ničemu a nikomu to nepomůže. Buď to to půjde nebo ne, hlavní je pohoda a ne stres.

Já tedy budu rodit zase u Milosrdných, a tam tedy UM nepodávají :( … jinde rodit nechci, protože můj gynDr. je u Milosrdných porodník, tak chci zase u něj. Je tedy fakt, že když nám v porodnici kojení nešlo, tak jsem z toho byla totálně vystresovaná a od jedné sestry jsem neustále slyšela, jak jiné děti v tomto období už pijí a kolik a my pořád tak malinko, těšila jsem se domů, protože jsem si myslela, že doma to půjde - bude tam přeci jen daleko větší klid. Julka nakonec začala trochu víc pít a trošku přibrala, tak nás pustili domů, ale dál jsme se nakonec stejně nedostaly a doma se to vůbec nezlepšilo a šlo to do kytek :cry: A trápily jsme se navzájem, to si toho miminka člověk vůbec neužil - s flaškou fakt byla Julinka spokojenější.

No výhody - má to: když jsem potřebovala něco vyřídit, třeba i na úřadech, nemusela jsem mimčo tahat mezi lidi, babička malou pohlídala a když byl hlad, tak taky nakrmila.
A kdo si myslí, že je to pohodlnější, tak asi neví, o čem mluví. V noci připravovat mlíko, na cesty sebou připravené termosky s vodou, flašky a dávky sušeného UM … no byla to větší starost než s prsem, ale časem se zaběhne nějaký režim, tak to pak už ani nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
18.9.08 11:05

Želvičko: s váhou Julinky bojuji už od narození, takže jsme živým příkladem, že po UM se nijak nadměrně nepřibývá. Malá je hrozný nejedlík a i toho UM nevypila nijak moc. V noci by opravdu chrněla, ale já ji musela zachovat max. odstup 4 hodin, takže se muselo budit - no skvělé :roll: Přes den pila co 3 hodiny sama, ale v noci chtěla spinkat a pít tak jednou, ale byla drobnější (jen váhou, do délky rostla ukázkově), takže to jinak nešlo - až do jejích 4 měsíců :roll: Pak jsem jí už začala večer dělat na noc hodně řídkou kašičku do flašky a nemusela ji budit a to jí hrozně chutnalo a spala krásně. S váhou a jídlem bojujeme pořád :lol: Máme doma vysokou „žirafku“ :lol:
A Dr. ti možná bude nadávat, ale jak jsem zmínila švagrovou, tak malý byl od narození pěkný otesánek - pil co 1 - 2 hodiny (ve dne v noci, no narodil se jako hladovec), takže za prvních 6 týdnů přibral 2,5 kg ! A Dr. se zhrozila, v půl roce měl sice „jen“ 11 kg, ale až do jeho dvou let se budil několikrát za noc na jídlo - bral prakticky cokoliv - i rohlík 8) a připomínal malého golema. Teď ve 2,5 letech s jídlem konečně ubral a začíná z něj být konečně hezký kluk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.9.08 14:10

Paraplíčko, no vidíš, třeba nakonec lepší „žirafka“ než malej otesánek a ještě k tomu holčička :D :D :D . A to upozorňuju, že v noci jsem jí nikdy sama nebudila. Takže byla určitě déle jak 4 hodiny bez krmení a nikdy jsem jí nekrmila v noci víc jak jednou a od dvou jejích měsíců v noci nekrmím už vůbec. Tak mě napadá, ono se říká, že spánek posiluje - jestli třeba to dobré prospívání není také tím, že ona spí opravdu výborně, ve dne i v noci - takže na diskuze na emiminu spousta času :D :D :D Dneska si říkám, že ona snad ani nechce z tý postýlky vyndat - kdybych jí nemusela krmit a přebalovat, tak by jí tam bylo nejlíp nebo co - vzbudí se po dvou hodinách, pak si hraje s hrazdičkou a když tam po chvíli přijdu, tak už zase spí :D .Nebo se na mě tlemí - ale z postýlky se jí nechce :D Ona vydrží v pohodě i 4 hodiny i déle - jenže - po dvanácti hodinách spánku vyžahne bez problému 270 ml Nutrilonu !!! - to samé večer - to dá i 300 ml - a když je nemá, tak se vzteká - no jak říkám, ale pak krásně spinká :D - možná si říká - mám před sebou dlouhou noc, musím si udělat zásoby :D :D :D . Já to ale neberu nijak vážně, já myslím, že ona to vyběhá, je zvědavá jak opice, pořád sebou šije, nejradši už by lezla (ale ono to pořád nějak nejde :) Tak jsme přešly na Nutrilon Extra, na obalu tvrděj, že zasytí bez překrmování - :? A co se týče té přípravy - no časem se z toho stane rutina - já používám různé kelímky, lahvičky - tam si vodu odměřím - ale někdy, když už má holčička hlad a řve, tak člověku připadá jak věčnost, než se to ohřeje… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
19.9.08 16:10

Želvičko, no máš holčičku - pohodářku a to je prima, ne ? :wink: Ona se schválně večer i ráno pěkně nají a v noci nemá potřebu se budit a průběžně se krmit. Já si říkala, ty první 4 měsíce, jestli je opravdu nutné malou budit co 4 hodiny, protože stejně moc nepila a já nespala. Třeba by se vzbudila opravdu jen jednou, jak původně chtěla a pila by víc. Ale Dr. nakázala, že to je nutné :roll: A dokonce jsem si musela zapisovat, kolik toho za den malá vypije, jestli máme dostatečnou dávku, já si to totiž přesněji jinak nepamatovala, ještě mám ten „mléčný“ deníček někde schovaný :lol: Malá přes den spinkala tak v těch 3 měsících jen 2× denně - dopoledne a pak odpoledne a pak až v noci, ale ona je hodně živé dítě. Nejí a ještě je pořád v pohybu :roll: :lol:, je to ale rodové, měla to po kom sdědit - moje máma i můj manžel :lol: S nočním spaním to šlo do kytek v 8mi měsících, kdy si sama stoupla a pak už v postýlce ve spaní jen necestovala, ale i stála a to ji budilo :cry:
S přípravou UM jsem to postupně vychytala, aby práce bylo co nejméně a přitom vše OK. Vždycky jsem připravovala do nerezové termosky převařenou vodu na několik dávek a v lednici byla vychlazená převařená voda, v dávkovači od Aventu jsem měla odměřené dávky suš. mléka a flašky taky vysterilizované. tak to bylo šup šup - namíchat vodu potřebné tepoty, nasypat mléko, protřepat a šlo se na jídlo :lol: Bylo to praktické i na cesty.
Jak jsem ty první 2 měsíce i odsávala to málo, co tam bylo :oops: , tak to bylo na prášky, protože jsem nejdřív nakrmila malou z flašky (UM nebo ta trocha nastřádaného MM), pak jsem musela malou 30 - 45 minut nosit a chovat (měla slabší reflux, tak jinak by to z ní lítalo :cry: ). pak dala spinkat a pak ještě odsávala (spíš ždímala tu trochu) - výsledek byl ten, že když jsem dodržela schéma odsávat po každém krmení, spala jsem přes den jen 3 hodiny. Po 2 týdnech jsem byla zralá na nemocnici. Tak jsem prodlužovala intervaly odsávání a mléka bylo samozřejmě ještě míň, po těch 2 měsících už skoro ani Ň. To za to tedy fakt stálo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.9.08 20:09

No vidíš Paraplíčko, já odsála maximálně tak desítku něčeho nažloutlýho, co mi malá akorát vyplivla :D :D :D A co se týče nočního krmení, tak mě doktorka zase řekla, že jí mám nechat spát :D :D :D Tak to jsem z toho teda jelen… A spánek je základ, to já bych nemohla dělat ty věci kolem - zkoušky, školení, cvičení a tak… Řešila jsem před porodem, jak to budu dělat, jak budu odsávat do zásoby a vidíš, ono to dopadlo úplně jinak. Jinak já se nikdy tak dobře nevyspala jak na mateřský. Manžel krmí ráno, pak mi dá malou do postýlky a jde do práce. Ona spí také už jenom dvakrát přes den, ale déle, tak dvě hodiny, stejně jak píšeš, jednou dopoledne a pak odpoledne a hodinku si dá ještě v kočárku a v půl osmý už spinká do rána. Asi bude pohodářka, víš já věřím, že jak to bylo v těhotenství, jak se cítila maminka, tak že to má vliv i na psychiku miminka po narození… Byla jsem přesvědčená, že budu mít hodný miminko… No ještě se necháme překvapit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
19.9.08 20:19

Želvičko : pokud je dítko nedonošené, spavé, slabé nebo málo přibírá, tak se budit musí. Anička by jen spala a nejedla vůbec, takže se musela 2 měsíce budit než nabrala na síle. Ono je to dítko od dítka. Teď mi zase druhá dcerka žere tak moc, že se musí taky budit, aby jela menší dávky a nepřežírala se :lol: . Takže zase moc nespím :? Ale až přibere ještě 0,5 kg, můžu jí prý nechat spát i 4 hodiny :D :D :D

Paraplicko: tu pakárnu si pamatuju, člověk se snaží nahonit i 5 ml mateřského mlíčka aby mělo miminko aspoň něco toho „prý nejlepšího“, ale že je to na úkor maminky, která se pak fyzicky složí, to už nikoho nezajímá. U druhého dítka je to jednodušší, protože si časově honění mililitrů nemůžeme dovolit. Buď mlíčko je nebo není :roll: . Jak bys teď zvládla postarat se od 2 děti, kdybys spala jen 3 hodiny. Pak je prostě zlatá flaška :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
19.9.08 20:25

a hele Terezka má další díťátko :lol:
tak taky gratuluju.

Ad přibývání - moje ségra chudák malej nejen že se ňák nechtěla kojit (no ono jí je dneska přes čtyřicet… doufam že by mě nezabila kdyby to přečetla :lol: :lol: ) - ale ona chudák ani nechtěla pít nějak moc ten tehdejší Sunar (a nic jinýho taky ne), cucla si a vytuhla a vzbudila se ráno, a v půl roce měla 6 kilo chuděra.
No vona je dodneška dost vyhublá, bych ji i dneska malinko přikrmila!!!

Jinak mě teda hrozně pobavila Silvik - jako že se pozná, jaký jsme mámy, až jestli za náma děti budou chodit do důchoďáku -
mě u toho normálně přepadla taková představa, že potom naše děti možná budou krmit z flašky nás :lol: :lol: ježiš nejsem já hnusná??? :lol: :lol:
A budem eště rádi za nějakej ten Nutridrink z flaštičky, co!
no radši dost, ať to nepřeženu…

Již jsem se naučila některé věci „uhájit“. Nekojení, bydlení v paneláku a nepřivydělávání si po práci.
Třeba časem ještě něco přibyde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293

haha tady jsem to smazala neboť se mi povedlo poslat 2× tentýž příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293

hm tak dokonce 3× se mi to povedlo poslat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
20.9.08 20:32

Ufff Paraplíčko, tak to jsem ráda, že jsem si nekojení nemusela zas tak moc obhajovat, to už bych byla časem pěkně hnusná. :D :D :D Pro mě je ale hlavní, že jsem si to obhájila sama před sebou :) , že už si nepřipadám jak neschopnej blbec. Dneska večer jsem přijela z Prahy, rychle ať stihnu Petrušku ještě uložit, já nebyla celej den doma a tak se mi stejskalo… A čekala jsem výbuchy nadšení, že maminka je doma… A prt :D Miminka maj asi nějaký jiný pojetí o čase :D :D :D :D :D . Já se snažím přivydělávat teď a časem nemuset chodit do práce, abych nemusela dávat malou do jeslí a mohli jsme mít víc šmudlíků… A je to fajn, že už není jenom ten Sunar co bejval, Nutrilon ten nám chutná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
21.9.08 10:44

Želvičko, ono těm mimnkům v tomto věku, je to celkem ještě jedno, jestli je maminka nebo ne :D , závislost přijde později :lol: Já zase začala pracovat, když bylo malé 9 měsíců, moje profese umožňuje pracovat i doma, takže jsem si brala projekty podle pořeby a stále beru. Hlídalo se, když jsem musela na stavbu nebo na jednání a pracovalo v noci, takže taky s tím spánkem to není nic moc i teď. Teď jsem doma na rizikovém , takže jsem si nechala doma i malou, i když byla přijatá do školky, ale nechci, aby prorýmovala podzim a po porodu začnu pracovat taky až bude mimču tak půl roku - stále stejný scénář :D Teď už dokončuji asi poslední projekt před porodem a jde mi to jak psovi pastva, protože jsem večer dost unavená :roll:
A do budoucna s nějakým kojení a nekojením si hlavu nelámu, teď už fakt ne. Navíc mám super výmluvu pro případné otravy, kteří se až moc starají - jsem alergik, sice od jara do léta (3-4 měsíce), ale bez léků nemůžu fungovat, takže stejně kojení by bylo jen do doby, než budu muset začít brát léky :roll: :oops: , ale hlavně chci mít spkojené miminko, tak uvidíme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
21.9.08 10:51

Jo a s mlíkem to bylo u nás těžké, malá měla kvůli mé alergii do 1 roku preventivní HA dietu, takže dostávala Nutrilon HA, ten chutnal a zase nechutnal, takže my během prvních měsíců vyzkoušeli i Hamilon a Bebu, chvilku jelo to a pak zase to :roll: V 8mi měsících už jí nejelo žádné mléko :evil: a muselo se to řešit jinak. Dneska už vím, že HA mléko stačí podávat jen po dobu prvních 6ti měsíců, pak už se může přejít na normální UM, ale naše Dr. toto nevěděla, teď jsem si to zjišťovala jinde. Kdybych jí zavčas mohla dát normální UM, asi by to pila dál, takhle už jsem z toho mohla jen připravovat kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
21.9.08 11:18

Paraplicko: to bych tvou doktorku prohodila oknem, že vám neřekla, že se po půl roce nemusí HA dávat. My taky dávali HA Nutrilon, naštěstí Ani chutnal a finančně se mám dost ulevilo, když jsme po 6ti měsících přešli na normální UM. Taky mi na HA Nutrilonu vadí, že se prodává v plechovkách a ne v krabicích. Popelnici rozhodně nemáme nafukovací a odpad se tu dá třídit jen na plasty, sklo a papír.

Ale víte co je super? Že jsem se díky flašce naučila držet u miminka pevný papací režim. I teď u kojení ho dodržuju a Veverka si na něj krásně zvykla :D . Takto se můžu dopředu objednat třeba ke kadeřnici, protože vím kdy bude mít hlad :D .
Jo a už je to s mlíčkem lepší :D :D :D . Pochopitelně se modlím, ať to vydrží co nejdýl, ale když bude, tak dobře. Když ne, vím kde mám Nutrilon :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová