Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
429
21.9.08 19:00

Paraplíčko, u nás je to s um stejné( a to nejedeme v HA, po tom měl malý vždy zácpu), prostě nám nechutná basta. Jeníčkovi už jsem vyzkoušela asi 6druhů různých um i bio( drahý jak stádo mustangů, opravdu) a většinu vylejvám( nebo to dopíjí pes…). Pije jen když je v polospánku. Takže taky většinou míchám kašičky a přidávám um i do příkrmů. Teď už teda můžeme i jogurtík, ale že by chutnal, to se říci nedá…
Terko, tak ať se daří, s prsem či s lahví!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
21.9.08 21:11

Terezko dobrý… :D :D :D To já se můžu objednat ke kadeřnici jenom díky tomu že nekojím, protože moje miminko má hlad pořád :) Papací režim, ten jsme měli tak ze začátku. A teď máme režim - nepapáme jen když spíme :D :D :D A co já úplně „zbožňuju“, to je vypití půlky flašky a samozřejmě hlad třeba už za dvě hodiny :D :D :D Prostě jedna dávka na etapy - a když vypije tu zbylou půlku, tak pak řve, protože měla hlad na víc. Tak jí přidělám třeba šedesátku, ona si cucne a už nechce :D :) Takže jsem ráda, že spí dobře, jinak bych asi furt jenom připravovala mlíko. ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
24.9.08 10:54

Ahojky, v mém okolí jsme byly 3 těhulky. První rodila normálně a po měsíci o mlíčko příšla. Druhá měla malou koncem pánevním a po císaři se jí mlíčko neudělalo. Po tom co se kamarádka vrátila z porodnice, já jsem zjistila, že náš malý brouček je také zadečkem dolů. Byla jsem ale přesvědčena, že i přes plánovaného císaře a vpáčené bradavky mě kojení prostě půjde. Bohužel opak byl pravdou. Už v porodnice Vítek pořád brečel hlady a po každé když jsme mu dali UM, tak sladce spinkal. Doma jsem to samozřejmě obrečela. V hlavě se mi honily myšlenky, o tom jaká jsem špatná matka. Manžel se mě snažil uklidňovat, ale samozřejmě čím víc mě uklidňoval, tím víc jsem brečela. Dnes už vím, že jen o kojení mateřství není. Vítek se uklidnil hned po tom, co jsem vzdala pokusy o jeho přisatí k mým krvavým bradavkám a začala ho krmit z flaštičky. Já jsem se taky dostala do pohody. Nejsem první ani poslední, kdo nekojí a naštěstí existuje UM, takže miminko hlady určitě neumře. Do toho přišla moje máma, že brášku taky nekojíla a panímáma, že nekojila ani jednoho z svých dvou synů. Všichni 3 jsou chlapi jako hory a nic jím nechybí :lol: Takže doufám, že malý Vítek na tom bude podobně :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
29.9.08 14:26

Já už to taky dneska beru normálně - prostě ta masáž všude kolem nás udělala svoje no…
Si pamatuju, jak jsem vyfasovala v porodnici spoustu časopisů a příruček a tam furt se psalo o kojení, mám pocit že všude, jako by to byla naprostá samozřejmost pro každou ženskou. :(

Připadala jsem si tenkrát fakt jak neschopnej idiot.
Třeba když člověk čte, že 90% dětí odchází z porodnice kojenejch, nebo možná to procento bylo vyšší, už přesně nevím…
No ale zas na druhý straně jsem se pak jinde dočetla, že dost velký procento maminek to kojení vzdává hrozně brzy po porodu…
Takže nakonec na tom Nutrilonu skončí spousta miminek… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
29.9.08 19:32

No, souhlasím s Želvičkou. Já v porodnici taky začala slušně magořit. V předsíňce pokoje byl veliký plakát, na kterém byly všechny možné polohy při kojení. Já tam furt nešťastně chodila a zkoušela kde co. Ale malé se nelíbilo nic. Ohýbat jsem se nemohla, protože jsem byla po císaři a ještě mě frustrovala moje malá prsa :cry: Sice mi Dr. z novorozeneckého vysvětlila, že na tom nezáleží a že ona „preferuje“ právě malá, protože se dítěti z nich lépe pije - ale asi si s malou o tom málo popovídala nebo co, protože to Julince bylo fuk a pítí byl horor. Dobrý bylo i to, když den před tím, než jsme šly s malou domů, při ranní novorozenecké vizitě přišla paní Dr. a s ní i nějací 3 medici, aby se koukly a Dr. jim pořád něco vysvětlovala, pak přišla za mnou a že zkontroluje, jak naskočila laktace, „vytáhla“ ven z košile moje prso a zmačkla. Líbilo se jí, jak prý mlíko pěkně stříká a všechno jim to komentovala, taky se jí právě líbila ta velikost a tvar. No já tam stála před nimi jak hloupá husa a civěla, úplně konsternovaná, bylo mi fakt dost trapně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
29.9.08 19:37

:D :D :D No dobrý Paraplíčko, takhle mě taky paní doktorka ošahávala. A co zase mi udělala sestra při poslední vizitě, než jsem šla domů - musela jsem miminko zvážit, nakojit, zvážit… A když ta váha byla furt stejná i po „nakojení“, tak ona vítězoslavně: „A co tam vidíte? Prt!!!“. Jak mě mrzí, že ty hormony člověka úplně ochroměj!!!. Já bych jí něco řekla… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
29.9.08 19:51

:D :lol: No právě, člověk má nějaké zpomalené myšlení nebo co. Jinak bych taky řekla, že mi to není příjemné, chovala se ke mně jak k dojnici v kravíně … kdyby tam nebyly ti medici, tak by mi to asi bylo fuk. Ale takhle to bylo jak exkurze do JZD :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
29.9.08 20:08

Ahoj holky,

taky se hlásím mezi nekojící mamky…bohužel se nezadařilo…ze začátku jsem z toho byla docela dost frustrovaná (hormony, no), ale postupem času to vidím úúúúplně jinak, takže při druhém dítěti mě to už nerozhází :lol: :lol: :lol:
Synka mi museli dokrmovat už v porodnici, jelikož měl velký úbytek váhy a ne a ne prospívat po mém mlíčku. V porodnici jsem to nesla hodně těžce (samozřejmě i několikrát obrečela…), domů nás propouštěli se slušnou váhou s tím že prospíváme. První týden doma byl utrpením pro malého- už v porodnici začla tříměsíční kolika- a navíc se ani pořádně nenapapal a za týdenní pobyt doma mi přibral jen 20 g :( Takže jsme do 2,5 měsíce byli kojeni a přikrmování Nutrilonem…jak jsem s kojením sekla, tak skončila kolika a od té doby mám doma spokojené miminko!
Tolik o mě :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
29.9.08 20:08

No zpomalený myšlení - já furt brečela :D Bylo to tam jak ve škole. Třeba sestra, že jako ve 14:30 jí mám zavolat a CHCI TO VIDĚT JAK KOJÍTE !!! A já vyklepaná poslušně jsem jí zavolala a ona přišla a já jsem si začala zvedat postel, abych se jako podepřela. A ona že tohle nemůže ani vidět, že to nesnáší a hned mě naštelovala do takový tý tzv. fotbalový polohy. Pak přišla jiná a zase proč jsem v týhle debilní poloze.. A tak furt dokola, já jsem z toho všeho, z těch různejch rad byla úplně připitomělá. Pak jsem přišla z porodnice domů, na poště ohřejvák na lahve, tak jsem pro něj musela - původně teda měl ohřejvat moje mateřský mlíko, co jsem chtěla uchovávat v mražáku, no nic, ale ted se hodil - sedla jsem si do auta a čuměla jsem tak půl hodiny doblba. Pak přišel nějakej pán, jestli jako dobrý. A pak jsem usnula :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
29.9.08 20:14

No tak vítej v klubu - já myslela, že jsem jediná na světě co nekojí, teda ještě asi tak před čtyřmi měsíci. Ještě že jsou tyhle chaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
29.9.08 20:16

Ryntyntyno - já jdu rodit druhý už s Nutrilonem v kufru :D :D :D :D :D :D . Ať se tam ty ježibaby podělaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
29.9.08 21:04

Ryntyntyno, vítej :wink:

Mě zase štvalo, že malou ani trošku nepřikrmují, protože když se narodila, vážila 2,8 kg a vzápětí spadla až na 2,5 kg (podle Dr. to bylo v pohodě), ale chtělo to kojit a krmit. No a z čeho, že ? :evil: a když už ty moje prsa něco málo vytvořily, tak malá než se přisála, tak byl 10 minut řev a všechny možné polohy, pak chvilku pila a vytuhla vysílením. Fakt úúúúúžasné a váha stagnovala, já z toho byla úplně na nervy, ale žádné dokrmování se nekonalo. Jen mi řekli, že pokud nezačne přibírat, tak nás domů nepustí, zase dobré povzbuzení, ne ? Jak jsem to asi měla udělat, když to nefungovalo.
No teď to u mimča zase vypadá na drobnější dítko, sestřičku holt nezapře :lol: , tak jsem zvědavá, co se bude dít teď. Ale Nutrilon doma pro jistotu bude připravený - i ty flašky. Ohřívačku i sterilizátor doma mám schovaný. I odsávačku, tentokrát si ji vezmu sebou do porodnice a zkusím to i s ní … no ale jak už jsem si řekla - žáááádná křeč :wink: na práškách nechci skončit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
30.9.08 09:57

Ty vado, tak to mě Nutrilon dali hned. Ale možná proto, že malá měla žloutenku, tak aby zesílila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
30.9.08 17:01

Díky, holky, za přivítání :D :D :D :D

Želvičko: Já ho budu mít stoprocentě připravený doma :lol: :lol:

paraplicko: Já jsem docela ráda, že v naší-tedy liberecké-porodnici nejsou proti přikrmování…jen jsem se zapomněla zeptat, jakým UM mi ho přikromvali… my jsme spadli z porodní váhy 3,5 kg na 3,18 za tři dny, čvrtý dne ráno mi ho sestřička vzala po ranním vážení k nim na sledovnu a přivezli mi ho spícího! a přikrmeného (noci mi totiž většinou prořval, takže jsem buď s ním chodila nebo ho „kojila“… jen doufám, že jednou druhé dítko trpět na koliky nebude :)

Jinak nás taky pořád chodily sestřičky kontrolovat (taky jsme si musela zazvonit na ně), jak kojíme…a to bylo „Vždyť kojíte dobře, jak to že malý neprospívá??“ a tak… mno, technikou to asi nebylo… taky u nás pořád preferovaly tu fotbalovou polohu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.10.08 00:03

No, tak bych sem jen chtěla připsat, že jsem onehdá psala té paní Mydlilové na tu jejich slavnou laktační ligu. Psala jsem email - s odkazem např. na tuto a jiné diskuze - a přišla OČEKÁVÁNÁ odpověď - že :
prospěšnost kojení je prokázaná celou řadou rezolucí. A že prý každá zralá matka si to poskládá. Copak nám tím ta paní Mydlilová vzkazuje??
Vážené - nekojící - jste nejen neschopné, ale ještě k tomu nezralé.

Neboli: laktační liga NECHCE SLYŠET co se jí nehodí.
Tyjo… jak já je mam už na háku. Příště si jedu do porodnice s flaškou - pro případ, že ze mě ještě pátej den nic nepoteče jako minule. (na přikrmování prstem může vážený personál zapomenout, je to moje dítě a krmení z flašky není označeno jako zdravotně závadné!)

a můžou si zkusit něco říct!! Jsem schopná ztropit scénu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová