Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8603
29.1.08 14:22

promiňte že vám sem lezu,ale musím se zastat Elišky

opravdu kojené děti, které jsou plně kojeny,nepotřebují žádné další tekutiny ( pokud není třeba 40 stupňů), a pijí často.takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
29.1.08 14:33

Ivushko a Gabrielko, dobrý, já spory nerada a něchtěla jsem nic takového vyvolat :) jen ujistit, že pokud miminko prospívá a maminka tím netrpí, tak kombinace MM a UM má smysl.
K dehydrataci - hodně záleží na okolnostech, pokud jsou velká vedra nebo má dítě horečky a zároveň aktuální tvorba mlíčka neodpovídá potřebám (třeba z důvodů stresu, růstového spurtu nebo když maminka dodržuje např. tříhodinové intervaly apod.), pak se to stát může a řídila bych se určitě selským rozumem :) , ale běžně u plně kojeného prospívajícího miminka, které počůrá dostatek plínek adt atd a je kojeno podle vlastního zájmu, je to dost nepravděpodobné. Tím nechci říct, že ty případy nemohly nastat, to bychom musely probrat konkrétně, ale to sem nepatří.
Taky neuplatňuju všechno, co se doporučuje do důsledků - však aktuzálně třeba už se prý můžou ryby od 6 měsíců a synek se z nich osypal ještě v roce a půl. Jsem pro selský rozum podpořený informovaností :)
Tak a končím, protože kdybych sem psala, tak se vaše diskuse ubírá jinam, než jak byla myšlena (tj. jak to chápu - uklidnění maminek, které z nějakých důvodů nekojí, že jsou přesto výbornými maminkami, a s tím já plně souhlasím !!! to já jen, že mi vždycky přijde zajímavé vidět i pohled z jiné strany, ale myslela jsem to dobře :oops:
přeju vám všem, ať máte zdravá spokojená miminka a vy jste v pohodě! to je to nejdůležitější na světě!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
29.1.08 18:30

Holkyyyy

no tak se nehádejte :-)))
Děkuji všem za názory, podporu, rady… víceméně jsme s manželem rozhodnuti přejít pomalu na flašku, už jsem právě objednávala na netu zásilku. Budu odstřikávat co to půjde, ale kojit už nebudem,páč kvůli té 5-10 tce, co mi za 30 minut vypije, ať se na mě nikdo nezlobí…
přeju všem šťastné a spokojené dětičky !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
29.1.08 19:06

Gabrielo díky za info, nakonec jsem volala dr. a říkala, že UM můžeme kombinovat…

Jinak k předešlému sporu - no coment…taky mám ve svém okolí maminy, členky laktační ligy…, které musí za každou cenu kojit i když dětičky očividně strádají. Já mám krásného chlapečka, který má spokojenou maminku i bříško :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.1.08 20:09

Lupito, pokud jsi k tomu dospěla sama a po zralé úvaze, tak je to dobré rozhodnutí… Blbé by bylo, kdyby ě k tomu někdo donuitil, pak by ses s tím musela v sobě srovnávat…

Za sebe znovu opakuju, že kojo nebo nekojo z nikoho lepší mámu neudělá :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
30.1.08 15:53

Laktační liga

Ještě bych chtěla dodat něco k laktační lize…
V porodnici se na nás vystřídalo cca 5 různých laktačních poradkyň, každá měla jinou pravdu s tím, jak kojit. Každá mi vykládala jiná moudra…, ale ŽÁDNÁ z nich mě neupozornila, že bych měla do 6 hodin po porodu nebo že bych vůbec měla mlíčko odstříkávat!!! Nechali mě být a až moje kolegyně na pokoji, která měla malého chlapečka 6 týdnů na JIP v inkubátoru mi řekla „proč teda aspoň neodstříkáváš a nedáváš mu to stříkačkou“? No to mě dostalo. Já blbec, mě to vůbec nenapadlo :hotová z porodu, z toho že malý nesaje, prostě myslete si co chcete, vůbec mi to nedošlo. Tudíž jsem začala odstříkávat až 3. den, což je dost pozdě. A tak jsem pak šla na novorozenecké s tím, že bych chtěla půjčit odsávačku a ony na mě všecky koukaly…no hotovo. Jinak byly všecky vcelku hodné, ale tohle je podle mě dost zá:,–(ní ifnormace, kterou mi měly sdělit a ne mi neustále dokola říkat „tak mamko, kojíme kojíme, kolik jsme nakojily?!!“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
1.2.08 16:46

ahoj maminy,

tak chci vesele oznámit, že jsme dnes přešli na flaštičku a jsme oba tuuuze spokojeni!! Odstříkávám 1× za 6 hodin a nastříkám tak tu 150, takže malý má ze dvou odstříkání 3× krmení. Ostatní (1× až 2×) za den dokrmíme Bebou, jinak to hold nejde. Slavíme skoro měsíc, narodili jsme se 3.1. a teď si to konečně začneme užívat!!
Přeji krásný víkend!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.2.08 17:26

Super :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
4.2.08 08:34

Lupito supééééér :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
5.2.08 12:45

kojení

Ahoj,mám 14ti denního chlapečka a taky bohužel nekojím. Ještě se pomalu vzpamatovávám z těch šílených zážitků z porodnice,kdy na mě doktorka křičela,že kojím málo a že jsem naprosto neschopná, i když jsem Tomáška přikládala maximálně každé 2 hodiny. Prostě to nestačilo. Když zhubnul skoro 500g,tak jsem usoudila,že moje mléko je skutečně na nic. Teď mu dávám Nutrilon stejně jako u prvního dítěte. Tomu je teď skoro 7let. Vím,že mateřské mléko je to nejlepší,ale spokojená maminka a hlavně miminko je víc.
Všichni se na mě dívají skrz prsty a u rodičů manžela musím tajit,že nekojím. Prostě ten fanatismus, co je kolem kojení je akorát stresující. Já a moji 2 sourozenci včetně mého prvního syna jsme vyrostli na UM a nejsme nijak poškozeni. Včetně toho,že určitě nejsme víc nemocní. To je podle mě pěkná blbost a záleží to spíš na rodinných dispozicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
5.2.08 14:10

Proboha, Potvůrko, kde jsi rodila? To snad není možný, že by nechali dr. zhubnout mimíska o 500 g! A takhle jednali s maminkou, která se tak snaží! Tvoje mlíčko určitě nebylo „na nic“, ale v dané situaci jak se zdá nestačilo a měli zasáhnout!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
5.2.08 15:16

Představ si,že v Podolí. Třeba jsem jim „nepadla do oka“. Tomášek měl porodní váhu 4190g a nejméně měl 3630g - 2 dny po propuštění. To jsem se sama rozhodla ho dokrmovat. No moc dlouho nám to kojení nevydrželo :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
5.2.08 15:39

Nekojení

Potvurka - já rodila v Podolí v listopadu 2006 a taky jsem jim zřejmě nepadla do oka. Podle rad sestřiček jsem přikládala taky každé 2 hodiny, navíc mi jeden den sestřička řekla, že mám kojit jenom z jednoho prsu, druhý den jiná, že to dělám špatně, že musím z obou postupně. Byla jsem vystresovaná, Pavlík je naše první dítko. Mléka jsem měla čím dál míň, týden po propuštění jsme byli kompletně na Nutrilonu. Že je na oddělení možnost dokrmování dětí z mléčné banky, jsem byla informovaná až v den propuštění. Souhlasím, že mediální „masáž“ matek ohledně „povinnosti“ kojit je hrozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
5.2.08 17:45

mně víc než ta masáž vadí, že i v Baby friendly porodnicích se radí někdy nesprávně ohledně kojení, nebo zá:,–(ní informace chybí. Sama jsem rodila v Krči (kde jsem mj. absolvovala kurz pro lakt. poradkyně), na dotaz jsem tam dostala odpověď, to ano, na nedonošencích i novoroz. JIP byly sestřičky fajn, ale na JIP po sekci třeba vůbec neřekli - do 6 hodin začněte odstříkávat. Fakt, kdyby všichni dělali - a s láskou - to co mají, šlo by všechno o moc líp!
Jinak zvlášť pro prvorodičky doporučuju vybírat porodnici i podle přístupu ke kojení, nejlépe víte-li, že tam je někdo, kdo opravdu poradit umí. Vyškolenost není všechno. A taktní přístup k mamince rozbouřené hormonama neovládá každá vyškolená sestra, bohužel. Sama jsem v Krči zažila nepříjemnou situaci, kdy - jinak odborně rozhodně výborná - sestra mi hodila ledovou hlášku - dyť on vám stojí na váze, no úplně plochá křivka, přitom musí vědět, že po takovém přístupu se mamince zákonitě mlíčko zastaví, jak bude ve stresu :roll: Ale většina jich naštěstí byla fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
5.2.08 18:05

ahopj holky prominte,že Vám sem lezu,ale uplně jsemsi vzpomněla na strašnej přístup v porod.v Podolí přesně,jak psala Potvůrka jedn ařekne to druhá to no děs a jen tam stresují!!!též jsem jedné nepadla do oka sestřičce až imanža si chtěl stěžovat,jak se to ke mně chová rodila jsem tam v říjnu 2007

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová