Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8561
6.12.07 00:45

Ahojík maminky, určitě skvělé. :)

Kojila jsem malého od narození do 3 měs a 3 týdnů, ale každý den jsem se prala s nedostatkem mlíka, kojila jsem často, a fakt jsem se snažila. po večerech křičel hlady ale pak dlouho spal, tak jsem to odstříkávala a dávala mu to druhej den po kojení jěště k té večeři, :wink: ale před koncem toho 4. měs to už nešlo, vypil co mohl, začal se budit častěji, nebyla pauza kdy odstříkat, večer křičel hlady až jsem to asi 4. den nevydržela a dala UM. :wink: Naštěstí, moje dr i podle váhy řekla že má málo a že si mám vybrat UM a začít ho dokrmovat, po 14ti dnech bylo po mlíce uplně. Jednak jsem dostala nějaké virozy dvě za sebou, druhak byl zasycen UM a nechtěl už pít.

Copak o to, jak říkám, dr byla v pohodě, ale všichni, co to neznají jaké to je mít málo mlíka se na mě kokaly skrz prsty že a říkali že jsem se určitě málo snažila. Ale já se snažila dost !!!

A teď?? Jsem šťastná jak to je, Domča od půlky pátého měs papá zeleninové kašičky, te´d už i s masem a ovocné svačinky a tak, je to velice šťastné a usměvavé miminko nestresované věčným hladem a jsme moc spokojeni oba.

Když to nejde tak to nejde, myslím že daleko důležitější je jejich úsměv a pohoda a ne kojení. Když je kojení stresující a těžké, myslím že UM je lepší. :wink: :wink:

Taky jsem vyrostla na sunaru, a co?? Jsem v pohodě. Pravda, silnej alergik a astmatik, ale kde je psáno že kojením bych nebyla??? Nikde, maminky nestresujte, buďte v pohodě, ne kojení, ale opravdu, úsměv těch našich uzlíčků je to nejdůležitější na světě a jak se k němu dospěje, už je jedno. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
6.12.07 06:54

Ahojky, musím s tebou naprosto souhlasit . Nesnáším tu strašlivou propagaci kojení, co se teď kolem všech rodiček rozeběhla. Já sama s tím problémy neměla a kdybych měla, tak to udělám stejně jako ty- hlavně že miminko bude spokojené a nebude mít hlad. Vždyť sunar není jed- jak se snaží všichni kolem nám vtloukat do hlavy.
Po pravdě hrozně jsem si oddechla, když jsem malou v 10. měs. odstavila. Bylo to hezké, ale stačilo.
Před týdnem mi volala kamarádka- má roční holčičku, bradavky do krve, těžký náběh na zánět a ona mi volala, ať jí řeknu, že není špatná matka, když v roce malou odstaví !!! To je opravdu příklad toho, jak zvráceně to silné propagování kojení může působit.
Malou neodstavila, kojí dál, bez sunaru, malá cucá krev a hnis a já čekám, kdy kamarádka chytne zánět , rozmluvit si to nenechala.
Myslím si, že každý by měl kojit jak dlouho chce, jak dlouho to vyhovuje mimču i mamince, řídit se zdravým selským rozumem a když to nejde, určitě to nelámat přes koleno násilím ........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
27.12.07 01:05

Ahoj -
sice jsem přispívala už do předchozí diskuse, ale Terezko když to čtu, tak mi to nedá (i když tahle diskuze už trochu umlkla) :lol:
O Sama doma mi raději nemluv :lol: raději jsem už na ně přestala koukat, pro případ, abych tam nenarazila zase na nějakou tu jejich hlášku o kojení - jak to prostě jde když se chce, a jak kojení není (hm ba dokonce se mi to i rýmuje).
No nemá cenu holky opakovat, co už bylo napsáno. Akorát ještě teď mám vypěstovanej naprosto dokonalej mindrák, a dodneška raději moc nelistuju u svojí tchýně takovými těmi Šťastnými Jimy a Story a nevim čim ještě, abych si tam na každý třetí stránce nepřečetla jak Andrea Verešová kojí a papá za dva aby měla dost mlíčka (a u toho stíhá to příležitostné nebo jaké modellingové focení a vypadá samozřejmě úžasně, narozdíl ode mě, která jsem ve dvou měsících věku svého dítěte připomínala mátohu v noční košili s rozcuchanejma vlasama a věčně vyvářející flašky od Nutrilonu), a jak Tereza Kostková si bere malýho na natáčení jelikož každé tři hodiny kojí a Eva Herzigová má velký prsa protože kojí :lol: :lol: :lol:
Věřím, že někdo, kdo kojí, nebo někdo, kdo nemá děti, nebo někdo, kdo je trochu větší flegmatik než já, prostě otočí stránku a čte dál nějakou módní policii, jenomže já se svým vypěstovaným MINDRÁKEM když vidím za výlohou obličej Andrei Verešové, tak si hnedka řeknu "no jo, tahle kojí (a já nemohla!) :twisted: :twisted:
No zkrátka dámy z Laktační ligy, děkuji vám nejen za současný trend v souladu se snahami Světové zdravotnické organizace, která doporučuje kojení, ale taky za pořádnej stresík (u mě i stihák) u maminek, kterým to kojení ani podle všech vašich návodů nešlo, a berou si to moc k srdci.
K té propagaci za totáče- moji mamku i moji tetu na konci 70. let nutili kojit (a taky to nešlo).
tak vás zdravím a krmte svoje děti tím, z čeho se dobře najedí!
zdar a sílu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
2.1.08 11:36

Ahojky, jsem ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi. Mám doma 14-týdenního chlapečka a od začátku bojujeme s kojením. Když jsem odcházela z porodnice, tak mně málem sestra vynadala, jakto, že si dovoluju kojit tak málo… :evil: , byla jsem z toho úplně vyřízená, naštěstí mi jiná sestřička řekla ať koupím UM a dokrmuju, od Dr. jsem si půjčila váhu a dodnes to docela šlo půl na půl, ale dnes jsem ještě nenakojila skoro nic.....
Nejlepší jsou dobré rady ode všech, musíš hodně pít, homeo, čaje…jako bych nic z toho nedělala… :roll: :roll: .

Ale už na to kašlu hlavně, že je malej napapapkanej a spokojenej, když jsem ho viděla vystresovaného a hladového v porodnici…tak ještě teď je mi špatně.

Holky poraďte mi jaké máte fígle na rychlou přípravu mlíčka, popřípadě jakou značku používáte.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
2.1.08 12:16

Sevco : je mi líto, že jsi skončila u nás, ale jsem ráda, že to bereš v rámci možností dobře.
Mě se osvědčila metoda studená voda nachystaná v lahvičce a v termosce horká. Rychle přijdeš na poměry, aby vznikla ideální teplota.
Zkoušej přikládat, odstříkat, abys měla čisté svědomí, ale hlavní je, aby neměl malý hlad. Kde jsi rodila? Jsem taky z Brna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
2.1.08 12:26

Jee to jsem ráda, že jsi se ozvala tak brzo, rodila jsem v Bohunicích, porod naprosto super…na šestinedělí to bylo taky moc fajn, jedna sestřička mi tam moc pomáhala s přikládáním malého, ale pořád brečel hlady, nakojila jsem moc málo. Poslední den co jsem šla domů mě, ale tak vystresla jedna sestra…ten hrozný pohled, že malého dokonale nenakojím. :evil: :evil:

Doma už jsem se uklidnila, koupili jsem Nutrilon HA, odsávačku…, ale odsaju malinko, tak 20-30, do včerejška to šlo s kojením, stačilo když jsem pak dokrmila jen poloviční dávku, ale dneska jsem úplně „prázdná“.

Jseš přímo z Brna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
2.1.08 13:23

Sevco : jsem původně ze středu (2 bloky od Obylňáku :D ), ale teď bydlím kousek za šlapanicemi. Já rodila na obylňáku, docela se snažili, s porodem jsem byla spokojená, zkusila jsem i kloboučky, ale prostě nebylo dost mlíčka a Ani se nepřisávala.
Ty máš pořád trochu šanci, že se rozkojíš a jestli ne, aspoň odstříkej co půjde. A nech malého aspoň dudlat na uklidnění :wink: .
Nutrilon HA je děsně drahý :evil: , taky jsme ho dávali. Navíc se děsně liší cena u jednotlivých prodejců :? .
Já mám nejradši radu, BUĎ V KLIDU :pocitac: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
2.1.08 13:32

právě jsem odsála 40 ufff aspoň něco…já právě přemýšlím jestli to není zbytečný ten HA, já alergik nejsem a manža jen v létě na pil a to není nic závratnýho, někde jsem četla, že pokud nejsou oba vyloženě alergici na všechno možný, tak je to zbytečný…
Jinak moooc děkuju za podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.1.08 21:16

Sevčo já mám alergii na nějaký plísně nebo na co, a na kočku, a na nějakej starej prach ze skříně (asi roztoči, nevim) - ale hodně hodně slabou, takže to neléčím, na alergologii zatím vedená nejsem, vystačím s příležitostným Zyrtecem, pokud moc kýchám.

Moji rodiče ani sestra alergii nemají, a můj manžel vůbec ne, takže my jsme HA nedávali, ale kupovali jsme Nutrilon Omneo kvůli prdíkům (a pomoh!) plus ještě ze stejného důvodu lahvičky Avent.

Jinak jestli mohu poradit - my jsme zezačátku vodu převařovali, a dělala jsem to takto: (zvláště v noci!!!)
Zakoupila jsem ohříváček na lahvičky (myslím že byl od značky Philips, ale ono je to jedno, proved mi mega-službu!!!)
Kojeneckou vodičku jsem si - dle rady z knihy - převařila normálně v rychlovarné konvici a nalila do uzavíracích kojeneckých lahviček (z drogerky za pár korun) do zásoby.
Když se dítko vzbudilo, první, co jsem šla udělat, bylo: namíchala jsem Nutrilonek, vrazila do ohříváčku, a šla přebalit hladové dítko.
Mezitím se mi krásně mlíko ohřálo.
Napapalo se a spinkalo se dál :wink:

No a pak samozřejmě na cestování s tou termoskou, a to jsem věděla - třetinu horké, 2/3 studené.

Jo- rady - těch je spousta - někomu pomůžou, já jsem se potom dopracovala tak, že jsem měla v hlavě guláš z toho, co mám jíst a co ne, až u mě propuklo totální nechutenství, manžel do mě chodil cpát řízek nakrájenej na kostičky, mezitím co jsem celé dny seděla se špatně se přisávajícím dítětem na klíně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
3.1.08 10:07

Pitrísku moooc děkuji za info, s tím nutrilonem to určitě vyzkouším…a ta poslední pasáž s tím jídle a přisáváním tak to přesně sedí…

Ještě jednou moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
4.1.08 10:26

Sevco ,

malému je 5 měsíců, kojila jsem 3 týdny. Taky to nešlo, no a co???

Svoji 14 letou dceru jsem nekojila vůbec a měla pouze jednou!!! antibiotika, párkrát rýma. Alergie žádné, i když já alergik jsem.

Za 5 měsíců jsem si vychytala, jak nejrychleji na přípravu mlíčka…
Kupuji kojeneckou vodu FROMIN, která se nepřevařuje (nesmí), naliju do flašky potřebné množství a vrazím ji do ohřívačky na nejnižší stupeň 1 (mám Avent) a nechám ji tam. Až se malej vzbudí vyndám ji, nasypu potřebné množství Nutrilonu a zaštěrchám. A čerstvá dávka teplého mlíčka je na světě…po papání si zase nachystám vodu, atd......
Na cesty vozím taky termosku s dávkovačem od Aventu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
4.1.08 11:52

Ahoj Terezko, otevřela jsi dobrý téma. Já jsem sice kojící matka, ale už mám také plný zuby toho neustálýho vychvalování kojení.

Naše malá se narodila menší, měla asi 2,45kg a proto byla hodně spavá a neuměla se taky dost dobře přisát. Proto jsme v porodnici dostali příkaz kojit co dvě hodiny. A tak jsem asi 1hodinu kojila, teda jsem se snažila malou k prsu přivinout no pak jsem ji neustále budila. To trvalo vždy tak tu hodinu pak jsem měla asi hodinu na to, abych odstříkávala, to jsem dostala také příkazem. A tak to šlo dokola. Než jsem dostala zánět prsu, protože jsem měla prso dokonale zhuntované. Všichni se na mne dívali jak na blázna. Neměli daleko k výsměchu. Pak jsem navíc musela podstoupit revizi. Zase jsem nesměla kojit, ale zase jsem odstříkávala. No moc to nešlo.

Domů jsem se ukrutně těšila, hlavně jsem už chtěla být z porodnice fuč, protože mi připadalo, že baby friendly hospital, není až tak moc friendly k dětem. Nechali by je tu snad zemřít, jen aby nedostali UM?

Tady zase dětská lékařka radila hodně odstříkávat, ale co? Já jsem nikdy mlíka neměla nazbyt. Proto jsem začala kojit z obou prsou-malá to tak začala vyžadovat. A děláme to tak dodnes. Jen je-li dcerka nemocná doktorka se vždy vytasí s větou kojit a kojit anebo odstříkat a podat mlíčko- já to už ignoruju a z duše nenávidím- kdybych se totiž stavěla na hlavu, tak ze sebe nic nevymáčknu.

A i v televizi se pořád vyzdvihuje, jak jsou kojené děti inteligentní a že jsou chytřejší než ty nekojené. S tím přišla i moje tchýně-zdravotní sestra. Ale nikdo neřekne,že asi jen o 7bodů.-žádná sláva.

Myslím si ale, že pro nekojící maminky by mohla být reklama, která nyní běžela v televizi a taky v některých časopisech,takovým malým zadostiučiněním. " Vyrostli jsme na Sunaru", protože i já jsem jím byla „odkojená.“ :lol: :P :D Chacha

Ahoj Petra

PS.DŮLEŽITÉ JE, ŽE SVÉ DĚTI MILUJEME !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
4.1.08 20:22

petrusho,
teda - u mě jsi s tou reklamou strefila do černýho -ta reklama už běžela před nějakým časem (jak ty děti dupaly do louže), a teď běží znovu, a pro mé pochromané „nekojící“ sebevědomí to bylo malinko zahřátí na duši - taková blbost, ale potěší!! :lol:

Jo jak píšeteo baby friendly hospital - já jsem v porodnici nevyšla z úžasu, byla jsem asi v „obyčejné“ (myslím ne baby-friendly), ale na kojení se tlačilo stejně, malinká moje kočička mi zhubla půl kila!!! Narodila se 2,65 a měla ale po pěti dnech už 2 kila a nějaký deko.
No myslím, že měla 2,05 (ale už nevím, možná 2,10).
Ona totiž už při narození měla podváhu. byla dlouhá (51 cm) a hubená, podchlazovala se mi.
Ten čtvrtej den už jsem normálně brečela, všichni kolem přibírali a moje malinká pořád jenom schazovala gramy (po dekách)!! Vždycky jsem se děsila toho okamžiku jak jsme je zabalili do těch látkových plen a šli vážit.
Všichni okolo přibrali - a my vždycky úbytek! Čtvrtej den už jsem se ráno rozbrečela, dětský doktor řekl „mamino koukám že jste pěkně načatá, ale takhle se vám to mlíko neudělá“. A když teda viděl ten úbytek tak už napsal příkrm.
Já si ale nemyslim že bylo nutný nechat ji zhubnout půl kila, vzhledem k tomu jak byla hubená to fakt bylo strašně moc. To vám je toho broučka tak líto a nemůžete nic dělat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
5.1.08 11:19

Holky díky za dobré rady jste mooc hodné, jsem ráda, že je tato diskuse a moc mi psychicky pomohla. Už třetí den dávám Alexíčkovi Nutrilon comfort a vůbec už netrpí na bříško a je spokojenej. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
6.1.08 14:32

Ahoj holky :)

Ja bych potrebovala poradit. Mam skoro 5mesicni holcicku a uz od 4. mesice dokrmujeme UM protoze ji moje mlicko nestacilo a na noc davame kasicku. Jenze mala absolutne odmita dudlika, savicky, proste cokoliv jineho nez prso. Musim ji vse davat po lzickach. Na jednu stranu jsem rada, ale zase chtela bych aby se aspon to mliko naucila z flasky. ted ji davam tak okolo 50ml UM ke kazdemu kojeni. Ale od 6. mesice bych chtela prestat kojit uplne a davat ji celou davku mlicka po lzickach to by asi trvalo desne dlouho.
Poradite co zkusit?? ma savicky od Chicca, Aventu, Nuku a pak takovy vselijaky obycejny..proste nechce nic..ani se nesnazi z toho tahat jak ji to strcim do pusy rve a vystrkuje to jazykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová