Někdo prostě nekojí

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
347
21.1.08 10:33

AHoj

Tak to je prča teda. To jsme na tom opravdu podobně… já jsem říkala, že taky počkám do konce šestinedělí, protože víc mi už můj spánkový deficit prostě nedovolí…
Holky, když to tady čtu, chci se zeptat na pár věcí :
1. sterilizujete/vyváříte lahvičky po každém krmení?
2. píšete, že „ohříváte“ v mikrovlnce - ale před tím nejdřív vodu převaříte ne?
3. jak je to s tím děláním příkrmu dopředu na celou noc? Nemůže z toho malej něco mít, když všude píšou, že musím zbytek vylít?
Díky moc za odpověď:-)

ivusha píše:
Ahoj Lupito, když jsem si četla tvůj příspěvek bylo to jako kdybych ho psala já :D Vítek měl 2,35kg, 46cm a byl 35+4, protože jsem měla těžkou preeklampsii šel císařem. V porodnici jsme byli 11 dní (silná žloutenka) a taky protože nepřibíral. Za celý pobyt jsme nenavážili po kojení vůbec nic, já jsem odsávala hektolitry mlíka - ale prcek byl příliš slabej a spavej než aby měl vůbec o jídlo zájem. Na jídlo jsem ho budila co 3 hodiny a to studeným ručníkem - jinak byl nevzbuditelnej. Doma jsem to vydržela až do konce šestinedělí a pak jsem se zhroutila. Krmit co 3 hodiny a mezitím ještě odsávat a sterilizovat - na spánek mi zbývala stěží hodina. Pak už mně vůbec nezajímalo co si myslí pipiny z laktační ligy, byl to boj o holý život :D , takže jsme na Nutrilonu a jsme ŠŤASTNÍÍÍÍÍ.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
22.1.08 08:51

Lupita - měla jsem sterilizátor do MW a asi do 3tího měsíce jsem sterilovala pokaždé, pak jednou za den a asi od 6tého nebo 7mého měsíce už jedu jenom štětkou a jarem. Víťa leze po zemi a strčí do pusy co potká takže sterilizace mi teďka přijde zbytečná. Do 3tího měsíce jsem převařovala poctivě a pak nějak jsem zjistila že když nepřevařím svět se nezboří takže jsem tento úkon zrušila. A ještě s tím chystáním na noc - měla jsem 3 flaštičky do každé jsem na noc nachystala jednu dávku. Když se vzbudil jednu jsem popadla ohřála a vrazila mu ji. Na další krmení jsem vytáhla další flašku z lednice..........., ráno jsem zbytky vylila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
27.1.08 14:04

Nekojení

Musím se přidat. Taky jsem byla natěšená, že budu svoje děťátko kojit, byla jsem zásobená mateřskými podprsenkami, vložkami do nich, i odsávačkou. V porodnici ještě dobrý, když jsme přišli domů, začaly potíže. Mlíčka bylo stále míň a míň, doktorka nám doporučila UM nejdřív jako doplněk ke kojení, a týden po propuštění z porodnice byl Pavlík na UM úplně. Nejdřív jsem si to vyčítala, pak jsem četla v Betynce super článek: Nekojím, no a co. To mě postavilo znovu na nohy. Kojení je právo, nikoli povinnost. Dnes už jsou UM natolik kvalitní, že není třeba se znepokojovat, že je děťátko šizeno. Podprsenky a odsávačku jsem prodala, Pavlík má Nutrilon a jsme spokojení. Pro úplnost: má 80 cm a 12 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
27.1.08 17:24

Já vím,

nekojím, no a co, ale stejně mi to furt hlodá a nějak se s tím těžko vyrovnávám. Zatím nějaké mlíčko ještě mám, ráno a dopoledne „natočím“ i přes stovku, ale v průběhu dne ubývá a večer už musím míchat Bebu. Malýho přes den stále přikládám, aspoň na chvilku, aby jsem stimulovala,ale je to na palici : 1/2 hod. „kojím“, pak 15 minut krmíme stříkačkou, pak 15 minut čekám než si odříhne, v noci nechce spinkat, takže cca 20 minut uspáváme a pak jdu odstříkávat, to je dalších 15-20 minut. Takže spánkový deficit to jistí a přiznám se, že už jsem z toho dost na nervy, nervózní, podrážděná a nevím, jestli tím chlapečkovi spíš neškodím, že mu chci dát za každou cenu MM.Někdo říká, že jsem blázen, ať se už na to vykašlu a dám mu jenom UM, někdo řríká ať vydržím, že se třeba malej ještě chytí a začne cucat. Já tomu ale sama už moc nevěřím a v tom je asi ta potíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
27.1.08 19:07

Lupita - úplně tě chápu, byla jsem na tom úplně stejně :cry: , ale jseš na správné cestě .....než vystresovaná matka, nevyspalá a nervózní to raději UM. Ale každý si tím musí projít - holt hormony a masáž kojenecké ligy dělají svoje :roll: Já jsem každé kojení obrečela protože nechtěl a vztekal se, a když jsem ho pak dala na přebalovák a vytáhla stříkačku s UM udělal HAM HAM a měl pusu od ucha k uchu. Musíš na tom hledat pozitiva - správně jak říkáš kvalita UM v dnešní době je někde úplně jinde, pověry o tlusťounkých miminách které jsou na sunaru jsou taky kec, a protože přikrmujeme od 4,5měsíce tak dneska máme mlíko jenom v noci přes den jedeme maso, zeleninu, ovoce, jogurty.....a to všechno excelentně lžičkou a jenom s úsměvem na rtech pozorujeme stejně staré děti které teprve prskají první mrkev, nehledě na to že mně Víťa rozhodně nebudí 6× za noc protože si chce jenom podudlat bradavku. Tak hlavu vzhůru, klidně si to ještě pořádně obreč, a hlavně rozhoduj se vlastní hlavou. Máš krásné miminko které tě miluje bez ohledu na to v jakém balení mu dáš jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
27.1.08 20:43

Lupito , pokud jsi z toho jen podrážděná, nervózní, zničená, asi to není ideální - nějak se to projeví a miminko to cítí, na druhou stranu to z výživového a imunitního hlediska smysl určitě má. I malé množství MM dokáže zajistit osídlení střevního traktu přátelskými bakteriemi a napomůže lepší imunitě. Záleží na tobě, jak se cítíš a rozhodneš si sama, pokud to je neudržitelné, svět se z přechodu na UM nezboří. Nicméně na kombinaci MM+UM se dá jet úspěšně dlouhodobě (zvlášť pokud používáš alternativní techniku dokrmu, jako vy stříkačku) - my jsme na MM a UM už 5. měsíc a jsem vděčná, že ode mě stále pijou. Teď už se je teda snažím pomalu převést ze stříkačky na hrnek s pítkem, ale ještě to asi bude trvat :) Umíš si představit, kolik času zabere kojení, krmení ze stříkačky a teď ještě nemléčné příkrmy. Náš oběd vypadá takhle: kojení, zelenina+maso ze lžičky, dokrmení UM z hrnečku (vypijou tak 20 ml), dokrmení UM ze stříkačky, odříhnutí. Než to absolvuju s oběma, můžem začít se svačinou (podobný postup). Když „natočíš“ přes den stovku, je to super! Důležitý je, za jakou cenu - to je jen na tobě. Já si to taky musela v sobě srovnat - dvě děti jsem plně odkojila a teď najednou od 2 měsíců dokrm, brala jsem to jako prohru. Ale dneska jsem ráda za ten kompromis, a kdyby to nešlo vůbec, hlavně že jsou zdravý! Koneckonců - třeba to není tvoje poslední dítko a příště se může dařit líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
27.1.08 21:04

Lupito - kojila sem do třetího měsíce, pak halt malá měla málo a já šla do práce - takže nakonec dopadlo vše dobře - malá není nijak nemocná, je to zdravvé a veselé dítě - které zboznuje UM - narozdíl od kojených vrstevníků je neodmítá a tak nemám strach, ze by mela málo mléčného základu.-)

Jen k té výrobě UM: určitě si jenechystej dopředu - hodinu po udělání mléka - byt studeného a vlednici - se v něm začínají množit bakterie. Xkrát nic a po xté z toho bude mít mimino nějaký katar.
Jednodušší postup je: Převařená voda do termosky na noc pěkně na noční stolek - šup šup a je to, ředila sem se studenou převařenou. Nebo - převařená voda do lahviček do lednice - a pak jen šup na chvili do mikrošky nebo ohřívačky.

Sterilizovala sem do čtyř měsíců pravidelně, do půl roku jen jednou denně večer… teď už je vymývám horkou vodou. Jednou za čas vyvařím. Ale to i dudláky atd.

A z toho, že nebudeš kdoví jak dlouho kojit - si nelam hlavu. Jeden příklad za všechny. Kojený chlapec mé kamarádky má astma, ekzém a alergie. Její nekojená dcera je naprosto zdravá… asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
28.1.08 12:51

Ivusha a Lusie
tleskám… moc hezky jste to napsaly a souhlasím s vámi!!!!

Taky si od 3 týdne vymlaskáváme na UM a teď baštíme zeleninku, masiko, přesnídávky, piškotky,… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
29.1.08 09:29

náš prďola na UM od 14-dní a je taky spokojenej…chtěla jsem se jen zeptat dáváte k UM i čajíky? Někde jsem četla, že by se měli dávat.

Jo a myslíte, že vadí když dávám na den Nutrilon comfort - kvůli bříšku a na noc Nutrilon extra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
29.1.08 12:05

Sevco,

při první návštěvě, druhý den, co jsme přišli z porodnice (to jsem ještě kojila) se Mudra podívala malému do pusinky a řekla, že nemá žádné sliny a suchý rtíky a doporučila nám dávat čajík…!!! Říkala, že čaj (nebo voda) se mají dávat kojeným i nekojeným dětem… :pankac: Náš prďola moc nechce pít, ale něco málo do něho dostaneme… :lol: :lol: :lol:

Jinak s tím sřídáním UM nevím, ale tady na emiminu psaly maminky, že by se to nemělo střídat, tak nevím 8O … ve středu jdu s malým do poradny, tak se ti můžu zeptat?!?! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
29.1.08 12:45

sice je to na téhle diskusi trochu mimo mísu :) , ale připomínám, že kojené děti čaj dostávat nemají , tekutiny kromě MM až od začátku 10. měsíce. Aktuální doporučení WHO (Světové zdravotnické organizace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
29.1.08 13:11

Eliška - nezlob se ale zrovna takové články jako je ten tvůj z 27.1. tady asi nikdo nepotřebuje. Pokud sis trápením s NEkojením prošla víš sama jak MOC to bolí tak to nemusíš okecávat z výživového a imunitního hlediska..... :evil: Krásně jsi vypsala kolik ti zabere času veškeré kojení, odstříkávání atd. Víš nějak se mi v tom časovém harmonogramu ztrácí kdy si s dětmi hraješ, kdy se s nima mazlíš....., jenom o mlíku to není!!!!!!!!!
Uf a je to venku - snad mně tady za ten výlev nikdo neukamenuje.
Sevca - my jsme dávali čaj na doporučení Mudr jenom v létě protože byli strašné pařáky. Teda pokud se to pitím čaje vůbec dá nazývat vlastně si jenom vždycky namočil jazyk a rtíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
29.1.08 13:17

Ivushko , souhlasím s tebou, že jenom o mlíku to není, ale já taky psala, že to je na každé mamince :) Píšu s Jindrou na klíně a mazlíme se přitom :lol: Nicméně beru, že mě tady nechcete, tak po anglicku vycouvávám! jen jsem chtěla přpomenout, že nic není černobílé a je to o životním rozhodování, ale fakt už jdu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
29.1.08 13:27

Ekiško, nikdo tě samo litr neodhání z „naší“ diskuze, vlastně vůbec nevím proč jsem se tak rozohnila, asi jsem si vzpomněla když jsem po definitivním rozhodnutí - nekojit - měla slzy v očích u každého článku o tom jak vlastně svému dítěti tímto rozhodnutím ubližuji. Teďka už se tomu můžu jenom smát, tak dobrý ju?? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
29.1.08 13:57

Eliško, no nevím,......

…ve svém okolí znám 2 případy, kdy se maminky řídily stejně jako ty „Světovou organizací“ a děti pouze kojily a odmítaly dát tekutiny a skončily s dětma v nemocnici, jelikož byly dehydrované!!!! :nevim: …asi „Světové organizaci“ něco uniklo, ne?????

…JE POTŘEBA POUŽÍVAT SELSKÝ ROZUM!!!!!!! :o 8O :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna