Neklidné dítě v autě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2700
29.6.15 12:13

My jsem letos taky zavrhli dovolenou v Chorvatsku ze stejného důvodu. Malé je 19.měs. Jediné co bych zkusila je jet opravdu na noc, aby většinu cesty prospal, pak sebou vzít tablet, náký knížky, hračky… Na chvíli zabere i něco k jídlu do ručičky. Určitě bych mu nedávala náký prášky na uklidnění nebo spaní, to fakt asi pro děti nebude to pravý ořechový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
29.6.15 12:23

My máme obě děti necestující. Jet někam dál je katastrofa. I když by měli spát, tak tomu předchází řev, z naší strany sliby, přemlouvání, vyhrožování :roll: O víkendu jsme byli jen hodinu cesty v kempu a i to stačilo. Někdy stačí jet 10 minut…
Nejela bych ani náhodou. U moře jsem sama ještě nebyla, ale prostě počkáme, až děti dorostou nebo poletíme…
Takže za mě bych prostě nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
29.6.15 12:47
@miluseni píše:
Prosím jedeme na dovču do Chorvatska, a malému je 19 měsíců a cesta autem není nijak ideální tady když jedem delší dobu, chci se zeptat jestli neznáte nějaké preparáty na zklidnění nebo něco podobného? Nějaká zkušenost? Děkuji moc :) :) :)

Ahoj, tak kdyz si tu cestu nemuzete odpustit, tak bych delala caste zastavky, snazila se vzdy prcka trochu utahat a v do auta vzit neco dobryho, co ma rad. Kazdy dite je jiny, u nas treba zabira, kdyz sedim u nej a rikam mu oblibene basnicky, nebo mu zpivame a ja jeste delam ksichty a ruzny blbiny :mrgreen: Je to na palici, ale lepsi nez hodinovy rev a slzy, jak hrachy. Z vyse uvedeneho s malym (15mes) ani nikam daleko zatim nejezdime, prijf mi to jako zbytecne trapeni vsech zucastnenych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
29.6.15 13:14

Ahoj, chystáme se. 8 hod cesty. Vyjedeme navečer. Pojedeme cca 4 hod, které dítě prospi, protože ho předtím náležitě utaham. Prespime (ridici budou unavený, tak nechceme jet přes noc). Druhý den rano vychazka po horách, na poledni spaní nastoupíme do auta a pojedeme zbytek. Zpět pojedeme pozdě odpoledne, protože řídící budou odpocati. Myslím, ze se to dá, ale musí se plánovat jinak nez pro dospěláky. Máme 16 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
29.6.15 13:18

Ted jsme jeli s nasim pres noc do Italie - ze zkusenosti: pokud ti spi doma v pohode a bez problemu, bude i v aute. Pokud ma neklidne spani, jizdou na noc to jen zhorsite (hlavne pro sebe).

Jestli zkusit dat neco na uklidneni, tezko rict. Kdyz nemas nic vyzkouseneho, nedala bych ani medunkovy caj, co kdyby byla alergicka reakce? Preju co nejklidnejsi cestu tam i zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
29.6.15 13:19

@achesa1 : No, tak nejak to delame taky, akorat vyjizdime tesne pred siestou, aby ji mala spala v aute, tak mame tak dve, tri hodky, na rizeni, a pak dame svacinu, nejaky hriste (ziju ve Francii, tady jsou nektery odpocivadla na dalnici hristema vybaveny, nevim, jak je to v Rakousku a Slovinsku…), a pak jedeme tak dalsi dve hodiny, mala nekdy klimbne, nekdy je nutny se o ni starat (knizky atd.). Vic za den nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
29.6.15 13:29

Cesty po ČR plánuju podobně jako @achesa1, prostě ujet toho co nejvíc, když dítě spí. Na noc teda nejezdím, většinou jedu s malou sama a večer už jsem taky unavená. Ale co nejvíc dítě utahat, naložit do auta a doufat, že usne. Pak obvykle tu hodinu až dvě spát vydrží. Když začne být v autě protivná, nezbývá, než zastavit a zas někde chvíli pochodovat. Bohužel teda takhle zvládám jen jízdy, kde je cesta cca 4hod, víc bych asi nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.15 13:42

Tak my jedeme letos podruhé do Chorvatska, synovi budou 2 roky. Vloni jsme jeli přes noc a prostě ho musíte zabavit, pokud se budete střídat v řízení, musí ho zabavit i ostatní. Vloni syn skoro pořád spal nebo jsme měli hrající hračky, co ho baví. Nevidím důvod, proč nejet. To je spíše zpohodlnění maminek, můj názor. Letos beru knížky, které si budeme číst a budeme zpívat a hrát hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.15 13:47

Já nevim teda maminky, ale proč píšete, že je to „trápení“? Jaké trápení? :nevim: Buď jste tak líné a zpohodlnělé, že neumíte vlastní dítě zabavit, nebo opravdu nechápu význam tohoto slova. Jezdíme na noc, jak jsem psala, synovi budou 2 roky a jedeme taky do Chorvatska - na noc. Syn se prospí a až se vzbudí, tak zastavíme, aby se proběhnul, protáhnul a zase vyrazíme. V autě zpívat, číst, blbnout, dát najíst, dělat častější přestávky. Děti mají přeci doma své oblíbené hračky, ne moderní techniku, abyste se jich zbavily, ale opravdu hračky, tak v čem je problém? Já ho tedy nevidím…navíc dítě zapojíte a bude o zábavu postaráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
24.7.15 14:08

@kkoblmullerova Nepřipadám si jako líná a neschopná matka, ale své dítě v autě opravdu zabavit neumím. Když jedu sama, není co řešit, musím řídit. Když jedeme dva a někdo dítě baví, zvládnem maximálně půl hodiny, pak začne být dcera protivná, snaží se vylézt ze sedačky a řve. Prostě jí to v autě nebaví a kdybych se postavila na hlavu a mávala u toho ušima, nic s tím nenadělám. Některé děti jsou takové, dcera je celkově hodně aktivní a v autě to jde, jen když spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.15 15:15

suzuveverka

Náš syn je tedy taky hodně aktivní, neříkám, že jste zrovna vy ta líná a neschopná matka.Jen nevidím důvod, proč by to pro dítě mělo být trápení? Já osobně se ho snažím zabavit všemi možnými blbostmi, ale každá jsme asi jiná. Pokud jedeme sami, zpíváme písničky a říkáme si básničky, mám sklopené stínítko, ve kterém mám zrcadlo a občas na něj nakouknu, abychom měli lepší kontakt. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
24.7.15 16:52

@kkoblmullerova U nás nic z toho nefunguje, malá prostě nesnese připoutání do sedačky. Cesty nejsou trápení jen díky tomu, že každou cestu předem plánuji a řeším tak, abychom se nezbláznily. Jezdím s ní většinou sama, manžel s námi víkendy a dovolené netráví, tak má asi cesty autem spojené s nudou, kterou nikdo neřeší. Zrcátko na ní namířené mám, stejně nejsem zvyklá používat to prostřední, jezdím podle bočních. Ale malá řvala v autě už jako mimino a i teď vyžaduje neustálou stoprocentní pozornost, problém není jen jízda autem, problém je jakákoliv činnost, kdy se jí přímo nevěnuju. Některé děti takové jsou, moc se s tím asi dělat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
5.4.18 20:46

Holky, jak a čím se zabaví Vaše čtyřletá dítka v autě?
Případně stavíte často, aby se proběhli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
5.4.18 20:53

Tablet, nálepky, jídlo. Záleží jak daleko se jede, ale tak co dvě hodiny pokud spí tak jedeme co to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122849
5.4.18 21:00

A co písničky? My jsme zpívali Mládka Jožin z bažin. Nebo nějaké dětské kazety? Pouštět rádio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí