Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Kytkaa píše:
Ahoj jsem moc smutna..po cisaraku jsem mela malo mlicka tak jsem koupila rucni odsávačku a trosku se to zlepšilo…tak jsem si koupila home a elektrickou… ale pro malou to bylo malo tak jsem dala um a to byla velka chyba:( mala se mi jeden den probudila a proste prso nechcea hrozne mi u prilozeni zve dokonce ho vlozi do ust a pak dela jako ze se davi takovy skled
![]()
je mi hrozne mam pocit a strach ze se porusi nejake pouto mezi nami… je mi do place
Neřeš hlouposti - pouto mezi vámi nestojí a nepadá s prsem
. Navíc možná kojení ještě u vás není pasé úplně, ne
? A i kdyby, tak co…
?
Klid. Ja taky nekojila a bylo to to nejlepsi co jsem mohla udelat. Ja bez nervu, ze neni mliko, malej spokojenej a napapanej a vztah mame krasnej.
Neblazni, jaky pouto! Prvni syn byl kojenej, ted pro dceru odsavam mliko a ma to z lahve, pac po cisari se na moje plochy bradavky proste nechytla, uz tri mesice se s tim piplam, a reknu ti nemit toho mlika tolik, tak uz jsem se na to vyprdla a davam Sunar. Na materskym mliku to nestoji a nepada, ver mi!
@Poison Ivy no odsaju max 130 ml a to když vstavam v noci piju caj a pastim homeo
a mamka se mi smala ze toho bílého je nejak maloo a hodne toho průhledného (předního) ja to proste nechapu
achjo ja ji proste nechci ochudit
@Kytkaa Eventuálním umělým mlékem ji opravdu o nic neochudíš
. Není to o tom, že tě tím nechce
.
@Kytkaa myslíš, že nekojené děti nemají se svými matkami pouto???
neřeš blbiny a užívej si miminko. mazli jí a dávej jí lásku to je nejdůležitější. tím se tvoří pouto. s kojením svět nestojí a nepadá
@Kytkaa Taky jsme měli po propuštění z porodnice podobnou krizi… ale na rady kamarádky jsem prostě přikládala kdykoliv to šlo, a nutila a nutila…(odsávání totiž nešlo vůbec) a nakonec se povedlo 14 dni jsme sice prikrmovali z lahvicky, ale dali jsme to a kojení se nakonec rozjelo s kloboučkem. Teď jsou malému tři měsíce a stále kojíme. Zkus to vydržet a hlavně se nenervovat a nepropadat panice. Ono se nic nestane, kdyz kojit nebudes, jen budeš mít víc mytí nádobíčka. Na pouto to určitě nemá vliv. Držím palce ![]()
No holky vy nemate poneti jaky to je pocit když to malinky mimi vas uz nechce
manzel dneska furt za mnou chodil ale me se z toho chce jen brečet no..
@Kytkaa To tu zná kdekdo - není to o tom, že nechce tebe, jen se jí prostě pije z lahvičky třeba lépe ![]()
@Poison Ivy no to jo a hlavne víc.. ale zase myslela jsem ze je to o pachu ze mne zna a ze mne stále bude chtit
ne nejakej blbej silikon
je naprd ze v prsach nic… mame to snad dedicny mamka nebyla vůbec kojena..babicka si jezdila pro mliko ke kojne.. moje mamka mne kojila ani ne mesic taky neměla
a ja do toho sla s vervou a chuti bojovat za mlicko a prd
![]()
@Kytkaa z lahve je to proste jednodusi, to tece porad. Proto to chce. Moje mama neni kojena, ja a muj bratr taky ne a muj syn si jen cuchnul k prsu a rval. Tak ma lahev a je klid. Muj i jeho. ![]()
@Kytkaa tak můj syn mě taky nechtěl, ale když jsem viděla, že je spokojenej s lahví, tak přeci ho nebudu trápit s prsem, jen abych se mohla poplácat po rameni říct si: Jo jsi dobrá, kojila si. Nooo tak na to jsem se vyprdla a šlo mi o to, aby mi to dítě neřvalo hlady, bylo spokojené a spinkalo. Pokud mu tenhle komfort umělá lahev poskytla, tak bych byla hloupá, abysme se takhle trápili. Štěstí dítěte nestojí na tom, jestli bude kojené nebo ne, stejně si to nepamatuje. Ty jí musíš být plnohodnotnou maminkou a tím, že se trápíš kvůli kojení, si to zazdíváš. Usměj se na ní, pochovej jí, povídej jí. I tak tě bude cítit, musíš být hlavně u ní. To je mnohem víc, než nacpané prso ve chřtánu. Věř tomu…
@mejdylko píše:
Klid. Ja taky nekojila a bylo to to nejlepsi co jsem mohla udelat. Ja bez nervu, ze neni mliko, malej spokojenej a napapanej a vztah mame krasnej.