Nekojím - jsem špatná máma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
knopi
9.11.11 00:20
SussiK píše:
SussiK píše:
knopi píše:
SussiK píše:
v pohode, ja zase chapu tvoje povzdechnuti :kytka: bylo by fajn, kdyby na tohle tema mohli mit vsichni takovy ten nazor typu zlata stredni cesta vid :lol: jo, vazne jsem potrebovala, aby nekdo se zkusenostmi rekl:ano, chapu, mas dobry duvod prestat kojit, udelala jsi pro to dost, nemusis mit vycitky…jenze to nikdo neudelal, naopak, sve mame se to ani neodvazuzju rict, ta by me asi prijela uskrit…pak byly bezesny noci…a to nejen kvuli kojeni, s miminkem je tisice otazek a ja nemam nikoho kdo by je zodpovedel…tahle stranka je pro me jak predcasny Vanocni darecek :mrgreen:
Sussiku rozumím. :kytka: A víš, na co se zas netěším já? Na tu jejich pubertu :mrgreen: Ta bude u nás asi hodně krušná (4 samonasírací děti po tatínkovi). Pak budu volat o pomoc já. :lol:
:-P :mrgreen: neboj, puberta je asi u kazdyho ditete hrozna :mrgreen: nebudes v tom sama :mrgreen:
ale do puberty daleko, uzivejme si ze jsou mali a roztomili ne? :mrgreen: :dance:

To jo, i když u nás už je ta dětská, a ta stojí taky za to. Nedávno mi ředitelka ve školce říkala, že jedno dvojče odmítlo jít dál, kvůli něčemu se naštval, takže ho museli do schodů nést. :zed:
No nic, tak dobrou noc, a nebuď smutná, jsi skvělá máma!

• Citovat
  • Upravit
157
9.11.11 07:21

Ahoj :) nečetla jsem všechny příspěvky, ale přidám svojí zkušenost. Já sice rodila normálně, ale měla jsem akutní poruchu srážlivosti krve, takže mi pak chodili gratulovat, že jsem to tak hezky zvládla a že vůbec žiju…ani jsem netušila, že to bylo tak kritický, kort když už se to vědělo min 2měsíce před porodem. NO ale tím, jak mě prolejvali různejma kapačkama, tak jsem měla jen přední mlíko…a v porodnici mi nechtěli dát pro malýho ani příkrm, vždycky když jsem tam šla, tak na mě koukala jak na idiota, že nechci svý dítě kojit…ne, nechtěla jsem, aby měl hlad, když jsem viděla, že mlíko nemám :/ no abych to shrnula, kojit jsem se snažila asi 2 týdny a když malej vůbec nepřibíral, přešla jsem na UM a reakce okolí? Ty nekojíííš? Proooč??Hmmmm, to je blbý, to bude malej furt nemocnej :twisted: Kecy, jenom si na to vzpomenu a jsem vzteklá…Výsledkem je moje zdravý a spokojený dítě a ty hysterky, co mi říkaly tyhle kecy, tak maj svoje kojený děti furt nemocný a nastydlý…Ne všechny samozřejmě, jen dávám příklad, že kojení je dobré pro miminko, ale ne nezbytně důležitý…když to nejde, tak to nejde a než bejt vystresovaná matka a mít vystresovaný a hladový dítě, tak to radši UM - toť můj názor! Ale měla jsem stejný pocity jako ty, že jsem k ničemu a tak…ale pak jsem to hodila za hlavu a jsme oba spokojený :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.11.11 08:18

To jseou nechutne reakce (myslim tve maminky, ne tady holek)- kdyz si k mire urazlivosti jeste pripoctu, jak je maminka precitlivela, na kojeni nafixovana, tak mi prijde opravdu nechutne neco takoveho naznacovat.
Vubec to neres, ty opravdu kojit nemuzes a udelala jsi pro to maximum.

Popisu sebe, ikdyz myslim, ze me tady uz kazdej asi zna.
Prvni dite - silenys problemy s kojenim - nakonec se ukazalo, ze mel alergicky zanet streva a prevedla jsem ho na Neocate v 4,5 mesici. Predtim jsem desne chtela kojit a prosla si peklem, patricne podporovana k podstoupeni pekla vsema tema dobrejma prokojicima kamaradkama a jejich radama. Mladej nechtel piut, bolelo ho bricho, brecel, hubnul, odervaval se od prsa, ja tim padem prichazela o mliko a odstrikavat mi neslo. Do toho jsem drzela ruzne bezalergenni diety, cimdal prisnejsi, az jsem nakonec jedla jen brambory a veprove. Doktori radili odstavit, LL kojit.
U druheho ditete jsem si rekla, ze nebudu blba a odstavim pri nejmensich poztizich hnedka.
A hadej co .- nejmensi potize uz byly, imunolog mi nabidl, ze mi napise neocate, kdykoliv budu chtit - a ja furt kojim. Dokonce i prikladam casteji, kdyz mam dojem, ze o mliko prichazim. Je mu totiz s dietou o malinko lip. jsem vypatlana HUSA! Hormonama vyplachlej mozek.

Hele bud rada, ze uz nekojis, mas to za sebou a neni cesty zpet.
Nekojeni ma stejne vyhod jako kojeni.
nejhorsi je potacet se nekde mezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.11.11 09:39
SussiK píše:
dekuji za tip, ale nejak to tam nemuzu najit :-( vsechno mozne o kojeni a potom prikrmech ale o UM a vsechno kolem najit nemuzu :cry:

http://kojeni.net/databaze.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
9.11.11 09:51

ahoj,samozřejmě že kojení je to nejlepší pro miminko. :palec: Ale nic se nemá lámat přes koleno. :zed: Hlavně aby si ty i mimi byli po psych. i fyz. stránce v pohodě. :lol: Na ostaní se vyprdni. :pocitac:
Taky jsem přišla o mlíko,zkoušela jsem prsa znovu „nastartovat“,častějc odsávat - doslova ždímat a vysledek byl, že jsem měla rozpraskaný,fialový bradavky,psychicky v pr.., že bez kojení nejsem 100% máma,nevyspalá,unavená, vynervonaná… :cry: :cry: :-( a to je pro mimi asi to nejhorší, přešli jsme na UM a jsme „free“ :dance: . Ať si každej říká, co chce :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.11.11 09:58

Kojit, když to nejde. Za každou cenu se ždímat, trápit dítě hlady atd. snad ale není účelem. Zkazíte si akorát spoustu dní a týdnů, kdy byste mohly být spokojené a v pohodě a pokud jsou ty problémy opravdu závažnější, tak na tom UM stejně skončíte. Kolikrát je kojení o tom, jak dlouho se s miminkem vydržíte navzájem trápit a tom případě mi kojení už zdaleka nepřijde jako to nejlepší, co můžete svému dítěti dát. Ono v životě nejde jen o kus žvance, ale jsou i důležitější věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
9.11.11 23:41

Nedá mi, abych nereagovala. Patřím taky mezi nekojící. Porod byl celkem v pohodě, akorát ke konci už ve vysokých horečkách. Přístup v nemocnici taky nic moc, na pokoj jsem se dostala cca ve 4 ráno, během hodinky mi přinesli malinkou, sestra neřekla ani A ani B, vyndala mi prso,dala malou a odešla, žádný jak a co (tak to bylo i s ostatníma věcma). Bohužel malá měla silnou žloutenku a já zkončila na kapačkách s antibiotikama plus transfuzi… výsledek byl, že malá pořád spala u prsu nebo ho nechtěla, za hodinu byla schopná vysát pouze 10 ml… A jelikož z každé strany jsem slyšela jenom kojit kojit kojit, tak jsem malinkou budila, pokaždý maraton na hodinu a víc, malá hladová a uřvaná, já nevyspalá a pokaždý když jsem šla pro příkrm, tak jsem si připadala jako naprosto neschopná. Výsledek byl, že jsme v porodnici byly přes týden, malá šla z porodní váhy 4 kg na 3,55 kg a já nedělala nic jinýho než myslela na kojení. Domů jsme šli s příkrmem a stříkačkama a heslem, že v klidu se rozkojíme. Pila jsem čaje, brala homeopatika, snažila se odstříkat, dělala vývary, malou pořád přikládala a největší úspěch byl 30 ml z obou prsů za hodinu kojení… Sehnala jsem i laktační poradkyni, která přišla k nám domů a slyšela jsem jenom, že kojit může každej, řekla mi že technika ok, malá se přisává pěkně, tak ať se snažím, hodně piju atd. a že mám klidně těch 5-10 ml kojit celou dobu. Stylem zvážit-nakojit-zvážit, dokrmit UM- odstříkat a pořád dokola. Možná jsem špatná matka, ale já byla na prášky, manžel taky, malá uřvaná a hladová, neřešila jsem nic jiného než kojit zase dá a dopředu se stresovala, že bude mít málo. Vzdala jsem to po 2 týdnech, i má dr řekla, že se to prostě stává a ať se nenervuju, kašlu na stříkačky, koupím pořádnou flašku a krmím malou UM. Od té doby malinká krásně přibývá, je spokojená, v noci se budí tak 2× na baštu(je jí 8 týdnů) já jsem spokojená, chodíme na procházky, mazlíme se atd. Manžel si taky užívá krmení. Sice jsem to ořvala, že to nejde, ale nezblázním se kvůli tomu.

Takže zakladatelko, nejsi špatná máma! Vůbec to neřeš, nejde to nejde, přeci se kvůli tomu nezblázníš, užívej si miminka a ne jenom nervů z kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.11 10:08

Tak s kojením taky bojujeme. Chtěla jsem kojit co nejdýl to půjde, ale když paní doktorka zjistila, že malý nepřibírá, a to i přes to, že jsem měla malého u prsu skoro pořád, dokrmujeme Sunarem. Z malého uřvánka je najednou spokojené a napapané miminko. Přes noc je vyspinkaný on i já. Takže určitě je lepší spokojenost miminka a maminky, než malé mučit hlady. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
11.11.11 11:46

Take se pridam se svou troskou do mlyna, treba to nektere bojujici kojici pomuze :-)
Mela jsem normalni prirozeny porod. Kojeni ze zacatku tedy prvni den vypadalo dobre, mleko se zacalo tvorit a tak jsem dodrzovala vsechny rady, ktere jsem dostavala od laktacni poradkyne abych se rozkojila, ale ejhle mleka se ne a ne tvorit vice, kdyz jsem po trech dnech z obou prsou vyzdila podle vahy male 30ml malem jsem skakala radosti do stropu. Nicmene to bylo spis vyjmecne a tak jsem odjizdela z porodnice s cislem na laktacni poradkyni a jiz s pekne „zmasakrovanejma“ bradavkama spokojene domu. Dle lak. poradkyne mala sala ukazkove a techniku jsme mely vybornou. Nicmene moje bradavky se od jednoho kojeni k druhemu stale horsily. Nasledovalo nespocetne telefonatu a rad co s tim mam delat, od mazani, naplasti a buhvi ceho jeste…stav bradavek byl cim dal tim horsi a mleka bylo porad tak na hrane. Prikladala jsem kazdou hodinu, mala byla porad hladova. Po deseti dnech bolesti probreceneho kojeni, kdy mala mleko prskala, protoze bylo napul naredene mou krvi z bradavek, me pritel nasel, jak sedim na bobku u kocaru a usadave placu, ze uz se mala zase budi a ja budu muset KOJIT, nedokazal me utesit ani za pul hodiny a jel koupit UM. Musim podotknout, ze nejsem zadna cita spis zalozenim bojovnik. Po vypiti prvnich 60ml ze strikacky mala slastne spala 8 hodin! Jeste dnes a to jsou male 3 mesice, kdyz si vzpomenu na kojeni se mi dela zle. Od te doby co nekojim je ze me spokojena mama s krasnym, usmevavym a hlavne najedenym miminkem :lol: Prosim vsechny, kteri si usurpuji pravo hodnotit mamu podle toho jestli koji nebo ne at si sve kecy odpusti, nevi totiz o cem mluvi!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
11.11.11 13:55

tak pod posledniu vetu se ti podepisu:-)je to dost husty, kdyz kazdej, kdo ti koukne do kocarku se prvni pta:Kojite?vcera jsem se dala poprve doreci s moji novou sousedkou, byla mi sympaticka do doby nez polozila tuhle kravskou otazku :mrgreen: to se hodnota matky posuzuje podle toho, jetli koji nebo ne??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
11.11.11 14:39

Ahojky, i my s kojením bojujeme. Mimi sice z porodního sálu putovalo rovou na JIP, ale já za 3 dny měla mlíka, že mi teklo až po nohou. Kojení bylo obtížné, protože se dítě mlékem zalikalo a dusilo, jak to teklo! :palec: Překulilo se šest neděl a já zjistila, že mu jedno prso nestačí!!! 8-o Kam se mlíko podělo, fakt nevím :nevim: Teď už 2 týdny bojuju o každou kapku a včera večer dostal poprve dokrm. :cry: Ještě to zkusím, ale už jsem smířená s tím, že když to nepůjdu, tak přejdeme na UM. Nechci, aby mé dítě strádalo jen pro to, že si já budu dokazovat, že na to mám.
Držím pěsti všem, co jsou na tom podobně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.11.11 14:41
SussiK píše:
tak pod posledniu vetu se ti podepisu:-)je to dost husty, kdyz kazdej, kdo ti koukne do kocarku se prvni pta:Kojite?vcera jsem se dala poprve doreci s moji novou sousedkou, byla mi sympaticka do doby nez polozila tuhle kravskou otazku :mrgreen: to se hodnota matky posuzuje podle toho, jetli koji nebo ne??? :roll:

i já se pod to můžu podepsat!
obratem na odpověď, že ne, bylo hnedka - a odstříkáváš?
odstříkávala jsem, protože mlíka bylo hodně, jen dítě neumělo sát, načež se mi dostalo odpovědi - to je hlavní, že má tvoje mlíko! :zed: jako jo, ale kdybych nestříkala, asi by mě tohle dorazilo.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
11.11.11 15:38
Nataša píše:
SussiK píše:
tak pod posledniu vetu se ti podepisu:-)je to dost husty, kdyz kazdej, kdo ti koukne do kocarku se prvni pta:Kojite?vcera jsem se dala poprve doreci s moji novou sousedkou, byla mi sympaticka do doby nez polozila tuhle kravskou otazku :mrgreen: to se hodnota matky posuzuje podle toho, jetli koji nebo ne??? :roll:
i já se pod to můžu podepsat!
obratem na odpověď, že ne, bylo hnedka - a odstříkáváš?
odstříkávala jsem, protože mlíka bylo hodně, jen dítě neumělo sát, načež se mi dostalo odpovědi - to je hlavní, že má tvoje mlíko! :zed: jako jo, ale kdybych nestříkala, asi by mě tohle dorazilo.. :jazyk:

nejlepsi na tom celem ale bylo, ze mi kojeni pos*ala doktorka!!!!!!!!!!!tabletky, ktere mi predepsala na uvolneni krve z delohymi zastavili mliko, o cemz ona se jaksi zminit zapomela, jeste se mi rozplyvala, jake mam stesti, ze po cisari v pohode kojim.....dodnes nechapu.. :think: to se ji fakt povedlo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.11.11 20:21

Ahoj,mám 4.měsíčního Danielka a první 3. týdny jsem kojila s tím,že chi aby měl to nejlepší jak se říká!!Jenže ono to kojení není tak jednoduché.Měla jsem mlíka na rozdávání a den odedne se ztrácelo a Danýsek byl hladový…doktorka mi poradila přikrmovat.Přišla jsem k ní s problém takovým,že jsem kojila skoro každou půl hodinu,bylo to bolestivé,z jednoho prsa mu to trvalo přes půl hodiny,já jsem byla rozbolavělá,moje prsa dostávaly jak se říká pořádný záhul a Dandulka nebyl i přes to vše napapaný tak jak potřeboval.Byla jsem nešťastná.V kočárku stále plakal a já se bála někm jít.Proto jsem po třech týdnech přešla na Sunar,ale po něm byl stále hladový,tak mi dr. doporučila Sunar-Nutra Defence,po něm mi stále vyloženě zvracel obloukem…tak jsme přešli na Nutrilon comfort-při drobných zažívacích potížích a je klid.Dnes jsem zkoušela dát mrkvičku s brambůrkem a moooc nám to zachutnalo.Takže určitě nejsi špatná máma jen protože nekojíš…někdy je pro dítě lepší UM než MM.Každé mimi je jiné.Se srovnáním chlapečka co se narodil chviličku po nás,tak je Danýsek dost náročný na vše..dodnes to máme hodně divoké,ikdyž přešli prdíčky,plačtivé noci..atd,ale přesto…opět se vrací vztekací období,zkoumání,ochutnávání všeho co mu přijde do ruky…to vše k tomu ale patří..za nic na světě bych tyhle chvilky nevyměnila!!!Tak se netrap kvůli kojení…uvidíš,že mimi se bude cítit fajn :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.11.11 10:50
SussiK píše:
ahoj,
po porodu(cisarskym rezem)jsme nemeli s kojenim problemy, maly krasne papal i spinkal, ale po tydnu jsem dostala prasky(Metargin)protoze mi zustala v deloze krev a bylo po mlicku, malej mi zacal rvat hlady, nevedeli jsme co delat, tak jsem zacali prikrmovat, ale na prso uz mi pomalu vubec nechtel a pil cim dal tim vic z flasky…zacali jsme chodit k laktacni poradkyni, diky ktere se mi vratilo mliko, ale >Matty uz z prsa proste nechtel pit, 2 tydny jsme zkouseli vse mozne-noseni v satku, pumpovani atd…vysledkem bylo, ze jsme s manzelem byli oba nevspali, ja nervozni a podrazdena, tudis i malej vzteklej…po 2 tydnech jsem se rozhodla, ze pohoda doma a to, aby byl malej napapanej je mi dulezitejsi a prestali jsme uplne kojit-malej po flasce vzdy krasne usnul a az na drobne problemy s bolenim briska bylo vse v pohode…jen reakce okoli me zarazila…moje mama mi rekla ze jsem lina kojit a ze malemu tim ublizuju, laktacni poradkyne i doktor na me koukaji jak na krkavci matku…vsude na internetu ctu, ze kojit se ma za kazdou cenu…kdyz jsem se pokousela najit nejake informace, jak spravne krmit kojence flaskou, tak jsem narazila na vety typu:muze se stat, ze z nejakeho duvodu kojit nemuzete, ALE kojeni je nejlepsi pro vase dite atd…tak nevim, jsou vsichni stejneho nazoru?stoji kojeni za to, ze je miminko nespokojene a ukricene, rodice nervozni???nebo to vazne vidim spatne?

Ahoj, nic si s toho nedělej. Já mám 5 měsíčního chlapečka a taky ho nekojím. Rodila jsem spontálně a na porod i na kojení jsem se připravovala, už před porodem jsem navštívila laktační poradnu abych věděla jak přikládat mimčo správně atd. Po porodu se mi v nemocnici mlíčko vůbec udělalo až doma, ale jenom trošku, musela jsem dokrmovat. Připadala jsem si, že jsem ta nejhorší máma na světě, že nekojí. Dokonce jsem to i několikrát obračela. Měsíc jsem skoušela malýho přikládat co hodinu i v noci a stejně to nepomohlo, musela jsem pokaždé po kojení dát malýmu UM. Nakonec jsem to vzdala a smířila se s tím, že já prostě kojit nebudu. Malej má napapaný bříško a je spokojený miminko a to je pro mě nejdůležitější. Moje doktorka mě podporovala, když viděla, že mě to dost trápí, že nekojím, že nejsem špatná matka. Nejseš první ani poslední která nekojí hlavu vzhůru hlavní je, že máme zdraví děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová