Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
hele buď v klidu. Znám ženský co si rovnou řekli, že kojit nebudou a ani to nezkoušely! To sou hnusný matky. Ale ty si to zkusila, pak bylo mlíčka málo,tak si dala dokrm, což je logický, když má dítě hlad. A že pak odmítalo prsa a bylo to spíš mučení než kojení. Tak je logicky, že ste se přestali trápit a teď ste v pohodě a můžete si sebe naplno užívat.. Bezestresu z každého jídla..
kojíš? i u mě častá otázka a hlavně se ptají ty,co svoje děti nekojili vůbec,nebo minimálně.Dceru jsem kojila tři měsíce,v noci každou hodinu,usínala jsem u kojení dřív,než malá,přes den co dvě hodiny,pořád plakala hlady až jsme přešli na UM.Pořád jen všichni radí,jak se musí kojit ale nikdo neporadí,jak si má maminka odpočinout,jak být v psychycké pohodě,protože to je myslím si základ toho,aby jsme měli dostatek mlíčka,no ne?
Veverunkav píše:
hele buď v klidu. Znám ženský co si rovnou řekli, že kojit nebudou a ani to nezkoušely! To sou hnusný matky. Ale ty si to zkusila, pak bylo mlíčka málo,tak si dala dokrm, což je logický, když má dítě hlad. A že pak odmítalo prsa a bylo to spíš mučení než kojení. Tak je logicky, že ste se přestali trápit a teď ste v pohodě a můžete si sebe naplno užívat.. Bezestresu z každého jídla..
jjj,přesně tak,radši si jdou koupit krabičku cigaret,než by se snažili kojit a nebo kojí a kouří,to je taky hnus,i takové případy znám a není jich málo..
Já jsem kojila 14dní, pak musel dostat UM jinak hospitalizace.. Takže jsem začala dokrmovat Nutrilonem.. prso mi odmítal… takže odsávat a z flašky.. v 6 týdnech jsem to ukončila úplně - plival moje mlíko a dožadoval UM.. To jsem ořvala šíleným způsobem, když to moje plival
Ale co nadělám ![]()
Hlavně že mi prospívá (v 5ti měsících má 8,8kg) ![]()
Ahoj SussiK,
nečetla jsem reakce ostatních, ale za sebe ti říkám, že nejsi špatná máma. U nás byl problém s tím, že malý nevytáhl zadní mléko (i když to dle sestry u naší dětské lékařky není možné, jelikož mléko je jen jedno). Malého jsem zprvu na radu dětské nedokrmovala a jen kojila. Nejen, že nepřibýval, ale ve 3 týdnech vážil o půl kila méně, než při porodu. Na svou porodní váhu se dostal až koncem 5. týdne a to jen díky UM.
Udělala jsem největší chybu, že jsem slepě poslouchala rady a nedala na instinkt. V momentě, kdy mi došlo, že prostě zadní nevytáhne, dostal flašku a kojení jsem ukončila. Je spokojený a já také. I když jsem si moc přála kojit, ulevilo se mi. Začal mít krásné přírustky, prospíval a mě se taaaak ulevilo. A nemám pocit, že by mu UM ublížilo, že by mezi námi nevznikalo to pravé pouto a ani, že bych byla horší máma, než ostatní.
taky to tak vidim, lepsi ze jsme oba v pohode…a nevite nekdo, kde najdu nejake presne info o krmeni?kolik ml denne, jake lahvicky, jak je cistit, jaky typ pro jake dite,jak casto, jestli davat i tekutiny k mlicku atd atd atd ![]()
jsem na tom stejne jako ty, larsa
taky se mi taaak ulevilo, kdyz mi konecne krasne a hluboce spinkal…a ted si ho konecne muzu uzivat, predtim jsem mela jen v hlave kojeni, odsavani, chvili spat a znovu…
SussiK píše:
taky to tak vidim, lepsi ze jsme oba v pohode…a nevite nekdo, kde najdu nejake presne info o krmeni?kolik ml denne, jake lahvicky, jak je cistit, jaky typ pro jake dite,jak casto, jestli davat i tekutiny k mlicku atd atd atd
jak je prcek starej?na balení UM je to napsaný,kolik ml pro jak staré dítě a časem poznáš,kolik vypije.Mi používáme lahvičku avent,malá bude mít 5 měsíců a pořád pije ze savičky s jednou dírkou a vypije kolem 150 až 180 ml jedna dávka,jak kdy.
SussiK píše:
taky to tak vidim, lepsi ze jsme oba v pohode…a nevite nekdo, kde najdu nejake presne info o krmeni?kolik ml denne, jake lahvicky, jak je cistit, jaky typ pro jake dite,jak casto, jestli davat i tekutiny k mlicku atd atd atd
zkus www.kojeni.net ![]()
dneska akorat 6 tydnu…
ze zacatku mi pil 900ml denne, ale pak mi pan doktor rekl, ze je prekrmenej, a ze mu nemam davat vic nez 800 ml denne, a to nejlepe s rozestupy 4 hodin,a od te doby je Matynek nespokojenej a nekaka, dokud jsem mu davala po trech hodinach a vic, bylo to ok…
Avent se mi take osvedcil,jen dudlik jdem mu u toho musela vy,menit za MAM 2, ze zacatku jsem nevedela, proc se mi vzteka, az kdyz jsem m u dala dudlik s vetsi sirkou, prestal…ale zase nevim ,jestli je to pro nej dobre, preci jen je jeste malicky, tak nevim ,jestli muze pit tak rychle…
dekuji za tip, ale nejak to tam nemuzu najit
vsechno mozne o kojeni a potom prikrmech ale o UM a vsechno kolem najit nemuzu ![]()
SussiK píše:
dneska akorat 6 tydnu…
ze zacatku mi pil 900ml denne, ale pak mi pan doktor rekl, ze je prekrmenej, a ze mu nemam davat vic nez 800 ml denne, a to nejlepe s rozestupy 4 hodin,a od te doby je Matynek nespokojenej a nekaka, dokud jsem mu davala po trech hodinach a vic, bylo to ok…
Avent se mi take osvedcil,jen dudlik jdem mu u toho musela vy,menit za MAM 2, ze zacatku jsem nevedela, proc se mi vzteka, az kdyz jsem m u dala dudlik s vetsi sirkou, prestal…ale zase nevim ,jestli je to pro nej dobre, preci jen je jeste malicky, tak nevim ,jestli muze pit tak rychle…
800 ml denně? To je hrozně moc, ne?
A v šesti týdnech bych krmila po třech hodinách. Jestli mu vyhovuje dudlík dvojka, tak bych to neřešila. Dcerka je na dvojce stále a je jí skoro 7 měsíců. Záleží za dítěti.
Příspěvek upraven 08.11.11 v 22:59
SussiK píše:
dekuji za tip, ale nejak to tam nemuzu najitvsechno mozne o kojeni a potom prikrmech ale o UM a vsechno kolem najit nemuzu
My to zkoušeli, dávkováním na krabici UM jsme se řídit nemohli, malá pila daleko míň.
Eliško, to znělo jako kdybys sis jen jednou za konzultaci nic nevzala, jinak ano
víme, jak to myslíš, ale nad tímhle jsem se trochu pousmála
Kojení zdar