Nelíbí se mi, jak se dcera chová

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13073
3.2.16 20:33
@marmelada78 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nebydlíš s náma? :oops: Mladej spí už čtvrt roku nahej :-D :-D Protože se večer odmítl jednou obléct do pyžama a já už úplně vypěněná na něj zaječela at si teda spí nahej :zed: :zed:Ale zas mám pocit, že je takovej otužilejší teď. :nevim: :nevim: :nevim:

já to tu nechtěla psát takhle do detailů, tak jsem to zaobalila. Ale ano, spí přesně takhle :mrgreen:
Zas co já mu mám do toho kecat? Spí takhle hodně dospělých a jestli je mu to pohodlné :nevim: On má 5 let, takže to už si myslím, že je jeho věc jak chce spát. Pokud nechce třeba v botech a pláštěnce :lol:

Snažím se přemýšlet nad tím, kdy mě opravdu dítě musí uposlechnout a kdy naopak zas nemusím mít tu pravdu jen já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
3.2.16 20:34

Mně to nepřipadá nijak hrozné, děti prostě v období vzdoru zkouší a snaží se taky prosadit svoje stejně jako to dělají dospělí nebo i ty. Jen to vrčení by mě asi vytáčelo :lol: že nepřijde hned na snídani, to se přece svět nezboří, až bude mít hlad tak přijde, pokud nespěcháte do školky. A pokud se nestihne nasnídat a bude mít hlad, tak se třeba naučí, že jíst se má, když zavoláš.
Ono někdy se děti zaseknou právě když cítí ten tlak od rodičů, že musí něco udělat a tebe to třeba točí. A čím víc příkazů a tlaku, tím větší zásek. Trvala bych an nutných věcech, zbytek vypustit, určitá důslednost je důležitá, ale ne dovedená do extrému. Pokud se nechce zrovna oblíct a je to nutné, tak bych dítě prostě oblékla atd…
Mně se vždycky vyplatili snažit se pochopit i to, proč něco děti dělají, jaký mají důvod a vymyslet, jak určitým situacím předcházet, nebo dát najevo dítěti pochopení. No a někdy prostě rodič musí i zařvat, nebo dítě k něčemu donutit,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
3.2.16 20:35

@ospalámyš podepisuju, takhle jsem to chtěla napsat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
3.2.16 20:38

Já plácnu přes zadek, když už fakt něco přeženou. Kvůli strojení a nepozdravení fakt ne. U nás se nevrčí, u nás je „dinoš“ (dinosaur), takže se dle toho řve :roll: :mrgreen: Super, že to okoukal i dvouleťák :cert: Jinak nevím, pokud se nechce strojit, tak pokud to není nutné (nikam nejdeme), tak ať se nestrojí, ale bude v pokoji na posteli, dokud se nepřevlékne. Pokud někam jdeme, vysvětlím, pokud nic, tak mu řeknu, že půjde bez ponožek, klidně ho pošlu ven si to vyzkoušet, jestli to bude bez ponožek OK…většinou uzná, že ne-e ;) zabere třeba nechat ho si vybrat, co si chce obléct. Např. už nějakou dobu se snažím, aby se po probuzení sám převlékl (vstává dost brzy a třeba hodinu oxiduje po bytě :cert: ), chystám hromádky a nic, stejně když vstanu, má pyžamo. Dnes asi erupce, otevřu oči a dítě přestrojený, nasnídaný a s vyčištěnýma zubama 8o (vybral si sám věci ze skříně, triko s krátkým rukávem, prý „Vybral jsem si tohle triko, protože se mi líbí“ a pletený tlustý ponožky „Mám sice ponožky na spaní, ale to nevadí, jsou dobrý“ :mrgreen: ) prostě si vybral, co má rád. Add pozdravení, občas mi taky neřekne ahoj, nebo tátovi, bráchovi :nevim: tak ať neříká, my to přežijeme a příště třeba náladu mít bude. U nás je to vesměs podobné jako píše @tamata… jako říct synovi, že jsem z něčeho smutná, tak pak mu vynadám a on bude za mnou chodit, že je on smutnej, jaká jsem na něj ošklivá :mrgreen: ale v danou chvíli si myslím, že by mu to bylo buřt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
3.2.16 20:41
@Kapřík90 píše:
@ospalámyš :mrgreen: :mrgreen: ale já děti nemlátím, jdu zlatou cestou pokud nestačí domluva dostane na zadek :mavam: končím jdu radši spát, přeji vám hodné děti bez toho aby jste jim kdy musela šáhnout na zadek

Já neříkám, že je mlátíš, ale vařechou máváš :mrgreen: ale nic výjimečného, jsi cca 96% rodič, tady na vsi to dělá každej. Já jsem odhadem ten 4%-ní :mrgreen: co vařechou jen vaří :) zatím si nemůžu stěžovat, děti jsou fajn.
Pro ěm není zlatá střední cest dostat na zadek ;) To má být jen naprosto výjimečný způsob výchovy, když vše ostatní selže, ne to, co se používá běžně. ale neříkám, že to je běžné u vás doma…

Já jim zatím na zadek nešáhla, i když jsme měla v období vzdoru 100 chutí, čeká nás puberta, ale to už je na nějaký vejprasky stejně pozdě a je to spíš znak rodičovské neschopnosti a selhání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
3.2.16 22:37

Tak muj starsi 4,5 roku je ve vetsine pripadu klidas da si hodne vysvetlit a spoustu veci chape ale obcas to v nem bouchne a dostane hystak a to je pak nejlepci poslat ho vedle do pokoje (nejsou tam hracky ) a rict mu ze se muze vratit az se zase srovna. Na zadek ci pres ruku dostane jen jednou za uherskej rok kdy uz neni jine vychodisko.
Bohuzel mame zas problem s mensim 15mes. kterej je vzteklej jak silenec, pokud neni po jeho tak surove mlati jak nas tak brachu… U toho poslani za dvere ci vysvetlovani nema zadny ucinek takze ten pres tu ruku ci zadek dostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
3.2.16 22:46
@3R píše:
@neellaa doufám, že mě tu nikdo neukamenuje, ale pokud domluva nepomůže, tak je facka na místě.

Ty bys vazne dala facku diteti? A proc doufas, ze te tu nebude nikdo kamenovat, kdyz je teda ta facka tak super? No, doufam, ze nemas deti.jen by videly, ze vynucovat si neco nasilim je ok.

• Citovat
  • Upravit
3
3.2.16 22:51

@neellaa zkouší to, prosazuje své ego, už něco chce. Nastav si své hranice, pokud křičí, tak až vychladneš a je po všem, běž za ní a vše jí v klidu vysvětli. Prostě vysvětluj, ona neví, ale na druhou stranu vidí chování lidí ve svém okolí, navíc se chce prosazovat. Potřebuje stanovit hranice a ty jí to umožníš tím, že si stanovíš ty své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
3.2.16 22:53
@Kapřík90 píše:
@AnastazieB stačí říct že je strčím na balkon, nebo ukážu vařechu :mrgreen: pokud vaše děti neposlechnou tak bude chyba někde jinde, tedy nemají žádnou autoritu, napsala jsem jen svůj názor nemíním se zde dohadovat stejně mě valná většina zválcuje, že je lepší americká výchova dětí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja svym detem treba nevyhrozuju. Nechci, aby byly jak beeeebeee ovecky, co vidi varecku a bezi poslusne ke korytku.. Hele, co je to americka vychova, to neznam :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
1008
4.2.16 00:10

Nečetla jsem diskusi, ale asi bych situaci řešila tak, že bych nastavila zrcadlo. Až bude něco chtít ona po tobě, tak buď ignoruj nebo vrč a důsledně vytrvej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
4.2.16 05:45

@brko šak já se o to nesnažím, aby byli jako ovečky to ani snad nehrozí a nechci aby mě li z nás strach, ale poslouchat se musí :D americká výchova? stačí se podívat občas na výměnu manžele USA :mrgreen: a pochopíš :mavam:
@ospalámyš :palec: je to jenom přiměřené, nechápu zase jak někdo dokáže třeba hodinu na děckem stát a domlouvat mu a čekat že se dítě umoudří se třeba obléct :D tak prostě jednu dostane nemusí to ani bolet ono stačí to, že jsem na dítě vůbec šáhla :mrgreen: :mrgreen: pěkný den, valím do práce :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.2.16 08:55

@Kapřík90 ja na takovy sraccky nekoukam… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
brko
4.2.16 09:01
@Kapřík90 píše:
@brko šak já se o to nesnažím, aby byli jako ovečky to ani snad nehrozí a nechci aby mě li z nás strach, ale poslouchat se musí :D americká výchova? stačí se podívat občas na výměnu manžele USA :mrgreen: a pochopíš :mavam:
@ospalámyš :palec: je to jenom přiměřené, nechápu zase jak někdo dokáže třeba hodinu na děckem stát a domlouvat mu a čekat že se dítě umoudří se třeba obléct :D tak prostě jednu dostane nemusí to ani bolet ono stačí to, že jsem na dítě vůbec šáhla :mrgreen: :mrgreen: pěkný den, valím do práce :mavam: :mavam:

Ale ty vidis jen dva zpusoby, bud decku jednu lisknu, nebo nad nim dlouho stojim a ukecavam ho. To te fakt nic jinyho nenapada? Je zajimave, ze u nas doma to jde bez obojiho. A to teda kluk je narocnej dost a dcera ma ted zdrhaci syndrom, takze nez ji oblecu, jsem zpocena az na pudeli.ALE: bez revu( meho),bez biti a naopak i bez hodinoveho ukecavani. Jde to, jen chtit.

• Citovat
  • Upravit
3108
4.2.16 16:49

@brko já napsala že jdu střední cestou nevím co teď zase máš :mrgreen: to jiné maminy jdou do extrému a dělají na dítě jen Ťuťu ňuňu, i když jsou k sežrání :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.2.16 17:27

@Kapřík90 napsala jsi, ze das diteti jednu na zadek, nez abys nad nim stala a ukecavala ho. Pochopila jsem to tedy tak, ze pro tebe existuje bud placnu, nebo domlouvam. Biti ditete treba pro me zlata stredni cesta neni. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML